Monuments Men, The (2013) (George Clooney / George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bob Balaban, Hugh Bonneville, John

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.08.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    The Monuments Men on tositapahtumiin perustuva toimintajännäri kaikkien aikojen tunnetuimmasta aarrejahdista. Toisen maailmansodan raivotessa ympärillä USA:n presidentin Franklin D. Rooseveltin antaman käskyn perusteella ryhmä miehiä suuntaa Saksaan pelastamaan natsien varastamia taideaarteita palauttaakseen ne oikeille omistajille.

    Tehtävä vaikuttaa mahdottomalta: taide-esineet ovat syvällä vihollisen puolella ja Saksan armeijan ollessa lähellä luhistumista se on saanut ohjeet tuhota kaiken mahdollisen. Miten tämä ryhmä, johon kuuluu seitsemän museojohtajaa, kuraattoria ja taidehistorioitsijaa, jotka luultavasti tuntevat paremmin Michelangelon kuin M-1 panssarivaunun voi onnistua tehtävässään? Mutta jokainen "The Monuments Men" ryhmän - joksi heitä kutsuttiin - jäsen on valmis riskeeraamaan henkensä kun tavoitteena on pelastaa 1000 vuoden kulttuuriaarteet ja ihmiskunnan suurimmat saavutukset.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 17.1.2014 (USA:ssa 18.12.2013)
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2014
  2. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Bill Murray on messissä. Muuta ei tarvitse tietää. Pakko katsoa.
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Tarjoutui tilaisuus nähdä The Monuments Men heti tuoreeltaan, ja täytyihän se hyödyntää. George Clooneyn aikaisemmat ohjaukset ovat olleet laatutyötä, ja tässäkin odotukset olivat korkealla. Näyttelijäkaarti oli vähintäänkin lupaava.

    Lyhyesti todettuna elokuva teki valjun vaikutuksen. Tästä olisi halunnut pitää enemmän jo aiheenkin takia, mutta kokonaisuus tuntui olevan hiukan hajanainen sarja kuvaelmia eri puolilta sotivaa Länsi-Eurooppaa. Samantapaisesta aiheesta (tärkeän esineen pelastaminen natsien kynsistä) on tehty erittäin vetäviä fiktiivisiä tarinoita (erityisesti Indiana Jones ja viimeinen ristiretki), eikä todellisuus olisi nyt hävinnyt tarulle, mutta tarinan kehittely oli jäänyt puolitiehen. Mukana oli tilannekomediaa, mutta se oli melko laimeaa; sodan väkivalta oli läsnä, mutta se tuntui hiukan päälleliimatulta. Mielestäni tämä häviää keskinkertaisillekin II maailmansodan kuvauksille (esim. Viimeinen silta yli Reinin).

    2/5
     
  4. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Olipa pettymys. Se traileri lupaili jotenkin ihan muuta kuin mitä leffa minusta oli. Odotin jotain vaikkapa kolmen kuninkaan, kellyn sankarien tai vähän jotain vastaavan kaltaista leffaa. Leffa oli tosiaan melko sirpaleinen, kun ryhmä jakaantui pahimmillaan muistaakseni viiteen osaan, ja näiden välillä hypittiin paikasta toiseen. Ehkä myös tästä johtuen hahmot eivät jääneet kovin mieleenpainuviksi ja minusta ainakin Goodman ja Murray olivat todella vaisuja. Vaisuja olivat myös vitsit ihan ylipäätään, että mitään hillittömän hauskaa "läppää" on turha odottaa, ellei ole tämän suhteen erityisen vaativa.

    1,5/5
     
  5. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisaalta kiinnostaisi, mutta tuntuu että George on lähtenyt kaveriporukalla hulluttelemaan ja egotrippailemaan ja tekemään jotain Inglourious Basterdsin tyylistä. Eli kopio homage-pelleilystä. Ei kiitos!
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Oli kyllä todella suuri pettymys, varsin mitäänsanomaton, ei oikein loistanut millään osa-alueella. Kaikista eniten vitutti käyttämätön potentiaali, tässä olisi ollut ainesta vaikka mihin. Näyttelijäsuoritukset jäivät myös harmillisen vajaiksi.

    2/5
     
  7. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Idea hyvä. mutta vaisuksi jäi. Olo oli niin kuin olisi katsonut sunnuntai ip:n kanadalaista tv-elokuvaa.

    1 ½ /5
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Monuments Men oli täydellinen pettymys ja hyvien näyttelijöiden väärinkäyttöä. 1½ kuitenkin aiheesta, joka oli omaperäinen.
     
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Varmaankin parannettavaa olisi ollut, mutta pidin kuitenkin tästäkin lopputulemasta. Hajanaisuus tosiaan hiukan haittasi.Jotakin olennaista oltiin kuitenkin onnistuttu tuomaan esille. Aihe oli tositapahtumiin perustuva, kiinnostava ja kenties jopa ajatuksia ja tunteita herättävä siltä osin että mikä oikeasti on tärkeää. Nykyäänkin jossakin päin tuhotaan historiallisesti merkittäviä rakennuksia ja taideaarteita sodan tuoksinassa, ja ihan tahallaan. ***/*****.
     
  10. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 273
    Saadut tykkäykset:
    164
    Harvoin jää leffa kesken, mutta tämä kliseinen ja jollakin tapaa vastenmielisen
    rahastuksen oloinen raina jäi. Idea tosin oli mielenkiintoinen, tähti siitä.