Hobitti - Smaugin autioittama maa (Hobbit: The Desolation of Smaug, The) (2013) (Peter Jackson / Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.06.2013.

  1. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt vaan näyttäisi tulleen samaa itkemistä muiltakin kuin Tolkien-puristeilta. Itse olen kyllä sitä mieltä että elokuva voi olla ihan hyväkin jos ei Tolkien voisi kiinnostaa vähempää ja tietynlainen tavallaan lapsellinen toiminta uppoaa. Itseä ei toisaalta aiemmin ole isommin muutokset haitanneet, vaikka kai jonkinasteinen Tolkien-puristi olenkin. Nyt mentiin vaan jo liian pitkälle.
     
  2. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Hep, tykkäsin, tuntui toimivan myös toi 3d ja Hfr. Suosittelen.

    Ps. lopettakaa valitus, hyvä leffa ja sillä sipuli. Samaa eeppisyyttä kuin aikaisemmissa osissa. Kyllä tätä oikein mielellään katseli ja vaikkapa uudemmankin kerran.

    Kyllä tuo 3d+hfr vei "uskottavuuden" ihan uudelle tasolle.
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2013
  3. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, ei lopeteta kun ei ollut hyvä leffa. Enää en odottanut mitään hobitti-kirjan mukan etenevää leffaa, enkä mitään taru sormusten herrasta tason huippuleffaa, mutta silti petyin. Entistä enemmän oli turhan päiväistä ja älyttömyyksiin sortuvaa toimintaa. Varsinkin hieno kohtaaminen Smaugin kanssa tuhottiin lopulta täysin ja odotin vain elokuvan loppumista.

    Paikoin hienoa katsottavaa ja ihan hyvää viihdettä, mutta liian paljon tässä oli huonoa, joten kokonaisuudesta annan arvosanaksi:

    **
     
  4. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Olipas älykäs argumentti. Nyt kyllä uskon sinua!" -Mikki Hiiri
     
  5. Lattakaapeli

    Lattakaapeli Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2009
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harvoin leffoihin jaksaa vaivautua mutta tämä piti lähteä katsomaa HFR:nä. Alussa näytti vähän saippualta, mutta siihen tottui nopeasti ja kuvan sulavuus oli vain plussaa(edellinen 3D-leffa Pirates of Carribean oli silmiä repivää nykivää p*skaa). Jostain syystä eläydyin niin hyvin että ainoa valituksen aihe tuli huonoista laseista(punaiset xpandit) jotka painoivat nenän vartta ikävästi. Toisin sanoen leffa oli viihdyttävää fantasiaa ja sellaisia harvoin tulee, viimeksi silloin kun Hobitti 1 näki päivän valon. Kestosta sen verran että olisi saanut olla mielellään pidempikin, mutta kaikkea ei voi saada. Toivottavasti näistä tulee aikanaan extended editionit. 4/5
     
  6. Apinamakina

    Apinamakina Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jep, täysin samanlainenhan pettymys tämäkin sitten oli kuin se edellinenkin. En kuitenkaan lähtisi tätä sanomaan "uudeksi star wars prequeliksi" koska eivät nämä elokuvat itsessään mitään huonoja ole olleet. Mutta valitettavasti kun vertaa näitä noihin kirjoihin niin liian paljon typeriä muutoksia tehty. Esimerkiksi tuo Beorn, hahmo vain käväisi nopeasti elokuvassa ja katosi samantien, mutta kuitenkin Jackson päätti laittaa turhan kolmiodraaman elokuvaan. Tauriel ei hahmona mitenkään haitannut mutta romanssi oli kyllä aivan turha.

    Edellisen osan pettymyksen jälkeen päätin vielä odotella ja pitää toivoa pystyssä, koska ei Jackson huono elokuvantekijä ole, mutta nyt ei ole kyllä minkäänlaisia odotuksia tuota päätösosaa kohtaan.

    Sormusten Herroissakin toki oli muutoksia, mutta kumma kyllä niihin leffoihin onnistuivat säilyttämään tarinan ja kirjan hengen. Valitettavasti näin ei käynyt Hobitin suhteen.

    Elokuvassa pidin kyllä Smaugista (kyllä tämä varmaan parhaiten toteutettu lohikäärme on elokuvahistoriassa) ja Dol Guldur-sivujuonesta joka omasta mielestäni oli hyvä lisäys elokuvaan.
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2013
  7. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Itsekin tosiaan petyin tähän, mutta kun toisaalta itse arvioin tämän 3/5 -leffaksi niin ei se nyt kauhean huono ole. Liikaa ehkä minusta turhanpäiväisiä lisäyksiä yms. Lisäyksiä, joita ilman tietyt minusta tärkeämmät hahmot olisivat ehkä saaneet lisää ruutuaikaa, ja loppua olisi voitu ehkä muuttaa. Se on tietty jossittelua, mutta kuten yllä todettu, esim. Beorn tosiaan olisi tärkeämpi hahmo kuin joku ihmeen Tauriel. Onko kyseinen hempukka kenties Jacksonin ja kumppanien oma lisäys, vai löytyykö hän jostain tarinoista? Toisaalta oli hyvä, että esim. Bardia käsiteltiin enemmän ja hänelle oli kirjoitettu lisää taustaa. Kirjan versio kun jää aika ohkaiseksi hahmoksi. Eivät kaikki muutokset/lisäykset siis huonoja ole, mutta sellaisiakin mahtui nyt mukaan minusta enemmän kuin olisi tarpeen.
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2013
  8. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jacksonin keksintö. Hahmona kai ihan mukiinmenevä tapaus eikä olisi itseä niin haitannut ilman aivan uskomattoman järjetöntä romanssinpoikasta. Beornin kuvittelisin olevan hahmo, jolla extended editionia koitetaan myydä. Sinänsä vaan hassua, että Hobittien pidennettyjä versiota tuskin tulen koskaan katsomaan edes uteliaisuudesta kun taas Sormusten Herroja en kuvittelisi katsovani teatteriversioina oikeastaan missään tilanteessa.
     
