Dallas Buyers Club (2013) (Jean-Marc Vallee / Matthew Mcconaughy, Jennifer Garner, Jared Leto)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.08.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Teksasista kotoisin olevan aidon cowboyn Ron Woodroofin (Matthew McConaughey) elämä kääntyi ylösalaisin kun hän sai tietää vuonna 1985 olevan HIV-positiivinen ja hänelle annettiin 30 päivää elinaikaa. Nuo ajat olivat AIDS-epidemian alkuaikoja ja koko USA oli jakaantunut sen perusteella miten taistella virusta vastaan.

    Järkyttyneenä ja monen ystävänsä hylkäämänä sekä ilman tehokasta lääkitystä Ron päättää ottaa asiat omiin käsiinsä ja ryhtyy etsimään vaihtoehtoisia hoitokeinoja ympäri maailmaa - oli ne sitten laillisia tai laittomia. Yritteliäs Woodroft löyttäytyy yhteen kaikenlaisten puolirikollisten kanssa ja perustaa huikeaksi menestyksesi osittautuneen "ostajien klubin". Heidän taistelunsa kunniasta ja yleisestä hyväksynnästä tulee ainutlaatuinen amerikkalainen tarina peräänantomattomasta sitkeydestä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 31.1.2014 (USA:ssa 01.11.2013)
     
    Viimeksi muokattu: 31.01.2014
  2. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Erinomainen elokuva. Ei turhia latteuksia, vaan asiat esitettiin aikuiseen makuun suorapuheisesti ja ilman turhia siirappisuuksia. Moralisointiin ei myöskään sorruttu, kuten ei siihenkään että hahmo esitettäisiin jonain hyvänä messiaana. Tuntui siltä, että tekijät ymmärsivät täysin ajan kauheuden ja tiesivät, ettei sitä tarvitse korostaa entisestään.

    McConaughey oli hieno pääosassa, mutta Leto varasti shown aivan uskomattomalla roolisuorituksella. On ihme, ellei tästä irtoa sivuosa oscaria.

    5/5
     
  3. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava, yksi viime vuoden parhaita ehdottomasti.
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Leton rooli oli kyllä aivan mahtava, pelkästään sen takia tämä kannatti jo nähdä. En olisi tällaista mieheltä osannut odottaa. Huh huh, että oli neiti :D Myös päätähti oli aivan liekeissä. Muutenkin taitavasti tehty elokuva, jos nyt ei ainoastaan originelleillä ideoilla mentykään. 4/5 kevyesti.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kaksi A+-luokan näyttelijäsuoritusta A-luokan tarinassa B-luokan tuotantoarvoilla. Dallas Buyers Club on erinomainen elokuva, mutta ilman McConaugheyn ja Leton roolisuorituksia se tuskin saisi erityisempää huomiota osakseen. McConaughey oli etenkin elokuvan alussa pelottavan sairaan näköinen, eikä miestä ollut läpi elokuvan helppo tunnistaa siksi rantaleijonaksi, minä hänet on oppinut tuntemaan. Oli kenties jopa vähän ironista, että tässä elokuvassa mies ei tainnut paljastaa ylävartaloaan kertaakaan, vaikka sillä olisi voinut korostaa AIDS:n komplikaatioiden tekemää tuhoa. Leton roolisuoritus ei ollut yhtä puistattava, vaan se nojasi näyttelemisen laadukkuuteen: Rayon välitti katsojalle vuoroin lämpöä ja vuoroin surua. Myös Leton roolisuorituksesta löytyi ironiaa, sillä kohtauksessa, jossa Leton valinta sivuosa-Oscarin ansaitsevaksi näyttelijäksi tuntui selkeimmältä, hän oli pukeutunut miehen pukuun. Elokuva ansaitsee lisäpisteet myös informatiivisuudestaan.

    4.5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::thumbsup:
     
  6. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    En voisi olla enenmmän samaa mieltä. Erittäin hienot roolisuoritukset, mutta jotenkin jäi enemmän dokumentin maku suuhun kuin elokuvan 2,5/5
     
  7. Peetu73

    Peetu73 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei jäänyt kyllä yhtään dokumentin maku suuhun, 4+/5
     
  8. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Lyhyesti sanottuna — jos tällainen ilmaus nyt sallitaan — Dallas Buyers Club on sairaan hyvä elokuva. Suurin ansio lankeaa Matthew McConaugheyn ja Jared Leton roolisuorituksille. McConaughey tekee jälleen omalaatuisen texasilaistyypin (vrt. Bernie). Hän on rodeoratsastajana ja lännenmiehenä vähintään yhtä uskottava kuin Sam Elliott. Roolihahmon ”valepuvut” yllättivät yhä uudestaan. Jared Leton painonhallinta oli mennyt toiseen äärimmäisyyteen kuin Chapter 27:ssa — vaikuttavaa näyttelijäntyötä tässäkin roolissa.

    Elokuva on pohjimmiltaan selviytymistarina — poikkeuksellinen yksilö taistelee kohtaloaan ja ylivoimaista vastustajaa (järjestelmää) vastaan.
    Ron Woodroofille luvattiin kuukausi elinaikaa, kun hänellä todettiin AIDS, mutta hän pani hanttiin ja alkeellisen ja kokeellisen estolääkityksen avulla eli seitsemän vuotta.
    Tällaisia tarinoita amerikkalaiset rakastavat. Nyt vastapuoleksi nousevat lääketeollisuus ja viranomaiset. Elokuvassa vihjataan, että lääketeollisuus lahjoisi FDA:ta, ja on vaikea päättää, missä lopulta menee järkevän kriittisyyden ja vainoharhaisuuden raja.

    Elokuvassa näytetään havainnollisesti AIDS-epidemian alkuaikoja ja ihmisten epätoivoa (kuten TV-sarjassa Angels in America). Heteromiehelle sairaus oli kaksinkertainen koettelemus, koska häneen oli tarttunut homoseksuaalien tauti.

    Dallas Buyers Club on ehkä hiukan tyypillinenkin tosipohjainen sankaritarina. Jennifer Garnerin hahmon hillitty myötätunto tasapainotti kokonaisuutta. Sivuroolien ohjauksessa ilmeni hiukan kömpelyyttä, mutta kokonaisuus oli vakuuttava ja mukaansatempaava.

    4½/5
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2016
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hyvin toteutettu tositarina ilman näille tyypillistä sokerikuorrutusta. Pieniä viitteitä toki annettiin, että päähenkilö välitti muistakin ihmisistä, mutta omaa etuahan tuossa oltiin varsinkin alkuvaiheessa tiukasti tavoittelemassa. McConaughey ja Leto ansaitsivat kumpikin kyllä Oscarinsa, hahmot tuntuivat juurikin aidoilta hahmoilta, eivät esittäjiltään.

    :):):):)
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei elokuva ihan napakymppi ollut, sillä kerronassa oli liikaa suvantokohtia, joissa ei vaan pasty eteenpäin tai jäätiin junnaamaan paikalleen. Hyvä tarina, loistava roolisuoritus McConaughkjdflkjsltä ja erinomainen Letolta. Hieno ja tärkeä aihe, historiasta. 3½/5.