Vahvistinsuosituksia ja keskustelua DSpeaker Anti-Modesta

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Ken_Adams, 08.03.2014.

  1. Ken_Adams

    Ken_Adams Guest Guest

    Heips!

    Aikaa on vierähtänyt, kun täällä viimeksi päivystänyt ja hifipuoltakaan ei ole hetkeen päivitelty. Nyt kysyisinkin hieman apua vahvistimen valinnassa. Pitäisi tuo vanha Cambridge Audio saada pävitettyä. Varmasti on ikuisuuskysymys tämäkin tässä ketjussa, mutta kysyn silti.:rolleyes:

    Kaiuttimina toimii Genelec 8040A ja laitteet, jotka näitä hyödyntävät ovat Apple airport + PS4 (optisilla piuhoilla molemmat kiinni)

    Olen muutaman viikon yrittänyt metsästää sopivaa, mutta ei ole vielä tilaukseen asti päässyt.
    Tällä hetkellä parhaimpina tuntuisi olevan:
    http://www.hifistudio.fi/fi/tuottee...otel-rc-1570-etuvahvistin-hopea/6723338475999
    https://www.hifistudio.fi/fi/tuotteet/d-a-muuntimet/d-a-muuntimet/audiolab-m-dac-hopea/5025922234749

    Mielessä ollut myös Anti-Mode Dualcore ja Denonin DN500, mutta tarkoitus olisi löytää laite mikä olisi myös käyttäjäystävällinen eikä menisi liian hifistelyksi esim. ei kaukosäätöä. Dualcoresta puuttuu toinen optinen liitäntä ja Denon menee niin mahottoman kokoseksi olohuoneeseen, että pitäisi ostaa erillinen taso vain sitä varten. Dualcore voisi tehdä eniten äänenlaadulle tuon kalibroinnin johdosta ja toki johdon vaihtaminen laitteen takana ei olisi niin iso homma, mutta helpolla olisi kiva päästä. Tarkoitus olisi vaan löytää mahdollisimman simppeli laite ilman turhuuksia.

    Tarkoitus ei ole, että keskusteltaisiin seuraavat 10 sivua tästä, että yksi mies saisi valittua vahvistimen vaan lähinnä kaipaisin hieman muidenkin mielipiteitä johdattamaan oikeaan suuntaan. Kannaattaako vain panostaa suoraan esim. jompaankumpaan edellämainittuun suht laadukkaaseen esivahvistimeen jossa olisi tarvitut liittimet (digi sis. ja XLR ulos) ja kaukosäätö, vai vetää joku villikortti ja ostaa perus av vahvistin rca preouteilla ja kaikilla uusilla hdmi sun muilla herkuilla? Eli lähinnä hieman johdatusta kaipaisin, että mihinkä suuntaan sitä kannattaisi mennä niin sittenhän se ei ole kuin tilata joku ja vaihtaa jos ei ole tyytyväinen. Noilla edellämainituillakaan tuskin on niin paljon eroa, mutta onko tuo se oikea suunta, vai jokin muu.

    Kiitoksia erittäin paljon jos joku tähän vastaamaan tulee.:king:
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Optisia saa lisättyä aika helposti ja halvalla: http://www.ebay.co.uk/itm/291094475353 Löytyy myös kaukosäätimellä: http://www.ebay.co.uk/itm/190512832622

    Jos Antimode dualcoressa muuten ominaisuudet ovat sopivat, eli monikanavasysteemit eivät kiinnosta, niin sillä varmastikin lähtisin etenemään.
     
  3. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuolle Antimoden DACia koskevalle väitteelle kaivattaisiin nyt kovasti perusteluja. Eikö ole tarpeeksi eksoottinen nimi piirin valmistajalla, ei saa mittariasi värähtämään? Dualcore soi juuri syksyllä eräillä messuilla westendiläisen omakotitalon hintaisessa 2ch-setissä, joten kyllä se sitten kelpaa myöskin Geneleceille. Kaikissa näkemissäni revikoissa ja testeissä Antimoden AD ja DA muunnosten on todettu olevan täysin läpinäkyvät, eli ne eivät vaikuta lävitseen kulkevaan ääneen millään tavalla.

