Sähkökitarani rikkoi vahvistimeni?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana taamu, 07.01.2014.

  1. taamu

    taamu Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2009
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puhelimeen puhuessani koskin vahvistimen (Denon avr-1803, kiinni kaksi kaiutinta) RCA-inputiin menevällä 3,5mm plugilla sähkökitaran metallisia kieliä (kitara ei ollut kiinni kitaravahvistimessa). Myöhemmin kun koitin käyttää vahvistinta, ei kummastakaan kaiuttimesta kuulunut lähes mitään ja pieni pihaus mitä kuului on diskanttivoittoista ja rätisee ja kohisee välillä, toinen kanava paukkuu aika ajoin. :mad: Ja tosiaan volyymin täytyy olla melkein täysillä, että kuuluu mitään. Ennen puhelua vahvistin toimi moitteettomasti.

    Voiko olla mahdollista, että kitarasta tullut staattinen varaus olisi tuhonnut jotain vahvistimen sisällä? En ole vielä katsonut vahvistimen sisälle enkä ainakaan huomannyt että ilmoille olisi tullut mitään sähkönhajua tai käryä. Mistä kannattaa lähteä paikantamaan vikaa? Tämän vahvistimen pyrin korjaamaan/korjauttamaan, sillä sain sen vasta joululahjaksi ja vahvistin ei ole uusi, joten takuuta ei ole. Yleismittari ja yksinkertaiset komponentinmittaustaidot löytyy.

    Kiitos kaikesta avusta!

    - Teemu
     
  2. WagnerSika

    WagnerSika Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa kyllä erikoiselta tapaukselta. Komponenteista en tiedä mitään mutta pari yksinkertaista testiä tuli mieleen.
    Onko sama ongelma myös radiokäytössä? Menikö vahvistin vai kaiuttimet sököksi, eli kokeile muilla kaiuttimilla. Jos vahvarissa on A ja B kaiutinlähdöt kokeile toimiiko toinen.
     
  3. taamu

    taamu Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2009
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt päivitystä ongelmaan:

    Sain vahvistimesta kuulumaan ääntä normaalisti, kun laitoin rca-inputit erillisiin surround left- ja surround right-sisääntuloihin vahvistimen takana ext. in-paneeliin. Mitkään muut sisääntulot eivät toimi siis vieläkään, tuo kuitenkin jostain syystä toimii.

    No, ei kestänyt kauaa kun vahvistimen päälläollessa kaiuttimista kuului "POKS" ja vahvistin meni vikatilaan, näytössä luki "protect" ja on/standby-valo rupesi vilkkumaan. Sammutin vahvistimesta heti virrat ja otin töpselinkin pois seinästä. Kokeilin vahvistinta uudestaan nyt melkein viikon päästä, mutta vahvistin ei vieläkään käynnisty. Kun virrat laittaa päälle, niin näyttöön tulee aloitustekstit "digital", "av surround" ja "receiver" jonka jälkeen on/standby-valo rupeaa taas vilkkumaan eikä mitään tapahdu. Vahvistin on siis vieläkin vikatilassa.

    Onkohan tila, jossa vahvistin on, niin pieni että ilma ei pääse vaihtumaan ja vahvistin ylikuumenee? Tässä kuva lokerosta:
    http://aijaa.com/DsVT54
    Molemmilla sivuilla tilaa on n. 10 cm, päällä 4 cm ja takaosastaan vahvistin on kiinni takaseinässä. Vahvistimen ilmanvaihtoritilä on yläkannessa. Kuunteluvoimakkuudet vahvistimella on maltillisella tasolla. Jos näin on, eikö vahvistimen silti pitäisi käynnistyä kunhan se on jäähtynyt?

    Toinen asia mitä mietin, ei kai kaiuttimien kuorma ole liian pieni vahvistimelle? Kiinni on kaksi itsetehtyä laajakaistakaiutinta, joissa molemmissa on yksi Tangbandin W3-871SC -elementti. Kyseessä on kuitenkin ns. "hifi-elementit", en usko että tästä voi johtua mutta viisaammat voi korjata. :hitme:

    Kiitos edelleen kaikesta avusta!
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    325
    Tarkista, ettei vahvarin kaiutinpaneelissa vaan ole pienintäkään oikosulkua (kuparisäikeitä kahden liittimen välissä).
    Kun kitaraasi 3,5 mm plugilla koskettelit, tuliko kajareista voimakas ääni vai oliko vahvistin edes päällä?

    Jos tuo ei auta, niin en keksi muuta syytä kuin, että kitaran kielissä (joko virtojen pois ottamisen jälkeen jääneenä tai käsistäsi siirtyneenä) oli varaus, joka purkautui 3,5mm --> RCA -johtoa pitkin vahvistimeen ja rikkoi sieltä jotakin (konkkaa, muuntajaa). Eli hyvin todennäköisesti edessäsi on (suht kallis) huolto tai uuden vaffin osto.

    Tilaa laitehyllyssä on kyllä riitämiin siinä mielessä, että vahvahrin pitäisi ainakin jäähdyttyään/ollessaan viileä toimia normaalisti.
     
  5. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jos vaikka irrotat kaiuttimet+kaiutinkaapelit kokonaan vahvarista niin silloinhan protect-tilan olettaisi lähtevän pois päältä kun sitä ei enää tarvi suojata miltään. Vai pitääkö se suojatila ottaa jotenkin manuaalisesti pois päältä asetuksista tmv, en tiedä joten katso ohjekirjasta.

    Eikös tuo 1803-malli ole jo yli 10vuotta vanha malli(vm2002?) niin on se voinut hajota vanhuuttankin.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2014