AKG K712 Pro

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Maxi, 02.01.2014.

  1. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Vanhojen AKG K601:sten hajottua (toinen kanava meni mykäksi) tuli hoppu alkaa uudistamaan kuulokearsenaalia. Taloudessa oli jo ennestään AKG:lta K501 ja K701, mutta nuo eivät ääneltään miellyttäneet.

    K501 oli omanlaisensa tapaus, paremminkin klassisen musiikin kuunteluun sopiva kuuloke josta ei saanut ulos minkään tyypin bassoa vaikka kuinka yritti ajaa ja kurittaa. Crossfeed auttoi toistoa.

    K701 oli taas kuulokkeena ääneltään yläpäästä aivan liian kuiva ja jotenkin tunkkainen, tosin joidenkin mielestä ehkäpä neutraali, lisäksi sitä sai ajaa todella kovaa (high gain) ennen kuin alkoi tuottamaan melua. Basson kanssa se oli aika krattu: bassoa kyllä riitti, mutta volan kanssa sai olla tarkkana ettei alkanut särkemään. Stereokuva oli mielestäni aivan OK, mutta tosiaankin yläpään tunkkaisuus tuntui tuossakin. Sinänsä mielenkiintoinen tapaus, että sopi todella hyvin rockin ja popin kuunteliin koska laulajan ääni oli hyvin eroteltavissa koko ajan. Tämä kuuloke toimi parhaiten ilman crossfeediä.

    K601:sta on sanottu että se oli kuulokkeena ääneltään lämmin, mutta tämä saattoi johtua että tuo oli luonnostaan bassorikas kuuloke, tosin aivan alimmat bassot tuntuivat olevan hieman vaimentuneet. Pitempiaikaisessa kuuntelussa tosin bassot meinasivat jopa unohtuakin, johtuni tuosta aivan alimpien bassojen puutteesta. Ajamisen suhteen nämä kuulokkeet olivat helppo tapaus. Stereokuva oli OK ja näiden kanssa oma suosikkimusa (90 luvun lopun discojumputus ja trance yleisesti) kuulosti hyvältä, eri soittimet ja äänet erotti toisistaan. Negatiivisena puolena oli, että suosikkimusan ulkopuoliset kappaleet toimivat vähän miten sattuivat; jotkut toimivat ja jotkut eivät. Jälkikäteen voi sanoa, että stereokuvassa olisi toivonut vieläkin lisää erottelukykyä, eri soittimet ja laulajan äänen olisi pitänyt voida erottaa toisistaan vieläkin paremminkin. Maltillinen crossfeed auttoi toistoaa.

    K712 Pro onkin sitten kuulokkeena näistä paras, tämä lyhyen kokeilun perusteella juuri kun on kaivettu laatikosta ulos. Kuulokkeiden perusääni tuntuu olevan neutraali, lähteelle uskollinen. En havaitse mitään ilmiselviä korustumia. Bassoja tässä kuulokkeessa riittää, mutta ei ehkä K701:n tasolle, tämä tosin saattaa muuttua kunhan kuulokkeita saa hieman ajettua sisään. Joka tapauksessa tämän kuulokkeen bassot eivät särise vaikka volaa (ja/tai EQ:ta alapäähän) hieman laittaa lisääkin ja alapäätä on joka tapauksessa enemmän kuin K601:ssä. Ajamisen suhteen nämä kuulokkeet ovat K701:n tasoa (high gain), tosin itse huomaan että volaa käytän jonkun -3db vähemmän kuin K701:ssä (saattaa tosin johtua EQ:n asetuksistakin). Näiden kuulokkeiden stereokuva on todella laaja (ei tosin ylilaaja) ja stereokuvassa on erottelevuutta ja yksityiskohtia, instrumentit ja laulajan äänen erottaa toisistaan todella hienosti, yksityiskohtien määrä on suorastaan nautinnollinen. Oikeastaan voi sanoa, että stereokuvan osalta kaikki ne asiat jotka vaivasivat K701:stä ja K601:stä ovat kunnossa, en löydä tästä mitään pahaa sanottavaa. Näiden kuulokkeiden kanssa toimii aivan kaikenlainen musa, ekat kuulokkeet joilla voi soittaa ihan mitä tahansa ja hyvältä kuulostaa. Jo pelkän koekuuntelun aikana pää alkoi heilumaan useampaankin otteeseen, kyseessä ovat siis myös jorauskuulokkeet. Crossfeedin osalta pitää vielä hieman tehdä kokeiluja, mutta oletusarvoisesti mennään K601:n (maltillisilla) asetuksilla. Yleensäkin kuulokkeena ääneltään tämä muistuttaa enemmän K601:stä, mm. EQ:n osalta lähtökohtana oli K601:n asetukset, joita tosin muutin vielä hieman kirkkaampaan suuntaan (tämä saattaa mennä oman preferenssin piikkiin). Päässä pidettävänä nämä kuulokkeet ovat (ainakin minun pääkopalleni) erittäin mukavat, K701:t mielestäni puristivat liikaa. Avoimina kuulokkeina on huomioitava, että nämä "vuotavat" ääntä aika tavalla ja tämä on huomioitava mikäli samalla tilassa on muitakin.

