Topfield crc-1400 ja trc-1400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana SNOW69, 28.12.2012.

  1. EmDzei

    EmDzei Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten. Ehdin kysyä asiaa niin Suomen Topfieldiltä kuin VideoReDon valmistajalta. Tämä purkki kryptaa kaikki tallenteet vaikka lähete olisikin SD tai ilmaiskanavilta taltioitu. Syynä mukamas HD-versioiden tekijänoikeudet, vastasi Suomen Topfield.

    Ihmettelen tarvetta tai ominaisuutta tallettaa USB-tikulle, jos tätä tallennetta ei voi sitten edes katsoa tietokoneella tai leikata juuri alut, loput ja mainokset pois; ja polttaa DVD:lle tai pakata esim. DivX:ksi/.mkv:ksi jne. Homma lienee vain feature, koska siirto on hidas ja voi valita vain yhden tiedoston kerrallaan. Asiaa auttaa jos ja kun voi käyttää television omaa viritintä ja katsoa siirron ajan muuta ohjelmaa kuin Tolpfieldin seisovaa siirrosta ilmoittavaa ruutua.

    VideReDon tuki oli tosi asiallista ja auttavaista. Nyt elää enää tarve moitittavalle teolle etsiä ohjelma, joka sitten dekryptaa nuo tiedostot auki. HD-materiaalin suojauksen ymmärrän, mutta en juurikaan SD:lle ja ohjelmille, jotka tulevat ilmaiskanavilta: YLE, Maikkari, Nelonen jne. Humaxille näkyy olevan tällainen dekryptaava ohjelma jo, mutta ei "vielä näin uudelle" Topfield 1400:lle. Loppukäyttäjänä sitä kuitenkin olettaa, että saisi talteen esim. juuri Rillit huurussa jaksot tai ylipäätään, että voisi ottaa talteen. Varsinkin kun lähetettä ei ole salattu Digitan eikä lähettävän kanavan päässä, vaan ihan loppumetreillä itse digiboxissa. Paksua.

    Muutkin HD-digiboxit toimivat samoin eli kryptaavat kaikki tallenteet eli Topfieldin HD-boxit eivät ole mitenkään poikkeus.

    EDIT: Googlettamisen jälkeen vaihtoehtoina on löytää joko dekryptaava ohjelma tai sitten kustomoitu firmis itse digiboxiin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2013
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Syy moiseen käyttäytymiseen on se perinteinen: Mennään sieltä missä aita on matalin!
    Kryptauksen purkuun lienee vaikeaa, ellei mahdotonta löytää ohjelmaa...

    BTW (By the Way): Miraclebox M9 ei ainakaan omien nettiotantatietojeni mukaan kryptaa maksu-SD:tä CI+-firmiksellä(vaaditaan HD:lla).

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2013
  3. vanh.henkilö

    vanh.henkilö Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    En löytänyt kohtaa, jossa kysyisin joten yritän tästä.
    Osaisiko joku auttaa, kun uusi tallentava TRC-1400 (ostettu 23.12.13) ei tallenna kaikkia kanavia. Käytössä on Samsung UE32ES5505 smart-tv ja kytkennät boksiin liikkeen mukaan tehty oikein eli antenni seinästä boksiin, erillinen antenni tv:n ja boksin välillä sekä hdmi –antenni boksissa kiinni ja tv:n hdmi2:ssa. Erillistä luuppi-antennia ei kuulemma tarvita.
    Ensin ei tallentunut AVA, sitten ei tallentanut MTV3 ja LIV-kanavat (tallennettu EPG:n kautta), vaikka samaan aikaan ei ollut muita ajastuksia, enkä ollut edes kotona. Kotiintulon jälkeen avasin AVA:n ja painoi Rec ja nyt otti ajastuksen. Katsoin tallennettuja ja menin Tv puolelle katsomaan uutisia – en päässyt, näytti ”ei signaalia”. Pääsin katsomaan tallennettuja, mutta EPG:stä olivat kaikki tiedot hävinneet eli ei voinut ajastaa. Tein tehdasasetusten palautuksen ja asensin boksin uudelleen. Laitoin EPG-ajastukset lauantaille 28.12.13. Avasin telkun vasta illalla noin 20.00 ja jouduin tv:n kaukosäätimestä painamaan source – Tv, jotta pääsin katsomaan telkkua. Rupesin katsomaan tallenteita noin 24.00 enkä siis tätä ennen edes koskenut boksin kaukosäätimeen. Ajastukset olivat tulleet TV1 (eka jo 11.15 lähtien) ja TV2, yhteensä 4 kpl. Mtv3, Sub, Liv ja Ava eivät olleet tallentuneet, yhteensä 8 kpl.
    Edellisinä päivinä, kun kävin ajastusten aikana katsomassa Tallennetut ohjelmat, siellä näkyi ohjelmien nimet, jotka olin ajastanut EPG:llä sekä punainen viiva vasemmalla kertoen miten pitkällä tallennus on. Sitten kun menin Tallennetut ohjelmat katsomaan niitä, ohjelmien nimet olivatkin hävinneet sieltä - mihin katosivat?
    Eikö tällä boksilla pitäisi saada tallentaa neljää ja katsoa viidettä kanavaa – miksi ei minulta onnistu? Teenkö jotain väärin? Eikö silloin voi katsoa tallenteita, kun on ajastumassa joku ohjelma?
     
