HDThunder HD6000

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana cossu77, 11.11.2013.

  1. Julle Ankanpää

    Julle Ankanpää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ihmetellyt samaa asiaa. Puuhasteleeko noiden ohjelmien kanssa joitain 10-15 vuotiaita? Tai jos puuhastelis, niin varmaan toimisikin. Ihme touhua.
     
  2. Janappa

    Janappa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2008
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä boksi sammuilee kesken katsomisen(vaikka kaukosäädintäkin on käytetty).
    Tallennus/epg vois olla paremmin yhteistyössä... jos laitan sarjan tallennukseen useempaan kertaa... täytyy aika käydä epg:stä tarkistamas joka jakson kohdalla... toppyn plasmaEPG: ees homma on hoidettu väreillä... punanen, jos osuu kohdille ja keltanen, jos menee ajastuksen ohi!?!?
    Muuten suht tyytyväinen ollu...
     
  3. EpiMann

    EpiMann Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse harkitsen myös tämän boksin laittamista, mutta varmistaisin pari asiaa kun niistä näyttää löytyvän netistä ristiriitaista informaatiota.

    1. Onnistuuko tallennusten siirto PC:lle niin että ovat a) katsottavissa b) mahdollisesti editoitavissa DVD-polttoa varten?
    2. Itselläni on yleiskaukosäädin, mitä tapahtuu jos laite laitetaan sammumaan kesken tallennuksen ts. tallentaako se ohjelman loppuun ja sen jälkeen vasta kytkee virrat pois?
    3. Ilmeisesti laite vaatii wifiin erillisen sovittimen, joko tuo on saatavilla vai käykö siihen mikä tahansa?

    Kiitokset.
     
  4. Julle Ankanpää

    Julle Ankanpää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millään Cable Ready boksilla tehdyt tallenteet ei ole siirrettävissä PC:llä katseltaviksi. Sen kieltää joku naurettava EU-asetus mitä ei missään muussa EU-maassa ei noudateta.
    Voit sammuttaa virran ja laitet tallentaa, pitäisi tallentaa vaikka vajoaa koomaan. Käsiuttämätön juttu tuo syväuneen vajoaminen. Lue alla oleva postaukseni.
     
  5. Julle Ankanpää

    Julle Ankanpää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin ties monenneko sähköpostin Hedengrenille, sain vastauksen tuohon kellon japäivän näyttämiseen, että kyseessä on taas joku typerä energia direktiivi. Eniten maailmassa minua v*tuttaa tuo kooma tila., siis tässä laitteessa. Toki maaimassa on monta muuta asiaa jotka v*tuttavat enemmän.

    Tässä sähköpostini:
    No niin, nyt on kolmas boksi laitettu tulille. Tarkasti ohjekirjaa seuraten. Menu/asetukset/kulutus/virransäästö on laitettu kohdat automaattinen valmiustila/pois, automaattinen syvävalmius/pois. Silti laite vajoaa koomaan, nyt on pari kertaa herännyt kaukosäätimen virtanapista. Nyt on mielestäni turha väittää, että vikaa ei teillä löydy. Ei kolme eri laitetta voi toimia samalla lailla väärin. Samoja kokemuksia voi lukea dvdplazalta muiltakin käyttäjiltä.
    Toinen asia, miksi ohjekirjan kuvassa on kuva laitteesta jossa näkyy päivämäärä ja kellonaika? Mista sen saapäälle? En ole ohjekirjasta sellaista kohtaa löytänyt. Sama kuva löytyy myös myyntipakkauksen kuvasta. Eikö ole kuluttajan harhauttamista jos laite ei toimi niin kuin myyntipakkauksen kuva esittää?
    Ei tuo itseäni häiritse tein kaupan sillä ehdolla, että saan palauttaa laitteen jos isoja ongelmia esiintyy.
    Onko kyseiset ongelmat poistumassa edes jossain tulevaisuudessa ohjelmistopäivityksellä?


