Captain Phillips (2013, Paul Greengrass / Tom Hanks, Catherine Keener)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 14.05.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Captain Phillips on Tom Hanksin ja Catherine Keenerin tähdittämä tositarinaan pohjautuva toimintajännäri kapteeni Richard Phillipsistä, joka oli USA:n lipun alla toimivan MV Maersk Alabama -rahtialuksen kapteenina kun se joutui somalialaisten merirosvojen kaappaamaksi vuonna 2009.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 11.10.2013)
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Näin käy kun laivalla ei ole Seagalia mukana. Greengrassin merirosvoilu on helppo tunnistaa tekijänsä elokuvaksi. Turhia sivujuonteita ei mukana ole ja hahmojakin tuodaan tykö vain juuri välttämättömissä määrin. Homma etenee alusta loppuun suoraviivaisen johdonmukaisesti ja sankarointipuolikin jää lähinnä ammattilaisten käsiin. Tom Hanks tekee taas tutun jokamiesroolinsa, somalit tulkitsevat kalastajamerirosvoja uskottavasti.

    :):):):)
     
  3. whector

    whector Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.07.2004
    Viestejä:
    563
    Saadut tykkäykset:
    0
    On muuten huippuleffa! Suosittelen tarkastamaan tämän! 5/5
     
  4. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Erittäin kova kyllä. Vinterbergin Jahdin ohella ehkäpä paras näkemistäni viime vuonna tehdyistä leffoista.
     
  5. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Komppaan edellisiä kehujia. Reilu pari tuntia meni nopsasti, hyvät näyttelijät, hyvin kuvattu (osin käsivaralta yms), uskottava esitys.
     
  6. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 038
    Saadut tykkäykset:
    16
    Oli kyllä paras pitkiin aikoihin näkemäni leffa.
    Hanksille annettava erikseen kehuja, lääkärintarkastuskohtaus oli mieletöntä katseltavaa.
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Oli kyllä vähän pettymys. Tuntui jotenkin, että leffa olisi kestänyt lähemmäs kolme tuntia, vaikka kestoa oli se päälle kaksi. Ohjaajan tyylin kyllä tunnisti, kun tiesi kuka oli kameran takana. Yllätyksenä tuli ettei leffa sijoittanutkaan kokonaan rahtilaivalle, taidettiin olla siellä vähemmän kuin pelastusveneessä? Merirosvot olivat ärsyttäviä huutajia ja mokeltajia. Mutta samanlaisiahan somalit ovat muutenkin, niin yllätyskö tuo.
     
  8. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Taidat olla aivan oikeassa:)
    Hyvin ohjattu, näytelty, kuvattu ja huutaja mokeltajat näyttelijät hoitivat homman harvinaisen hyvin.
    Viime vuoden parhaimpia elokuvia!

    Captain Phillips 3,75/5
     
  9. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Captain Philips jätti ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta elokuva oli hyvin todentuntuinen ja siten iskevä, mutta toisaalta tämän skaalan kissa&hiiri-leikki tuntui Hollywood-skaalalla kovin vaatimattomalta. Toisaalta Hanksin roolisuoritus (etenkin lopussa) oli huima ja somalikaverukset Minnesotasta toivat autenttisuutta tarinaan. Taas toisaalta Hanks suoritus oli turhankin riisuttu elokuvan alussa ja improilusta huolimatta Barkhad Abdin Oscar-ehdokkuus oli enemmän armopala kaupungilta, joka rakastaa "ryysyistä rikkauksiin" tarinoita, kuin täydellisen ansaittu. Elokuvan kerronta oli kyllä kiitettävää tasoa, eikä tätä teemaa (varsinkaan tällä tavalla kerrottuna) ole kulutettu Hollywoodissa puhki.

    4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  11. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sainpahan lopultakin aikaiseksi katsoa tämän, sohvaan naulitseva kokemus. Tunnelma oli käsinkosketeltava, pelkkää jännitystä alusta loppuun. Tom Hanks oli kuin luotu rooliinsa. Kameran heiluminen välillä ärsytti mutta se on pientä.

    4/5
     
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Oikein hyvä elokuva oli tämä. Hiukan tosin tunsi tunsi itsensä vedätetyksi kun miltei kyyneleet tulivat linsseihin kapteenille tehdyn lääkärintarkastuksen aikana, mutta joka tapauksessa: Erittäin hieno kokonaisuus. 4,5/5. Toivottavasti tälle ei tule jatko-osaa.
     