    Jos laitteen suorituskyvyssä on mielestäsi oleellisia puutteita, niin kyllä sitten kaivataan lähdekin niille väitteille. Sinua paljon arvostetummat ja luotettavammat testaajat ja audiokriitikot eivät ole kuvailemiasi puutteita kyseisestä laitteesta arvosteluissaan maininneet.

    Referenssinä äänenlaadun riittävyydestä toimikoon vaikkapa se, että high end valmistaja MBL käyttää Antimode dualcorea talon hintaisessa referenssisetissään. Mikäli äänenlaatu olisi niin kelvoton kuin sinä perustelematta väität, niin tuohon settiinkin olisi todennäköisesti valittu joku parempi laite.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 09.03.2014
  5. Vihainentonttu

    Vihainentonttu Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2014
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    No johan on taas. Se mitä nyt on tullut palstaa sivusta seurattua, niin eipä täällä kovin monikaan perustele mielipiteitään ja kokemuksiaan sen paremmin. Mainosten ja lehdistön perässä juokseminen ei ole "perusteltu mielipide", mutta toki ihan sallittua.

    Minusta on vain hyvä, että joku jakaa huonot kokemuksensa anti-modesta. Saadaan vähän balanssia siihen ainaiseen hehkutukseen. Ei se ole mikään maailman paras hifituote, vaikka monesti sellaisena myydäänkin. Se on kuitenkin erittäin kallis laite, ja kannattaa ottaa aina huomioon tarve/käyttötarkoitus/suhteellisuus näissä asioissa. Voisiko sen rahan käyttää paremminkin? Se täytyisi jokaisen itse ratkaista ja mielummin näkisin tälläiseen omaan ratkaisuun rohkaisevia kommentteja, kuin kinaamista tai lausuntojen noudattamista. Tuollaiset "Eikö ole tarpeeksi eksoottinen nimi piirin valmistajalla.." tyyppiset turhat provokaatiot osa ihmisistä osaa jättää hiekkalaatikko-ikään.

    Mitä valmistajien demosetteihin tulee, niin niissä käytettävät laitteet ovat yleensä sopimuskysymyksiä. Kuluttajalle tilanne on kuitenkin täysin eri. Lompakkoa pitää raottaa ja tuotteen kanssa on elettävä pitkään. Lottovoittajillehan tilanne on eri.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Enpä huomannut että siinä kriittisessä viestissä olisi ilmoitettu kys. henkilöllä olevan omia henkilökohtaisia kokemuksia Antimodesta. Jos niitä on, niin sen voisi tietysti mainita samassa yhteydessä perusteluna.
    Kummatkin pohditut vaihtoehdot, sekä Audiolab että Rotel, ovat Antimodea kalliimpia. Eiköhän Kenillä tuota paalua riitä, kun sen saman hintaluokan laitteita katseli.
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ja perustelut?
    Joka ei kerro mitään äänenlaadusta, paitsi sinulle, jonka mielestä monikanava on automaattisesti, kuulematta ja perustelematta paskaa.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kommentti oli suunnattu henkilölle, jonka mielestä kaikki AV-vahvistimet on huonoja, kaikki Yamahat on huonoja ja eräs vahvistin olimpääteltävissä huonoksi sillä perusteella, että Googlen kuvahaulla ei löytynyt kuvaa sisuskaluista.

    Se, että AM on huono, koska DACin valmistaja ei ole joku ihmepaja, olisi ihan loogista jatkoa herran argumenteille.

    Paljon vetoa, että ei ole AM 2.0 koskaan kuunnellut?
     
  9. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Ovathan ne. Mutta kyllä täytyy Dual Coresta sanoa, että melko vähän on esimerkiksi liittimiä etuvahvistin-käyttöön. Pieni näyttökin. Ei kukaan ole niin pöhkö, että jaksaisi jatkuvasti johtoja vaihdella laitteen takana. Korjaimena varmasti hyvä peli, sitä en väitä.

