X-Men: Days of Future Past (2014) (Bryan Singer / Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Evan Peters, Ellen Page, Hugh Jackman, Anna Paquin, Halle Ber

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 31.10.2012.

  1. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nii-in, juuri sitä tarkoitin - siitähän se Oscar tuli. OK / hyvä näyttelytyö, muttei millään tapaa erikoinen tai erinomainen, saatika mieleenpainuva.
     
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    No kyllä se nyt keskivertoa parempi suoritus oli, tunteiden näyttelyä laidasta laitaan. Leffasta ei tarvitse pitää arvioidessa näyttelijän suoritusta.

    Oscarien osalla ei kannata mielestäni näyttelijöiden kohdalla miettiä, että roolissa X näyttelijä oli niin hyvä että ansaitsi juuri sinä vuonna Oscarin, vaan minusta ainakin tuntuu että noita jaetaan välillä myös aiempien onnistumisien perusteella. Lawrencella oli kumminkin jo Winter's Bonesista hyvä onnistuminen ja ehdokkuus paria vuotta aiemmin niin uskoisin senkin painaneen vaakakupissa jonkin verran.
     
  3. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
  4. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
  5. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Ilmeisesti elokuvan budjetti tulee olemaan todella korkea.

    X-Men: Days of Future Past tulee olemaan 78-vuotiaan tuotantoyhtiö Foxin toiseksi kallein elokuva (kallein Avatar, jopa $310 miljoonaa) ja kallein ikinä tehty sarjakuva-elokuva.

    X-Men: First Class maksoi $160 miljoonaa ja The Wolverine $120 miljoonaa. Tulevaan Days of Future Past elokuvan budjettia tulee lisäämään aikaisempaa X-Men: First Class elokuvaa ajatellen:

    - elokuva kuvataan 3Dnä
    - elokuvassa näyttelee useampia kova palkkaisia näyttelijöitä (Hugh Jackman, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Patrick Stewart, Sir Ian McKellan, James McAvoy, Halle Berry ymn.).
    - elokuva on vaatinut uudelleen kuvauksia
    - elokuvan tapahtumat tapahtuvat kahdessa eri ajassa (kumpikaan ei nykyaika)

    Foxin ilmoittamaan budjettiin voi lisätä $50 miljoonaa.

    Outoa on, että Bryan Singer sai taakseen näin ison budjetin? Sillä herran aikaisempi elokuva Jack the Giant Slayerin budjetti oli $195 miljoonaa
    ja se tuotti vaivaiset $65 miljoonaa. lähde Calgary Herald

    Toivottavasti elokuva tulee menestymään ja tulemme näkemään jatkoa X-Men: Apocalypsen merkeissä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2014
  6. hanppu

    hanppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2006
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Trailerit tullut katsottua, muuten jättänyt kaiken tarkoituksellisesti välistä.
    Ja odotukset ovat erittäin korkealla.
    Ei malttaisi odottaa.
     
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oudompaa on se, että mihin Singer on ne rahat pistänyt? Ei ainakaan visuaaliseen puoleen, sillä trailerien perusteella leffa on juurikin tyypillistä Singeriä: pelkistettyä ja tylsää. Kaikki ovat taas mustissa nahkapuvuissa ja lavasteet ovat latteita ja mielikuvituksettomia.
     
  8. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
  9. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Eilen pääsin näkemään tämän, laitetaan mietteet ja arvosanakin spoileriin.

    Yritin kovasti aloittaa tätä arviota positiivisesti, mutta pieni pettymyksen tunne nousee päälimmäiseksi, kun ajattelen tätä. Pitäisikö kenties itseään syyttää, kun tuli katsottua trailerit pariin kertaan ja pohdittua niiden perusteella mitä on luvassa. Trailerien perusteella pystyi pitkälti päättelemään leffan kulun ja ennustinkin hyvin pitkälti, miten homma menee. Tämän takia leffa ei onnistunut oikein yllättämään mitenkään vaan oli juuri sitä mitä osasinkin odottaa. Vertailun vuoksi, uusin Captain America onnistui yllättämään.