    Summa summarum: K712 Pro on kuulokkeena ääneltään tasapainoinen, neutraali ja erittäin erotteleva ilman korustuksia, AKG:n kuulokkeiksi omaavat OK bassot. Ajamisen suhteen nämä ovat vaativat kuulokkeet, tehokas vahvistin/kuulokevahvistin on pakko oltava jotta nämä pääsevät oikeuksiinsa, väärä puoliso minkäänlaiselle kannettavalle laitteelle. Ääntä voi halutessaan säätää mieleisekseen EQ:lla ja crossfeedillä, kuuloke vastaa hyvin näiden kautta tehtyihin muutoksiin ja säätövaraa riittää. Jo lyhyen kuuntelun perusteella tekisi mieli sanoa, että hintaluokassaan parhaat kuulokkeet mitä on tehty, mutta vielä pitää malttaa että Sennheiserin HD800:t saapuvat talouteen ennen kuin voi sanoa ääneen.

    Huom! Nämä ovat omia melipiteitäni ja kuulokkeiden osalta on syytä muistaa, että lopputulos riippuu aina setistä kokonaisuutena: mm. äänilähde, kuljetustapa, vahvistin sekä mahdolliset EQ:n ja crossfeedin käyttö. Omassa tapauksessasi äänilähteenä toimii HTPC jossa äänikorttina Asus Xonar Essence STX, toisto-ohjelmana WinAmp ASIO-ulostulolla (bitperfect toteutuu), äänet menevät optisella kaapelilla Sony STR-DA5300ES vahvistimeen, jossa kuulokkeet kiinni kuulokeliitännässä.
     
  2. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Lisää kommentteja: live-taltiointeja kuunneltaessa paljastui, että kuinka "edessä" tuo stereokuva tuo oikein on - tuntui kuin olisi ollut keikalla eturivissä. Tämmöisessä tilanteessa luulisi, että tuommoinen tukkisi äänimaailman aivan kokonaan, mutta nämä kuulokkeet erottelevat ääniä toisistaan mallikkaasti ja tukkoisuuden tunnetta ei ole. Yksityiskohtien määrä muusiikissa on suorastan hämmentävä ja biiseistä huomaa jatkuvasti löytävänsä jotain joka oli aikaisemmin pimennossa tai kuului liian hiljaa.
     
