Topfield crc-1400 ja trc-1400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana SNOW69, 28.12.2012.

  1. 1hamsteri

    1hamsteri Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2014
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on laite sitten päivitetty. Päivitys ei onnistunut 8 Gb:n muistitikulla (2 eri tikkua), jossa tiedostojärjestelmänä FAT32. Sen sijaan päivitys onnistui 2 Gb:n muistitikulla, jossa tiedostojärjestelmänä Windowsin mukaan FAT eli lienee sama, jota ennen kutsuttiin nimellä FAT16. Muistitikulla oli paljon muitakin tiedostoja, joten tikun ei tarvitse olla tyhjä muista tiedostoista. Ohjelmistoversio on nyt TF-BTRC 1.06.02. Itse ongelma ei poistunut mihinkään, eli edelleen 4x-nopeudella todellinen nopeus on noin 21-kertainen.
     
  2. 1hamsteri

    1hamsteri Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2014
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastataten. Kyseessä on siis ominaisuus - ei vika. Kysyin asiaa Topfieldin huollosta ja pitkän vastauksen ydin oli, että toiminta on ihan normaalia topparille. Onneksi Gigantissa on 30 päivän palautusoikeus.
     
  3. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Omituinen ominaisuus jos sitä ei ole samanlaisena toteutettu myös kaapeliversiolle.
     
  4. 1hamsteri

    1hamsteri Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2014
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse asiassa kelausnopeudet ovat erilaiset SD- ja HD-kanavilla. Ilmeisesti kelausnopeudet riippuvat myös siitä, että onko kyseessä maksukanava vai ei. Itsellä ei ole maksukorttia, joten en pysty kelausnopeuksia maksukanavilla mittaamaan. Ylen HD-kanavilla olen mitannut kelausnopeuksiksi 2.0 (2x), 21 (4x) ja 32 (8x). Vastaavasti ylen SD-kanavilla 3.1 (2x), 4.5 (4x), 7.3 (8x) ja 13 (16x). Eli nopeuksia löytyy SD-kanaville ihan sopivasti, mutta ongelmana on nuo HD-kanavat.
     
  5. Gape_new_well

    Gape_new_well Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2013
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos tähän liittää ulkoisen kovalevyn, voiko sille oikeasti siirtää tallennuksia sisäiseltä levyltä niin, että tallennukset vielä toimivatkin? Ei esim. pilko niitä kahteen osaan, kuten vanhan Divisionin/Finluxin tallennuksien siirto tietokoneelle? Tiedän, että kyseessä aivan eri asia, mutta ainahan nämä on toteutettu päin persettä. Sen takia kysyn. Enkä viitsi suoraan yrittää, kun ei löydy tyhjää levyä.

    Boksihan alustaa aina liitetyn levyn omaan formaattiinsa. Kerran liitin 3 teraisen levyn, joka oli tehtaan jäljiltä osioitu 1 ja 2 teran osioihin. Boksi kysyi vaan, alustetaanko levy? Vastasin ei, kun toisessa osiossa oli jotain tarpeellista. Eikä taida olla väliä, onko ulkoinen 2,5 vai 3,5 tuuman levy tai erillisellä virtalähteellä?
     
  6. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Juu, hyvin tuntui toimivan kun siirtelin järjestyksessä --> vanha sisäinen levy --> USB --> PC --> uusi sisäinen kovalevy. Tallenteista yksi meni pilalle mutta en ole varma mistä se johtui.

    Nyt rullaa tuollainen Toshiba

    USB3-liityntä olisi ehkä hieman käyttäjäystävällisempi sekä useamman tallenteen siirto kerralla nopeuttaisi...
     
  7. EmDzei

    EmDzei Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt myös oma CRC-1400 päivitetty uusimpaan 1.11.00 versioon. Harmittava takaisku oli tuo ettei päivitys osaa vanhoja tallenteita. Eikö olisi ollut Topfieldillä fiksua tarjota konvertointiohjelma tuohon? Siinäpäs olikin urakkaa katsoa n. 50 tallennetta. Odottelin päivitystä ja asentuvan sen automaagisesti, mutta ko. kohta oli digiboxin valikoissa harmaana.

