Pacific Rim (2013) (Guillermo del Toro / Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Ron Perlman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 13.09.2012.

  1. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikös sen nyt huomais helposti jos verhot jääneet väärään asentoon? Kuka nyt sellaista reunoilta aaltoilevaa kuvaa jaksaa katella?
     
  2. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oulun Plazassa ei ole mitään aaltoilevia verhoja, vaan ovat tasaista valoa imevää mustaa materiaalia.
     
  3. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Minä olen alkuperäinen kuvasuhdepostaaja. 16:9 ilmaisulla tarkoitin, että kuva näytti samantyyppiseltä kuin kotiteatterissa eli näytti juuri siltä, että verhot unohdettiin vetää pois eli sama kuvasuhde kuin trailereissa. En tiedä, kuinka monia erilaisia kuvasuhteita elokuvateattereissa käytetään ja 16:9 ilmaisee tuossa kommentissani kapean kuvasuhteen herättämää tunnetilaa eikä eksaktia mitattua kuvasuhdetta.
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Ja kommenttisi oli siinä mielessä omituinen, että todella leveä scope -formaatti ei ole mitenkään relevantisti yleisempi kuin wide, joka vastaa laajakuvatelevision formaattia.
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Viime aikoina katsomistani elokuvista suurin osa on ollut leveämpää formaattia, kommentti heijastelee omia kokemuksiani.
     
  6. Enoelmeri

    Enoelmeri Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    834
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli katsottua sekä tämä että Elysium. Oikein hyviä elokuvia molemmat, mutta Pacific Rim upposi paremmin. Olihan tässäkin Hollywood kliseitä vaikka muille jakaa, muttei pidä antaa häiritä liikaa. Toimintakohtaukset ja elokuva muutenkin kokonaisuudessaan oli aika silmäkarkkia katsottavaksi. Tykkäsin myös 3d:stä. En tiennyt etukäteen, että se oli tehty jälkikäsittelyn avulla, ilmeisesti silläkin saadaan nykyisin aikaan ihan hyvää jälkeä. Annan elokuvalle neljä tähteä ja draama-asteikon jätin suosiolla kotiin.
     
  7. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Pidin tästä n. 3.5/5 tähden arvoisesti. Ei ollut täydellinen, mutta mukiinmenevä popcorn-mättö. Paljon parempi kuin mikään transformers-elokuva. Hauskasti kieli poskessa tehtyä tavaraa, esim. EMP ja digital vs. nuclear.
     
  8. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tää oli kyllä lähes täydellinen kesäleffa, ku satoiki vielä reippaasti pihalla ja sillee. Hyvät asiat onkin pääosin ylempänä mainittu; komea väripaletti, massiivista toimintaa, ei niin tunnettuja näyttelijöitä, toimiva 3D. Toro osaa kyllä viihdyttävyysaspektin.

    4/5
     
  9. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Komeaa katsottavaa alusta loppuun. Taistelut on näyttäviä, ja kun jättiläiset lyö yhteen, niin jälki/tuho ympäristössä on sen mukaista. Elokuvan päähahmot on aika yhdentekeviä, mutta niinhän ne tuppaa olemaan tälläisissa tehosteleffoissa. Elokuvan sivuhahmot jäi paremmin mieleen. Varsinkin sen Mako Morian lapsiroolin tyttö oli huikea. Kyllä tämä rymistely rahoille antoi vastinetta.

    3,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2013
  10. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Komeeta kesämeinikiä kyllä varmaan oli tarjolla, mutta ei valitettavasti muuta.
    Tämän olisi Emmerichkin vetäissyt. Valitettavasti.

    Yllättävää oli se, että del Toro ei käsikirjoitukseenkin osallistuttuaan saanut kummoisempaa aikaiseksi.
    Odotin jotain vähän koukeroisempaa, mutta tämähän oli loppujen lopuksi samaa, mitä Hollywoodin käsikirjoitustiimit nykyään suoltavat.
    Tosin ehkäpä tosiaan halusi tehdä vain viihdyttävää paljon myyvää ameriikan katsojille kesän ratoksi.
    Täydellistä siinä mielessä, että olihan tämä samaa mitä on nähty jo Godzillasta, 2012 ja Transfomereista lähtien, jatkuen Iron Manistä Avengersseihin jne..