  3. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Vielä lisää kokemuksia: kuulokkeiden bassotoisto on kohtuullinen, mutta tämä vaatii työtä eli kuulokkeita on todella ajettava ja voipa joutua jopa hieman EQ:lla korjaamaan. Ei mikään bassoystävän kuuloke ja ainakaan itse en laittaisi tätä kiinni laitteeseen jossa tuon basson tasoa ei voi säätää. Stereokuvan esille tuominen on tämän kuulokkeen ehdottomasti paras ominaisuus ja todennäköisesti se tärkein asia jonka vuoksi tämä kuuloke kannattaa hankkia. Tuon basso-asia ansiosta en sanoisi, että sopii settiin kun settiin, mutta oikeassa setissa mahtava kuuloke, eikä hinnalla pilattu. Ne joita kiinnostaa vertailu Sennheiserin HD 800:een niin (tosin vähäisellä kiinniajamisella) voi kertoa, että HD 800:sen bassotoisto on erinomainen ja kyseinen kuuloke erottelee äänestä yksityiskohtia, instumentteja, laulajan äänen suunnilleen yhtä hyvin kuin AKG K712 Pro, mutta HD800 häviää AKG:lle stereokuvan esille tuomisessa ja tämän vuoksi AKG:n ääni tuntuu ehkä yksityiskohtaisemmalta. Minulla tuo (AKG K712 Pro:n tuottama stereokuva) aiheuttaa sen, että K712 Pro:lla pää alkaa heilumaan musiikin tahdissa aika äkkiä kun taas HD 800:lla meininki on maltillisempi. Toisaalta, HD 800:sta on helpompi ajaa ja todennäköisesti kuulokkeena sopii paremmin settiin kuin settiin verrattuna tuohon AKG:hen, joka kyllä kannattaa esikuunnella (kotona omassa setissä!) ennen ostopäätöstä.
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2014
  4. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Nyt kun tässä viestiketjussa on enemmänkin juttua näistä AKG:n kuulokkeista laitan kohta AKG K812 Pro:sta kunhan saapuvat. K812 Pro on AKG:n lippulaivamalli, hintaluokka noin 1,5k eur ja kilpailevat esim. Sennheiserin HD800:n kanssa. Vaikka K712 Pro:t ovat hintaisekseen kuulokkeet niin pikkaisen jäi mieleen, että voisiko lisäsijoituksella saada vielä parempaa ääntä. Sennheiserin HD800:t ovat koettu ja olivat stereokuvaltaan K712 Pro:n verrattuna aika yllätyksettömät, mutta jos K812 Pro olisi K712 Pro + paremmalla alapäällä niin se olisi sitten siinä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2014
  5. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    AKG K812 Pro saapui ja onkin aikas mielenkiintoinen tapaus. Ulkonäöltään ei ole mitenkään "lippulaivan" näköinen eli teräksen harmaata ja mustaa, ainoa merkki hieman ärjymmästä luonteesta on driverin rinkulan sininen väri.

    Ääneltään yleisesti K812 Pro on "muhkea".

    Alapäätä on kerrankin niin paljon, että ei enempää jää kaipaamaan, toisaalta nämä bassot eivät särise lainkaan. Alapäältään siis mielestäni kerrankin täydellinen AKG. Äänimaailmassa on erottelevuutta ja yksityiskohtia, mutta yllättäen ei niin paljon kuin ulta-erottelevassa K712 Pro:ssa. Stereokuva ei ole niin edessä kuin 712 Pro:ssa, mutta tämän hyvyys/huonous on ehkä enemmän preferenssi-asia koska K812:n stereokuva on enemmänkin perinteisemmän tuntuinen. Oikeastaan äänimaailman erottelun ja stereokuvan sijainnin osalta tuntuu että on haluttu pelata varman päälle. Jos joku näkee nuo puutteeksi niin noita kompensoi sitten yleensäkin täyteläisempi äänikokemus siitä mitä kuulee, esim. laulajan ääni tuntuu tulevan voimallisesti ja selvästi esille ja yleensäkin kaikki mikä on edustalla kuulostaa täyteläiseltä. Tämä saattaa johtua siitä, että paremman raudan kautta nämä kuulokkeet kykenevät yleensäkin parempaan äänikokemukseen ja tuo pätevä alapääkin taitaapi näytellä roolia tässä.

