Suosituksia ensimmäisen kotiteatterin äänentoistoon

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Ameba, 09.03.2014.

  1. Ameba

    Ameba Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2014
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, elikkäs tarvitsisin vähän neuvoa siitä, että minkälaista äänentoistoa mun kannattas hankkia. Budjetti ei ole mikään iso (max 500), mutta toisaalta en mikään hifisteliä olekkaan. Tarvitsisin siis jonkinlaiset kajarit ja vahvistimen ja varmaankin vielä vahvistimen lisäksi jonkun dvd/bluray/3d soittimen. (ellei sitten vahvistimessa ole myös mukana jotain soitinta?)

    Vaihtoehto 1.
    ostan valmiin kotiteatteri setin jossa tulee kaikki mukana (tyyliin 5.1 joka maksaa sen 300-400)

    Vaihtoehto 2.
    http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-3-5-0-kaiutinsarja-valkoinen#product-reviews
    + vahvistin ja subi?

    Vaihtoehto 3.
    ostan vähän paremmat etukajarit ja subin ja sitten myöhemmin kolme lisää?


    Olen siis täysi amatööri tälläisten asioiden suhteen joten olisi kiva jos saisi vähän neuvoa/suuntaa siihen, että minkälaista äänentoistoa kannattaa hankkia kotiteattariin pienellä budjetilla.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kolmosella kannattaa ehdottomasti lähteä liikenteeseen. Noin tiukalla budjetilla ei kannata katsella muita kuin käytettyjä laitteita. Saatat saada samaan hintaan viime vuoden malliston ylemmän keskitason laitteen, kuin tämän vuoden hinnat-alkaen-rimpulan. Vahvareita voi plazalla tiirailla tästä ketjusta ja kaiuttimia täältä. Muutkin käytettyjen laitteiden kauppapaikat kannattaa käydä tarkistamassa.
    Aluksi kannattaa ostaa sopiva vahvistin sekä hyvä kaiutinpari. Nykyään kotiteatterissa kaikki laitteet bd-soittimista ja digibokseista tietokoneisiin liitetään vahvariin HDMI-kaapelein, joten niiden riittävään määrään kannattaa kiinnittää huomiota.
    Subbarin hankinnan joutuu näin ahtaalla budjetilla lykkäämään tulevaisuuteen.

    Hyviä edullisia kaiuttimia valmistavat vaikkapa Q Acoustic, PSB, Tannoy sekä Monitor Audio. Plazalla on juuri nyt parhaillaan myynnissä hyvä-ääniset Usherin edullisemman pään kaiuttimet, joilla saisit etupään äänentoiston kerralla kuntoon. Myöhemminkin samaa suosittua mallia varmasti löytyy käytettyjen markkinoilta, niin voit sitten aikanaan lisätä saman malliset myös sivukaiuttimiksi.

    Mitkä kaiuttimet ikinä valitsekin, niin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kaiuttimien oikeaoppiseen sijoitteluun ja suuntaamiseen kohti kuuntelupaikkaa! Esim. Hifimaailman oppaat Tietoa ja taitoa: Kaiuttimien sijoittelu sekä Subwooferin sijoitus kannattaa lukaista ajatuksella. Dolbyn sijoitteluohje on myös hyvä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2014
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Paljon, mutta täyttä asiaa...
    Kun budjetti on noin niukka, mitään viimeisintä on turha odottaa.
    BD-soitin lähtee kaupasta riippuen jo kuudellakympillä, Netflix:it, muut appsit, WLAN:it ja 3D:t saa suosiosta tuosta hintaluokasta unohtaa....

    T: Vesku
     
  4. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno vastaus aloittelevalle hifistille! Tämä olisi mallivastaus moniin vastaaviin kysymyksiin täällä.

    Nähty vaivaa linkien muodossa ja etsimällä vielä sopivia kaiuttimiakin ja luettelemalla vaihtoehtoja. Hienoa, että pidempäänkin harrastanut jaksaa näin opastaa. Tällaisella ohjeella aloittelija hyppää kertaheitolla oikeasti jo vähän laadukkaampaan tasoon musiikilla ja elokuvilla vrt. että menisi hankkimaan tuollaisen muutaman satkun valmissetin.