Keskustelua Sonyn 2013 tv-malleista

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Remus, 05.03.2013.

  1. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Valovuodot on ainakin toistaiseksi ongelmana ja lisääntyvässämäärin, kun on siirrytty tavallisesta paksusta LCD-tv:stä, ohuisiin reunaledeillä varustettuihin malleihin. Tuntuu vielä nykyäänkin olevan hankalaa TV:n teko kohtuulliseen hintaan, missä ei ole mitään puutteita. Plasmoissa kuvan kiinnipalaminen ja kohina, kuvaputkitelkkareissa oli kaikkissa geometrisiä virheitä, kuvaputken värjäytymistä ja näissä LCD-koneissa valovuotoja. Rahalla saa varmaan täydellisen koneen ja tekniikan, mutta kysynnän ollessa pientä ja hinnan korkeita, niin unelmaksi jää. Näistä valovuodoista ym ongelmista onneksi kärsii vain pieni harrastajaryhmä, jotka ovat tarkkoja televisioistaan. Väitän että noin 95% kaikista tv:eek:mistajista eivät välitä ko. ongelmista, vaan keskittyvät sisällön seuraamiseen, ei siihen että missä on mikäkin virhe/ominaisuus.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2014
  2. JopasJotain

    JopasJotain Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen verkkokaupassa katsomassa Sony 47W805 mallia. Jäin ihmettelemään ruudun pinnan epätasaisuutta. Aivan kuin siinä olisi ollut joku kelmu päällä. Tämä epätasaisuus näkyi varsin hyvin katosta heijastuvia valoja vasten. Oletteko 47W805:n omistajat huomanneet saman?
     
  3. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ymmärrä kuinka kukaan uskaltaa ostaa nykyisin tällaisia televisioita, kun kuvanlaadusta ei saa käsitystä oikein muualta kuin verkon arvosteluista. Kävin äsken juuri paikallisessa Verkkokaupassa ja siellä oli näytteillä 55W905, jonka kuva oli aivan kauhea. Signaalina oli YLE HD:lla jotakin suksiurheilua, joten oletan että sen signaalipuolen pitäisi olla kutakuinkin kunnossa. Mutta televisio oli mitä ilmeisimmin myymälämoodissa eli kaikki kuvanpilauspiirit päällä ja hanat kaakossa. Kauhean pehmeä raskaasti suodatetun näköinen kuva, törkeän paljon ääriviivakorostusta tehden räikeän halokehän rajapintoihin jne. Kuvittelisi että tämän hintaluokan televisioita ostavat lähinnä ne, joita kuvanlaatu kiinnostaa ja sellaisille asiakkaille kannattaisi varmaan tehdä hämärä tila ja säätää se näyttö edes suunnilleen sinnepäin. Nyt täytyy vain lukea arvosteluja ja uskoa, että kyllä siitä televisiosta saa hyvääkin kuvaa! :/
     
  4. HesusNis

    HesusNis Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.09.2002
    Viestejä:
    1 766
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vaikka kanava olisi hd, sisältö välttämättä ei ole. Ylellä ainakin toistaiseksiaika vähän hd-matskua...
     
  5. thomasi

    thomasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2012
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse omistan sonyn 55w905 ja olen ollut todella tyytyväinen pelatessa sulavaan kuvaan ja pieneen input lagiin. Nyt olen huomannut pienen ärsyttävän piirteen leffoja katsellessa että kuva tökkii vähän väliä ikävästi? onko muut huomannut tälläistä ? onko kyseessä ominaisuus tämän kokoluokan tv:ssä vai voiko käytössä oleva vahvistin / huonot kaapelit aiheuttaa tökkimistä? olen kokeillut paria eri motion flow vaihtoehtoa mutta ei tunnu jeesaavaan. Mutta tosiaan full hd resolla pelatessa ongelmaa en huomaa.
     
  6. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Kokemuksia mallista Sony KDL50W685ABAEP? Irtoaisi alle 900 eken...mietityttää pari asiaa...ensinnäkin valovuotoja on varmaan kaikissa ledeissä, mutta miten tässä nimenomaisessa mallissa? Toki yksilökohtaisia eroja on. Toinen asia on passiivinen 3D, sehän puolittaa pystyresoluution, miten käy kun katsot 3D topbottom matroskafiluja joissa on jo pystyreso valmiiksi puolitettu?
     
  7. Pcci

    Pcci Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.10.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täältä löytyy sama TV ja en ole huomannut kyseistä tökkimistä elokuvissa, vaikka aika kriittisen silmän omaankin. :) Mahtaisiko tökkiminen aiheutua soittimesta jolla elokuvia katselet. Itselläni käytössä Sonyn BDP-S790 blu-ray soitin ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen, niin kuin televisioonkin. Itselläni silmään on osunut ärsyttävä ongelma 3D sisältöä katsoessani. Ongelma on satunnaisesti näkyvä varjokuva tekstityksissä. Eli ennen tekstitystä näkyy ensimmäistä kirjainta varjokuvana. Outoa tässä on se, että varjokuva näkyy vain silloin tällöin. Eli valtaosassa tekstityksistä ei voi havaita minkäänlaista varjokuvaa. Oletko huomannut tällaista omassa käytössäsi?
     
  8. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku saanut asennettua näihin useampaa satelliittia?

    Taloyhtiön peilissä Astra/Hotbird, josta dvbviewerillä aikaisemmin katsellut onnistuneesti. Asennuksesta sen verran aikaa, että detaljit hukassa, mutta muistaakseni asennus meni ns heittämällä (diseqc).