    Jos jostakin pitää olla hieman tyytymätön niin se on hienoinen vaimeus keski- ja yläpäässä (hieman eksoottista AKG:n kuulokkeille...), joita saa onneksi EQ:lla kompensoitua, mutta miinus silti.

    Geneerisesti huomaan, että näillä kuulokkeilla toimivat myös ne kappaleet jotka kuulostivat keskinkertaiselta K712 Pro:lla ja hieman takapakkia ei ole kuin joissakin yksittäisissä kappaleissa, mutta ei niin paljon etteikö niitäkin haluaisi kuunnella.
    Speksien perusteella joku saattaisi luulla, että näitä on helppo ajaa, mutta ainakin omassa systeemissäni näitä saa luukuttaa yhtä lujaa kuin K712 Pro:ta joka nyt ei ole mitenkään helposti ajettava.

    Pelikäytössä toimivat hienosti, mutta vielä on auki että syrjäyttävätkö Senneheiserin HD800:t tuossa käytössä.

    Yleensä ottaen vertailu HD800:een on hieman hankalaa. HD800:t toimivat hyvin todennäköisesti setissä kuin setissä, AKG:t vaatii tietynlaisen setin (ja mielestäni kyllä EQ:ta...) mutta sen äänen tietyt ominaisuudet, erityisesti sen erottelukyky ovat vaan niin houkuttelevia. Jos haluan analyyttisen kokemuksen niin HD800, jos haluaa laittaa pään heilumaan niin sitten AKG 812 Pro.

    Hinnasta vielä semmoista, että mielestäni aika reippaasti ylihintainen, erityisesti jos K712 Pro:n saa settiin jossa sen alapään saa herätettyä. Jos taas on päättänyt hankkia markkinoiden parhaan AKG:n niin silloin ei välttämättä ylihintainen :)
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tulipas tässä mieleen, että on syytä ajaa näitä kuulokkeita sisään enne kuin tekee lopullisia johtopäätelmiä niiden hyvyydestä/huonoudesta. Tänään tuli kokeiltua pitkästä aikaa musalla HD800:ia ja ne kuulostivat erittäin hyvältä, taitaa pelikuulokekäytön myötä noille kertyneen sen verran tunteja että sisäänajoa on tullut nyt sitten enemmän ja ääni on mielestäni parantunut. Basson osalta tuli havaittua, että HD800 häviää hieman K812:lle joka oli eilisen kokemuksien perusteella hieman arvattavissa. On tosin muistettava, että tässä "häviäminen" ei nyt ole hirmuisen merkittävä koska HD800:n alapää on erittäin pätevä sellaisenaan ja joka tapauksessa pieksee esim. K712 Pro:n alapään mennen tullen. Keskiäänien ja korkeiden äänien osalta HD800 on aivan mallitapaus eli mitään ei jää puuttumaan, stereokuva on hieman etäämmällä verrattuna K812:een luoden vähemmän aggressiivisen kuvan kanavien välisestä elämöinnistä. HD800:n äänessä on yksityiskohtia kuten lippulaivassa kuuluukin olla.
     
  7. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Av-vahvarilla testailet? Aika jännä, ei ainakaan yleisesti kommentit tunnu vaimeuksia latelevan, päinvastoin. Tai ehkä olet "trebleheadi" jos HD800:kaan ei aluksi tuntunut kirkkaalta. ;)

    Olisi ihan hauska käydä jossain vertaamassa omiin Senkkuihin..
     
