Keskustelua Sonyn 2013 tv-malleista

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Remus, 05.03.2013.

  1. m4rco

    m4rco Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sonyltä näyttäisi olevan tulossa useampikin uutuusmalli, itseäni alkoi kiinnostamaan tämä kaikkein eniten http://www.engadget.com/products/sony/w850b/
    Täytyy tutkailla hieman lisää paremmalla ajalla mutta itsellä olisi hakusessa mieluiten yli 55" ruutu ja tämä vaikuttaa sangen kiinnostavalta vaihtoehdolta. Kuvista päätellen hieman poikkeavaa muotoilua ainakin. Pitää tietysti nähdä livenä ensin (toki jo kuvankin takia) Mitenhän on seinäasennuksen kanssa..
     
    Viimeksi muokattu: 14.02.2014
  2. m4rco

    m4rco Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
  4. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä nämä Sonyn mallit ennakkoon kiinnostavammilta vaikuttaan kuin Samsungin. Jossei Samsung tuo uusia plasoma enään myyntiin, niin ainoat vaihtoehdot taitaa olla sitten nämä. Tuo 950 olisi ihan kiinnostava, jokohan ruudun tasaisuus olisi saatu kuntoon ja katselukulmat paremmaksi, kuin viime vuoden W900. Mitähän mahtaa 65w955b maksella?
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 004
    Samsung käsittääkseni julkistaa 2014 -plasma-tv mallistonsa kuluvan vuoden aikana (jopa piakkoin?), vaikka CES'ssä tätä ei vielä koettu (oletettavasti tuotannollisista syistä, jota en pätkääkään ihmettele, kun huomioon ottaa viime vuoden malliston alati takkuilevan saatavuuden).

    Saman tahtoisin tietää itsekin mitä 65w955b:n tulee eli; hinta? Sony on kieltämättä petrannut helvetisti viime vuosista, jota vasten joku Samsung kiinnostaa aina vain vähemmän.
     
  6. m4rco

    m4rco Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän voisi tosiaan siirtää uudeksi aiheeksi. Sonyn sivuilla KDL-55W955B hinta 1999 eur, saatavilla maaliskuun alussa. Tietojen pitäessä paikkaansa, hinnat ja saatavuustiedot muistakin malleista lienee julkaistaan piakkoin. Hyvältä kyllä vaikuttaa jos verrataan nykymallien hinnoitteluun. Nykyinen 52"w5500 olisi tarkoitus korvata ja näden tietojen valossa seuraaja on löytymässä. Toisaalta lienee odotettavissa melko agressiivisia tarjouksia nykmalleista esim 55"905sta jota esim gigantin varastosaldoissa näyttää olevan +100 kpl.
     
  7. aeniemi

    aeniemi Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikon verran ollut 55" W905 ollut talossa. Tässä huomioita:

    plussaa
    - Hd kuva
    - ääni ihan hyvä
    - sd kuva ihan ok kun lähetys hyvänlaatuinen

    miinusta
    - katselukulmat, kuva haalistuu tosi nopeasti sivu ja pystysuunnassa. Ei tarvitse kuin seistä TV:n edessä ja menee kyykkyyn ja ylös niin ihmeen suuri muutos kuvassa. Eli tarkkana pitää olla katselupaikan kanssa.
    - sd kuva. Ihmeen suttuista ja epätarkkaa suurimmalla osasta lähetyksistä. En aivan ymmärrä hehkutusta mitä olen lukenut eri lähteistä ylösskaalauksesta. Pitääkö se laittaa päälle jostain vai hoitaako tv sen automaattisesti? Toki hyvällä signaalilla kuva on kelpo luokkaa.
    - yhdellä HDMI liitännällä kuva paljon huonompi ja haalistuneempi. Ihmettelin aluksi kuvan laadun eroa Topfieldin ja TV:n oman virittimen välillä, mutta kun vaihdoin toiseen liitäntään, niin ero hävisi (ainakin ensi silmäyksellä).
    - kanavajärjestyksen muuttaminen. En ole vielä löytänyt paikkaa mistä onnistuisi.

