Mobiili kuulokekuuntelu

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana aheikkinen, 09.03.2014.

  1. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Onkohan plazan kuulokeharrastajille ehtinyt kertyä kokemuksia mobiileista kuulokevahvistimista älykännykän kaverina?

    Kiinnostaisi kovasti jokin micro-usb liitäntäinen kuulokevahvistin, joka toimisi Android kännykän (Samsung Galaxy Note 3) kaverina. Usb-liitännästä seuraa sellainen kiva juttu, että kännykän omat äänipiirit mahdollisine puutteineen eivät vaikuttaisi ääneen millään tavalla. Kuulokevahvari siis toimii puhelimen 'ulkoisena äänikorttina'. Tällaisia laitteitahan on jo olemassa joitakin, esimerkiksi:
    - Beyerdynamic A 200 p - 299€
    - Cambridge Audio DacMagic XS - 149€
    - FiiO E18 Kunlun - $159

    Lisäksi useita muita USB 'Plug n Play audio device' laitteita pitäisi pystyä käyttämään Android laitteilla sopivan USB-OTG eli 'on the go' kaapelin kanssa.
    - micro USB - USB female (myös laturista lisävirtaa ottava malli)
    - micro USB - mini USB
    - micro USB - micro USB


    Itse olen testannut tuollaisella lisävirralla varustetulla kaapelilla Behringer UCA202 halpis DACia, kun sellainen sattui löytymään. Tämä yhdistelmä toisti äänet ongelmitta sekä kuulokkeilla että optisesta liitännästä, mutta toteutus kaapeleineen on erittäin rujon näköinen, eikä oikein sovellu mobiiliksi ratkaisuksi. Siksi hakusessa olisi tuollainen mobiilikäyttöön erityisesti suunniteltu USB-liitäntäinen malli, mieluiten akulla varustettuna. USB-liitännästä (eli puhelimen akusta) virtansa ottavilla laitteilla on ilmeisesti tapana aiheuttaa järjestelmässä virheilmoituksia ja lakata toimimasta, jos tehonkulutus on vähänkään suurempi.

    Onko jokin noista linkittämistäni hyvä, tai joku linkittämättä jäänyt vielä parempi? CA:n laite olisi tunnetun merkkinsä ja suhteellisen edullisen hinnan turvin tällä hetkellä liipasimella..

    ---

    Itse kuulokkeitakaan ei tosin ole vielä hankittuna. Pisimmällä harkinnassa on tyylinsä perusteella Bang Olufsen Beoplay H6, sekä äänensä perusteella Beyerdynamic DT-880 Edition / DT-990 Edition. Muutama vuosi sitten omistin tuollaiset DT-990 Editionit, mutta tuli silloin myytyä pois rahapulassa (sain silloin myydessä paljon enemmän kuin mitä nyt maksaa uutena, hinta on tippunut aika paljon) ja siitä asti on harmittanut.
    Pari hunttia lisää panostamalla voisi listaan lisätä vielä Beyerdynamic T-90 HIFI sekä AKG K-712 Pro. Näistä tuo AKG olisi ilmeisesti 62-ohmisena vaikein ajettava, eli mobiilille vahvarille huonoin valinta.
     
  2. Kipee

    Kipee Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2007
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Audiovideo.fi:ssa oli jossain vaiheessa artikkeli Arcamin rPac:sta.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Arcam rPAC ottaa virran epäoptimaalisesti suoraan USB-liitännästä ilman omaa akkua. Sen liitin on myöskin vanhaa hassua B-tyyppiä, eikä suoraan puhelimiin sopivaa micro USB -lähtöistä OTG-piuhaa ole tietääkseni markkinoilla. Niinpä sen kanssa joutuisi käyttämään välissä tuollaista yleismallista naaraspuolista OTG-adapteria. Yleismallin adapteri-jatkojohto-härdellinen visuaalinen haitta on kuitenkin pieni siinä vaiheessa, mikäli puhelin ei jaksakaan toimittaa tarpeeksi virtaa akuttomalle ja USB-virtariippuvaiselle laitteelle. Sellaisista ongelmistahan jotkut ovat muualla raportoineet, että puhelin pistäisi virtahan kiinni mikäli OTG-laite kuluttaa 'liikaa' virtaa. Tuo tosin kuuluu olevan mallikohtaista, toiset puhelimet hyväksyvät OTG-laitteita ongelmattomammin kuin toiset.
    Tosin, eipähän tuo aloituksessa mainitsemani Cambridgekään omaa akkua sisällä.