  8. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    HD800:n kirkkauden puute alussa taisi olla enemään sisäänajon puutetta, pitänee olla varovainen jotta ei tuomitse yleensäkään mitään kuulokkeita liian nopeasti, kuulokkeiden sisäänajon lisäksi taitaa myös tapahtua pääkopan sisäänajo :)
    K812 Pro:n keski- ja yläpään osalta yritin hakea samanlaista ultra-erottelevuutta mihin K712 Pro kykeni ja jälkimmäisen tapauksessa tähän taisi myös vaikuttaa aika edessä oleva stereokuva joka toi lisää tuota erottelevuuden tunnetta.
    En missään nimessä sano, että K812 Pro olisi vaimea näiltä osin, mutta oma preferenssini painottuu tuonne alueelle.

    Ainakin omassa tapauksessani kun yritän saada sekä HD800:sta että K812 Pro:ta molempia omaan korvaan yhtä miellyttäväksi niin toistaiseki waffin EQ:sta pitää laittaa hieman lisää vahistusta tuohon K812 Pro:n yläpäähän, HD800 ei sitä tarvitse.
    Asiaan pitänee palata kunhan K812 Pro:hon saa hieman tunteja alle.

    Niin siis AV-vahvistinta käytän lähinnä boostaamaan bassoa, jos jostain löytyisi DAC/kuulokevahvistin jolla voisi tehdä saman niin semmoinen menisi hankintaan saman tien.
     
  9. MesserSchwein

    MesserSchwein Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    22.02.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi tärkeintä perusasiaa liittyen kuulokehommiin.


    1) 0 ohminen ajoaste kannuille ASAP välittömästi. AVR:n kuulokelähtö ei ole sellainen, siellä on lähtöimpedanssia kymmeniä tai satoja ohmeja. Kuulokkeen sähköinen taajuusvaste ei pysy tämmöisestä saasta-aukosta syötettynä suorana (kuin harvoin). Nyt olet paikkaillut liian ison lähtöimpedanssin vammoja EQ:lla, mikä vastaa esim Sennheiser HD 800:n tapauksessa tekona Bilteman kierroslukumittarin asennusta S-sarjan Mercedeksen kojelautaan.


    2) Tavallisessa kuulokestereossa kallon keskijanalle ilmestyvälle, kanavat täydellisesti toisistaan erottavalle "väliseinälle" pitää tehdä jotakin. Ihmisen/eläimen kuulon suuntakuviossa EI OLE keskellä äärettömän kanavaerotuksen väliseinää. Ns. vastakorva ei kuule live-elämässä/kaiutinkuuntelussa toisen kanavan ääniä kuin vihreä Peltori + kolme korvatulppaa päällekkäin. Kuulokekuuntelussa näin kuitenkin tapahtuu, jos asialle ei tehdä mitään. Tämän kuulokekuuntelun sisäänrakennetun vajokkiuden korjaa tekniikka nimeltä crossfeed. Sen on oltava aina päällä kun kuulokkeilla kuunnellaan. Tämä on koko pitkän tähtäimen kuulokekuuntelun lähtökohta ja perusprinsiippi.



    Tässä on sinulle takuuväritön 0 ohminen luurisyöttäjä integroidulla crossfeedilla:

    http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/classic.htm


    Classic on ollut minulla puolisen vuotta käytössä Sennheiser HD 800:sta potkimassa ja voin suosittella todella lämpimästi. Crossfeed, releillä ja tarkkuusvastusverkolla tehty volumesäätö, kaksi inputtia, gain-vaihto etulevyssä, basson hyllykorjaus. Todellinen high end -kuulokevahvistin.
    Crossfeedin parametrit on Meierin crossfeedissa kuulotutkimuksien perusteella valittu, Classic muistuttaa crossfeed yläasennossa HD 800:lla jo hiljaista kaiutinkuuntelua. Vain kovan kaiutinkuuntelun basson nahkakontakti puuttuu (kuten kuulokkeilla väistämättä aina).
     
  10. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kiitokset! Crossfeedin ääntä parantavat ominaisuudet olivatkin jo tuodossa (HD800:lla tosiaan useammat sanoneet että toimii hienosti ja muutenkin olen crossfeediä käyttänyt aina) ja juuri tuon tyyppistä kuulokevahvistinta olinkin hakemassa. Pitääpäs laittaa hankintaan kun vermeen hintakin on OK.

