Topfield TRC-2400 ja HD-tallenteen pikakatselun ongelma

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana pilot, 28.08.2013.

  1. pilot

    pilot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimivatko teillä Topfieldin HD-digiboksissa HD-tallenteiden pikakatselut? Entä toimiiko muilla digibokseilla?

    Laite: Topfield TRC-2400, uusin firmware 1.05.00 (joulukuu 2012).

    Kun nyt on ollut ilmaisia HD-kanavia (osa vielä tämän viikon 1.9. asti), olen voinut katsoa ensimmäistä kertaa HD-lähetyksiä (taloyhtiö ei ole vielä kääntänyt VHF-antennia, joten ei olla vielä saatu YleHD:ta...) ja olen tallentanut Nelonen PRO 1 HD -kanavalta urheilua. Hyvin tallensi ja kuva on tarkka.

    Mutta kun halusin katsoa jonkun urheilusuorituksen uudestaan, huomasin etteivät pikakatselut taaksepäin toimi ollenkaan vaan kuva pysähtyy muutamaksi sekunniksi ja sitten katselu jatkuu normaalilla nopeudella eteenpäin. Eteenpäin 2x (nopeus lienee 3x kuten SD-tallenteillakin firmwaren softabugin takia) toimii tavallaan eli mennään eteenpäin normaalia nopeammin, mutta kuvassa muuttuvat kohdat näkyvät värikkäänä suttuna. Muut nopeudet eteenpäin, kuten 4x ja 8x, eivät toimi ollenkaan vaan katselu pysähtyy ja sitten parin sekunnin päästä toisto pysäytetään ja palataan tv-kuvaan. Tuo on harmi, sillä katselukohdan etsiminen muilla keinoilla (kuten prosentit) on epätarkkaa. Ja testasin myös hidastukset, jotka ovat OK.
     
  2. Rubert

    Rubert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.08.2005
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ainakin omassa TRC-1400 lootassa hd-tallenteet kelautuu normaalisti.
     
  3. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jos kelaat silloin kun samaan aikaan on tallennus menossa, niin varsinkin taakseppäin kelaus on kankeaa hyppimistä. Toimii paremmin kun yhtään tallennusta ei ole käynnissä. (OT: Niin vanha olen, että kelaan, enkä pikakatsele :D )
     
  4. pilot

    pilot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan suoraan tallenteesta katsominen niin ettei ole mitään muuta menossa.

    Tuossa vähän digikameralla tv:n näytöltä (siksi vähän suttuisena) videoitua esimerkkiä muutama sekunti.
    http://aijaa.com/aPIk5S

    Voikohan tuo sitten johtua HD-signaalista? Sen laatu nimittäin ei ole paras mahdollinen vaikka kuva näkyykin hyvin. Ja digiboksin pikakatselu sekoaa sen takia? Tai sitten tuo digiboksini on rikki.

    Katsoin talon (rivari) antennitilannetta ja VHF-antennia ei ole käännetty DNA:n lähettimeen. Jostain syystä kuitenkin kanavanippu VHF B (ainoana HD-kanavanippuna) tulee täydellä voimakkuudella ja laatu on jotain 70-80 prosenttia maksimista. Ehkä sillä paikalla (kanava 8, pk-seutu) on ollut analoginen Yle1 tai Yle2 ja siksi talossa on sille vahvistinkin. Nythän tuon HD-kanavanipun mitään kanavaa ei voi katsoa, kun tuo urheilukanava palasi salatuksi, mutta tallenteita voi edelleen katsoa.
     
  5. pilot

    pilot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tänäkin viikonloppuna voi katsoa kanavia Nelonen PRO 1 HD ja Nelonen PRO 2 HD (molemmat 1080i) ja testasin tämän uudestaan. Käytössä on se viimeisin TRC-2400:n virallinen firmware eli 1.05.00 (Dec 21 2012) ja ongelma on taas toistettavissa. Eli pikakatselu eteenpäin on suttua, sillä näyttö ei päivity oikein ja taaksepäin ei voi siirtyä ollenkaan.

    Mutta YleHD:llä eikä näillä uusilla YLE HD TV1 ja TV2 (1080i) ei tuota ongelmaa ole eli siellä voi käyttää pikakatselua etenemiseen ja siirtymiseen molempiin suuntiin.

    Onkohan vikaa sitten Nelonen PRO HD-kanavissa? Vai digiboksissa?

    Voiko joku muu testata noita Nelonen PRO HD-kanavia?

    Entä jos käytössä on nyt jaossa oleva uusin firmis eli betaversio 1.06.02 (17.12.2013)?
    http://www.topfield.fi/epages/FinTo...p/Categories/Tuotetuki/Ohjelmistopaeivitykset

    Nuo kanavat näkyvät nyt jokaisella ilman maksukorttia tänä viikonloppuna perjantaista klo 14.00 alkaen maanantaihin klo 14.00.
     
