Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    [​IMG]

    http://www.bbc.co.uk/news/magazine-24836917

    Koulujen tasoa.
    Median tasoa.

    Totuus pitää kaivaa esille pieninä paloina sieltä täältä. Tottakai sain 9/9 tuossa BBC:n testissä. Sen pitäisi olla perussuoritus, mutta ikävä kyllä tässä viallisessa maailmassa olen kiistattomasti parhaimmistoa.

    Merkki nykyajan rappiosta: Joku supertähti pitää konsertin, jonka tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Konserttia mainostetaan perinteisellä kuravettä juovalla pikkulapsella. Mediassa kerrotaan megakonsertista, jossa supertähti poppasi niin saatanasti että pelasti superköyhän pikkukylän. Arvostellaan supertähden asu, oliko liian paljastava?

    Auttaa pitää tottakai, mutta tämä tapa ärsyttää. Pidän tosin ihmisiä muutenkin niin kehittymättömänä lajina, että tällainen liioittelu ja sääliin vetoaminen saattaa olla oikeasti tehokkain tapa auttaa. Jos näin on, niin jatkukoon sitten nykyiseen malliin koska korjattavaa tietysti löytyy...
     

    Liitetyt tiedostot:

  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ihan oikean otsikon alle tuon pistit. On mielenkiintoista, että rouva puhuu hyvistä tavoista yhteydessä linnan juhliin (tai no Tampere-talon juhliin). Minusta ei ole hyvien tapojen mukaista juhlia itsenäisyyttämme, jonka muut kuin porvarit meille taistelevat, siten, että Suomen eliitti kutsutaan koolle sekä kaiken kukkuraksi arvostellaan ja ihastellaan heidän kalliita vaatteitaan ja asusteitaan. Tänä vuonnahan pukukoodi on ilmeisesti muuttunut tummaan pukuun, mikä antaa paitsi miehille niin etenkin naisille (kun saavat käyttää lyhythelmaisia asuja) mahdollisuuden entisestään esitellä meille rahvaille TV-ruudun välityksellä, kuinka heidän päällään on enemmän kuin mitä perusduunari tienee kolmessa kuukaudessa. Ymmärrän toki sen, että maassamme ansioituneet tuppaavat olemaan myös ansioituneita taloudellisesti, mutta minusta linnan juhlat voi kyllä järjestää vaatimattomammin ja enemmän teemassaan (joka usein hukkuu pukubileteeman alle) pysyen. Onneksi edes suomalainen kerma ei voi itselleen suomalaisina mitään, ja juhlivat sentään jatkot kuin muutkin suomalaiset. Anyway, tämän takia en henkilökohtaisesti ikinä menisi linnan juhliin, vaikka ei taida olla pelkoa, että kutsua koskaan tulisikaan. :)
     
  4. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itsenäisyyspäivän tv-ohjelmaa: jääkiekon mm-loppuottelu vuodelta 2011. Haloo! :hitme:
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Jaa-a, kuulitko että juhliin oli kutsuttu tänä vuonna enemmän
    kuin koskaan sotaveteraaneja ja ns. taviksia, mm. Tampereen roska-aktivistipari?

    Olihan joukossa myös tämä joku poika, jolle haastattelun mukaan itsenäisyys ei merkkaa mitään. Edistystä sekin?

    Pukupuoli ja juhlat muutenkin on kuitenkin aika tasavaltalaisen hillittyä, jos verrataan vaikka länsinaapurin Nobel-juhliin.

    Olihan siellä ulkopuolella myös rakentavaa kritiikkiä tarjonnut mielenosoitus, jossa näytti olevan mm. lakana "Katainen hirteen". Ehkä se on parempi tapa viettää itsenäisyyspäivää.
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älä nyt. Kattaushan oli loistava! Listaa:

    Jos rakastat. Monikulttuurisuuden ihanuudesta.
    Rouva presidentti. Tositarina tasa-arvotaivaasta.
    Lordi! 12 pisteen syrjähyppy. Voittamisen kulttuurista.
    Tuntematon sotilas. Psykodraama itsetunnosta.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kuulinhan minä ja totta kai on hienoa, että moista arvostusta saavat muutkin kuin optioistaan nauttivat neuvokset. Eniten kaipaisin muutosta kuitenkin linnan juhlien luonteeseen, joka toki kalpenee "ison maailman" gaalojen edessä, mutta joka ehkä sitten Suomen tasa-arvoiseen ilmapiiriin ja synnynnäiseen koruttomuuteen on liian pramea. En tässä sitä sano, että kliseen mukaisesti suomalaisina emme saisi olla värikkäitä ja arvostaa itseämme. Käytännössä tarkoitankin vaikkapa sitä, että jos nyt vaikka ihan ensimmäiseksi jätettäisiin tämä muotishow-aspekti pois eli että vieraiden tullessa sisään ei höpötettäisi heidän vaatteistaan. Antaa median puida tätä aspektia vaikka seuraavana päivänä julkaisuissaan.
     