    Positiivisia puolia löytyi, oli mahtavaa nähdä valtava kaarti X-Menejä kankaalla samaan aikaan ja mutanttivoimien käyttöä ei säästelty. Toisaalta osa katsojista on varmaankin tyytymättömiä, kun oma suosikki ei saa reploja tai ruutuaikaa, moni rooli onkin cameon tasolla. Colossuksella ei tainnut tässäkään olla yhtään replaa. Fokus on kumminkin menneisyyden hahmoissa eli X-Men: First Classissa mukaan tulleissa ja etenkin Proffa X:ssä, mikä on tietenkin hyvä juttu. Wolverine on vaihteeksi mentorina. Näyttelijöissä ei valittamista, Dinklagea oli vaikea olla näkemättä Tyrionina. Annetaan pisteet myös Fassbenderin Magnetosta, joka on sopivan mulkku tehdessään omat ratkaisunsa.

    Jos jokin juttu teki tästä sarjakuvaleffan, oli se "comic book deathin" käyttö. Tulevaisuuden X-Menejä voitiin surutta tapattaa draaman ja shokin luomiseksi, koska tilanne voitiin nollata halutessaan. Sinänsä vähän tylsää. Lisäksi kun vanha trilogia ja uudet X-Menit yhdistettiin niin syntyi joukko juonireikiä, joita tuskin tullaan käsittelemäänkään.

    Jotenkin tästä puuttui myös se eeppisyys, mitä odotti. Lisäksi loppua kohti johdattelu olisi voitu hoitaa hieman paremmin. Vähän tuntui siltä, että joitakin toimintakohtauksia käytettiin, jotta katsoja pysyisi hereillä. Avengersissa tämä hoidettiin nappiin.

    3,5/5 About samantasoinen kuin X-Men: First Class, mikä on hyvä juttu koska monesti jatko-osat on huonoja, mutta se on myös huono juttu koska odotukset olivat korkeammalla. En menisi heti kruunaamaan tätä parhaana X-Men -leffana, koska erot eivät ole niin suuria. Ehkä tämä vaatii toisen katselukerran, tykästyin tuohon First Classiinkin enempi, kun näin sen toistamiseen. Seuraavasta osasta annettiin vinkkiä lopputekstien jälkeen ja hieman leffan aikanakin. Sen nimihän on ollut tiedossa jo pitkään.
     
  10. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 990
    Saadut tykkäykset:
    263
    Olipas hyvä. Xmeni-maailma on mukavan eheä leffasta toiseen. Kaikki xmeni-leffat ovat mukavaa jatkumoa toisesta toiseen. Hahmojen näyttelijöistä tärkeimmät(lähes kaikki) pysyneet samoina ja tämä luo hyvän immersion. Moneskohan tämäkin oli näitä xmeni-leffoja? Ulkoisesti erittäin siistiä jälkeä ja xmeni-leffat näyttävät parantavat visuaalista-antia kuin sika juoksua. Ehkä jos jotain negatiivista etsii, niin eipä sitä löydy.
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    On sitten ilmeisesti X-men 3 ja X-Men origins: Wolverine jäänyt näkemättä...
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 990
    Saadut tykkäykset:
    263
    Olen katsonut.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kohdistin suuret odotukset DoFP:hen, sillä onhan tätä haukuttu X2:n veroiseksi tekeleeksi. Valitettavasti näistä lähtökohdista tarkasteltuna petyin elokuvaan, jota vaivasi hieman sama kuin esim. M:I -elokuvien joitakin jatko-osia: elokuva tuntuu enemmän ylipitkältä TV-sarjan jaksolta kuin eeppiseltä popcorn-elokuvalta. Tarina oli sinänsä paitsi mukaansatempaava niin myös hyvällä huumorilla maustettu. Myös näyttelijäkaarti Hugh Jackmanin ja James McAvoyn johdolla oli loistovireessä. Ainoastaan Magneton hahmo niin nuorena kuin vanhana versiona tökki jonkin verran, niin loistavia näyttelijöitä kuin Fassbender ja McKellen ovatkin:
    nuoren Magneton puolenvaihdokset (joihin toki on sarjan aikana totuttu) tapahtuivat lähes yhtä tökerösti ja äkkinäisesti kuin Anakinin lopullinen siirtyminen "pimeälle puolelle", ja vanha Magnetosta ei oikein saanut muuta irti kuin hölmistyneitä vanhan papparaisen ilmeitä.
    Ohjaajan ansioksi laskettakoon kuitenkin se, että elokuvan loppu onnistui koskettamaan.

