Frozen (2013) (Chris Buck, Jennifer Lee / Kristen Bell, Idina Menzel)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 20.06.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Frozen on Walt Disney animaatiostudion uusi huikea seikkailuleffa.

    Peloton optimisti Anna (Kristen Bell) aloittaa eppisen matkan, johon liittyy mukaan rujo vuoristolainen Kristoff (Jonathan Groff) ja hänen uskollinen poronsa Sven. Heidän tehtävänään on löytää Annan sisko Elsa (Idina Menzel), jonka jäätävät voimat ovat syösseet Arendellen kuningaskunan ikuiseen talveen. Everest-vuoriston kaltaisissa olosuhteissa salaperäiset peikot ja hilpeä lumimies Olaf, Anna sekä Kristoff taistelevat olosuhteita vastaan pelastaakseen valtakunnan.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 27.11.2013)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Disney-studion uusin saavutus Frozen — huurteinen seikkailu on valloittavan hauska, jopa onnistuneempi kuin Brave.

    Mutta ensin täytyy puhua alkukuvasta Get a Horse! Se alkaa kuin 1920-luvun mustavalkoinen Mikki Hiiri -piirroselokuva, mutta pian valkokangas revitään auki ja hahmot syöksyvät 3D:nä katsomoon, kun Jopi Jalkapuoli sieppaa Minni Hiiren ja Mikki kumppaneineen koettaa pelastaa neidon.

    Gagit ovat tässä lyhytelokuvassa niin hillittömiä, komedia niin metafiktiivistä (Kairon purppuraruusu), ettei sellaista ole nähty vuosikymmeniin! Samalla se on kunnianosoitus liki 90 vuoden takaiselle piirrostyylille. Kun ei tiennyt, mitä on tulossa, irrottelu todellakin jyräsi alleen.

    Frozen on enemmän kuin vain prinsessatarina. Tarina käsittelee perhettä, joka on joutunut kokemaan trauman eikä pysty astumaan yhteiskunnallisiin suhteisiin. H. C. Andersenin tarinasta on kehitelty kokonaisuus, joka on puhutteleva ja hauska. Käsikirjoitus on täynnä osuvaa tilannekomiikkaa (lumiukko!) ja sukkeluuksia, ja ääninäyttelijät ovat mainioita. Lisäksi tarjona on musikaali, eli lauluja on niin kuin Disney-elokuvassa kuuluukin. Musiikki ei kuitenkaan ole sitä mitä välttämättä odottaisi, vaan kuorolla on keskeinen osa alussa. Musiikki istuu kokonaisuuteen saumattomasti.

    Katsoin tämän englanninkielisenä 3D-esityksenä. Kolmiulotteisuus istui esitykseen kuin porkkana lumiukkon päähän.

    Sekä alku- että pääelokuva osoittavat, kuinka Disney-studio kykenee yhä uudistumaan ja yllättämään paatuneenkin katsojan.

    Get a Horse: 5/5
    Frozen: 4½/5

    Lopputekstit kannattaa katsoa kokonaan.

    PS. Erehdyin menemään elokuviin Finnkinon ”superpäivänä”, jolloin liput ovat halvempia ja näytöksiin hakeutuu ns. lusikkalahjaisia henkilöitä. Viereeni osui Pöljä-Eetvartti, joka puhui puhelimeensa elokuvaesityksen aikana, ja jouduin häntä lempeästi opastamaan (koska kyseessä oli lastenelokuva, käytin vain henkilöarviointia ”perkeleen idiootti!”).
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Tuo 'Get a Horse' oli kyllä aivan hulvaton ja hienosti niputti yhteen animaation historian. Oli mukava ylläri, varsinkin kun vanhat Mikit ovat sydäntä lähellä.

    Itse elokuvakin oli hyvä, 3D sopi tähän todella luonnollisesti. Katsoin tästä dubatun version, eikä tuo mitenkään särähtänyt korvaan.
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jooh, tulipahan katseltua. Harvinaista kun en mikään animaatiojännittäjä ole. Enkä ole nyt ihan varma, miten tämä erosi kaikista muista.

    Ihan kiva, joskin sekavaksi sivujutuilla ryyditetty tarina, mutta voinee toimia perheen pienimmille. Siksikin on rasittava kokemus sekoittaa sinne sekaan kaikenlaista aikuisten juttua ja näkemystä, tuo taitaa olla yleisemminkin tämän päivän animaatio-filosofia. Tuollainen kokeutuu alentavan holhoavaksi, pakkosyötönomaiseksi.

    Noh, maisemat oli ihan kivoja... Ja lumiukon hahmossa taisi olla ajatustakin takana. Efektithän ei näissä enää tee vaikutusta, kun ovat satoja kertoja nähtyjä eikä ole lapsi. Ne tietokoneihmiset oli ihmeellisiä, pääosan tyttökin muistutti isoine silmineen ja mininenineen humanoidia. Huumorista lienee kyse, enkä vaan ihan tajua. Myös ne musiikkikappaleet jätti nyt vähän viileäksi. Ehkäpä leffan rytmitys ei vaan ihan toiminut. Ennakkotiedot huvittivat, sehän on vähän kuin Lumikuningatar. No lopussa sitten paljastettiin että kopiohan se. :eek:

    Positiivista kuitenkin, että tää tuntui menevän varsin nopeasti eli jotain oli tehty oikein. Ja voihan tällainen olla ok hetki sen oman kultsin seurassa, joka pitää.

    **½
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lol, no nyt selvisi sen tyhjästä ilmestyneen valkean mörön, joka koitti hilpeästi tappaa kaikki, tarkoitus.
     
  6. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Unohtui kirjoittaa tästä leffasta. Teatterissa katsoimme 5-vuotiaamme kanssa ja kyllä tämä ihan mainio animaatio oli. Lumiukko viihdytti perheen pienintä ja sen jälkeen on sana "Huippa!" ollut paljon käytössä.

    ***1/2/*****

    Mistä puhut?
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Perinteinen (hyvällä tavalla) Disney-elokuva prinsessoineen ja lauluesityksineen. Hyvä tarina ja hyvät hahmot. Elokuva oli yllättävänkin vakava, sillä koomisten sivuhahmojen roolit pysyivät varsin pieninä.

    :):):)½
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mukavan näköistä animaatiota, 3D näytti hyvältä ja sitä osattiin hyödyntää. Tarina oli tylsä ja "ihan tytöille tarkoitettu". Minäkään en siitä saanut oikein mitään irti. 3/5 ihan kelvolliseslle nykyanimaatiolle. Levyllä lisämateriaalina olleelle Get A Horse-lyhärille sitävastoin on pakko antaa täydet pisteet. Se oli nerokas ja hauska. Ainakin kohderyhmään upposi erinomaisesti.