  8. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Eikö ainakin viimeiset 10-15 vuotta ole sanottu "tänä vuonna juhliin on kutsuttu erityisesti maakuntien edustajia ja tavallisia ihmisiä" ?

    Alkaa tuo fraasi kuulostaa aika kuluneelta.
     
  9. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Minusta tuntuu, että fraasi pitää paikkansa. Vuosi vuodelta ollut aina enemmän ja enemmän.

    Nythän Tampere-talossa istumajärjestys oli laadittu maakunnittain. Olisi todella mielenkiintoista tietää, missä "arvojärjestyksessä" maakunnat istui.
     
  10. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos joku on perisuomalaista, niin se on itsenäisyyspäivä juhlista kateellisena valittaminen. Se poraaminen on tainnut alkaa tässä vuosikymmenen sisällä. "Sielä ne rikkaat vaan esittelee itseään MEIDÄN rahoilla". Eiköhän (suurimmalla osalla) juhlissa mukana olevilla ole joku meriitti, miksi kutsun ovat saaneet. Oli se sitten politiikassa, yritysmaailmassa, yhdistysoiminnassa, kulttuurissa tai urheilussa menestyminen. Ei sinne mitää raha tai pärstäkerroin rajaa ole vedetty, vaikka yleensä menestyksen myötä nämä ovatkin kunnossa. Jokaisella on mahdollisuus saada kutsu, kyse on vain siitä, että on tehnyt jotain asian eteen. En oleta saavani kutsua oman elämäntyöni vuoksi, koska en ole saanut mitään merkityksellistä tai muita kanssaeläjiä hyödyttävää aikaan. Yleensä teot ovat yleisessä tiedossa ja hyödyttäneet muitakin, kuin vain kutsun saajaa (työpaikkoja muille, ihmisten viihdyttäminen, Suomen vieminen maailmalle, Suomen puolustaminen, yms...).

    Eikö "normaaleilla" ihimisillä ole sama oikeus juhliin? Toki, mutta miksi kaikki asiat pitäisi tasapäistää ja jakaa kaikille, ilman että olisi tehnyt asian eteen yhtään mitään? Ehkäpä ihmiset olisivat tyytyväisiä, jos ensi vuoden juhlat pidetään ala-asteen jumppasalissa. Pukukoodi on pakollinen samanlainen verkkariasu kaikille ja tarjolla on piimää ja hernekeittoa... mikä tulee toki itse maksaa. Suomessa meininki on melko tasaisen hamaata, miksei täällä voisi olla edes yhdet julkiset juhlat?

    Sanotaan nyt vielä, että en seuraa juhlia tai ole kiinostunut puvuista tai siitä, mitä mitä siellä tapahtuu. Uutisissa / kanavasurffatessa nähdyt parit kättelyt riittävät kyllä.
     
  11. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    On varmasti totta, että linnan juhlien saaman kritiikin takana on monia syitä, joista yksi on kateellisuus. Toisaalta, eihän nyt kaikkea kritiikkiä voi sentään niputtaa yhden nimikkeen, tässä tapauksessa "kateellisuuden", alle. Tämä edustaa lähes yhtä kliseistä ja ristiriitaista tapaa tyrmätä kritiikki kuin klassinen argumentti "Et ole pätevä kritisoimaan ellet itse osaa vähintään yhtä hyvin". Syy miksi minä kritisoin linnan juhlia liittyy juhlien luonteeseen. Vaikka linnan juhliin pääsee tavallisia ihmisiä, jotka ovat urallaan ansioituneet suuremmassa mittakaavassa sekä tietenkin sotaveteraaneja, niin huomio kohdistuu kuitenkin eniten julkkiksiin ja nimikkäimpiin politiikan hahmoihin. Tästä voi toki osittain syyttää mediaa. Toisaalta juuri se, että linnan juhlien jokavuotinen teema on "muotishow", laittaa valokeilaan nämä ihmiset, joilla on rahaa ja tarvetta pukeutua mahdollisimman näyttävästi. Harvoinpa olen kuullut, että esimerkiksi illan kuningatarta valittaessa on yhtenä ehdokkaana ollut pienen pitäjän maatalousyrittäjä. Ei sovi myöskään unohtaa, että linnan juhlat on televisioitu, koko kansakunnan tapahtuma, jonka pitäisi välittää itsenäisyyden tunnetta jokaiseen kotiin. Onko nyt niin, että haute couture muotishow, jonka pääosassa ovat rikkaat ja julkisuuden henkilöt, on se oikea tapa välittää itsenäisyyden tunnetta, jonka toisaalta kansakunnan köyhät hankkivat, isompaa ja rikkaampaa vastustajaa vastaan?