    Päivitin sitten minäkin USB-muistitikun kautta; tikun koko 2 Gt. Palautin tehdasasetkset ja alustin 1 Tt:n levyn. Nyt pitäisi olla taas viimeisen päällä liukas peli. Toivottavasti seuraava päivitys asentuu itsestään ja ei pidä uutta tiedostoformaattia tallenteille tai jotain. Toivoisin myös mahdollisuutta kelata tiedostoa pikavauhtia ilman kuvaa eli esim. alusta 30 minuuttia katsoakseni olenko sittenkin nähnyt ko. tallenteen vai en.
     
  8. matias50

    matias50 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2006
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syötä kauko-ohjaimen numeronäppäimistöltä esim. 50, niin boksin pitäisi siirtyä suunnilleen tallenteen puoleenväliin (50%) jne...
     
  9. Spetsnaz

    Spetsnaz Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2014
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    CRC-1400:n kuva on kenkkuillut alusta lähtien. Jos boksin käynnistää ennen TV:tä muuttuu kuva vihertäväksi. Tähän ei tunnu mikää muu auttavan kuin boksin uudelleenkäynnistys. Loota kävi kertaalleen takuuhuollossa, jossa tehtiin pelkästään ohjelmistopäivitys, ei auttanut. Eri HDMI-kaapeleita ja telkkarin eri portteja kokeiltu. Telkkuna nelisen vuotta vanha Sony Bravia. Vanha Toppari toimi moitteetta, samoin Wbox HD2.
     
  10. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
  11. nikoniko

    nikoniko Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2003
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    tänään lähtee boksi takaisin kauppaan.. harmi sillä olisin kaivannut hd-boksia vaan ei pärjännyt koht 10 v vanhalle perustopparille käytettävyydessä koska tap-ohjelmia tähän ei saa :( plussat ja miinukset kolmen viikon jälkeen:


    + hyvä kuva
    + kaikki tallennukset onnistui
    + kanava vaihtuu ripeästi
    - kaukosäädin toimii vaan kapealla sektorilla, pitää osoitella kohti (ainakin mulla)
    - laite hurisee kuin wanha pc
    - epg on surkea, siitä ei saa mitään selvää ja kursori jää välillä jumiin ja ohjelmatiedot puuttuvat (vanhassa boksissa tietenkin plasma epg)
    - vain yksi hyppynappi (vanhassa ohjelmoitavat 6 kpl)
    - jos nauhoitan 2:ta hd-kanavaa boksilla ei voi oikein tehdä mitään, edes katsoa sd kanavia.. johtuu kai niistä kanavanipuista

    seuraavaksi tulille hdthunder 6000 joka ilmeisesti on myös aika haastava :)
     
  12. Spetsnaz

    Spetsnaz Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2014
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Atsonen

    Atsonen Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ratkaisu päivitysongelmaan Topfield TRC-1400, error 26 : "Cannot find the file"

    Kokeilin myöskin kahta tikkua 1Gb ja 8Gb. Erilaisia formatointeja ja tiedostojärjestelmiä, mutta mikään ei auttanut.
    Vaihdettuani tiedoston (TRC2400(32090)-2013Dec17-v1.06.02.tfd) nimen lyhyeen erikoismerkkejä sisältämättömään (trc.tfd) meni päivitys kerralla sisään ilman mitään ongelmia.
    Todennäköisesti toimii muillakin tämä kikka.


     
  14. vanh.henkilö

    vanh.henkilö Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei taas. Miten saan takaisin Arkisto-näppäintä painamalla näkymän, jossa ovat tallentamani ohjelmat? En tiedä mitä kaukosäätimen näppäintä painoin vahingossa, mutta nyt Arkisto-näppäintä painamalla aukeaa näkymä jossa vasemmassa reunassa lukee MP3 soitin, sitten näkyy keltaisen kansion kuva ja teksti Backround Music. Exitiä painamalla pääsee vain takaisin esim. kanava kolmoselle. Yritin painella kaukosäätimen oikealla olevia näppäimiä, mutta mikään ei auttanut.

    Kiitos jo etukäteen vastauksista.
     
  15. tötterö

    tötterö Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paina ylhäältä PVR tai sitten se nappi jossa nuotinkuva (muistaakseni)
     
  16. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olisi ehkä sittenkin kannattanut lukea se manuaali... ;) Toki jos olisi parempi käyttöliittymä, ei tarvitsisi tuollaisia erikseen opetella. Topfieldin omassa tiedostoselaimessa (jonka se arkistonäppäin siis aina käynnistää) saat vaihdettua näkymien välillä painelemalla kelausnäppäimiä (<< ja >>).