    Vaikka elokuva tarjoili erikoistehosteita ja futuristisia kuvia yllin kyllin, niin silti elokuvasta jäi enemmän mieleen 70-luvun Yhdysvallat ja pienimuotoiset lavasteet. Koin tämän positiiviseksi asiaksi. Katsoin elokuvasta 3D-version ja elokuvan jälkeen tuntui, että 2D versio on ehdottoman suositeltava valinta: 3D-version kuva tuntui olevan liiankin lähellä, eikä 3D-tehosteista sinänsä saanut mitään irti tiettyä Matrixmaista kohtausta lukuun ottamatta.

    Tämän päivän mietteillä:

    X-Men 4+/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::)
    X2 5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:
    The Last Stand 3-/5 :naminami::naminami::naminami::(
    Wolverine 3-/5 :naminami::naminami::naminami::(
    First Class 4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
    The Wolverine 4-/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::(
    Days of Future Past 4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Elokuvana varsin toimiva ja viihdyttävä, mutta vaatii tosin aika paljon tietämystä x-kaanonista, jotta pysyy perillä hahmoista. Siis jos on hypännyt kesken kaiken kelkkaan mukaan. Itsekin alkanut näin vanhemmiten unohtamaan näitä, esim. elokuvan viimeinen kohtaus (lopputekstien jälkeen) jäi minulle täysin auki, joku voi sen spoilereihin selittää. Runsaasta kavalkaadista huolimatta näyttelijät tekevät parhaansa ja Singer yrittää keksiä mahdollisimman monelle tekemistä. Ilahduttavasti otan vastaan Mystikon lisääntyneen ruutuajan, nuorten Xavierin ja Magneton "kemia" pelaa yhä, humoristiselta osuudeltaan Elohopean lyhyehkö esiintyminen on toimiva :) Levyllä nähtäneen leffasta pidempi versio. Visuaalinen puoli on varsin onnistunut, muutama vähän heikompi tehoste iski silmään, mutta pääosin ollaan hyvällä mallilla. Ja kannattaa katsoa 2dnä tämä. X-Men 2 on edelleen paras, itse asiassa toi Elviksen näyttämä lista on aika lähellä omia arvosanojani :)

    3,5/5
     
  15. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    X-Men: Days of Future Past oli hyvä leffa. Ei mielestäni ehkä ihan niin hyvä kuin X2 tai First Class, mutta hyvin lähelle pääsi. Muutama häiritsevä epäloogisuus vei terävimmän kärjen, kuten
    miksei aikahyppyä tehty minne tahansa aikaisempaan ajanjaksoon ja tapettu Mystiquea, Tyrionia vai-mikä-hänen-roolinimensä-tässä-leffassa-nyt-olikaan tjsp. Toki aikajatkumo-ongelmat ovat tyypillisiä oikeastaan kaikissa aikamatkustusleffoissa. Lisäksi se koko Erikin temppu, missä rautatiekisko sulautui niiden robottien sisään oli vähän epäuskottava, koska millä ihmeen logiikalla Erik sai käskyvallan niihin sen takia, että niissä oli vähän rautatiekiskoa? Jos vertaa esim. aiempiin X-Meneihin, joissa Magneto hallitsee Wolverinen metallirankaa, muttei tietenkään hänen mieltään.

