Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

  1. eCu-

    eCu- Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.05.2005
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sain nyt levyyn uuden firmiksen sisään ja testailin hieman lisää. Hiljeni muuten huomattavasti!

    Testasin tuota valikoista löytyvää REW Live TV ominaisuutta. Eli TV nauhoittaa katsottua kanavaa automaattisesti. Toimii niinkuin pitää ja lähetystä pystyy kelaamaan siihen pisteeseen asti josta sitä alkoi katsomaankin. Vaihdoin kanavaa ja nauhoitteen alusta jäi ehkä vajaa sekunnin pätkä pois, toimittajan sanomasta "järjestelmällistä" sanasta kuului vain "mällistä" :)

    Mielenkiinnosta testasin myös toimiiko kyseinen ominaisuus suoraan Guiden kautta ajastamalla ja kanavasurfatessa spontaanisti taaksepäin kelaamalla. Eli ajastin ohjelman tallennuksen Guidesta, odotin että ohjelman tallennus alkoi ja vaihdoin kys kanavalle. Ihan näin fiksu telkkari tämä ei kuitenkaan ollut että tästä olisi pystynyt taaksepäin kelailemaan. Tallenteen katselu pitää aloittaa tuolta APPS napin takaa.

    Testasin myös tuota lepotilasta tallentamista eli klikkasin guidesta seiskauutiset ja neljän tähden illallisen tallentumaan levylle ja suljin töllön. Kumpikin tallennus oli käynnistynyt aivan kuten pitikin. Kanavaa en pystynyt kuitenkaan vaihtamaan kun nämä kaksi nauhoitusta oli käynnissä vaan ruutuun lävähti tämä teksti. Eli en pystynytkään tallentamaan kahta ja katsomaan kolmatta. Aiemmalla kerralla oli ilmeisesti toinen tallennus jo loppunut kun kanavaa silloin pystyin mielestäni vaihtamaan normaalisti..

    Lisäksi pisti nyt silmään tuo että guidessa on aika-ajoin ohjelmatiedot ruotsiksi.. Maksukanavilla ominaisuuksia siis en pääse testaamaan mutta omaan käyttööni ominaisuudet piisaavat vallan mainiosti. Ainoa asia jota Topfieldistäni jään kaipaamaan on tuo kahden tallentaminen ja kolmannen samanaikainen katsominen.
     
  2. jipx

    jipx Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2014
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 16.01.2014
  3. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Pistäs valikon kielivalinnaksi suomi niin pitäisi auttaa. Nyt näyttäisi olevan englanti. Tosin sitten pitää kestää noita mahtavia menun suomennoksia.
     
  4. Jooopa

    Jooopa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.05.2011
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lacien 2.5 500gb USB2 kovo toimii lyhyellä kaapelilla hyvin. Kannattaa laittaa "USB-lataus lepotilassa" päälle, jotta virtaa tulee usb:stä myös tv:n ollessa pimeänä.

    Oma TV on Physix Flat Medium telineellä seinässä. Seinästä telkkarin etureunaan tulee tuolla telineellä tasan 8cm. MAX painorajoitus on 30kg, hyvin tuo tuntuu kestävän. Virtakaapelin suojan joutui ottamaan pois, koska ei olisi mahtunut tv:n ja seinän väliin.

    Saakohan tuon: "Tallennus alkaa kohta", "Tallennus aloitettu", "Tallennus lopetettu" ilmoitukset jostakin pois? Tulevat ruutuun, olipa sitten mikä tahansa source käytössä.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2014
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kiva kuulla, että jollain (jipx ja Jooopa) on noilla oikeasti slimmeillä telineilläkin kiinni seinässä. Eli voi itsekin taas ottaa harkintalistalle, vaikka alkuunsa sainkin täyden tyrmäyksen.
     
  6. Jorma 69

    Jorma 69 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.10.2013
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäni kiinnostaisi toimiiko VT60:ssa SSD levy tai USB tikku tallennukseen?
     