    Eli nämä pilvenpiirtäjien yms. tuhoamiset on nähty jo ennenkin, eikä se nykytekniikka nyt niin paljon parempaa tuo, että sillä yhtä elokuvaa kannattelisi edelleenkään. Komean näköistä. Mutta mitä sitten.

    Ainoa hieman erilaisempi ja parempi hetki oli muistelut tytön tärinöihin, mutta siihen se sitten jäikin.
    Olisin odottanut vähän lisää.

    Idris Elba on karismaattinen äijä ja kumma jos miehestä ei isompaa staraa tule. Hyvällä tiellä jo ja tällä hetkellä oikean ikäinenkin. Mutta muuten elokuvan näyttelijät ovat hyvinkin sitä samaa mitä muutenkin tarjolla.
    Esimerkiksi kuka erottaa pääosan esittäjän veljestään tai tästä muusta isä/poika parivaljakosta. Jykevä leuka ja sotilas?
    Ollaan niin sotilaan näköisiä että.
    Positiivisena tuo typerä älykköparivaljakko, joka veti tällä kertaa pisteet kotiin, kun muuten oli niin huonoa tarjolla.
    Varsinkin Burn Gorman Gottliebinä toimi hyvinkin.

    Ei huono, mutta parempaakin olisi voinut tehdä.
     
  11. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ihan kelvollista rymistelyä. Tämä oli jotenkin erilainen kuin mitä etukäteen odotin. Välillä leffa tuntui ihan joltain halvalta B-luokan hassuttelulta, mutta jotenkin se kai sopi tuohon kokonaisuuteen. Idris Elbaa on viime vuosina hypetetty, mutta tämä oli ensimmäinen Elban tähdittämä leffa, jota katsellessani ajattelin, että onhan tuo melkoisen vakuuttava karpaasi. Ikään kuin semmoinen astetta rouheampi ja rosoisempi versio Denzel Washingtonista.

    Eniveis, pari tuntia sujahti kivuttomasti, mutta ei tätä toista kertaa välttämättä jaksaisi.

    3/5
     
  12. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Guillermo del Toro yllätti jälleen. Transformers/Godzilla (1998) elokuvien jälkeen määrätynlainen usko oli mennyt jätti-robotti ja jätti-”hirviö” elokuviin. Toro palautti tämän uskon, että näistäkin saadaan tehtyä todella viihdyttävä elokuva. Homma ei missään vaiheessa alkanut ärsyttämään ja kuvallinen anti oli loistavaa.
    Guillermo del Toro on ohjaaja joka pystyy jopa jätti torakoista tekemään kohtalaisen elokuvan ja Hellboy/Blade II elokuvat/elokuva olivat sarjakuva elokuvien parhaimmistoa. Unohtamatta ”draamoja” El espinazo del diablo ja Pan's Labyrinth. Herra osaa ohjata ja käsikirjoittaa, se on jo selvä.

    Jälkikäsitelty 3D kotioloissa (Sony VPL-HW50) toimi aivan perkuleen hyvin. Vaikka joukkoon mahtui useita nopeita leikkauksia, tapahtumista sai selvää. Robotit/Kaijut näyttivät isoilta, tavaraa tuli ”päälle” sopivasti, huoltohangaareissa oli leveyttä/pituutta/korkeutta ja yöllä tapahtuvat kohtaukset eivät olleet sysipimeitä. Ilman 3Dtä ei ehkä olisi uponnut samalla lailla?
    Ikävä puoli on se, että elokuva ei menestynyt jenkeissä (n. $100 milj.). Vaikka elokuva oli muualla menestys (n. $400 milj.), emme tule luultavasti näkemään jatkoa ja voi olla ehkä parempikin (joku tusina ohjaaja, pienellä budjetilla väsämään jatkoa, ei kiitos)?