    Beyer lupaa omilla mainossivuillaan akkukestoksi "up to 11 hours." Beyer antaa myöskin ohjeet EU-säännösten pakottaman äänenvoimakkuusrajoittimen kiertämiseen, mistä voi olla suurtakin hyötyä epäherkillä luureilla. FiiOn akkukestosta todetaan revikassa että "the big battery does look like it can almost out last a modern day smartphone when used together", eli akku kestää saman verran kuin puhelimessakin yleensä.

    Kiinnostaisi kuulla matkustelijoilta ja mobiilikuuntelijoilta käytännön kokemuksia, mitä puhelimen akkukestolle tapahtuu, jos akuton kuulokevahvistin haukkaa siitä osansa. Notessa onneksi on suuri akku ja erinomainen akkukesto, eli sen puoleen ehkä uskaltaisi harkita myös akuttomiakin malleja. Sisäisen akun vaatimus nimittäin vähentää USB-liitäntäisten kuulokevahvarien valikoimaa ihan jonkin verran.

    Lisäyksenä edellisiin ainakin HRT microStreamer kuuluu toimivan ongelmitta ja suoraan USB-virralla useimmissa puhelimissa. Tuon kaveriksi pitäisi/voisi erikseen hankkia sen aloituspostauksessa mainitun micro USB -> mini USB sovitinkaapelin.
     
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Mikäli USB-liitäntä ei ole ehdoton vaatimus niin yksi mahdollisuus on myös patterikäyttöisesti toimiva Meier Audio Corda Quickstep. Oheisessa head-fi:n viestiketjussa kuvia ja kokemuksia. Toimii myös tarpeen mukaan pöytä-kuulokevahvistimena (tosin tässä käytössä ei liene Meierin parhaimpien kuulokevahvistimien tasoa) eli ei siis vain matkakäyttöön tarkoitettu laite.
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2014
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Hyvä vinkki! Olihan tuolla Meierin kaupassa näköjään valikoimissa myöskin USB-liitännällä ja DACilla varustettu Corda PCstep, jonka oman head-fi ketjunsa mukaan pitäisi toimia mm. Samsungin puhelimien kanssa. Siinä on myöskin oma sisäinen akku.
    Mutta miksi DACin sisältävä malli on satasen halvempi kuin ilman DACia oleva (PCstep 250€ vs. Quickstep 345€)? "RF-filter" vaikuttaisi speksien perusteella olevan suurin ero.
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Joo, nyt kun katson tarkemmin niin olihan siellä myös tuo PcStep, omituista kun en sitä huomannut vaikka viestiketjussa siitä kuitenkin mainitaan. "RF-filter" lienee analogiamaailman asioita ja näköjään herra Meierin mielestä iPhone on tässä suhteessa jonkun verran ongelmallinen tapaus. PcStep sopinee nimenomaan USB-käyttöön, mutta ei välttämättä niin hyvin analogikäyttöön tuon RF-filterin poissaolon vuoksi, tosin tuon käyttötarve liittynee melua antavan laitteen analogiulostulon laadukkuuteen/laaduttomuuteen.

    Jos päädyt tuon Meierin vermeen hankintaan niin kannata pelästyä sitä, että verkkokaupassa ei ole mitään hienoa ostoskoritoiminnallisuutta. Maksut tuolla hoidetaan pääasiassa tilisiirron kautta, mutta myös PayPal on mahdollinen. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja nopeaa, viesteihin vastaa näköjään tohtori itse.