  7. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla tuettavista protokollista kiinni, toimiiko vai ei? Aikaisemmin USB-tikku ei ollut tuettu muuta kuin JPG, MP3 (mitä formaatit olivatkaan) katseluun/kuunteluun. Mutuna siis vahva ei, muille kuin kovalevyille (olivat mitä tyyppi tahansa sisäisesti, eli myös SSD). Aikaisemmin ei kuitenkaan kaikki ulkoiset kovalevytkään, jostain syystä, kelvanneet?
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2014
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Paree tottua vaan moisiin "kiistöihin", pois niitä ei saa...
    Hiukkasen ottaa hattuun ja sen alle, kun omasta VT30:tä ei moisia "kiistöjä" pois saa, varsinkin kokoruudun kiistö SD-kortille tallennettaessa on /C:stä, syvältä ja poikittain...

    T: Vesku
     
  9. jussi2

    jussi2 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.10.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    SD-kortille ei vissiinkään pysty tallentamaan?
     
  10. jipx

    jipx Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2014
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakaan 16 GB USB 3.0 tikulle ei voi tallentaa. Täällä sanotaan, että pitäisi olla vähintään 160GB levy, jotta voi tallentaa.
     
  11. RonJeremyJr

    RonJeremyJr Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, olen testaillut ja rapsannut VT60n SD&HD-lähetyksistä, kuvanlaadusta, mustan tasosta, pelitykityksestä, mutta nyt löytyi erittäin merkittävä ongelma: saksalaiset blu-ray "luontoelokuvat" näyttävät LIIAN teräviltä ja hyvälaatuisilta, siis vaikka tykkään naisten suloista yli kaiken niin nyt tuli ihan muitakin esineitä/entiteettejä mieleen kun alapäätä zoomattiin täyteen 55" mittaan hahah...normaalisti nää hydrauliikat katsotaan netistä, mutta tämäkin piti nyt ihan puhtaasti *tieteellisessä* mielessä testata :rolleyes:

    Päätän VT60-raportoinnin tällä loppuyhteenvedolla:

    SD - huonohko (alkuperäinen tuomio oli luokaton, mutta D-Nisse&DVDplazakäyttäjien ohjeilla sen sai siedettäväksi)

    HD - ei löydy tarpeeksi ylistyssanoja, kuvanlaadun taso tässä kokoluokassa on jo jonkinlaista taidetta, lopettakaa OLED-odottaminen

    Pelit - mieletöntä tykitystä, input lagi pieni ja sen saa vielä alemmaksi Game Modessa

    Urheilulähetykset - liiketoisto sujuvaa, ei enää "onko tuo pää vai pallo"-tuntemuksia

    Toiminta/Sci-fi blu-ray tasoiset leffat: voit unohtaa ensi-illat leffassa ja katsoa blu-ray julkaisuja kotona colan ja..:naminami: kera

    "Luontoelokuvat" - heh kuvanlaatu on valitettavasti "liian hyvä" tämän genren lähetyksille



    Ronny
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Eihän se nimimerkkisi huomioiden yllätä lainkaan, että luontoelokuvilla on koeponnisteltu. :thumbsup:

    Täällä jauhetaan vasta dioja, n. 45 h takana. Ensimmäisenä yönä sai ihmetellä miksi telkku oli "kaatunut" (= mennyt pois päältä itsekseen). Oli 4 h autosammutus päällä. :hitme: Sen jälkeen jauhanutkin yli 40 h putkeen sujuvasti. Tosi kiva ominaisuus, että pääsee menuihin seikkailemaan vaikka diat pyörii taustalla koko ajan.

    Varsin äänekäs toinen tuuletin. Pitänee tehdä Top Gun Vent (TGV) modaus sille.

    Seinäteline tuli hankittua. Se järeämpi Mozi. Toivottavasti ehtii viikonloppuna askartelemaan seinään.
     
  13. Minium

    Minium Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2003
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä on kyllä vaikea uskoa. Omassa 55VT50:ssä SD-kuva on varmaan parasta mitä tullut hd-töllöissä nähtyä.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olettaen, että noiden skaalaimet eivät ole suorastaan huonoja, niin olisikohan kyse siitä, että HD-kuvan ollessa todella hyvä, se SD näyttää vertailussa entistä heikommalta...
     
  15. Hensu

    Hensu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli haettua tänään oma kappale kotiin.

    WOW-efekti tuli saman tien kun laittoi telkun päälle, mikä perkeleen ujellus se alkoi soimaan. Taitaa tuuletin pitää semmoista ääntä että alta pois. Se olikin ainoa wow-efekti näin ensi näkemällä. Näin alkuvaiheessa ei ihan mahdottomia uskalla säädellä kirkkauden ja kontrastin suhteen.