    Pacific Rim 3,5/5

    Del Toron Crimson Peak elokuvaa odotellessa! Ainakin jos tämä pitää yhtään paikkaansa:
    "After The Strain's pilot episode (vampyyri tarina), del Toro is set to direct Crimson Peak, a gothic horror film he co-wrote with Matthew Robbins and Lucinda Cox. Del Toro described the film as "a very set-oriented, classical but at the same time modern take on the ghost story", citing The Omen, The Exorcist and The Shining as influences (parhaimmat kauhuelokuvat ikinä!)":thumbsup:
    "Del Toro stated, "I think people are getting used to horror subjects done as found footage or B-value budgets. I wanted this to feel like a throwback."lähde Wiki
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2014
  13. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ne hyvät jutut:
    - Rinko Kikuchi
    - Jaegerit ja Kaijut (Kaijut oli kyllä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aika tylsiä jättikokoisia dinosauruksia. Cthulhu mythosta olisi voinut lisätä piristämään soppaa.)
    - Erikoistehosteet

    Huonot:
    Juoni oli jonkun kersan tekemä, tästä olisi nauttinut ehkä 10 vuotiaana enemmän. Henkilöhahmot paperinohuita. Paskat sankarimusat soi koko ajan. Alusta asti tiesi tasan tarkkaan mitä tulee tapahtumaan... sankarilla on synkkä menneisyys, joku uhrautuu muitten puolesta, hengen nostatus puhe tulee jossain vaiheessa, laatikkopääjenkki on kova tyyppi, venäläiset ja kiinalaiset kupsahtaa ekana kun aletaan kunnolla paukuttamaan jne. jne.

    Ihan paskahan tämä oli, lukuunottamatta tuota visuaalista puolta. Ihan normi katastrofielokuva tyyliin independence day. Ei nyt kuitenkaan NIIN paska, kiitos kiinnostavampien hirviöiden ja Jaegereiden.
    4/10
     
  14. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Ehkä tässä iässä ei aivoja saa enää narikkaan samalla lailla kuin nuoruudessa mutta vaikka etukäteen tiesin että kieli poskella on menty en kerta kaikkiaan pystynyt nauttimaan tästä ihan vapautuneesti. Oliko tässä missään kohtaa mitään tolkkua? Eikä edes mennä siihen että ihmiskunnalla varmaan 50 vuotta ollut jo papaatteja jolla moiset kuitenkin "luuta ja nahkaa" olevat örkit saa kappaleiksi vaikka olisivat 100m korkeita. Eniten vitutti se äänekkäämpi tiedemies ja sen jälkeen lähes kaikki muu.

    No joo, tuli varmaan juuri sellainen kuin haluttiin. Kaijut ja robotit oli näyttäviä ja meno sen mukaista, kauniilta näytti.

    2-/5
     
  15. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    No oikeastihan taktiset ydinaseet ohjuksilla ammuttuina olisivat hoidelleet moiset ötökät vaivatta jo avomerellä.
     
  16. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Miksi muuten aina avaruudesta tai jostain tulevia roboja/ufoja vastaan hävittäjillä taistellaan lähietäisyydellä kymmenien metrien päässä päässä kohteesta ja lennetään jalkojen ym muiden välistä? Eikö niiden aseiden kantama riitä kauemmas? Lopuksi kun nämä dogfight pilotit tuhoavat omat koneensa (törmäilemällä) niin aletaan keksiä jotain uutta taistelukeinoa.
     
  17. Nipa

    Nipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2000
    Viestejä:
    878
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    mjoo, tahatonta huumoria viljeltiin siellä täällä. kliseet nauratti.
    toimintakohtaukset olivat huimia. mataliataajuuksia käytettiin toimintakohtauksissa niin että välillä alkoi jo vähän hirvittää kestääkö talo.
    parasta demomateriaalia mitä tähän asti olevan tavannut.
    toivottavasti ei tule kakkososaa, ei tämä tosiaan mikään masterpiece ollut :D
     
  19. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan kiva ja harmiton mäiske. Käsikirjoitus nyt oli epäloogisuudessaan täyttä tuubaa, mutta onneksi elokuva ei ottanut itseään tosissaan, kuten ei katsojankaan kannata. Komeaa katseltavaa ja kuunneltavaa, eipä juuri muuta.

    Elokuvana: 2/5
    Tehostemättönä ja demomateriaalina: 4/5
     
  20. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169