Universal Remote Control MX-900

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana Hartsu, 18.09.2007.

  1. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuollainen kake tuli tilattua MX-500:sen seuraajaksi:
    [​IMG]
    http://www.remotecentral.com/mx900/photo06.htm

    En ole ehtinyt vielä sen kanssa juurikaan säätää mutta vaikuttaa ihan asialliselta peliltä.
    MX-500 kyllä ajoi myös asiansa mutta siinä ei ole tietokoneliitäntää joten säätimen hallinta alkoi mennä aika hankalaksi varsinkin HTPC:n kanssa kun ei ole juurikaan tullut kirjoitettua ylös että mistä kakesta mikäkin koodi on joskus aikoinaan opetettu.

    Jos joku harkitsee noiden URC-kaukojen ostoa niin ei kannata pelästyä niiden korkeita pyyntihintoja , sillä useammastakin kaupasta niiden hinnasta tippuu kymmeniä prosentteja ihan kysymällä.
    URC on kieltänyt valtuutettuja myyjiä mainostamasta niitä halvempia hintoja , mutta sähköpostilla ilmoittavat kun kysyy.

    Itse ostin eBay storesta http://global.ebay.com/gbh/viItem?ItemId=270166137143
    josta hintaa tuli $240 eli n.175€ postikuluineen.
    7 päivää kesti tulla tilaus.

    URC:n ilmoittama listahinta on $449 joten aika paljon on pelivaraa..

    Myyjä ilmoittaa olevansa valtuutettu myyjä joten takuu ja päivitykset pitäisi olla OK. Ainakin sain kaikki ohjelmat ladattua myyjän sivuilta ja ohjelmasta oli saatavilla versio jossa on LiveUpdate toiminto jolla voi tietokantaa ja itse ohjelmaa päivittää.
    Jos ostaa muulta kuin valtuutetulta myyjältä niin tuota päivitysmahdollisuutta ei ole .

    Tulli oli ystävällisesti laittanut pakettiin leiman "tullivapaa" joten tällä kertaa ei muita kustannuksia tullut.
     
  2. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsinkin nyt noihin edullisiin hintoihin vaikuttaa uusien MX-980 ja MX-810 julkaisut, noissa uutta mm. värinäyttö. Itsekin olen MX-500 seuraajaa hakemassa, MX-810 on tällä hetkellä vahvimmilla, katsellaan kun kaukoja alkaa tulla myyntiin saakka ja jos jotain arvostelujakin alkaisi tippumaan.

    Edullisesti sait kaken, muistaakseni maksoin aikoinaan melkein saman tuosta MX-500 mallista (vuonna suo, kuokka ja Jussi). Ilmoittele mitä pidät verrattuna MX-500 kaukoon, paino, koko, nappulat, paristokesto (MX-500 mallissa kesti tooodella pitkään), yms.. Koska kakesi on valmistettu ja minkä softaversion sait ladattua, CDtä ei tainnut tulla paketissa?

    Tuo MX-900 tuolta myyjältä olisi kyllä yli ½ halvempi kuin MX-810 USAsta. Mitenkä maksoit tuolle kun ei hyväksy mm. paypalia, kävikö sille VISA-maksu?
     
  3. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ,
    Ei tullut CD:tä mukana , tilausvahvistuksessa sain sähköpostitse tunnuksen ja salasanan jolla sain ohjelmat ladattua myyjältä . Tarjolla oli seuraavat tiedostot :
    MX850 Programming Manual.pdf
    MX950 MX900 TX1000 Programming Manual.pdf
    MX_700Setup.exe
    MX_800Setup.exe
    MX_850Setup.exe
    MX900Setup.exe
    MX950Setup.exe
    TX1000Setup.exe

    En tullut katsoneeksi ohjelman versiota kun asensin sen . Tein tuon LiveUpdaten heti asennuksen jälkeen ja nyt näyttäisi olevan tällaiset versiot :
    MX-900 Editor Version 1.10.108
    Firmware 1.50
    IR-Database 1.81
    Näyttäisi olevan uusimmat versiot tuon mukaan http://universalremote.com/complete_control/updatehistory_mx_900/index.php

    Kaken valmistuspäivää en nyt tähän hätään osaa etsiä.

    Maksun hoidin avaamalla PidPay tunnukset , ja maksu tehtiin Visalla sieltä PidPayn kautta .
    Vissiin ihan vastaava systeemi kuin paypal .
    Pankkisiirto kelpaa myös .

    Itsekin noita värimalleja vähän kuolasin mutta hinta oli liian kova vielä . Ja kavereillekaan ei voi kehuskella tuollaisella hifi-kakella kun pitävät lähinnä hulluna jos maksaa kakesta yli 50€.

    Paino ehkä hitusen pienempi kuin MX-500
    Käteensopivuutta vaikea sanoa kun on muutaman vuoden käyttänyt samaa kakea niin uusi ei heti käteen sovi. Onhan tämä uusi selvästi pienempi , varsinkin kapeampi.

    Nappuloiden tuntuma huonompi kuin vanhassa , vähän kumimaiset eli ei ole selvästi havaittavissa koska käsky menee perille . Siihen löytyy kuitenkin ratkaisu kun laittaa näppäimet piippaamaan hiljaa aina painettaessa .
    Keskustan nuolinäppäimet paremmat kuin vanhassa , eli tässä on erillinen valintanappi siinä keskellä.
    Valaistus on ledeillä ja tasaisempi kuin vanhassa säätimessä.