    Leffassa oli aivan käsittämättömän huikeita toimintakohtauksia, kuten
    sen nopean jätkän temppu siellä Pentagonissa. Enemmän toivoisin näissä leffoissa siistejä toimintakohtauksia nimenomaan "normaaleissa" ja arkisissa ympäristöissä, kuten Erikin ja Beastin matsi yleisön katsellessa. Se tuo enemmän kontrastia normaalien ihmisten ja mutanttien välille. Se pimeillä vuorilla taistelu tuntui siten vähän irralliselta, ja leffan alkupuolella siinä ei tuntunut edes olevan jännitettä kun mitään ei oltu selitetty. Mutanttivoimat olivat siinäkin toki hienoja

    Lievistä valituksista huolimatta leffa oli viihdyttävä, jopa hieman ajatuksia herättävä ja upeasti tehty. Monikaan supersankarileffa ei mielestäni tätä voita, pisteitä annankin siksi 4+/5.
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Marvelin mutanttipuolen voimannäyttöä ja kunnianpalautusta niiden hieman hiljaisempien elokuvavuosien jälkeen. Ehdottomasti parasta kamaa sitten X-Men kakkosen. Kostajien touhut ei taidakaan päästä karkuun, jos homma jatkuu näin mutanttijenginkin parissa vähintäänkin samantasoisena kuin tässä.

    Aikamatkailuun liittyviä toteutustapoja ja niihin liittyviä kysymyksiä ei oltu kikkailtu liian mutkikkaiksi ja tarina eteni muutenkin varsin vaivattomasti. Elokuva luovi enemmän siellä puheliaisuudessa kuin toiminnallisuuden maksimoinnissa. Päähahmot näyttelijöineen kun ovat varsin vahvoja tapauksia ilman sitä toimintamoodiakin, niin mikäpäs siinä. Säästeliäät toimintakohtaukset tyydyttivät toki nekin. Etenkin ne tulevaisuuteen sijoitetut vahtihyökkäilyt pistivät punttia tutisemaan.


    :):):)½
     
  17. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ihan ok/ok+. Jotenkin ehkä lievä epätasapaino oli sen menneisyyden ja tulevaisuuden suhteen, eli elokuvassa vietettiin suurin osa menneisyydessä, jolloin iso osa nimekkäästä porukasta jäi todella vähälle valkokangasajalle. Muutenkin se tulevaisuuden maailma oli hiukan hätäisen näköisesti kyhätty. Epäloogisuuspuolella jäi mietittymään lähinnä tämä:
    En muista kovin tarkasti ensimmäistä kolmea X-Men-elokuvaa, mutta mielestäni niissä ei missään vaiheessa sivuttu tätä Sentinel-ohjelmaa (vai muistanko vaan väärin?). Muuten kuitenkin annettiin olettaa, että kyse on samasta jatkumosta, joten jos ensimmäiset robotit olivat jo 70-luvulla niinkin kehittyneitä, niin todennäköisesti ne olisivat olleet mutanttien pahin uhka parikymentä vuotta myöhemmin.
     
  18. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Singerin paluu ohjaajaksi teki tälle sarjalle hyvää, sillä nyt tunnelma oli lähes yhtä vahva kuin kahdessa ensimmäisessä filmatisoinnissa. Tämä jo tuntui taas oikealta Ryhmä-X:ltä toisin kuin edellinen yritelmä. Hahmorunsaus selitti jo itsessään sen, että monen rooli jäi pieneksi, mutta tuttujen kasvojen pelkät vilauhduksetkin piristivät mukavasti. Wolverinellekin yllättäen sopi tuo enemmänkin kokijan kuin tekijän rooli.

    :):):)½
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tarkoitatko First Classia vai X-Men 3?
     
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    First Classia.