    Monikanavalaitteita paljon parjataan stereo-käytössä. Itse kuuntelen vanhalla Rotel RSP-1068 surround-etusella Genelec 8030 -kaiutinparia. Erinomaiselta vaikuttavat kys. laitteen dacit vieläkin. Väitänpä, ettei av-peliksi soundiltaan edes tunnistaisi. Ja mikä parasta, löytyy a) riittävästi digituloja, b) riittävästi analogituloja, c) tuki DD:lle ja DTS:lle, d) laajennettavuus tarvittaessa vaikka 7.1-setiksi, e) analoginen 7.1-tulo, jos vaikka haluaisi jostakin laatu blu-ray-soittimesta hd-äänet ulos, f) laadukkailta vaikuttavat jakosuotimet hyvällä säätöskaalalla, g) fiksun näköinen peli muutenkin... Mistä saat edes hyvää DACia, jossa on volume-säätö, tarpeeksi sisääntuloja ja kaukosäädin, siihen hintaan kuin vaikkapa tällaisen vanhan av-etusen käytettynä? Ja jos joku päivä tekeekin mieli vaikka takakaiuttimia tai subbaria, niin voi voi. Jälkimmäinen toki onnistuu, mutta eipä se basso .1-raitojen tapauksessa yhtä rajusti ärähdä, jos lfe on ensin stereo-ääneen down-miksattu.
     
  10. Ken_Adams

    Ken_Adams Guest Guest

    Tämähän tässä onkin. Vaikka itsellä ei ole kuin kaksi laitetta jotka pitisi saada kiinni, niin silti jää hieman vajaaksi. Vaikka sen johdon vaihtaminen takana tai erillisen optisen jakajan käyttäminen ei niin iso homma olisi, katoaa siitä silti se yksinkertaisuus, mitä olen hakemassa. Äänenlaadullisesti tekisi varmasti kuitenkin nannaa tähän huonoakustiseen kerrostalokaksioon.

    Tarkoitus on siis kaksikanavaisena mennä ainakin niin kauan kun tässä asuu. Seuraavaan asuntoon olisi sitten mukava laajentaa, mutta silloinhan on taas sitten aika pävittää laitteita seuraavan kerran.:) Tuntuu vain, että näissä "perus laitteissa" on ominaisuuksia ja käyttömukavuutta kyllä, mutta ehkä hieman äänenlaadun kustannuksella, kun sitten toisessa ääripäässä ollaan kyllä keskitytty äänenlaatuun, mutta ei niinkään käyttäjäystävällisyyteen. Siinä mielessä nuo pari listaamaani vaihtoehtoa voisi olla hyvä kompromissi hieman molempia. Kaippa se pitää sitten toinen noista hommata, jos ei jotain sopivaa käytettyä tule vastaan. Eiköhän kumpikin parempi ole kuin nykyinen ja saahan sitä vaihdettua jos ei jostain syystä tyytyväinen ole.

    Semmoisen homman unohdin vielä kysäistä, että: Onko tuollaisessa stereo käytössä eroa hdmi vs optinen? Tarkoitan noita uusimpia DD HD, DTS HD (vai mitä ikinä onkaan). Noitahan ei ymmärtääkseni saa optisella käyttöön, mutta onko noista edes hyötyä pelkässä stereo käytössä, vai ovatko ihan monikanavasysteemien hupia. Tuo on ainut miksi olen miettinyt myös tuollaista perinteistä kotiteatterivahvistinta.
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT:ta HD-raidoista ja optisesta:

    DTS-HD Master Audio (ei harvinaisempi High Resolution Audio) ja Dolby TrueHD ovat häviöttömästi pakattuja ääniformaatteja. Se, kuuleeko eron hyvin pakatun tai vaikka DTS-HD MA:sta otetun "core-raidan", joka on perinteinen DTS hyvällä bitratella, välillä, on yksi kiistakapula lisää.

