Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei, vaan siinä harjoitin yksinkertaista loogista vertailua tuodakseni esiin pointtiani yhdellä tapaa. Tottakai ymmärrän, ja kuten totesin en sano ketään kasvotusten neekeriksi koska esim. tämän kieli/tilannetaju yms. voi olla puutteellinen, enkä jaksa turhaan selitellä tai ottaa turpaan. Kuitenkin, neekeri voidaan perustella neutraaliksi kun taas nörttiä ei. Neekeriys on fakta mutta nörttiys ei leimasanana sitä ole. Heh, sinä ja toinen keskustelija vaan satutte - aivan nykydogman mukaisesti - näkemään neekeriyden jotenkin pahana asiana. Minä taas päinvastoin näen sen erilaisuutena, eli aivan inhimillisenä ominaispiirteenä. Miten tuon huomioiminen voi olla haukkumista tms.? Eihän tuollaista näkemystä oikein voi tulkita muuksi kuin rasismiksi. Mikäli kyse on jostain muusta, olisi sille kiva kuulla selitys. "Ihonväriin ei voi vaikuttaa, mutta nörttiyteen voi." Tuossa tiivistyykin hyvin "suvaitsevaisuus". "Emme pidä sinusta, mutta suvaitsemme." Aikamoisen epämiellyttävän falski ja ylimielinen asennoituminen. :eek: Hienosti alleviivasit juuri sitä mitä totesin.

    Minä en toivo kenenkään kohtelevan minua "suvaitsevaisesti" enkä pidä ajattelun rajoittamisestakaan. Siispä en suvaitse kaltaistenne "suvaitsevaisuutta" ja koitan avata ajatuksianne. Ja en tosiaan ole samaa mieltä tuosta lähimmäisten kohtelusta. Sanomahan on individualismissaan varsin epäliberaali; manipuloi toista kuten tahtoisit itseäsi manipuloitavan. Eikö siltä toiselta voisi vaikka kysyä ensin, mitä tämä kaipaisi? Kuka teistä edes tänä päivänä pesisi naapurinsa jalat ja kuka naapuri siihen ylipäänsä suostuisi?

    Ei siis suoraan sanottuna nykypäivänä enää oikein ymmärretä Jeesuksen ajatuksia ja tekoja. Siksi niiden esimerkillistäminen näyttäytyy irrallisena ja falskina heittona. Eikös me olla evoluution koneita ja sellaista? Ja ihan selkeesti, usein on parempi kun ei tee mitään eli "älä tee sitä mitä ei kaivata". En mene takuuseen muista, mutta ainakin omalla kohdalla muiden hyvääkin tarkoittava kohtelu on usein myös lähimmäistä haittaavaa toimintaa. Koska tuo lähimmäislausehan oikeastaan olettaa, että henkilö voi asettua toisen asemaan ja sehän onnistuu hyvin harvalta käytännössä.
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2013
  2. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Minä olen nörtti, enkä näe siinä sanassa mitään pahaa. Se on muuttunut 80-luvusta.
     
  3. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nörtti ei ole rotu.
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse pidän englannin kielen geek-sanasta ja voin siihen jokseenkin samaistua. Mutta ehkä se taipuu huonommin englantia äidinkielenään puhuvalle. Yksioikoisen leimaavaa yhtä kaikki.
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitäs ihmettä taas tällä kertaa.

    No perhana, mikä luonnonoikku olen. Onnistunut pienestä pitäen ja juuri äsken kokeilin (kahdesti), pitääkö muisti paikkansa tässä kohtaa. Aikamoiset sävärit. Onko juttu huono vai olenko mutantti?
     
  6. Härski Hartsa

    Härski Hartsa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2014
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    EKAMK ennen vuosituhannen vaihdetta ?
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei aivan, mutta sinne päin molempiin.
     
  8. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ilmiselvä mutantti. Mutta niin olen minäkin. :thumbsup:
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uutta maitojuomaa.

    Näin maidon suurkuluttajana olen häkeltynyt. Uusi tuote on siis halvempi kuin aiempi maitotölkki, ja nyt "vastataan kuluttajien toiveisiin paremmin". Kysymys kuuluukin: mitä maidosta on otettu pois, jotta sitä voidaan myydä alhaisemmalla hinnalla? Koska kyseessä on siis "maitojuoma", eikä vanha kunnon maito. Jotain tässä nyt varmaan missaan selkeästi.