    Edit: näköjään Meierin kuulokevahvistimet ovat kaiken lisäksi tarjouksessakin....
     
    Viimeksi muokattu: 23.02.2014
  11. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai taas pistetään tiskiin oikeaoppisen kuuntelun faktaa. :p Jotkut tykkää crossfeedistä, jotkut eivät. En ole omaa Smyth Realiseria edes musiikinkuuntelussa käyttänyt HD800 hankkimisen jälkeen koska sen äänikenttä on todella nautittavan oloinen sellaisenaan. ;) Leffat taas on eri asia ja siksi Realiseri löytyykin..
     
  12. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Classic ja välikaapelit tilattu, "tohtori" oli näköjään hereillä myös näin sunnuntaina. Tämä antanee uuden mahdollisuuden käydä myös aikaisempia kuulokkeitani lävitse (AKG K501, K601, K612 Pro) K712 Pro:n ja näiden lippulaivojen lisäksi.
     
  13. MesserSchwein

    MesserSchwein Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    22.02.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai taas tullaan pulisemaan vastaan itsestäänselvään asiaan. Kyse ei ole tykkäämisestä, vaan ihmisen kuulon fysiologiasta. Ajattele fysiologisesti, äläkä perinne-stereo-2ch -kalevillisesti. Kaavaansa kangistunut stereokuulokekuuntelija joutuu ottamaan exitin sarkofagistaan, koska kyseessä ns. uusi (=pelottava) asia.

    Korvien väliseinäeristyksestä "tykkääjät" eivät ole parametreiltaan oikein toimivaa crossfeedia toiminnassa koskaan kuulleet. On kokeiltu korkeintaan jotain foobar2000:n softacrossfeediä väärillä asetuksilla 5 minuuttia. Osa kuuntelijoista on audiotietotaidollisesti 80-luvulle jääneitä, asennevammaisia örmyjä. Eivät konservatiivisen stereo-asenteensa rajoittamana kunnolla ymmärrä/halua ymmärtää mitä majuri-levelin kuulokekuuntelun perusvajokkiutta crossfeed parantaa.

    Paljaana örmystereona selektiivisessä Peltor-feed -moodissa kuulokkeilla kuuntelusta 100 dB:n kanavaerotus päällä poksahtaa niin iso lähtöpenalti luonnolliseen kuulemistapahtumaan, että siitä "tykkääjien" sössötyksiä äänentoistosta ei voi kyllä enää vakavavasti ottaa. Crossfeedia vastaan pulittaminen ei kertakaikkiaan anna kovin kartalla olevaa kuvaa pulittajastaan.
     
  14. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itse olen Crossfeedin idean takana, mutta mielestäni kyseessä on myös preferenssi-asia eli jotkut tykkää lopputuotoksesta, jotkut ei. Vaikka psykoakustiikassa on edistytty aika paljon niin toistaiseksi kyseessä ei ole mikään täsmätiede jonka vuoksi yksiselitteisten totuuksien linjaamista kannattanee välttää. Yleisesti suosittelisin kaikkia ainakin tutustumaan crossfeed-toteutuksiin, jotka ovat yleisesti havaittu toimiviksi ja tekemään itse omat johtopäätöksensä. Tutustuminen kannattaa, koska kyseessä on kuitenkin kuulokekuuntelun parantaminen - musiikki kun tehdään yleisemmin kaiutinkuuntelu mielessä ja kuulokkeet ovat kyllä jotain muuta.
     
  15. MesserSchwein

    MesserSchwein Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    22.02.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kallo väliseinitettynä Peltor-feed -moodissa saa tietysti kuunnella, ei se ole keneltäkään pois. Antaapahan vain vähän "maapallo luotiin savesta 4000 vuotta sitten" -tyyppisen kumipään kuvan kuuntelijastaan. Ainakin jos kyseinen kuuntelija esiintyy muuten ns. hifistinä.
     
