Nymphomaniac (Lars von Trier) (2013)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 16.05.2013.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heh, mitä järkeä on lyhentää jo valmiiksi erilleen hakattuja osia? Trier on vaan liikaa suomalaiselle elokuvaväelle. Eivät edes avautuneet kyseiset eventit.
     
  2. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
  3. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kävin tsekkaamassa lyhennetyn version molemmat osat ja kyllähän tämä aika hienosti toimi suurimman osan ajasta. Varsinkin ensimmäinen puolisko oli erittäin hyvää elokuvaa hienoilla näyttelijöillä, joista yllättäen Uma Thurman varasti hetkeksi koko shown. Kunniamaininta myös Christian Slaterille, jonka luulin jo kadonneen lopullisesti b-leffojen metsään, mutta tässä pistikin parhaan roolisuorituksensa ehkä koskaan.

    Kakkososa onkin sitten vähän hajanaisempi kokonaisuus ja voi olla, että juuri tällä puoliskolla se 1,5 tunnin leikkausjälki näkyy. Osa luvuista kun jää vähän keskeneräisen tuntuisiksi tai pintapuoleisiksi. Hyvä maku jäi silti tästäkin.

    Trierin viime vuosien "masennustrilogiasta" (Antichrist, Melancholia, Nymphomaniac) tämä tuntuisi äkkiseltään parhaalta, joskin Melancholia oli vähän eheämpi kokonaisuus.

    Hienoja roolisuorituksia, parhaimmillaan erittäin mielenkiintoisia ajatuksia elämästä sekä mainiosti kirjoitettua dialogia (Joen ja Seligmanin jutustelua olisi jaksanut seurata kevyesti sen 1,5 tuntia lisääkin). Huumoriakin löytyy mukavasti, plussa Rapala-vitsistä :) Miinus Udo Kierin erittäin vähäisestä ruutuajasta.

    Vol. 1: 4+
    Vol. 2: 4-
     
  4. Ricky Balboa

    Ricky Balboa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2006
    Viestejä:
    391
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysäisin Finnkinolta Tampereen/Turun näytöksistä, niin näin vastasivat:

    "Elokuva olisi näillä näkymin menossa Tampereelle ja Turkuun 7.3. alkaen."
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Extended versio putkeen katsottuna onkin jo melkoinen setti... Noin vuosi sitten (heti Suomen bd-julkaisun aikaan) olin jo katsonut teatteriversion, mutta se ei enää aivan kristallinkirkkaana ollut muistissa.

    Harmillisesti pidennettyjen kohtausten cgi-viilaukset oli jätetty tekemättä. Esimerkiksi eräässä pidennetyssä kohtauksessa peilistä näkyi suoraan peiliä kuvaava kamera sekä kameramies, kun se samainen peili oli toisessa normaaliversioon kuuluneessa kohtauksessa tietokoneella käsitelty näyttämään peilikuvaa eräästä hahmosta. Lisäksi Shia Lebööffin naamaa ei ollut vaihdettu parissa pidennetyssä seksikohtauksessa studmiehen oman naaman tilalle. Muitakin vastaavia juttuja oli, mistä tuli fiilis että levylle oli päätynyt joku work print...

    Pidennetty on tästäkin huolimatta se parempi ja suositeltavampi versio. Tarina syvenee jonkin verran, eli penetraatiolähikuvien lisäksi on lisätty myös dialogia. Ei kuitenkaan ollut mitään 'alternate ending' ylläriä, valitettavasti, koska se aivan loppu on elokuvan paskin kohta.