    [​IMG]

    Miksi mainonta on kuin jostain 60-luvulta? Sympaattista sinänsä, en siitä valita, tuntuu vaan että nyt koijataan. "Hyvä suomalainen arkimaitojuoma." Turvallisuutta korostetaan... Onko muuten erikseen juhlamaitojuomat?
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Siinähän se sanottiin samassa uutisessa mistä otit kuvankin! Turhaan ja tahallaan yrität ymmärtää asian väärin (tai olla ymmärtämättä ollenkaan).

    Valio pakotettiin hiljattain poliittisista syistä nostamaan tavallisen maitonsa hintaa, joten tässä uudessa maitojuomassa proteiinin määrä on vakioitu eli säädelty tasan 3,0 grammaan, jolloin se ei enää ole juridisessa mielessä maitoa, vaan maitojuomaa. Maitojuoman hintaa ei ole valtion taholta saneltu, joten Valio saa myydä tätä sillä hintaa kuin huvittaa. Nyt tämä "edullisempi" maitojuoma maksaa saman verran, kuin tavallinen maito olisi maksanut jos valtio ei olisi pakottanut Valiota nostamaan sen hintaa. Koko lanseeraus on vain pikkukikka, millä kierretään tuo valtion taholta saneltu hinnoittelu (sinänsä ihmeellistä, että tällaista sanelua vielä 2014 vuoden Suomessa yleensä harjoitetaan).

    Normaalissa maidossa proteiinipitoisuudeksi on ilmoitettu 3,2 grammaa, mutta sehän voi luonnon tuotteessa hieman vaihdella, koska sitä ei saa kontrolloida. 'Juridisessa maidossa' vain rasvapitoisuutta saa säädellä tai yrittää vakioida, kaikki muu vakiointi tai säätely muuttaa maidon maitojuomaksi.

    Arki maitojuoman tuoteselosteessa mainitaan tuotteen ainesosiksi "Maito, maitovalmiste ja D-vitamiini". Kevytmaidon tuoteselosteessa on vain "Maito ja D-vitamiini." Tuon valmisteen avulla vakioidaan maitojuoman proteiinipitoisuus tasan kolmeen.

    (Arki maitojuomaa ei pidä sekoittaa Eila maitojuomaan, koska arki ei ole laktoositonta, vaikka kummatkin ovat "juomaa".)
     
    Viimeksi muokattu: 09.01.2014
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uutinen oli tuttuun tapaan kovin epäselvä. Ensin alennettiin hintoja, sitten jouduttiin nostamaan ja nyt taas alennetaan kiertoteitse. Heh, maitojuoman ja maidon eron murjaisin siis vitsinä. Mutta onkin todellinen juttu. :D :D :hitme: :eek:
    Pähkähullu Suomi. Pitäkää maitojuomanne.
     
  12. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    "Valtio" ei ole asiassa mitään hintaa sanellut. Kilpailuviranomaiset ovat katsoneet, että Valio on käyttänyt väärin määräävää markkina-asemaansa. Asian käsittely on käsittääkseni kesken Markkinaoikeudessa.

    Kilpailulainsäädäntöä taitaa löytyä kaikista markkinatalousmaista.
     
  13. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
  14. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Burger King on nyt testattu, eikä tarvitse toista kertaa mennä. Ylihypetetty ruoka (Whopper-ateria) oli keskinkertaista, mutta pahin paviaanimaisen paska asia oli tilaus/jonotus-käytäntö. Ensinnäkin jo valmiiksi pieni jonotusalue on pienennetty lentokenttä-meiningillä naruilla siksak-sokkeloksi, jossa porukka menee kuin siat karsinassa. Tilauksen jälkeen joudut hakemaan juoman itse kauempaa, mikä siinä ruuhkassa ja pienessä tilassa ihmisten keskellä on melkoisen hankalaa.