    Optisesta menee kuitenkin läpi kaksikanavainen pakkaamaton PCM ja lähes mikä tahansa BD-soitin osaa purkaa HD-äänen PCM:ksi. Aiemmin on ollut esillä, että asetuksista äänen purku PCM:ksi ja liitäntä optisella antaa nimenomaan kaksikanavaista PCM:ää läpi. Jonka siis teoriassa pitäisi olla häviötön vasen/oikea kanava. Teoriassa siksi, että en vanno mitään noista BD-soittimista.

    Eli:
    1) kuuletko omilla korvilla ja omalla laitteistollasi eron häviöllisen ja häviöttämän välillä,
    2) osaako lähteesi antaa signaalin kaksikanavaisena häviöttömänä PCM:nä?

    Jos vastaat 1) "en" tai 2) "kyllä", niin optinen riittää mainiosti.
    :)
     
  12. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Kokemuksesta voin sanoa, että valitettavan usein Dolby TrueHD:n ja Dolby Digitalin eron kuulee. TrueHD:n core on DD 640 kbps, kun taas DTS-HD Master Audion on 1509 kbps (ainakin yleensä, en tiedä, käyttävätkö DVD:ltä tuttua puolen bittivirran versiota jossakin). Tämä siis, jos sinulla on laite, joka ei tue HD-ääniä ja jossa dekoodauksen suoritat. Jos taas haluat soittimestasi ulos stereo-PCM:ää, riippuu soittimen dekoodereista, mistä ääniraidasta PCM muunnetaan. Jos soittimessa on tuki esim. Dolby TrueHD:lle, mutta ei DTS-HD Master Audiolle, uskoisin sen muuntavan TrueHD:n PCM:ksi ja pelkän DTS-coren PCM:ksi.
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Yksi vaikutus kotiteatterivahvistimella on se, että sillä voi ohjata kaksikanavakäytössä LFE-kanavan pääkaiuttimiin. Useimmissa kaksikanavaratkaisuissa tämä ei ole toivottavaa, kun LFE-kanavan äänenvoimakkuus on 10 desibeliä korkeampi kuin muiden kanavien ja toisaalta passiivisissa bassorefleksikaiuttimissa ei yleensä suojausta sen varalle, että kaiuttimeen syötetään kotelon viritystaajuuden alapuolisia taajuuksia ja vieläpä aika kovaa. Genelecien kohdalla tilanne on toinen, kun ne suodattavat alemmat taajuudet pois. 8040A-kaiuttimesi eivät mene hirveän alas, mutta joka tapauksessa toimintaleffoihin varmaan saa rytinää lisää, jos LFE-kanavan sisältö otetaan mukaan.
     
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 753
    Saadut tykkäykset:
    482
    A-M DC ollut ilmestymisestään lähtien meikun ilona ja en ole lottovoittaja.
    Järkevä ja mainio "kytke, säädä ja unohda" -laite niille, joilla on äänellisiä ongelmia stereosetissään bassoilla.
    Mulla ei ollut mitään suuria ongelmia ja niille parille "montulle" "betonibunkkerin" bassovasteessa ei mikään purkki voi mitään, sitten puhutaan jo kiloeurojen parin tai useamman subbarin ratkaisusta, jonka jälkeen pelkän liikkumisen ja kuuntelutuolinkin sopimiselle samaan tilaan laitteiden kanssa koen asettavan aivan eri tason haasteen...

    T: Vesku, NAD:in vaffit on ihan pop A-M DC:n kanssa.
     
  15. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Tuokin riippunee vahvistimesta, kuinka kovalla lfe-kanava ohjataan pääkaiuttimiin. Aikoinaan ainakin DD-raidat sisälsivät metadata-flagin, joka "käski" vahvaria lisäämään 10 dB lfe-kanavaan, koska sitä oli muistaakseni vaimennettu sen verran (ettei signaali menisi särölle enkoodauksessa). En tiedä miten on nykyään. Onko raidat "täysiverisiä", onko samanlainen systeemi yhä käytössä vai onko vaffeissa kiinteä 10 dB korostus lfe:hen DD:llä ja DTS:llä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2014