    Toisin kuin miten Kiila kärjistää, minä ehdotan vain sitä, että tämä "muotishow" poistetaan linnan juhlista (media voi sitten kaikessa rauhassa tapahtuman jälkeen arvostella kunkin pukeutumista), eikä painoteta maamme kermaa. Yksi ratkaisu viimeksi mainittuun voisi olla vaikka se, että pidetään ryhmähaastatteluja, joissa osa haastateltavista kuuluu kermaan ja osa taviksiin -- ryhmähaastattelut ovat olleet hyvinkin toimiva osa ko. lähetystä.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Homot saa lapsia ja naiset ne ajelee partojaan. Kyllä jee. Kuka noita viitsii enää edes linkata.
     
  14. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Radiokanavien aivopesuun verrattavat "ohjelmat". Samat biisit päivästä toiseen + "tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu tonttu yöööäääääääää" :hitme:
    Kuka näitä jaksaa (pystyy) kunnella?
     
  15. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Jeps. Miksi ei voi olla edes yhtä puheelle pyhitettyä kanavaa? Autoradio listaa varmaan 20 kanavaa, jotka kaikki suoltavat samanlaista jumputijumputi "musiikkia". Ja Radio "puheelta" tulee aina urheilua.
     
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miksi S-ryhmän ravintoloissa kun maksaa loppulaskun kortilla kortin lukija kysyy ensimmäisenä paljonko haluat antaa tippiä? Mitä Vittua??? Onko tämä mennyt tälläiseksi kerjäämiseksi jo joka paikassa...
    Toinen asia mikä alkoi samana iltana sylettää oli kun menin paikalliseen S-ryhmän ravintolaan ja jätin takin 2,5€ maksavaan narikkaan niin heitin takin ottajalle 2 kahden euron kolikkoa niin hän kysyi: Haluanko ne loput 1,5€ takaisin?
    Ai prkl, että alkoi taas vit..... maan!!! Sanoin, että tottakai haluan ja onko teillä noin huono palkka, että pitää kerjätä asiakkailta tippiä ennenkuin on päässyt edes sisälle... Ja ei, en aio mennä kyseiseen paikkaan enää ikinä!
     
  17. MikkoM

    MikkoM Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    15.05.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    mielenkiintoista :naminami::naminami::naminami:
     
  18. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja en tiedä onko sillä merkitystä, että molemmat nyt sattuivat olemaan s-ryhmän paikkoja vai ei mutta näin nyt vain kävi... Ei minulla mitään ole kyseistä ryhmää vastaan mutta nyt oli kyllä suuri pettymys...
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suomalainen palvelukulttuurihan on nyt kuulemma tosiaan rapistumassa...

    :rolleyes:
     
  20. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyssyttely. Mustalaiset. Taas, ja painotan sanaa taas, aiheutettiin vaaraa sivullisille kun oltiin aiheuttamassa vaaraa toisilleen. Mutta se ei johdu romanikulttuurista, lukekaa vaikka;

    "Suomen Romanifoorumi ry:n toiminnanjohtaja Allan Armas Lindberg toivoo, ettei Malminkartanon ampumavälikohtauksen syitä alettaisi etsiä romanikulttuurista, vaikka osallisten on kerrottu olevan romanitaustaisia."

    Usein saakin lukea lehdestä kuinka valkolaiset kerääntyy laumaksi ammuskelemaan toisiaan, tai hampurilaispaikan autokaistalle ammuskelemaan toisia ihmisiä, tai jahtaa toisiaan sisälle täyttä huoltoasemaa yrittäen ampua toisiaan....