    Tässä vastaus:
    Yksikään noista kolmesta ei ole käynyt täällä, puhun siis vain boxeista jolla täällä käytetty.
    Boxin pitää olla täällä koko ajan päällä koska jos joku soittaa ja pitää kokeilla jokin toiminta / ominaisuus niin ei ole aikaa avata boxeja. Pulmana on tuolloin kyllä että boxit saattavat olla yötä päivää päällä jos niitä ei erikseen muista sammuttaa.

    Aikoinaan kun boxi on suunniteltu, oli kellon näyttäminen mahdollista. Uusi ecodirektiivi estää sen, kulutus saa tuolloin olla max 0.5w eikä kello tuohon mahdu.
    Koska asiasta on tullut kyselyä niin pyydettiin tehdasta muuttamaan sitä seuraavassa päivityksessä niin että virran säästöä on mahdollista kiertää. Lähiaikana tulossa kuulemma.
     
  6. EpiMann

    EpiMann Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset. Eli niitä ohjelmia ei saa siirrettyä millään ulkopuolisellakaan ohjelmalla kuten tuolla vanhalla Topfieldillä sai?
     
  7. Julle Ankanpää

    Julle Ankanpää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saahan ne siirrettyä ja tuo Thunder 6000 jopa tallentaa ulkoiselle levyllä, ohjelmat on kuitenkin salattuja. Onkohan kukaan tehnyt mitään ohjelmaa jolla tuon salauksen pystyisi murtamaan? En ole kuullut, mutta ei kai se mahdotontakaan ole? Onko tuossa salauksessa vaihtuva salaus systeemi vai salaako aina samalla tavalla? DVD:t ja musiikit pystyy kyllä muuntamaan toiseen muotoon.

    Vienpä kolmannen Thunderin huomenna kauppaan. Pitää kaivaa jostain varastojen kätköistä WBox 1:nen joka oli Humaxin tekemä ja hyvä laite.
     
  8. RonJeremyJr

    RonJeremyJr Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koskakohan tuo "kevätpäivitys" tulee, thunderi menisi ostoon jos siinä ei olisi tuota ärsyttävää infoikkunnan satunnaisponnahduksia, onkohan tuo "bugi" vai tietoinen ominaisuus? Ei hyvin mene jos tuo on tarkoituksella ohjelmoitu. Ilmeisesti tuosta kuitenkin tulee niin paljon valituksia että siihen tulee vähintäänkin on/off-optio jatkossa.

    Ronny
     
  9. EpiMann

    EpiMann Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esiintyykö tuota kaikilla boksin ostaneilla? Tapahtuuko sama sekä kaapelissa että antennissa?
    Mietin vaan ettei se johdu siitä, että hetken käy heikompi signaali ja silloin nakkaa sen?
     
  10. Sonnyyy

    Sonnyyy Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Signaalin voimakkuus 90 ja laatu heittelee 92-100 välillä ja kyllä tuota infoikkunaa satunnaisesti näkee.
    Boksi on viikon aikana kerran tiltannut ja käynnistynyt uudelleen, ihme kyllä tallennus ei keskeytynyt vaikka boksi selvästi kävi virrattomana.
    Sen sijaan toi super epg toimi alkuunsa hyvin mutta nyt näyttää ettei löydä ohjelmatietoja kirveelläkään.. Pitää käyttää joka kanava erikseen päällä että ne tiedot taas löytyy.
     
  11. tapiopar

    tapiopar Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2009
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa esiintyä kaikilla et se infoikkuna siihen tulee. Toivotaan et päivityksessä homma korjattu. Mulla alkoi myös EPG päivitys hidastua ja muutenkin koko boksi. Itse sammutan virrat takapaneelin kytkimestä noin kerran viikossa, ja tämän jälkeen taas toimii niin kuin pitääkin.

    Yleisesti ottaen edelleenkään ei yhtään epäonnistunutta tallennusta ole tullut vastaan, ja toiminut ainakin itsellä hyvin. Itse en kyllä olettanutkaan, että toimisi juuri markkinoille tulleena kuin unelma. (Tietysti se infoikkuna-homma olis luullu virallisille testaajillekin eteen tulleen). Pieniä käyttökukkasia lukuunottamatta hyvä boksi.