  16. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no enhän minä hifisti voikkaan olla kun en pahemmin kuuntele Eaglesejä ja Biitlesejä ja muuta liveäänistä normimatskua. :thumbsup:

    Kyllä siinä kuulokekuuntelussa on oma viehätyksensä matskusta riippuen ja uppoutuminen voi olla erittäin mielenkiintoista överillä kanavaerottelulla.

    Luulisin kyllä itse kuulleeni kunnon crossfeediä tehdäkseni päätöksiä, kun öö Realiseri juurikin toistaa täydellisen identtisenä sen kaiuttimen/tilan luonnollisine crossfeedeineen joka sillä on tallennettu..
     
  17. MesserSchwein

    MesserSchwein Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    22.02.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla, mutta se ei ole HiFi-mielessä kovin luonnollista kuuntelua.


    Ei sitä tiedä. Tuossa Realiserissa on aika hemmetisti liikkuvia (softa)osia, akustinen mallinnus-/kalibrointiprosessi korvamikrofonit päässä vaikuttaa hieman virhealttiilta toimitukselta (ilman monen kalibroinnin harjoittelua) ja koko vehkeen tuotteistus antaa kuvan vielä vähän kenkäpuhelin-prototyypistä l. raakileelta laitteeksi.

    Mallinsit siis Realiseriisi huippukaiuttimen soundin huippuakustiikassa? Tarkistit kalibrointireferenssinä toimineen kaiuttimen säädöt ja sijoittelut omalla mikrofonilla ennen kalibrointia ja tunnet koko Realiser-kalibrointiprosessin muutenkin niin hyvin että mikään ei varmasti mennyt pieleen?
     
  18. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän se luonnollinen crossfeedi sieltä tule suoltivat kaiuttimet mitä tahansa. Ja kyllä, käytössä oleva suosikkimallinnus on käyty tekemässä Sibelius-Akatemian überdempatuissa tiloissa Genelecin 8260A 7.1 setillä. On noita muitakin studiosettejä tallessa. Tuloksen varmistaminen tehdään yksinkertaisella A/B testillä, kuulokkeet pois/päähän sensorin vaihtaessa äänilähdettä automaattisesti. Jos kuulostaa samalta niin ei siinä tarvitse tippaakaan alkaa arvailemaan. Onhan näitä puitu tuolla Headspeaker-ketjussa henkisen toverisi kanssa (vai onko jopa toinen persoonasi). ;)
     
  19. MesserSchwein

    MesserSchwein Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    22.02.2014
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, sinä haluat siis kuunnella kuulokkeilla kuuppa väliseinitettynä. Tämä sinulle sallittakoon. Edelleen epäilen jotain kämmiä tuossa Realiserissasi, mutta unohdetaan se nyt tällä kertaa.

    Minä hajoan käsittelemättömään kuulokestereoon viidessätoista minuutissa. Turnauskestävyys ikään kuin loppuu, tuntuu kuin olisi joutunut earit korvissa muovipussiin. Olin joitakin vuosia sitten todella lähellä lopettaa nämä audiotouhut kokonaan ennen crossfeedin "löytämistäni".
     
  20. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nii no en oikeastaan käsitä mitä tässä epäilet muuta kuin pakollisen epäilyn vuoksi, olenhan kuullut oikeita laadukkaita kaiutinsettejäkin - eli myös sitä oikeaa luonnollista crossfeediä (kuka nyt ei olisi kuullut?). Realiserilla pienellä puljauksella kaiken saa kuulostamaan 99% identtiseltä, helposti erehtyy luulemaan kaiuttimien olevan päällä vaikka luurit ovatkin päässä. Jos jotain kiinnostaa lisätieto niin voi toki kysellä, mutta ehkä tämä ketju parempi jättää rauhaan.