  13. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Muutaman vuoden sai levy kerätä pölyä hyllyssä ennen kuin sain katsottua. Ohjaaja ja pääosanesittäjä kuuluvat kumpikin takuuvarmoihin tekijöihin, aihe oli kiinnostava ja leffa kehuttu, joten en ymmärrä miksi en sitä saanut aiemmin laitettua koneeseen. Hyvä niin, sillä harvoin tulee nähtyä näin erinomaista, aiemmin näkemätöntä leffaa. Hanks veti hyvin, tarina eteni kuin juna, pientä joutokäyntiä oli välillä, mutta se ei haitannut. Ja saakeli kun ne somppupiraatit otti pattiin. Hieno leffa, katsokaa jos vielä on näkemättä. 4,5/5.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Olipas loistava elokuva.
    Kuuntelin juuri Robert O-Neillin äänikirjan The Operator, jossa hän kertoo omasta elämästää SEAL Team 6:n jäsenenä.
    Siinä hän mainitsee olleensa mukana myös Kapteeni Phillipsin pelastamisessa. Ja kertoi myös oikeista tapahtumista.

    Olen luullut, että tämä leffa on jokin, jossa Tom Hanks kaapataan ja ystävystyy kaappaajien kanssa ja kaikki menee hyvin ja kiltisti. Tiesin kyllä, että elokuva perustuu tositapahtumiin, mutta koska pääosassa on Hanks, niin ajattelin ihan erilaista elokuvaa.

    Tuon äänikirjan jälkeen kiinnostuin tästäkin leffasta ja onneksi niin. Ihan loistava viiden tähden elokuva.
    Hanks esittää taas itseään. Hän ei oikein osaa olla muu kuin oma itsensä. Onneksi hän kuitenkin osaa näytellä, joten lopun kohtaukset olivat kyllä koskettavia.
    Ihan täysin realistisesti leffaa ei ole tietenkään voitu kuvata. Mitäpä voitaisiin... Kapteeni Phillips sai oikeassa elämässä myös kuraa niskaan ihan omilta merimiehiltään. Ja ainakin yksi haastoi hänet oikeuteen siitä, että ei tehnyt tarpeeksi estääkseen piraatteja. Eikä hän oikeassa elämässä ilmeisesti ollut ihan yhtä sankarillinen kuin elokuvassa. Mutta elokuva on elokuvaa.
    Pitää seuraavaksi lukea Phillipsin kirja näistä tapahtumista. Jos hän nostaa itsensä siinäkin jalustalle, niin ikävämpi homma.
    Leffa piti kyllä hyppysissään alusta loppuun saakka. Ihan mahtavaa. Joku voi kuvitella, että olipa leffan loppu jotenkin liian jenkkimilitiaa, mutta sitä se oli oikeastikin. IMDb:n mukaan SEAL-joukkoja esittivät entiset SEAL-sotilaat. Isoja kavereita. :D
    5/5

    Vähän SEAL-joukkojen tehtävästä:
    Sen verran laitan spoilereihin, että The Operator -kirjassa tosiaan myös kuvattiin tätä operiaatiota.
    Kirjan kirjoittaja oli itse jonkinlainen ryhmänjohtaja tuohon aikaan ja muistaakseni oli kahvia hörppimässä sotalaivan kapteenin yms. kanssa, kun hänelle radioitiin "Saimme hänet!". Ja hän oli, että "Saitte kenet?". "No, Kapteeni Phillipsin! Hän on turvassa!"
    Eli SEALin tarkka-ampujat olivat asettautuneet valmiiksi ja pidemmän aikaa jo pitäneet piraatteja tähtäimessä. Kahdella oli kohteet tähtäimessä, mutta kolmannella ei. Kolmas piraatti kurkki jostain luukusta/ikkunasta/yms. Pari kertaa oli jo päänsä käyttänyt esillä, jolloin ampuja totesi, että jos joskus mennään, niin nyt on pakko. Jolloin, kun piraatti seuraavan kerran nosti päänsä esiin, ampuja ampui hänet ja samalla myös kaksi muuta snaipperia ampuivat omat kohteensa alas.
    Tuosta kirjan kirjoittaja totesi, että SEAL-snaipperit harjoittelevat tuhansia laukauksia juuri tuollaisiin kohteisiin, jotka vain käyvät pikaisesti esillä ja ilmeisesti (ainakin kirjoittajan tietojen mukaan) tosielämässä ei kuitenkaan vastaavaa tilannetta ole tullut kuin tuon yhden kerran. Tuo snaipperi saikin paljon kehuja, mutta myös todella paljon kateutta ja paskaa niskaansa. Hänet aiottiin myös erottaa, koska olivat toimineet ilman esimiesten lupaa, vaikka olivat toteuttaneet kaiken juuri oikein.