    Summarynä, en ole oikein tyytyväinen hintaan nähden (1695 €). Olen miettinyt vaihtamista Samsung 55" F8000:een. Siinä ilmeisesti paremmat katselukulmat ja parempi sd-kuva? Onko kukaan päässyt vertaamaan näitä?

    Laitoin hdflatpanels:ilta asetukset, mutten löytänyt mistä alla olevia pääsee säätämään. Tietääkö kukaan?
    R Gain -1
    G Gain -5
    B Gain 0
    R Bias 0
    G Bias -1
    B Bias 0
     
  8. TET

    TET Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2003
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Settings - Display - Picture - Advanced Settings - White Balance
     
  9. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kokeile muuttaa : sharness 60 ,edge enhancer keski asentoon ja detail enhancer täysille. Nuo mielestäni terävöittää hieman suttuista kuvaa. Täytyy muistaa ettei suttu kuvasta saa hyvää vaikka ois kuinka hyvä skaalain. Tämä koskee myös samsungia.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2014
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    En yhtään tiedä sinun Sonystasi, mutta omani - jo wanha Sony X4500 - kohdalla aluksi hieman hämäännyin sen perinteisestä poikkeavan terävyyssäädön vuoksi. Eli keskiasennossa se ei tee mitään. Ja mitä enemmän laittaa miinusta, sitä enemmän se pehmentää kuvaa. Toiseen suuntaan tuo sama säätö taas terävöittää kuvaa.
    En heti hoksanut tätä, joten laitoin tietenkin minimiin, jotta ei vaikuttaisi kuvaan. Eli todellisuudessa laitoin kuvan pehmennyksen maksimiinsa. Osa testaajistakin sortui tuohon samaan ja mainitsi ko. mallin omituisen pehmeästä kuvasta. Mutta kaikissa Sonyissa tuo säätö ei toimi noin.

    Pienen ihmettelyvaiheen jälkeen opin laittamaan terävyyden tasan tarkkaan puoliväliin. Ja ottamaan kaikki "kuvanparannuspiirit" pois päältä. Myös kaikki "enhancerit", Sonyn oman DRC-terävöityksen, sekä tietenkin myös kuvaa pehmentävän MPEG-kohinanvaimentimen. Tuon uuden Sonyn asetuksiin en siis ole tutustunut, mutta noin minä ainakin olen saanut parhaan SD-kuvan.
     
  11. aeniemi

    aeniemi Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos paljon vinkeistä. Täytyy testata nuo em. säädöt. Totta on tuo kommentti Sampasta ja pätee tietenkin kaikkiin.

    Lueskelin eilen hdflatpanels keskustelua ja testaaja vastasi Sony vs. Samsung kysymykseen ettei ole väliä kumman hankkii, saman tasoisia koneita kummatkin.

    Uusi ongelma ilmeni eilen, komponentti tulo ei tunnu toimivan. Testattu kahdella eri komponenttipiuhalla ja DVD soittimella eikä skulaa. Pitääkö tähän muuttaa joku asetus jostain? Hieman epäilen kyllä. Vain Scart tulo toimii, mutta kuva kauhean suttuista ja epätarkkaa. Ei mitään merkkiä ylösskaalauksesta, voi toki olla scart tason "huonoutta".

    Tämä kone lähtee selkeesti vaihtoon, kunhan Olympiakiekko ohi. Sitä on mahtava seurata HD kanavalta, kuva on todella loistava.

    Osaako kukaan sanoa, onko 4K telkuissa yhtään parempi sd kuvanlaatu, eli toimiiko ylösskaalaus tehokkaammin/paremmin? Lähinnä mielessä Sampan UE55F9005.
     
  12. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eli ei siis ole kyse siitä suhruisesta komposiittivideosta (1 x RCA), vaan paremmasta komponenttivideosta (3 x RCA). Ainakin omassa Sonyssani voi menun kautta määrittää, että mitkä kaikki inputit ovat käytössä. Ja vain ne, jotka ovat valittuina käyttöön, käydään läpi silloin kuin kaken input-nappia painelee. Ja eräästä toisesta napista saa listan inputeista. Oletuksena tosin luulisi aina kaikkien inputtien olevan käytössä...