    Niin ja semmoinen vielä että itse pidin enemmän siitä MX-500:sen samettimaisesta pinnasta kuin tämän uuden kovasta muovipinnasta , tuntuu jotenkin liukkaammalta .
     
  4. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    MX-810 listahinta on "vain" 399,-, katsotaan nyt kun niitä alkaa tippua enemmälti myyntiin. Vaimon kannalta tuo MX-810 olisi kivempi, vähemmän nappuloita ja kivoja värikuvia, ehkä sitä vielä hetken jaksaa odottaa. Kunnon kake on kuitenkin tärkeä, nämä Logitechin rimpulat ihan eri maailmasta kuin esim. tuo sinun MX-900, kysyin tuolta myyjältä toimisiko ne RF->IR palikat myös euroopan verkkovirralla, voisi tuollaisen tilata samalla HTPCn ohjaukseen.

    RF->IR palikat kuten MRF-250 toimii kuulemma myös euroopassa, postikulut kuulemma ilmoitettu huutokaupassa, mutta en kyllä ihan heti huomannut euroopan postikuluja. Sieltähän nuo postikulut löytyi kun osasi katsoa oikeasta paikasta ja painaa muutamaa nappulaa...
     
  5. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    ups. väärään ketjuun.
     
  6. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitähän tuo http://www.remotecentral.com/ meinaa kun uusia arvosteluja ei ole tullut aikoihin, olen tätä MX810 arvostelua odotellut jo hetken. Nuo postikulut ovat kyllä aika isot noin pienelle ja kevyelle tuotteelle, muuten hinta alkaa olla lähellä järkevää. Ahaa, tämä ei ollutkaan enää pattereilla vaan lataustelakalla, eli pitäisi lisäksi hankkia joko uusi virtalähde tai virtamuunnin.

    Tuo ei taida ihan ominaisuuksissa pärjätä tuolle sinun ostamallesi MX900 mallille vaikka rauta onkin uudempaa ja parempaa (harmittavasti ovat karsineet ominaisuuksia mm. ohjelmistosta ettei astu MX900/950 varpaille), mutta MX980 ei hintansa ja koon puolesta ole mahdollinen valinta.

    Jaahas, viikonloppuna oli tullut uutta hieman pidempää kommenttia joltain käyttäjältä:
    http://www.digitalhome.ca/forum/showthread.php?p=675098
     
  8. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika vähälle käytölle nuo erikoisominaisuudet on minulla jääneet , mutta kyllä nuo perusominaisuudetkin tuntuu jotenkin paremmin toimivilta tällaisessa vähän perusmallia laadukkaammassa laitteessa . Olen kyllä ollut ihan tyytyväinen laitteeseen toistaiseksi eli kaikki tarvittavat toiminnot olen saanut pelaamaan.

    Ainoa huono puoli on tähän asti ollut se että RF toimii väärällä taajuudella .
    Itsellä on pari rf-ohjattua pistorasiaa joten pitäisi hommata ir/rf muunnin joka toimii oikealla taajuudella tai sitten sellainen RF-lähetin joka laitetaan kaken sisälle yhden patterin tilalle . Sellaisesta ei ole vaan oikein tietoa löytynyt että toimiiko se tämän MX900:sen kanssa .
    [​IMG]
    MX500 kakeen kolvasin itse RF-lähettimen ir-ledin rinnalle joka toimi ihan hienosti , mutta tätä en viitsi ainakaan vielä lähteä aukomaan .
     
  9. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on vielä hitusen hinta tippunut toisella myyjällä, eli 224,99 ja postikulut vain 40 dollaria (yhteensä siis ~265 dollaria eli ~175 euroa), todella paljon ja hyvää palautetta tälläkin myyjällä .

    Edelliset män, uusia myynnissä samaan hintaan (~172 euroa kun dollarin kurssi laskenut):
    http://search.ebay.com/search/searc...clo=&saprchi=&seller=1&sass=dvv&fsop=1&fsoo=1

    Kunhan arvostelisivat sen täällä...

    http://www.remotecentral.com/

    Taidan unohtaa tämän sukupolven kaukot ja odotan sellaisia joissa IRn lisäksi Bluetooth ja monikäyttöisempi RF, MX-810 vaikuttaa hieman rajoittuneelta, MX-980 olisi nähtävästi hyvä mutta hinta on kohtuullisen kallis.
     
  10. Hartsu

    Hartsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.11.2004
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt se sitten hajos tuo MX-900

    Eli aika hyvä ostos sinänsä kun sillä on sentään yli 6 vuotta ohjattu kaikkia vehkeitä mitä huushollista löytyy.

    Mutta ei hätää, ebaysta löytyi tuollainen MX-810i kapula kohtuuhintaan ja onnistuin sen sieltä vielä "voittamaan" lähtöhinnalla (50£). Säädin on ihan iskemätön, tehtaan paketissa.

    Sattui olemaan vielä tuo i-malli joka eroaa vakiomallista siten että se käyttää eurooppalaista rf-taajuutta 433 Mhz. Eli hyvällä tuurilla sillä pystyy ohjaamaan pistorasioita ja valoja ilman mitään ir/rf muunninta.

    Onneksi tuli silloin 2007 ladattua tällekin kakelle tuo pc-ohjelmisto että pääsee ohjelmoimaan..
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2014