    Ai niin ja on se kerran laittanut itsensä syvävalmiustilaan vaikka on asetukset että ei pitäisi mennä.
     
  12. Harald69

    Harald69 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2013
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla 4000:n ketjussa ainakin mulle maahantuoja lupasi että info-ikkunan ponnahtelu "On korjattu tammikuun lopussa tulevaan uuteen versioon." Eli on sitä sisarmallissakin, luulisi että korjaavat "samalla" isoveljeenkin... ei kyllä ole päivitystä vielä kuulunut vaikka vikaa päivää mennään...
     
  13. Julle Ankanpää

    Julle Ankanpää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain Hedegreniltä vastauksen tuohon koomaan vajoamiseen. On kuulemma ominaisuus koska laite saa valmiustilassa käyttää sähköä ainoastaan 0,5 wattia. Jos se on ominaisuus, niin miksi on kuitenkin valittavissa se, että laite ei koomaan mene. Samasta virransäästö syystä laitteessa ei näy kellonaika ja päivämäärä vaikka myyntipakkauksen kuva toista kertoo, myös ohjekirjan kuva näyttää kellon ja päivämäärän.
    Eli lyhennettynä. On tehty loistava digiboksi joka on valmistajan/maahantuojan toimesta rampautettu seuraamalla jotain idiootti direktiiviä. Eikö se 0.5 wattia voisi olla ihan käyttäjän valittavissa? Jos säätää laitteen vajoamaan koomaan. Palautin boksin liikkeeseen, enkä osta jos tuota naurettaavaa virransäästöstä johtuvaa ominaisuutta ei korjata.
    Luulisin, että jokainen boksin ostanut on oikeutettu kaupanpurkuun koska myyntipakkauksen kuvassa näkyy kello ja päivämäärä. Tuote ei ole se joka myyntipakkauksen kuva väittää olevan.
     
  14. tapiopar

    tapiopar Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2009
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika outo juttu et on jonkinmoinen ominaisuus, kun itellä on 4 viikon aikana tehnyt sen yhden ainoan kerran. Lähes joka ilta se telkkari tulee kuitenkin avattua. Melko satunnainen ominaisuus. Kuluttaakohan mun vehje sit vähemmän sähköö muuten. On se jännä... :)
     
  15. painman

    painman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2001
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt vuorokausi käyttöä takana ja kokemus varovaisen arvion perusteella postitiivinen. Pari kertaa infoikkuna pomppinut ja joillain ei-kotimaisilla kanavilla lipsync pielessä, ei ehkä boksin vika? Ohjekirjaa en vilkaissutkaan ja aika nopsasti pääsi jyvälle laitteen sielunelämään. Valikot on ihan siistit ja nopeat käyttää. Laitoin asetuksista että skaalaa kaiken 1080p resoon koska en nähnyt silminnähden eroa tv:n tai tykin tekemään skaalaukseen ja näintehden kanavien vaihto on sulavaa.

    Eniten häiritsee ehkä toi t ö r k e ä n kirkas sininen poweri-ledi, no mustaa teippiä päälle vain.
    Mitä toi paljon valiteltu syväjäätymishomma tekee ja miten se vaikuttaa mihinkään?
     
  16. ellu8

    ellu8 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olemme ostaneet tänään HDThunder HD6000 boxin. En pääse millään nettiin surffaamaan, osaako joku sanoa mitn onnistuu?
     
  17. Julle Ankanpää

    Julle Ankanpää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Välttämättä siitä koomasta ei suurta haittaa ole, tallennusten pitäisi onnistua silloinkin. Vaan välillä laite laittaa itsensä niin syvään koomaan, että ei nauhoita, eikä käynnisty kakesta. Virta takaa pois ja päälle, niin kaikki toimii. Itse ostin myyntipakkauksessa kuvatun laitteen enkä saannut sitä, siksipä vein laitteen pois. Se on jokaisen oma asia jos tuollainen petkutus ei häiritse. Siis laite ei näytä kellonaikkaa eikä päivämäärää. En ymmärrä miksi noitten boksien valmistus/ohjelmien teko on edelleen yli 12 vuotta digin alkamisesta niin pirun vaikeaa.