    Vertailukoneena on parisen vuotta vanha Sampan D8005 samassa koossa. Pitänee tässä nyt vähän aprikoida mitä tässä tekee, ei toki tuolla äänenmuodostuksella tule jäämään pirttiin, mutta korjaako vai viekö pois.
     
  16. RonJeremyJr

    RonJeremyJr Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0

    Luonnollisesti kyse on osittain "vauhtisokeudesta": 60km/t tuntuu huomattavasti normaalia hitaammalta jos olet juuri ajanut moottoritiellä 120-130km/t. Olen vuosikausia katsonut mielestäni parasta SD-kuvaa mitä plasma/lcd pystyy tarjoamaan eli Panan vanha TH42PX80 (resoluutio 1024x768). En edelleenkään ole ainakaan omalle silmälleni yhtä hyvää SD-kuvaa nähnyt kuin vasta tämän vuoden Panasonicin X60 mallissa. Valitsisin edelleen PX80 jos tuutista tulisi vain SD-kauraa.

    Katsottuani ensin monttu auki tuntitolkulla VT60 huippulaatuisia blu-ray elokuvia ja sitä ennen vuosikausia parasta SD-plasmaa mitä on saatavilla niin kyllä SD-lähetykset näyttivät VT60ssa silmissäni huonolta alkuvaiheessa. Katsoin alunperin n. 2.5 cm etäisyydeltä joten siinäkin mielessä pienempi tuumakoko vanhassa plasmassa "antaa enemmän anteeksi" SD-lähetyksen virheitä. Minulla oli myös suurempi ennakko-odotus mm. hdtvtestin antaman arvion perusteella. SD-kuva on ihan katselukelpoinen (mutta ei loistava) nyt 3.5m päästä D-Nicen asetuksilla.

    Niin tai näin, nuo SD-kommenttini olisi pitänyt jättää pois koska VT60 ei todellakaan ole ostettu SD katselua varten. Kunhan saan Viasatin 17 HD-kanavaa ja 28.1 alkaen YLE1&YLE2 muuttuminen HD:ksi (ennakkotietojen mukaan myöhemmin myös YLE teema ja FST) tarkoittaa sitä, että en usko juurikaan katsovani SD-lähetyksiä enää tulevaisuudessa, siinä mielessä kommentit olivat turhia, kunhan pisti silmään tässä alkuvaiheessa. Muilta osin VT60ssa ei ole ollut mitään moitteen sijaa.




    Ronny
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2014
  17. zebraman

    zebraman Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    siis tarviiko tämän ohjelman ControlCAL G/VT30 Edition v2, ennen kuin noita d-nissen asetuksia saa laitettua vai?
    ensinnäkään ei sitä tiedostoakaan saa auki missä ne asetukset pitäis olla?
    eiks joku vois postata ne tähän foorumille suoraan? :)
     
  18. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Rekisteröidy sinne foorumille niin saat ne asetukset ladattua. Kun tekijä pyytää ettei asetuksia julkaistaisi muualla, vaan linkitettäisiin ko. ketjuun, niin hänen panostustaan voi sen verran kunnioittaa.
     
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    VT30:llä pystyy...

    T: Vesku
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    SD:hen vaikuttaa myös skaalaimen kyvyt, oma kokemus 55"VT30:tä sanoo että siinä ei skaalain ole "paras mahdollinen", tuskin on tilanne muuttunut VT60:eenkään...
    Kun omaan silmään kuva antenniSD to 1080 on ollut:
    1.) Miraclebox M9 1080p
    2.) Topfield TF600 1080i
    3.) Panasonic 55 VT30
    pitkä rako
    99.) Joku Maximum "testivoittajapoksi" 1080i

    DVD:llä:
    1.) Popcornhour C-200 1080P/24Hz
    2.) Panasonic DVD-S97 1080i
    3.) Samsung BD-E5300 ja VT30 tasoissa

    Katseluetäisyys n. 2,5m.

    Hommaan vaikuttanee sulla nyt se, että jos vanha töllösi on ollut vain HDReady, niin sehän on skaalannut ihan kaiken ja nyt ei skaalata mitään ilman eri käskyjä...

    Vielä jatkokyssä:
    Kai sulla on sentään overscan, eli kuvan tarpeeton venytys pois päältä?
    Omassani nimellä:16:9 yliskannaus

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2014