    Noin se kait on Topfieldeissä aina ollut. Ainakin niissä kahdessa, jotka itse olen omistanut (TF510 ja TF5100MP). Lisäksi, kyseinen listaus avautuu aina siinä hakemistossa/näkymässä, jossa ollaan viimeksi oltu. Paitsi kun käynnistetään uudelleen, jolloin on taas oletus voimassa. Eli tallennetut tv-ohjelmat ja siellä ylin taso. Tai noin se siis ainakin noissa vanhemmissa toppyissa on toiminut.

    Noissa suomi-HD-pokseissa ei tosin taida olla kuin vain kaksi eri tilaa, eli mp3-tiedostot ja tallennetut tv-ohjelmat? Muissa malleissa siis on vielä TAP-ohjelmien hallintaan aivan oma näkymänsä.



    PS.
    Ainakin wanhan TF5100:n kakessa se nappi, jossa on nuotinkuva, vaihtaa tv-lähetyksen ja "digiradion" välillä. Uudemman TF510:n kakessa tuo nappi sen sijaan on varustettu erilaisilla symboleilla, eli ei siis ole yhdessäkään nappulassa nuotti-symbolia. Ja näin se taitaa myös tuon otsikossa mainitun boksin kohdalla olla.
     
  17. EmDzei

    EmDzei Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vau! Kiitos tästä vinkistä. Eli toiston aikana painoin prosenttilukua ja toisto siirtyi hetkessä tähän kohtaan. Todella mainio kikka.

    Onko tässä digiboxissa mahdollisuus leikata mainospätkiä pois?
     
  18. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Editointi onnistuu samalla tavalla kuin vanhemmissakin Toppareissa:

    Eli "play"-napilla yläpalkki esiin, merkataan pätkän toinen pää ">|<"-napilla, siirrytään pätkän toiseen päähän ja painetaan "sinistä". (Huomaa että avautuvan vaihtoehtovalikon "kopioi", poistaa pätkän myös alkuperäisestä tallenteesta, kopiointi ilman poistoa on tehtävä normaalisti "rec"-napilla toiston ollessa päällä.)

    Alkuun tai loppuun pääsee siirtymään kätevästi "|<" ja ">|" napeilla, mutta silloin pitää painaa nopeasti "sinistä" perään ettei toisto pysähdy loppuun siirryttäessä.

    Sitä voi vaan ihmetellä miksi näitä ei ole käyttöohjeessa.

    Huonona puolena tässä HD-boksissa on se, että HD-tallenteen editoinnin jälkeen kelaus ei ole enää sulavaa, eli tökkii kuten salattua tallennetta kelattaessa, ja samoin "pause" ei ole mahdollinen. Eli ei kannata poistaa sitä ylimääräistä lopusta ellei se todella ole tarpeen. En kyllä ymmärrä miksi se tekee näin, ehkä ihan softabugi? Olisiko uudessa softassa korjaus tähän? Itsellä menee vielä kauan ennen kuin saan boksin niin tyhjäksi että pääsen päivittämään.
     
  19. tötterö

    tötterö Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei.

    Kesken EPG-selailun kone eli boxi meni jumiin eikä totellut mitään käskyjä.
    Sammutin virrat aikani odotettuani & kone käynnistyi normaalisti.

    Tallenteista katosi 90%. Vain viimeiset 20 tallennettua ohjelmaa jäi valittaviksi.
    Kuitenkin kokonaistilasta näkee että “vanhatkin” tallenteet ovat jossain mutta ei luettavissa.
    Minnehän ne meni & miten saada ne taas ulos toistettavaan tilaan ?

    Irroitettavaa kovalevyä olen kokeillut toisessa TRC-1400 boxissa mutta tulos on sama eli 90% tallenteista on “jossain” eli lukemattomassa tilassa.
     
  20. tötterö

    tötterö Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2010
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten 1400 kaukosäätimen sai koodattua toimimaan TV:n kanssa ?
    Edelleinen kauko-ohjain toimi hienosti Samsungin telkun kanssa mutta uusi ei ymmärrä sen päälle mitään..
    Miten se koodattiinkaan tottelemaan ??