    Sen varmaankin jo tiedät, että toisin kuin vaikkapa SCART:n kanssa, komponenttivideon tapauksessa ei ole mitään signaalia, jonka avulla televisio ymmärtäisi automaattisesti vaihtaa ko. inputin päälle. Eli silloin vaihto on aina tehtävä käsipelin joko kaken input-nappia painelemalla, tai sitten sillä toisella napilla eli menun kautta.

    Ei ole olemassa mitään yksiselitteistä "SCART-kuvaa", vaan 21-napainen SCART-liitin, jonka kautta voidaan siirtää erilaisia signaaleja. Ne kaikki saa siirrettyä vain silloin, kun on käytössä täyskytketty SCART. Muilla SCART-kaapeleilla sen sijaan saa siirrettyä vain niitä signaaleja, joiden pinnit on kyseisessä kaapelissa kytketty. Tässä analogiset kuvasignaalit (huonoimmasta parhaimpaan):
    * komposiittivideo, composite video, Video
    * S-Video
    * RGB <-- käytä tätä aina kuin se vain on mahdollista

    Tietenkin jos DVD-soittimessa, tikipoksissa tms. on digitaalinen HDMI-lähtö, kannattaa käyttää ensisijaisesti sitä. Sillä ellei mitään häikkää ole, antaa HDMI todennäköisesti parhaan kuvanlaadun.
    Analogisista signaaleista RGB ja komponenttivideo (3 x RCA) ovat parhaita. Niiden keskinäinen paremmuus taitaa riippua eniten laitteiden käytännön toteutuksista ja varsinkin pitkissä vedoissa kaapelinkin laadusta. Molemmissahan siirretään punainen, vihreä ja sininen omissa johtimissaan.


    Ei pelkkä 4K tee SD-kuvasta automaattisesti parempaa. Eikä edes 1024K -televisio pystyisi suhruisesta, aivan liian pienen bittivirran kuvasta terävää tekemään. Aivan kuten digikamerakaan ei parane pikselimäärää kasvattamalla, mikäli rajoittavan tekijänä on huonolaatuinen optiikka tai joku muu juttu, kuin pikselien vähäisyys.
    Eli joissain 4K -televisioissa kenties on hieman parempi SD-kuvakin (= parempi skaalain), kuin jossain tietyssä Full HD -televisiossa. Mutta tuskinpa aivan kaikissa kuitenkaan. Tai ei se ainakaan millään tavalla varmaa ja automaattista kuitenkaan ole, että olisi parempi tai edes yhtä hyvä SD-kuvan laatu.

    HIFIMAAILMA-lehti testasi jokunen aika sitten neljä 4K televisiota, joista muistaakseni Sonyn skaalausta kehuttiin eniten. Ainakin Blu-rayn tapauksessa. Sitä en enää muista mitä SD:stä kerrottiin.
    Oletko nyt varmasti tarkistanut em. terävyyssäädön toiminnan (se oli itselläni se kaikkein tärkein juttu) + kokeillut sammuttaa kaikki "kuvanparannuspiirit" jne. Onko SD-kuva silloinkin kamalaa katseltavaa niin tv:n omalla virittimella, kuin ulkoisen tikipoksinkin kautta tuotuna?

    Tietenkin näin ulkopuolisena ja kuvaa näkemättä on aika paha mennä sanomaan kuvan sumeuden suhteen, että onko televisiosi viallinen. Vai onko Sony mennyt kehityksessä takapakkia (siis EdgeLED:n lisäksi....). Mutta jos vain tuo tv ei näytä jollain laitteella kuvaa, vaikka inputit ovat oikein asetettuina, niin eiköhän siinä sitten jotain häikkää ole. Eli huoltoon tai sitten vaihtoon. Mutta tarkista nyt ensin nuo em. jutut...
     
  13. mav-74

    mav-74 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. aeniemi

    aeniemi Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen käynyt inputit läpi telkussa manuaalisesti, sekä DVD-soittimessa laitoin vielä "component out" päälle, eikä kuvaa näy. Kahdella piuhalla ja soittimella yrittänyt, eikää onnaa. Kait se on uskottava ja palautettava kauppaan. BR-soitin on joka tapauksessa ostettava, jossa olisi tietenkin hdmi liitäntä, joka varmaan toimisi töllössä. Mutta ei viitsi pitää laitetta, joka ei toimi niinkuin pitäisi.

