Under the dome. Nelosen tahtiin.

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana opelman, 31.12.2013.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tänään pukkaa uusintoja 23.15 alkaen.

    Kovasti on tunteita herättänyt tämä uutuussarja. Itse jäin ihmettelemään miksei ketään yrittänyt ihan oikeasti kaivaa heti itseään pois sieltä.
     
  2. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Koska King käsikirjoitti sinne vain pahoja, ilkeitä ja typeriä ihmisiä, jotka varmaan pidemmän päälle tappavat toisensa, ennenkuin mitään järkevää tapahtuu.
    No onhan siellä pahapastori, joka varmaan jeesustelee kaikki pihalle. :D
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Wait for it... ;)
     
  4. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kyllähän King on tehnyt kiinnostaviakin teoksia, joista on saatu aikaan (idealtaan) kiinnostavia tv-sarjoja (joiden B-luokan toteutus pännii). Mieleen tulee en muista mikä sarja, jossa riipivä-ääninen avaruus-aika-jatkumon reuna tai muu mustan aukon rajapinta tai maailmanloppurajapinta hiipi hissukseen lähemmäksi ja lähemmäksi ja ihmiset joutuivat pakenemaan sitä mm. lentoasemalle. Kirjailijasta päätellen maailmaloppu lopulta saavutti ne ihmiset, mutta en muista tarkemmin mitä oikeasti tapahtui.

    Jos topikin sarja olisi leimattu kauhusarjaksi tai muuksi sadisti-ääliöviihteeksi, pantu ruutuun väkivallasta/kiduttamisesta varoittavat merkit, en olisi koko sarjaa alkanut katsoakaan, koska en siedä kiusaamista. Mutta LUULIN ennakkomainonnan perusteella näkeväni jotain SciFi-tyylistä tai yliluonnollista tai Alien-teknistä tai huipputekniikkaa, en sadismia ja idiootteja.

    Zombileffoissahan tapetaan 99,999% kaikista, usein vain yksi päähenkilö jää henkiin. Mutta tämä ikävä seikka on tiedossa etukäteen kun alkaa katsoa väkivaltaisia leffoja/sarjoja. Silloin kun luulee näkevänsä komediaa tai draamaa tai runollisuutta, ei ole kiva ylläri kohdata kusipäisiä sarjamurhaajia ja aivottomia uhreja, jotka suorastaan itse juoksevat miekkaan.

    Toivottavasti ne, jotka eivät vielä ole ensimmäistäkään jaksoa katsoneet, nyt osaavat jo ennalta suhtautua sarjaan, eli tietävät näkevänsä paskalaatuista käsikirjoitusta ja tahallista väkivaltaa ja mielenvikaisia sadisteja ja käsittämättömän typeriä uhreja, plus ihan viattomiakin normaaleja uhreja, joiden kohtalo eniten säälittää, koska ovat syyttömiä kuolemaansa/kidutukseensa/raiskaamiseensa/jne.

    Oikeastaan itseään tässä saa syyttää, koska koko sarjahan alkoi sillä kuvalla, jossa joku hautaa ruumista maahan. Tästä ehkä olisi pitänyt ymmärtää, että murhia ja väkivaltaa sarja tulee tarjoamaan. Mutta minä olin niin saatanan tyhmä, että ensisekunnin ruumiista huolimatta edelleen kuvittelin ennakkomainonnan pitävän kutinsa. Näemmä trailerit oli väärin laadittu. Olisi kannattanut panna kaikki 999 tappo+kidutuskohtausta puolen sekunnin pätkinä jonoon ennakkopätkään, jotta kohderyhmä eli ne väkivaltavangit olisi saatu ruutujen äärille kun sarja alkaa. Nyt miljoona tieteisfantasia-katsojaa vahingossa erehtyi sarjan pariin ja koki karmean pettymyksen. Ainakin yksi katsoja eli minä tuli johdettua harhaan.



    Tuotannon laatu on moitteeton! Trikit aivan mukiinmenevän laatuista rendausta, ainakin SD-kuvasta katsoen riittävän aidon näköistä kamaa. En siis moiti tuotantoa teknisessä mielessä, enkä edes leikkausta, koska sarja on TAHALLAAN tuotettu ärsyttävällä menetelmällä, eli kässäri ja leikkaus tottelee jotain sairasta (ohjaaja tai tuottaja on hullu?) skenariota, jolla on tarkoitus ärsyttää katsoja repimään se viimeinenkin karva päästään irti.

    Leikkaus korostaa hahmojen typeryyttä ja ennakoi tulevaa katastofitilannetta. Vähän samaan tyyliin kuten halvoissa sotaleffoissa kamera on aina "sattumalta" suunnattu juuri siihen rakennukseen, jonne vihollisen pudottama lentopommi osuu, ja räjähdys rajautuu oikein nätisti kuva-alalle kokonaan mahtuen. On katsojan aliarvioimista tuottaa "nättiä ja suunnitelmallista" kaaosta, oli kyse sitten räjähdyksistä tai kolareista tai muista mullistuksista. Parempi ja realistisempi tuotantotapa on se, jossa KUVAN LAIDALLA tapahtuu jokin mullistus, jonka jälkeen kamera suuntaa katseensa sinne, jopa zoomaten kohteeseen (jota silmä ei voi tehdä, eli tärisevä käsivarakameran zoomaus feilaa silmäemulaation tässä mielessä). Mitä keskemmällä kuvaa kaikki tapahtumat esitetään ja ylikorostetaan, sitä typerämpi on tuottaja/ohjaaja. Päinvastaisia esimerkkejä löytää laatuohjaajien tuotoksista, joissa tapahtuu pieniä koomisia tai oleellisia sattumuksia jossain taustalla, samalla kun keskellä kuvaa lässytetään tyhjänpäiväisyyksiä tai ei tapahdu mitään. Tati ja Hitchcock osasivat piilottaa kuvan reunamillekin vekkuleita asioita, joita ei huomaa lainkaan jos pitää silmänsä kuvan keskelle lukittuna.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Onko ihme jos tämä sarja ottaa monia kupoliin?

    Kummallisen vähän tämän vaihtoehdon tutkimiseen sarjan hahmot aikaansa käyttivät. Se ainokainenkin traktoritempaus torpattiin alkuunsa. Paljon tärkeämpää tuntui olevan se, kuka saa käyttää kylän radioasemaa tiedotukseen ja mitä saa tiedottaa. :hitme:

    Aivot narikkaan -viihdettähän tämä on. Stephen Kingin juttuihin perustuvat sarjat ovat aina olleet minusta enemmän tai vähemmän pöhköjä. Pari ekaa osaa olivat ihan ok viihdettä ja pidin siitä, miten kuvun laskeutuminen kylän ylle "laukaisi" ongelmavyyhdin käyntiin salaisuuksien säilyttämisen muodossa. Katsellaan osa kerrallaan lisää siihen asti että sitä kyllästyy touhuun.

    DVB-G:n syytöksiä mielettömästä sadismista en ihan ymmärrä. Ihmisiä tapetaan muissakin sarjoissa eikä aina niin kivuttomilla tavoilla. Kannattaa lopettaa sellaisen sarjan katsominen, jonka kokee liian sadistiseksi.
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Lievältä pettymykseltä on tuntunut täälläkin. Odotukset ehkä vain olivat dvb-g-mäisen kovat.

    Ontuvinta on nykysarjoille tyypilliset ongelmat: heikko käsikirjoittaminen, epäuskottavat ja huonosti näytellyt teinitason hahmot. Iluvai vertasi Lostiin, mutta kyllä tässä ollaan ihan eri planeetalla. Lostin käsikirjoittaminen ja oikeastaan ihan kaikki on aivan eri tasolla.

    Parasta omasta mielestäni tähän mennessä (olen muutaman jakson Nelosta edellä): Big Jim Rennie. Ainoa hahmo (ja näyttelijä), joka tarjoaa muutakin kuin lupauksen stereotyypistä.
     
  7. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Heh, ihan kelpo sarja, päihittää monet näistä muista uusista sarjoista, aika perinteistä kingin tuotantoa oleva tv-sarja. Odotuksia ei toki ollut lainkaan tämän suhteen.
     
  8. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää vetää taas 'kirjakortti' esiin; Kingin kirjoista vain ei tunnu saavan aikaan loistavia elokuvia/sarjoja. Kirjan lukeneena kun ei sarja ole tuonut mitään yllätyksiä, vaan lähinnä ärsytystä kun hahmot eivät ole saaneet esiin samaa karismaa, hullutta yms. mitä luettuna. Ja perinteiset ohjaajan vapaudet; haljennut eläin oli mumerli eikä lehmä...

    Olikos tätä tehty/tekeillä toinenkin tuotantokausi? Tuntuu että ainakin kaksijakso harppoi jo reippaasti eteenpäin...
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    The Shining, The Shawshank Redemption, Cujo, Carrie, Stand By Me, The Green Mile, Apt Pupil, Hearts in Atlantis, The Dead Zone, Misery, Dolores Claiborne... kaikki eivät tietenkään loistavia, mutta eivät kyllä mitään roskaakaan.

    The Stand myös hyvä, tosin siinäkin loppu on mitä on, mutta sama vikahan oli jo lähdemateriaalissakin.

    Eli olet väärässä.
     
  10. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tulee ainakin 13 jaksoa lisää, King kirjoittaa 2. kauden ekan jakson, ensi kesänä pitäisi tulla jenkeissä. Jostain luin juttua jopa viidestä tuotantokaudesta..
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Toivotaan, että happi tosiaan riittää siellä kupolin alla. :hitme: :)
     
  12. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Kai siellä riittää, kun vesikin tihkuu lävitse vai mites se nyt menikään..:D
     
  13. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
  15. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mikä on kaksijakso, onko siis 2. kausi jo alkanut?
     
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ekana esitysiltanahan tuli kaksi jaksoa peräkkäin, termi tarkoittanee sitä.

    Kolmas jakso yllätti siten, ettei siitä tapahtunut oikeastaan mitään. :hitme: Tätäköhän se nyt sitten on loppukausi, eli turhanpäiväisiä juonenkäänteitä.
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyllä niitä ruumiita tulee myöhemminkin sen verran, että mielenkiinto pysyy yllä. :thumbsup:
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Mites toi tuuli? :)

    Rupesin vaan miettimään, kun alussa puhalsi melko navakasti.
     
  19. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minoon oikias, sinoot vääräs, tuo on vääräs, me oomma oikias, te ootta vääräs, nuo on vääräs... :D

    itsekin sanot 'eivät tietenkään lostavia', ja minä nimenomaan peräänkuulutin 'loistavia' (nusnus)

    makuasioita, itse pidin eniten juuri The Stand, ja ehkäpä Pet Sematarysta (aivan loppua lukuunottamatta) ja Green Milesta, Nicholson kantaa kyllä hyvin The Shiningia jne.. MUTTA olen lukenut kaikki kirjana ennen elokuvaa, sillä on suuri merkitys...
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Kyllä tää alun perusteella mielenkiintoisemmalta vaikuttaa kuin Revolution. Junior on oikein hyvä tyyppi. Toivottavasti saa vielä tyttönsä... :)