  9. Apinamakina

    Apinamakina Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2010
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    5
    Minun mielestäni elokuvantekijöiden olisi pitänyt lisätä enemmän Beornia tähän elokuvaan ja muita kirjan kohtauksia ja jättää vaikka se typerä romanssi sinne pidennettyyn versioon.
     
  10. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Lähdin uudella taktiikalla tätä katsomaan, mehustelin kaikki negatiiviset arvostelut ja läksin teatteriin asenteella "näkemättä paskaa" mutta toivoen positiivista yllätystä. No eihän se hääppöinen ollut, mutta kuitenkin parempi kuin ensimmäinen osa. Suurin ongelma on edelleen että kokonaisuus on venytetty kolmeen osaan. Mitä tässä toisessa osassa oikein tapahtui? No eipä kovinkaan paljon loppujen lopuksi. Kerronta on laahaavaa joka huipentuu Smaugin kanssa rupatteluun joka ei tunnu loppuvan ikinä ja kun päästään asiaan niin...vähän vedätetty olo jää.

    Kirjan olen lukenut pariin otteeseen, mutta ei minua haittaa lisäykset ja sooloilut kunhan ne tukevat tarinaa. Mieluusti tästä olisi nähnyt tiiviimmän ja hiukan kepeämmän seikkailuelokuvan kirjan hengen mukaisesti. Nyt vaan on tehty eeppistäkin eeppisempää tarinaa josta kuitenkin puuttuu sydän ja sielu.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2013
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Eiköhän siinä sydämen paikalla ole $-muotoinen kassakoneen "pulssin" tahdissa vilkkuva neonvalo.

    Joo, en ole käynyt tätä katsomassa, enkä mene, kuten olen jo aiemmin todennut - ennen kuin se viimeinenkin osa on katsottavissa. Sitten katselen kaikki kolme osaa. Todennäköisesti kotona BD:ltä.
     
  12. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Meinaatko ihan putkeen vetää? 9 tuntia Hobittia.. Päälle 27 tuntia extra-bonus-speciaaleja.
     
  13. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Luultavasti leffa päivässä riittää, mutta sehän riippuu siitäkin miten hyvä se eka osa on. Odotukset ei ole kyllä korkealla.
     
  14. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Yhtä älykäs kuin mikä tahansa mielipide. Turhaa itkemistä IMO. Kyllähän sitä voisi sanoa vaikka uusista bät-leffoista että tyhjänpäiväistä äksöniä täynnä :)
     
  15. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, joillekin sitä riittää vaan traileri leffasta kuin leffasta.
     
  16. Antimidas

    Antimidas Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä aidosti kyllä tykkäsin täst kakkososasta! Odotukset ei ollu kovin korkeella, kun leffateatterin penkille istahdin. Mutta lähes kolmetuntinen pätkä hujahti silmissä ja hyvä fiilis jäi. Aivan leffan lopussa tuli khyll sellai fiilis, ett nyt tää homma karkaa käsistä ja menee överiks. 4/5 tähtee.
     
  17. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    :D

    "Lopettakaa valitus, hyvä leffa ja sillä sipuli" on kyllä ehdottoman loistavaa kontribuutiota. Se on siitä harvinaislaatuinen argumentti, että elokuvaa perustellusti kritisoivien ihmisten mielipiteet saadaan yksiselitteisesti ammuttua alas vailla mahdollisuutta niiden puolustamiseen.

    Toivottavasti argumentti leviää laajemmaltikin. "Lopettakaa valitus, 1 + 1 = 5 ja sillä sipuli". "Lopettakaa valitus, Episode 1 on paras Star Wars ja sillä sipuli".
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Ajattelin kertoa tästä elokuvasta rehellisen mielipiteeni, mutta kun se ei ole sallittua, niin pitää sitten kehua! :thumbsup: Alankin tästä jo miettiä ylisanoja arviotani varten...
     
  19. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä on ihmeellistä mitä? Siskon kanssa katsottiin aikoinaan LotRin Extended-versiot putkeen, muistaakseni kesti jotain 12 tuntia. :hitme:
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Hmm. Täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti. Olihan tässä ykkösosan kaltaista tasohyppelyä, mutta sitä tasapainottamassa oli suvantovaiheita.

    Varsin turhaa osastoa olivat Gandalfin mekastukset Dol Guldurissa. Epäloogisuuksiahan juoni oli täynnä, mutta useimmat niistä eivät häirinneet. Loppupuolella ihmetytti, että miten Ereborin kääpiörakennelmat olivat mukamas niin hyvässä kunnossa, että rikottavaa piisasi, vaikka Smaug oli taatusti tyhjentänyt paikan tarkkaan kääpiöistä aikanaan.

    Pakko antaa tälle 4 tähteä, koska viihteenä leffa oli varsin mainiota. Pidin paljon enemmän kuin ykkösosasta.

    Katsoin 2D-version.