Rintamamiestalon betonikellariprojekti (kotiteatteri)

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Gonzalezz, 09.01.2014.

  1. Gonzalezz

    Gonzalezz Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt! :thumbsup:

    Täytyypä lueskella nuo läpi ja miettiä layuot paperille asti, äkkiseltään vaikutti juuri sellaisilta kustannustehokkailta ja toimivilta DIY-ratkaisuilta joita hain.

    Paljon kiitoksia infopläjäyksestä ja hyvistä ideoista, juuri tällaista infoa kaipasin! :king:
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    No mitäs vikaa siinä on? Omat rakoresonaattorit on kokonaissyvyydellä muistaakseni pari senttiä enemmän.. On se silti kaksi metriä vähemmän, kuin villalla/akustolevyllä.
     
  3. Voitto-Aulis

    Voitto-Aulis Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    1 996
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mitään vikaa jos on tilaa.
    Nurkkiin tuollaiset useimmiten mahtuu, mutta jos niiden lisäksi on tarvetta saada sellainen mahtumaan vaikkapa 3m leveän huoneen sivuseinälle.
    Kun huoneen leveydestä lähtee 15% ja teatteri muuttuu 6 paikkaisesta 4 paikkaiseksi niin joku saattaa jättää laittamatta.:D
     
  4. Gonzalezz

    Gonzalezz Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahdella seinällä/ulkoseinillä 100mm villaelementit paikallaan. Tuohon päälle siis tulossa mustat kankaat ja niitä seipäitä x-jaolla pystyyn, ammun ne ylä- ja alapäästään tuohon 2x4 runkoon kiinni kankaan läpi.
    Jäljellä oleville ns. sisäseinille tulee sitten kankaiden taakse muutakin kuin villaa, eli juuri tuollaiset peltiresonaattorit ajattelin siis tehdä seinien sisälle näkymättömiin. (kiitokset "Voitto-Aulikselle" ideasta :thumbsup: )

    Mitenkäs noiden 400mm paksujen bassopään resonaattorien kanssa on, onko ne tarkoitus laittaa nurkkiin seinän suuntaisesti vai viistottain? Huoneessahan on tarve vaimentaa nurkissa molemmista suunnista tulevat aallot. "Naamat vastatusten" jää toinen suunta kokonaan vaimentamatta ja toisessa suunnassa boksit ovat molemmissa päissä, ja viistottain nurkassa tuollainen kuutio vie aikalailla tilaa kun joka nurkkaan laitetaan. Taakse jää nurkkaan tyhjää aikalailla...
    ---> Mietin pelaisiko liitteen kuvan mukainen ratkaisu hyvin, eli resonaattorien naamasuunta kääntyy aina nurkassa jolloin joka seinällä olevaa aaltoa vastaan olisi aina yksi laatikko ns. "oikeinpäin" (nuolet kuvassa osoittaa resonaattorin etulevyt) ?

    Sitten tietysti jos huoneen symmetriaa mietitään ulkonäön kannalta, niin parempihan olisi jos nuo laatikot nurkissa olisi saman mittaiset joka suuntaan eli 40x40 tai 60x60). Katsotaan nyt miten tämä muotoutuu tässä matkan varrella... :)
     

    Liitetyt tiedostot: