Vahvistin ja aktiivikaiuttimet eri huoneessa - miten eroon brummista?

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana tahvaja, 28.12.2013.

  1. tahvaja

    tahvaja Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Takkahuoneessa sijaitsevat aktiivikaiuttimet soivat nätisti ja häiriöttömästi, kun piuhojen toiseen päähän on kytketty verkkovirrasta irti oleva kännykkä tai läppäri. Mutta heti kun kytken kaapelit varsinaiseen äänilähteeseen, eli olohuoneen Marantz-vahvistimen zone 2 lähtöön, alkaa armoton brummi. Sama ongelma kun kännykän tai läppärin laturin kytkee seinään. Lähtöpäässä on Artcessories DTI -boksi, jossa signaali balansoidaan RCA->XLR.

    Talossa on maadoittamattomat pistorasiat, sähköt uusittu joskus 70-luvun lopussa. Onko minun vedettävä sähköt olohuoneen pistorasiasta pitkällä (n. 30m) roikalla takkahuoneen kaiuttimille? Vai tuoko XLR:ien kanssa samassa johtokotelossa kulkeva sähkö omat häiriönsä signaaliin? Onko ongelmaan olemassa järkevämpiä ratkaisuja?
     
  2. Pas

    Pas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo DTI boksi ei näytä balansoivan mitään. Se ainoastaan tekee erotuksen muuntajalla. Ja samalla jättää kytkemättä lähdön XLR-piuhan maapinnin kokonaan.

    Koeta vaikka ekana kytkeä boksin XLR-liittimistä 1 ja 3 pinni keskenään yhteen. Myös koko boksin poisjättäminen kannattaa kokeilla jos sinulla on vaan sopivat piuhat että saat suoraan vahvistimeen kiinni.

    Linkkivinkki:
    http://www.genelec.fi/ht/tuotetuki/faq/balansoimaton-liitanta/
     
  3. tahvaja

    tahvaja Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2004
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok,
    hyvä pointti - näköjään boksin tuoteseloste tuli luettua huonosti! Jätin boksin välistä ja sopivilla piuhoilla homma rupesi toimimaan. Nyt harmittaa enää Marantzin ankeahkot zone 2 toiminnot.