  4. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kaapelimallin CRC-1400 ei tarvitse eikä voi laittaa looppikaapelia koska on varustettu vain yhdellä tuplavirittimellä, antennimallin TRC-1400 tarvitsee looppikaapelin koska on kaksi erillistä viritintä.
    Vertaa kuvasta iltalehden sivulta http://static.iltalehti.fi/asuminen/top20805LS_820_an.jpg
     
  5. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    En osaa lonkalta sanoa tarkkaa määrää, mutta väitän, että ei pysty noin montaa. Itsellä on tullut ainakin seinä vastaan yllättävän vähillä rinnakkaistallennuksilla (CRC-1400), verrattuna vanhaan Topfieldiin toisaalla talossa. Mielestäni jo niin kun olen tallentanut kahta, niin kolmantena livekatseltavissa ei enää olekaan kaikki, vaan tosiaan vain osa kanavista. Siihen en ole tullut kiinnittäneeksi huomiota onko HD-kanavilla jotain tekemistä asian kanssa.
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Boksissa lienee normaalit kaksi viritintä, jolloin ne voivat virittyä samanaikaisesti kahteen muxiin. Jos tallentaa kahdesta muxista, niin tällöin voi katsella vain näiden muxien kanavia samanaikaisesti.
     
  7. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onnistuu 4 kanavan tallennus ja yhden katselu samaan aikaan. Kunhan ovat max kahdessa eri kanavapaketissa, kolmea eri pakettia ei voi tallentaa samaan aikaan. Tuli aika sekava selitys.
     
  8. vanh.henkilö

    vanh.henkilö Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vastauksesta, kaikille toisillekin vastaajille samalla. Jos neuvoisit vielä miten laitan sen looppi-kaapelin, kun nyt ylärivin ekassa on antennikaapeli seinään (joten viereinen ylärivin paikka on vapaana). Alarivin ekassa on antennijohto televisioon (tarvitaan jotta voin katsoa erikseen telkkua ilman boksia), joten toinen alarivin paikka on vapaana. Uskallanko yrittää tunkea looppia näihin vapaana oleviin paikkoihin? Vai pitäisikö antenneja siirtää jotenkin? Tyhmiä kysymyksiä, mutta olen 67-vuotias enkä ymmärrä tekniikasta. Lisäksi olen valvonut jo 2 yötä tämän ongelman takia.
    Kuinka kaipaankaan vanhaa Topfield TF4100PVRt:tä, joka palveli hyvin ilman ongelmia kuusi ja puoli vuotta kovassa käytössä! Se onneton meni rikki 1.11.13, näyttöön tuli vain set language jne. joten asettelin kanavia uudelleen, sitten rupesi jättämään boksin auki, kun EPG tallennus piti alkaa. Samalla näytti että "tallennus" oli päällä (harmaalla) ja "kiintolevyn alustus"-kohta oli myös harmaalla eli päällä. Sain kuitenkin ajastinasetuksilla laitettua ohjelmointeja, kun aikani aina avasin ja suljin vehkeitä, uudestaan ja uudestaan. Jossain välissä tein tehdasasetusten palautuksen ja kovalevyn alustuksen (?).Lopulta rupesi surisemaan aina välillä. Joten sen taru loppui siihen.
     
  9. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinä TF4100PVRt -mallissa on ollut samalla lailla kiinni Loop-kaapeli.
    Elikä kytke se Loop-kaapeli "Ant 1 Out" -liittimestä "Ant 2 In" -liitäntään.
    "Ant 2 Out" -liittimestä vedät sitten kaapelin televisioon.
     
  10. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    TRC-1400:sta kymysys...laitoin joka tallennukseen lisää 5 minuuttia tallennusvalikon asetuksen kautta, mutta boksi lisääkin tallennukseen 5 minuuttia sekä alkuun että loppuun! Muistaakseni CRC-2400 lisäsi vain loppuun. Saako TRC-1400:n saman eli vain tallennuksen loppuun lisäaikaa?
     
  11. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Saa.

    Järjestelmän asetukset > Tallennus > Lisäaika tallennuksen alussa X min ja Lisäaika tallennuksen lopussa X min. Tällaiset asetukset ainakin mun boksissa, tosin firmistä en ole päivitellyt hetkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2013
  12. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ohjekirjassa kohdassa Luku 2 Asennus (ilmeisesti sivu 11) on kuva kuinka tuo kaapeli kytketään, manuaali sanoo näin Liitä antennikaapeli ANT 1 IN liittimeen digitaalisessa vastaanottimessa ja liitä sitten ANT 1 OUT liitin ja ANT 2 IN–liitin Loop-kaapelilla.
    Ohjekirja löytyy myös Topfieldin sivustolta http://www.topfield.fi/WebRoot/FinTop/Shops/FinTop/50F9/0B2E/24DC/1831/D73D/0A28/1046/C066/TRC-1400_Fin_UserReference_2013_Feb_Web-DRAFT.pdf
     
  13. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mielenkiintoista, mulla ei näy lisäaika tallennuksen alussa ja tallennuksen lopussa vaan ainoastaan yksi lisäaika. Pitänee tarkistaa firmisversio, laite on tuliterä...
     