    Ei thunderilla voi surffailla netissä, käyttöohje puhuu rajoitetuista sivuista. Mitä ne on? Ei aavistustakaan.
     
  18. vvee

    vvee Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2014
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korttiongelman syy lienee ollut joku HW vika boksissa (kortinlukija ?). Boksin vaihdolla uuteen ongelma katosi. Nyt näyttää todella hyvältä: toimii nopeasti, tallentaa luotettavasti. Ei myöskään vielä havaittu mitään ongelmia tuon paljon parjatun syväunen kanssa.

    Plussia:

    - Eka boksi (tietääkseni), jossa erikseen katselun sammutus (mahd. tallenus jää päälle tästä riippumatta).
    - Ulkoinen virtalähde: ei lämmitä boksia. Ja myös helppoa vaihtaa, jos se pettää.
    - Suunnittelijafirma Euroopasta (http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Digital_Broadcast)
    - Hiljainen, vähävirtainen 2,5" kiintolevy (WD5000LUCT), kuluttaa monta kertaa vähemmän tehoa kuin muutaman vuoden takaisten boksien levyt (joita on tullut vaihdettua usemman kerran). Tärkeintä: ei kehitä lämpöä, niinpä varmaan pitkäikaisempi eika tarvita meluavaa tuuletinta. Ei myöskään kuumenna boksin elektroniikkaa.

    Miinuksia:

    - Tallennuskansionäyttö sekava. Defaulttina kaikki (ajastukset, tallennetut) näkyy samassa pitkässä listassa.
    - Ei löytynyt mahdollisuutta lisätä tallennusaikaa käynnissä olevaan tallenukseen.
    - Super EPG muuten hyvä, mutta siinä käytännössä saa käyttää kaukosäädintä tosi paljon, kun ei ole nopeaa hyppyä vuorokausi eteenpäin samalla kanavalla ja käytännössä näkee vain yhden kanavan kerralla (nuo kaksi muuta kanavaa sivulila ovat pienellä fontilla ja jäävät käytännössä vain "referenssiksi" kauempaa katsottaessa).
    - Rajoitutut nettisivut: vain muutamalle sivulle pääsee ja useimmat hyödyttömia/käyttökelvottomia. Ehkäpä Youtube ja Headweb ainoat hyödylliset (jos ei ole käytössä muuta laitetta valmiiksi TV:n yhteydessä noita tukemassa (smart tv, blu ray, HTPC tms.). Laitteen prossutehoa mainostettu erikseen. Olisi noilla tehoilla voinut jotain parempaa tähän saada.

    Vaikka edellä miinuksia enemmän kuin plussia, niin boksi on myönteinen kokemus kuitenkin. Ja ehdottomasti paras uusi boksi ensimmäisellä softalla (ennen ensimmäistäkään päivitystä).
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2014
  19. painman

    painman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2001
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lisähavaintoja... kyllä tässäkin joku tuuletin on, ääni ei ole kova eikä epämiellyttävä, mutta mun makuuni voisi olla hiljaisempi vielä. Ulospuhallus on tosta laitteen vasemmasta laidasta. Samalla hyllyllä on Mac Mini 2009 ja se on hiljaisempi. Myös fatty PS3 on samalla hyllyllä ja se sentään pitää kovempaa ääntä hiljaisimmillaankin.
     
  20. Crttermi

    Crttermi Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meniköhän nyt oikeaan ketjuun... Reilu kuukausi ollu laite käytössä. Pari huomiota tuossa tullut. Osaan huomasin jo vastauksenkin täällä ketjussa (joku järjetön eu-direktiivi virransäätössä yms.)
    + ulkoinen virtalähde (laite itse pysyy viileänä)
    + hiljainen (ainakaan vielä kovalevy ei pidä käytännössä mitään ääntä)
    + HD-puolen kuulovammais tekstitys toimii (vanha SD-kanavien Hollanti-valinta)
    + DVB tekstitys tallentuu ilman erillistä valintaa (Hollanti/kuulovammais)
    + Ajastinkäytössä käynnistää pelkän kovalevyn ja vastaanottimen (ei turhia osia käynnissä)
    + Kesken nauhoituksen voi "sammuttaa" laitteen. Nauhoitus jatkuu ja laite sammuttaa itsensä kokonaan nauhoituksen loputtua.
    + Headweb-palvelun kirjautuminen/käyttö helppoa
    +- selkeä INFO-näyttö (mutta niin se monissa muissakin laitteissa)