    Mitä tulee sd-kuvaan niin varmaan se on niin hyvä kuin pitääkin. Olen varmaankin liian kriittinen sen suhteen. Tämä on ensimmäinen lcd töllö minulla joten referenssiä ei ole kotona aikaisemmin ollut.

    Täytyy harkita tuota 4k juttua vielä... Toisaalta näitä "vanhoja" full hd malleja saanee halvemmalla keväällä kun uusia malleja ilmaantuu.
     
  15. JopasJotain

    JopasJotain Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin verkkiksestä tuon 50w828:n hakemassa. Vertailin liikkeessä useampaa Sonyn televisiota. Kaikissa pyöri sama TV2 (ei hd) kuva ja erot olivat melko minimaalisia, joiden uskoisin olleen säädöistäkin kiinni. Tuskin tuolla 800 ja 400hz hirmuista eroa on, mutta miksi ostaa vanha malli kun saa uuden samalla rahalla ja muutaman tuuman isomman. Edellinen tv oli 40ex500 ja olen kyllä todella tyytyväinen tähän uuteen, onneksi ostin. Mielestäni tuossa 47w805:ssa paneelin pinta oli jotenkin epätasainen ja siksi aiemmin jätin kauppaan, 828:ssa en huomannut samaa vaan pinta on sileä.
     
  16. jaripetteri

    jaripetteri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla joku on kommentoinut 50W828:sia ja itse pähkäilen nyt tuon ja vanhemman W685 välillä. Halvempi hinta ja passivi 3D puoltaa 685:sia ja uudempi malli tuota 828, en ole edes varma kumman passiivi vai aktiivi 3D:n haluaisin... molemmilla tekniikoilla tuntuu olevan etunsa ja kannattajansa. Itse olen herkkä kaikille vilkkumisille niinpä aktiivi hiukka arvelluttaa, toisaalta passiivin resoluution puolituskaan ei kuullosta kivata. Tarvis päästä testailemaan. Tuon ketjun mukaan 829 olisi lähempänä tuota W685:sta kuin W805:sta... ja oletan W829:n olevan brittimalli W828:sta, ei kauhean selkeää tämä.

    JopasJotain: Oletan että Tampereella Verkkiksessä kävit, oliko siellä nuo molemmat esillä? Pojan kanssa käytiin olikohan lauantaina mutta en mielestäni löytänyt kumpaakaan, tai no W828:sia en kyllä osanut etsiä kun en silloin vielä tiennyt sen olemassaolosta ja W685:sta menin katsomaan. Oli kyllä kiirekkin niin aika pika pyörähdys oli.

    edit: tuossa W805:sessa on ilmeisesti IPS paneeli kun taas W685 ja W828 on AUO VA:lla ja uudemmassa uudempi versio. Ero nyt ainakin, IPS laajempi katselukulma, VA parempi mustan toisto.

    edit2: jaa lukeehan tuolla mikä kone on missäkin esillä, tarvii käydä ihmettelemässä uudelleen 828:sta.
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2014
  17. jaripetteri

    jaripetteri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.11.2005
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    KDL-50W829:lle arvostelu. Tuli aamulla haettua verkkokaupasta viimeinen hyllyssä ollut w828. Hiukka polttelis päästä kokeilemaan mutta tarvii tämä työpäivä vielä odotella...

    edit: ensimmäisten kokemusten mukaan vaikuttaa varsin hyvältä töllöltä, verrattuna kolme vuotta vanhaan Samsung 50C550 plasmaan on ero oikestaan kaikessa melkoinen. Toistaiseksi varsin tyytyväinen vaihtoon mutta tarvii vielä testailla ja säädellä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2014
  18. Nomify

    Nomify Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2006
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän kuumottelis tuo w905, kertokaahan toimiiko tuossa ruutu, katsomo, yle areena? Ilmeisesti tuosta löytyy vain yksi viritin?
     
  19. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Sama juttu. Hyviä arvosteluja saanut ja 55" lähtis 1700€:n
     
  20. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12