  6. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tuo on ennemminkin ominaisuus kuin vika HD Ready boxeissa, johtuu salauksesta tai salaamattomuudesta.
    Yle:n HD kanavt eivät ole salattuja ja siksi toistuvat kelattaessa ongelmitta.
     
  7. pilot

    pilot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, se voisi olla tarkoituksellakin jätetty tuollaiseksi. Hm... loppuukohan boksista potku?

    Pääsen nyt kokeilemaan toistakin HD-tallenninta. Ainakaan uusi Panasonicin tv kaksoisvirittimillä ei ole noista Nelonen PRO HD-kanavista moksiskaan USB-tallennuksissa. Voi olla vaikka PRO 1 HD:n tallennus menossa ja samaan aikaan voi kelata PRO 2 HD:n livekuvaa tai aiemmin otettua tai kesken olevaa tallennetta ihan miten vaan. Tuossa telkkarissa tosin se pikakatselu ei mene alunperinkään ihan niin sulavasti kuin Topfieldillä yleensä vaan on hieman nykivä muutama kuva sekunnissa -tyyliin. Mutta vähän nykiväkin on parempi kuin ei ollenkaan siirtymismahdollisuutta.
     
  8. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Potku noista nykyboxeista tai salauspiireistä loppuu...

    Ei ihme että Nelonen Pro näkyy, jos et ole huomannut se on salaamattomana tämän viikonlopun http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288646426982.html
     
  9. pilot

    pilot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palaan tähän, sillä nyt on jälleen ilmaisviikonloppu to-su 21.-24.8.2014 ja tällä kertaa DNA Welholla
    https://kampanja3.dna.fi/viihde/total.php?campaign=totalopen (urheilua enimmäkseen, myös HD-kanavia)

    Olen päivittänyt TRC-2400:n uusimpaan firmwareen 1.09.00 (Jul 10 2014) ja tallensin HD-kanavia MTV Max HD ja MTV Sport1 HD, joille kummallekin Topfield näyttää signaalin laaduksi ja voimakkuudeksi täydet. Vika on sama kuin aiemmin, kummankaan tallenteen pikakatselu ei toimi kunnolla: eteenpäin 2x-nopeudella mentäessä kuva ei päivity vaan koko ajan piirtyy päälle ja on lopulta suttua kuten aiemmin laittamassani videossa http://aijaa.com/aPIk5S ja muut pikakatselunopeudet eivät toimi ollenkaan, esim. ei siirry taaksepäin. Kaikilla YLE:n HD-kanavilla kyllä toimii, tosin pikakatselunopeudet ovat joitain outoja mainittujen 2x, 4x, 8x jne. sijaan.

    Arveluja oli jo, että johtuisi salauksesta ja Topfieldistä loppuisi puhti. Tosin nuo kanavat ovat nyt salaamattomina ja myös vain 720p eli ei ole Full HD. Jos nyt joku muukin sattuisi tallentamaan ja testaamaan noita HD-kanavia, niin kertokaa kuinka käy pikakatselun kanssa! (siis jos muilla nuo toimivat, niin boksini on rikki ja vien takuukorjaukseen)

    Ei ongelmia TV:ssäni eikä uudessa digiboksissa vaikka tallentaisi montaakin HD-kanavaa samaan aikaan testatessa, mutta toisaalta niissä on prosessoreissa reilusti enemmän ytimiä...
     
  10. techman

    techman Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmaan ei kuulemma ole korjausta, näin vastasi huolto : Kelausongelmaan ei valitettavasti ole ratkaisua. Kelauksiin liittyen esiintyy eroja kanavakohtaisesti. Kanavat voivat olla HD:tä, SD:tä ja osa keinotekoisesti prosessoitu terävämmäksi yms. Eli parametrit vaihtelevat täysin kanavakohtaisesti ja laite pyrkii parhaimman mukaan pitämään kelausnopeudet sopivassa suhteessa. Ne eivät ole täysin absoluuttisesti ajassa mitattavia. Jos tallenne on salattu, osittain salattu tai editoitu, ei kelaus ole yhtä sujuvaa, koska joko tallenteen salausta täytyy samanaikaisesti purkaa tai sen rakenne on muuttunut editoitaessa.

    Tästä syystä HD-kanavien ja maksuTV-kanavien kelaus ei välttämättä toimi yhtä sujuvasti.

    Itselläni nyt viikonlopun yli kokeiltavana HDthunder 4500, saa nähdä voiko silläkään kelata mtv3 hd tallennuksia.