    Miinuksia onkin sitten rutkasti:
    DVB-tekstityksessä on niin paljon vikoja, että tulikin oma osionsa. Nämä pätee sekä SD-, että HD-kanavilla:
    - Kuvallinen pikakelaus ei näytä DVB-tekstiä (2x,4x,8X jne. Näyttäis edes 2x nopeudella)
    - Pause ei näytä tekstitystä vaan hävittää sen heti näytöltä
    - Pausen jälkeen Play hukkaa seuraavan tekstityksen (jos ei tule jo seuraava tekstitys tietoa)

    Ja sitten muita:
    - Ensiasennus keskeytyi (uudelleenasennus ok virtabootin jälkeen)
    - Järkyttävän surkea kuvallinen pikakelaus eteen ja taakse. Ainoastaan 2x eteenpäin toimii, muut pätkii aivan hirveästi. On kuin katselisi peräkkäisiä still-kuvia. (Vanhat boxit näyttää sekä eteen että taakse aivan siististi sujuvaa kuvaa).
    - Ei itseasetettavia kirjanmerkkejä. (ainoastaan muistaa edellisen katselukerran lopun, ja tämä ei todellakaan ole riittävä ainakaan meidän käytössä)
    - Sammuu kokonaan "kooma" tilaan, vaikka asetuksissa otettu pois. (vaati 2x virtanäppäimen painamisen ennenkuin käynnistyy).
    - Ei AV-in (0-kanava/scart/HDMI in). Ei pysty tallentamaan ulkoisesta laitteesta (esim IP-TV boxi, tms.)
    - USB-tikulla käyttää jotain omaa formaattiaan, ei pysty siirtämään tikulla ohjelmia toiseen laitteeseen. (Vanhat tunnisti FAT-formaatin ja tallensivat .ts-muodossa ja pystyi siirtämään ristiin tai PC:lle katseltavaksi)
    - super EPG=tavallinen kanavakohtainen näyttö, täytyy käydä asetuksissa vaihtamassa kumpaa versiota haluaa katsella. (Vanhoissa vaihto yhden napinpainalluksen takana).
    - INFO näyttö hyppii ruutuun satunnaisesti kesken katselun (joko TV:n tai nauhoituksen aikana molemmissa).
    - INFO näytön näkymisajan säätö puuttu (nyt viipyy näytössä turhan kauan, tai sitten ikonit käyttöön).
    - Voisi olla ikonit käytössä (play/pause/kelaus yms.), eikä aina tarvitsisi olla puolta ruutua peittävää INFO-näyttöä esillä
    - Standby-tilassa etunäytössä ei näy edes kellonaikaa (päivä ja kellonaika ois ihan kiva)
    - Sarjatallennuksessa varaa ennakkoon kovalevyltä tilat kaikille jaksoille (vie etukäteen aika paljon turhaa tilaa)
    - Tallenusten hakemistorakenne voisi olla selkeämpi (kunhan keksisin miten. Vanhoissa kuitenkin loogisempi)
    - Jumiutuu parin viikoin välein (ei tottele kaukosäädintä). Ainoastaan virtabootti auttaa.
    - Headweb katselun pause/play ei toimi (pause toimii, mutta kun painaa Play niin elokuva alkaakin alusta). Tämä selkeästi boxin sovelluksen ongelma, koska iPadilla ja PC:llä tuo pause toimii ok.
    - Headweb ei kuvallista pikakelausta, ainoastaan hyppiminen aina seuraavaan kappaleeseen
    - Voisi olla muutkin tilauspalvelut tuettuna (Netflix, Viaplay,...)