Takkahuoneeseen äänentoisto !

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana keigykedy, 09.01.2014.

  1. keigykedy

    keigykedy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli subbari lyöty lukkoon. Tarkoittaako tuo "kaiuttimet ovat sen hintaisia" että ovat liian halpoja ? Kuten sanoin niin mitään ihan kiinteää budjettia ei ole. Pääasia että homma tulee kuntoon ja laatu on kohdillaan. Mitään elokuvateatteria en ole rakentamassa vaan hyvälaatuista äänentoistojärjestelmää jota ei tarvitse hävetä tai lähteä vaihtamaan ihan heti.
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Päinvastoin, tuo on jo sellainen rahasumma, että kannattaa ehdottomasti kuunnella, että miellyttääkö omaa korvaa. Ettei tule poltettua tuota summaa sokkona ja todettua, että "ei mulle". Jos mahdollista, testata miten ne soivat sinun huoneessasi. On väitetty, että jopa 90% äänestä olisi muuta, kuin suoraan elementistä kuuloelimeen tulevaa tyypillisillä kuunteluetäisyyksillä akustoimattomassa tilassa. Ehkä se prossa ei ole ihan noin ronski, mutta huoneella on erittäin suuri merkitys.

    Pidin eräitä kaiuttimia muuten ihan passeleina, mutta bassopäältään tumppuina kuunneltuani niitä vuosia puurakenteisessa rivitalossa. Sattumalta pääsin kuulemaan samaa paria niiden seuraavassa sijoituspaikassa, joka oli kerrostalo eli betonibunkkeri. Ensimmäinen vaikutelma oli, että bassot jyrää. Muutos oli ällistyttävän suuri.

    Jos olisit valikoiman edullisimpia 200,-/pari kustantavia ostamassa, niin niitä nyt ei kotiin saa kuitenkaan eikä niiden vaihtamisesta tule niin paha mieli.
     
  3. keigykedy

    keigykedy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ammattilainen on nyt käynyt tarkastamassa tilan ja konsultoimassa optimaalista ratkaisua.
    Budjetti paukkuu lähdes kaksinkertaiseksi mutta pääsyyt siihen ovat että kattoon tulisi vetää 8 kpl Konnon akustiikkalevyä ja että järjestelmästä tulee 7.1 aikasemmin ajattelemani 5.1 sijaan. Myös kaiuttimet ja vahvistin ovat vähän ennakkoon ajattelemiani arvokkaammat.
    Vahvistimeksi tulee Yamaha RX-A1030 ja subbariksi BK Electronics Monolith-DF+

    Huomenna menen koekuuntelemaan ja valitsemaan kahden kaiutinjärjestelmävaihtoehdon väliltä.
    Eteen Monitor Audio Silver 1x2 ja keskelle Monitor Audio Silver Centre.
    Sivuille ja taakse 4xMonitor Audio Apex A10

    tai sitten

    Eteen ja keskelle 3xAmphion Helium 510
    Sivuille ja taakse 4xAmphion helium 410
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuo on vielä verrattain kevyttä akustointia, mutta kaikki on parannusta kunnes menee överiksi tai epätasapainoon. Kahdeksalla levyllä tuskin tulee liiallista vaimennusta mitenkään.

    Itse vaan vierastan tuota Kontoa siksi, että en aikanaan vielä pari kuukautta sitten löytänyt millään dokumentaatiota siitä, mikä noiden vaimennuskerroin ja -alue on.
     
  5. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Minkä alan ammattilainen kävi kylässä?

    Itse suosittelisin että ostat 3kpl lisää Geneleccejä, jos tuo kaiuttimen koko on yhtään tärkeää.
     
  6. keigykedy

    keigykedy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mareksilta kävivät. Eilen olin liikkeessä kuuntelemassa useampaa vaihtoehtoa ja päädyin Monitor Audion Silver-sarjaan. Etukaiuttimet tosin vaihtuivat Silver 1 mallista S6 lattiakaiuttimiksi. Olivat sen verran paremman kuuloiset.
    Kärräsin kotiin vahvistimen, subbarin ja etu- & keskikaiuttimet. Ens viikolla sitten (toivottavasti) saadaan akustiikkalevyt kattoon ja takakaiuttimet kotiin ja asennettua sekä koko hoito säädettyä ja siinähän se sitten onkin.
     
  7. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Juuh, itselläkin ollut noi S6:et, on kyllä hyvät pelit, mutta muista että noista ei saa puoliakaan suorituskykyä irti tehottoman vahvarin kanssa... Itseä harmittaa kun tuli noista luovuttua, ja vahvain oli enemmän viallinen.