    Ruuat valmistetaan "tuoreena" mikä aiheuttaa tiskin tukkeutumisen, kun porukka odottaa tilaustaan. Yritä siinä mennä pienessä tilassa sivuun, kun uudet tyypit tilaavat ja yrität kuikuilla muiden keskeltä onko tarjottimellesi laitettu jo tuotteita. Ketsupitkin annetaan vain tiskiltä, ja eihän ne pikkupussit mihinkään riitä. Summasumrum, ruualle voisi antaa uuden tsäänssin, mutta tuon ruuan saamisen typeryyden takia asioin jatkossakin oikein mieluusti Mäkissä.

    On kyllä vähän naurattanut tämä BK:n suuri suosio, tähän asti joka kerta kun kävelin paikan ohi/yritin mennä syömään, jonot olivat ulos asti. Siis mitä ihmettä, porukka jonottaa jotain pikaruokaa ulkona viimassa? :D Tänään jonot olivat vain sisällä, aikaa kesti päästä kassalle jotain päälle 5 minuuttia, ruuan saaminen tilauksen jälkeen ehkä samaa luokkaa. Hidasta, kovin hidasta..

    EDIT: Ai niin, eri sivuilla kerrottiin (en tiedä onko totta), että nämä ulkojonottajat olisivat olleet ainakin jossain vaiheessa BK:n palkkaamia imagojonottajia. Aivan käsittämättömän hauskaa, jos on totta ja tällaiseen on sorruttu.. Varsinkin, kun mielestäni tuo vain kääntyy paikkaa itseään vastaan, kun ihmiset eivät halua jäädä odottamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2014
  15. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuhun kantaa ottamatta: tätä huvipuistojen jonotustyyliähän nimenomaan saisi nähdä useammin joka paikassa. Sehän on kaikkein reiluin systeemi. Vituttaa esim. paikoissa jossa useampi pankkiautomaatti, mäkkärinkassa, tms. ja muutama kaveri siististi peräkkäin jonottamassa niin joku idiootti päättää että tehdäänpä useampi jono.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kysymys- ja huutomerkin paikka tulevaisuuden toivojen tapaan on asia, jota en ymmärrä. Olen nimittäin törmännyt tällä viikolla useamman kerran ilmiöön, jossa huuto- ja kysymysmerkin eteen jätetään väli (esim. Mitä ? En kuule ! Sano kovempaa !). Eräs yksilö väitti kivenkovaan (puhun nyt netissä näkemästäni), että koulussa opetettiin aikanaan juuri tällainen käytäntö. Valitettavasti kyse ei vaikuta olevan ainoastaan ala-asteikäisistä lapsukaisista, vaan myös täysikäisyyden rajan jo ylittäneistä henkilöistä. Pisteen he sentään laittavat virkkeen viimeiseen sanan viereen ilman väliä.

    Onhan se toki näin humanistinakin myönnettävä, että oma suomen kielen käyttö on kielellisen ruosteen ja anglismien kautta kaukana virheettömästä. Toisaalta en onneksi omassa elämässäni tunne ketään, jonka suomen kieli olisi nyt ihan noin retuperällä, ettei välimerkkejä osattaisi sijoittaa oikealla tavalla. Onhan täällä Plazallakin tietenkin henkilöitä, joiden teksteissä isot alkukirjaimet ja välimerkit loistavat poissaolollaan. Ymmärrän toki sen, jos älylaitteella kirjoittaessa ottaa tiettyjä vapauksia.
     
  17. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viimeksi muokattu: 14.01.2014
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voisiko tuo johtua niinkin yksinkertaisesta syystä kuin käsinkirjoitetun tekstin mukailusta koneella kirjoitettuun? En itse ainakaan laita huuto- tai kysymysmerkkiä heti sanan perään paperille kynällä kirjoittaessa. Näyttäisihän se väärältä, kuten nuo konekirjoitetut välitkin, eikö? Jännä juttu.

    Tuollaista tapaa on muuten nähnyt joissain vanhemmissa dialogeissa, näin muistelen. Vai olisikohan kyseessä ennemminkin tv-suomennokset... :D
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2014
  20. Esa ZX-12R

    Esa ZX-12R Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tilanne tulee tasaantumaan kun BK on saavuttanut sen paikkansa johon se kuuluu. Ruotsissa jonotus ja ruoan saantiin käytetty aika on samaa luokkaa kuin kilpailijoillakin. BK:n johto tiesi että alussa tulee paljon porukkaa, mutta tietää varmasti että tilanne muuttuu, joten ei juuri kannata lisätyövoiman palkkaus.