    Nyt koittanut tuota W905:sta taivuttaa samaan, mutta ei suosta millään hakemaan Hotbirdiä. Diseqc A/B asetuksilla parhaimmillaan saanut satelliiteiksi 1 ja 2 molempiin Astran, mutta ei Hotbirdiä. Myöskään pelkkää Hotbirdiä en ole saanut löytymään ... vain Astra löytyy.

    Any ideas, mitä pitäisi säätää, omat ideat loppu?!
     
  9. Camry

    Camry Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 10.02.2014
  10. Flat

    Flat Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on hommattu kolmas Sony talouteen, tallä tällä kertaa pikkuruinen KDL 24W605. Melken identtinen 32W653:sen kanssa. Laadukas ja nätti peli.

    Joka kerta vaan ottaa päähän kikkailla kanavajärjestys kuntoon, eli asetella HD kanavat listan kärkeen ( eli YLE 1 HD on kanavapaikalla 1 YLE 2 HD kanavapaikalle 2 ja jne...). Mikähän siinä on syynä, että suomi asennuksessa kanavien vapaa järjestely on estetty ? Onkohan muilla merkeillä sama ongelma/rajoitus ?
     
  11. zbt

    zbt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos käkysen standardin.
    Toisella boardilla käyttäjä kyseli asiaa Sonylta. Vastatiin näin ->
    Onhan tuo kieltämättä hanurista. Maaksi vaikka Tanska ja homma toimii.
    Muista merkeistä en tiedä, mutta Sony on ainakin tuota toteuttannut useamman vuoden.

    Ja sitten toisa asiaa..
    Onkohan panelissa jotain vikaa vai onko normaalia toimintaa, kun game-modessa laittaa motionflown (impulse) päälle niin kuva menee todella tummaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2014
  12. thomasi

    thomasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2012
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0

    Itsellä auttoi kun tein tehdasresetin ja päivitin töllön nii tökkiminen loppui, en ole katsonut kunnolla 3d materiaalia niin en tiedä tuleeko varjokuvaa, voin kommentoida katsottuani muutaman elokuvan!
     
  13. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt noiden Yle HD:iden jälkeen kanavien järjestelystä tuli akuutimpi asia ja paneuduin aiheeseen uudestaan, alunperin olin jo luovuttanut kun en valikkohel*etistä tuota löytänyt. Testasin 'Tanskaa' nopeasti ja tuntui tarjoavan virityksen jälkeen automaagisesti ikkunan jossa kanavajärjestyksen voi muuttaa. Saman tempun voi tehdä myöhemminkin asetuksista. Laitoin 'Suomen' takaisin ja löytyihän se järjestelyikkuna sieltäkin kun tiesi mistä etsiä (digi-tv asetukset -> digitaaliohjelmien jaottelu).

    Eli miten tuo 'Tanska' toimii paremmin?
     
  14. Flat

    Flat Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei täallä ainakaan Suomi asetuksella voi kanavia järjestellä, jaottelu tuominto kun on disabloitu. Tosin en ole koskaan kokeillut että jos ensin on tanska ja sitten järjestelyn jälkeen muuttaa takaisin suomi, oiin onko sen jälkeen järjestely mahdollista.

    Tulipa myös huomattua että alle 32 GB USB tikut eivät toimi telkkarissa. En tiedä onko tästä mainintaa manuaalissa.
     
  15. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm, no tuo vois selittää miksi aikaisemmin en ole onnistunut järjestelemään!? Ja juurikin noin tein, 'palauta tehdasasetukset' -> 'tanska' -> pari järjestelyä testin vuoksi -> 'palauta tehdasasetukset' -> 'suomi' -> OK. Sisällä myös uusin firmis, joka (mulle) tarjottiin viime viikolla. Ja btw, 'tanskan' kanssa ei WiFi tuntunut oikein pelaavan, joka innoitti palaamaan 'suomeen'.
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Omani on 46HX723. Options napista tulee valikko ja sieltä melkein alimmaisena "tekstitysvaihtoehdot". Sieltä valitaa se toinen Suomi. Ylen HD kanavilla tekstitykset ovat aina siis Suomi tunnisteella. Ei käytetä Hollantia huonokuuloisten tekstitykselle.
     
  17. Flat

    Flat Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkemmin ajatellen, eihän tuossa " 'tanska' -> pari järjestelyä testin vuoksi -> 'palauta tehdasasetukset' -> 'suomi' -> OK " olen kaiken järjen mukaan mitään järkeä. Eikös tehdasdasetuksen talauttamalla resetoidu kaikki asetukset, niin miksi ihmeessä suomi asetuksilla olisi järjestely mahdollista ?

    Miten tuo WIFI oikutteli tanska asetuksilla? Meillä muun telkut LAN:in perässä eikä silloin ole tanskasta mitään haittaa, mutta tämä pikkuruinen on WLAN:perässä ja ihmeellistä jumia yhteyksisä esiintyy.Kun töllöstä testaa WLAN yhteyden toimivuuden niin se on ok, mutta heti perään käynnistetty Netflix tökkii. Omituista.
     
  18. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei saanut muodostettua yhteyttä lainkaan WiFi tukariin. Saattoi olla sattumaakin ja joku tilapäinenkin häiriö, ei ollut erityisen systemaattista testausta.
     
  19. m4rco

    m4rco Guest Guest

    Liittynyt:
    07.12.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 14.02.2014
  20. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    1 003