  14. zom

    zom Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2013
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin äsken ko. digiboksin ja kokeilin boxin kautta tallenteita usb- tikulla koska topfield mainostaa.
    3. Tuetut tiedostomuodot: MP3, JPG, DivX, XviD, VOB, MKV, MP4, AVI. Huom! Tiedostojen koodaus voi vaihdella tiedostopäätteestä huolimatta, laite ei tue kaikkia koodauksia. Videotiedostojen toistossa laite tukee lisäksi seuraavia tekstitys-formaatteja: SUB, SRT. USB -toimintojen käyttö vaatii, että laitteeseen on asennettu sisäinen kovalevy.
    Tallensin tikulle SoA:gia, MP4 ja Sub tiedostoilla. Kuva näky hyvin kelauksien kanssa,mutta miten sais tekstit näkyviin,vai ei mitenkään. Aiheesta on jo kysytty #123 viestissä eri tiedostoilla,mutta vastausta en löytänyt kyseiseen ongelmaan.
     
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Jos ei tekstien päälle laitto kakesta (pitänee tehdä joka kerta eikseen joka leffalle) auta, silloin on muuta feelua, leffa ja subit ei samassa kansiossa jne..
    Eli leffa ja subit yksinään samaan kansioon samalla nimellä tyyliin: Leffakansio, jossa Leffa.mp4 ja Leffa.sub...

    T: Vesku
     
  16. zom

    zom Guest Guest

    Liittynyt:
    30.12.2013
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedostot kyllä pitäis olla samassa kansiossa ja samannimiset,kun pc.llä vlc playerillä näkyy tekstien kanssa tikulta. Rupes askarruttamaan onkohan mun polku oikea ,kun ei ole paljoa kokemusta näistä.
    Menu--> Talenus--> Tallenetut ohjelmat--> SAT ->leffa kansio (näkyy mp4 ja sub) valitsen mp4--> leffa näkyy,tekstit ei ---> Tekstitysraidat(näppäin23) näkyy vihreäksi aktivoituneena Micro DvD (sub),mutta tekstit ei näy.
    Eniten harmittaa kun ei tiedä tunaroiko tässä itse vaiko topparissa feelua.
     
  17. protesti

    protesti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.06.2004
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    uuta tekstitys srt:ksi, ainakin CRP2401 vaatii ko. muunnoksen
     
  18. vanh.henkilö

    vanh.henkilö Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2013
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tallentuu kaikki tarvittavat kanavat, kiitos ystävällisistä neuvoista. Luotin liikaa myyjän infoon enkä käyttänyt omaa järkeä. Siis loop-kaapeli on pakollinen antenniversiossa.

    Tuosta 5 min. ohjelma-ajan pidennyksestä - ihmettelin itse samaa, kun ohjelman eteenkin tuli 5 min. mikä on aika hankalaa. Eikä asetuksessa ole mitään eri vaihtoehtoa vain loppuun -valinnalle.

    Kaukosäätimestä - en löytänyt topparin sivulta TRC-1400:n sopivampaa mallia (omani ei ole ekana olevan kuvan kaltainen vaan hankalampi). Nykyinen on hankala käyttää, koska on kokonaan musta enkä näe sen nappuloita kuin päivänvalossa tai oikein kirkkaan jalkalampun alla. Koska käteni ovat kömpelöt, on säädintä hankalaa käyttää, juuri niitä tärkeitä nappuloita alaosassa, joita tarvitaan tallenteita katsoessa. Tietäisittekö tähänkin jonkin paremman ratkaisun? Entiseen boksiin ostin erikseen sellaisen hopeanvärisen säätimen, jota oli tosi helppo käyttää. Se ei toimi tässä hd-boksissa.

    Kiitos henkilölle, joka laittoi suomenkieliset käyttöohjeet sivulle. Aloitan lukea niitä tänä yönä. Tähän mennessä olen yrittänyt tankata topparin sivulla olevaa tämän boksin englanninkielistä ohjetta.
     
  19. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Kaukosäädin pitäisi olla kai tämä:
    http://www.topfield.fi/epages/FinTop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FinTop/Products/TP501

    Niissä on valitettavia laatuongelmia, ja muutenkin kovin muovisen oloinen ja näppäinjärjestely on hankala, yleisimmät näppäimet alalaidassa eli hankala käyttää yhdellä kädellä. Tuohon hintaan, tai ainakin lähelle, saa jo yleiskaukosäätimiäkin, mutta ne pitää toki sitten ohjelmoida.
     
  20. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    En ole firmistä päivitellyt, enkä enää taidakaan. Lainaus Topfieldin sivuilta: