Äänijärjestelmän osto?

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana bluesmood, 29.11.2013.

  1. NikoK

    NikoK Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli kun hiukan mietin asiaa niin minulta taitaa jostain kellarin syövereistä löytyä kaksikin valmispakettia kotiteatteria. toinen dvd soittimella ja toinen vanha stereo systeemi.
    Voisikin olla viksua viritellä niistä toimiva 5.1 setti sopivalla vahvarilla ja hommata tykki siihen.
    Ja siittä hankkia kokemuksia ja ruveta päivittelemään kaiuttimia sen mukaan mitä budjetti antaa myöten.
    Kuitenkin pitää saada pleikka kolme toimimaan ja 3-d leffat ekaks ja ne vaatii sen vahvarin ja tykin......
    Ja tuolla tapaa olis koko ajan se 5.1 äänimaailma....
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    :hitme: Ei olisi fiksua.. Uskokaa jo että nuo allinone-setit kaiuttimineen eivät kelpaa muualle kuin ser-kierrätykseen. Monenko eri henkilön tämä pitää vielä kertoa? Oikea erillinen perustason av-vahvari ja mitkä tahansa entry-level kaiuttimet hakkaa nuo valmispaketit aivan kaikessa.

    Yksi henkilökohtaisesti hyväksi (reilun vuoden omistuskokemuksella) toteamani edullinen kaiutinmerkki on Q-Acoustic. Minulla siis oli ensimmäisessä varsinaisessa surround-setissäni 5kpl 2020 mallia, ja erittäin kelvolliset kaiuttimet ne olivatkin hintaansa nähden. Mielestäni vielä parempi kuin tuohon hintaan usein ehdotettu Tannoy V1.

    Pätevä aloittajan olisi esimerkiksi 3kpl näitä eteen: http://www.hifitalo.fi/q-acoustics_2020i ja sivuille 2 (tai 4)kpl noita pienempiä: http://www.hifitalo.fi/q-acoustics_2010i
    Taitava tinkijä voisi erittäin hyvällä tuurilla saada tingittyä 5.0 setin jopa 500 euron yhteishintaan.

    Vahvistimeksi Denon tai Yamaha, joku sellainen missä riittää sopiva määrä HDMI-tuloja ja lähtöjä, muuten ominaisuudet ovatkin nykyään edullisimmissakin malleissa täysin riittävät peruskäyttöön.

    Subbariksi voisi koittaa etsiä käytettyinä vaikkapa jotain seuraavista: Chorus Vertigo XLS (siis ei SLS), BK XLS200-DF, Jamo Sub 600 tai Bowers & Wilkins ASW610.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2013
  3. RAUSK1

    RAUSK1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä vika choruksen ja or:n subeissa? Tai tannoyn? Hinta..?
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Veikkaan suorituskykyä. Jos subwoofer ei toista olennaisesti enempää tai paremmin, kuin pääkaiuttimet, niin rahanhukkaa se on.

    Nuo eivät ole tuttuja laitteita, joten tämä on arvaus. Listatuista ainakin tuota BK:ta pidetään yleisesti yhtenä edullisimmista todellista lisäarvoa (muille, kuin satelliiteille) tuovana lisäbassona. Esimerkiksi saman valmistaja Gemini kannattaa suosiolla unohtaa.
     
  5. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Samalla hinnalla saa suorituskykyisemmän kun viitsii katsella täältä juttuja.

    No OR ja Chorus käyttää subeissaan peerless SLS elementtiä,halpis ja ei suorituskykyinen,Tannoy hintava,siihen rahaan saa parempaakin.

    Svs ja bk merkkiset refleksisubit leffoille suositeltavia,jamo sub 550 menee jos huone ei ole iso,ihan laadukas tuokin,saattaa löytyä käytettyna edukkaasti.

    Vähän halvempi subi Jamo sub 360 uusi ja halvalla https://www.mustaporssi.fi/jamo-sub-360-subwoofer-10-360w-mustasaarni/130640/dp?openGroup=4031 +kortilla 269e ,kannattaa käydä kuuntelemassa
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2013
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Paitsi jos valitsee sieltä XLS mallin, nimittäin sellaisiakin on, kun katsoisit sitä mallistoa edes vähän tarkemmin. Eikä se SLS myöskään noin huono ole, kuin mitä aktiivisimmat nettivihaajat ovat siitä mielikuvia maalailleet.

    Chorus Vertigo XLS UcD on tuhanteen kertaan myös diy-puolella koeteltu perusvarma Peerless XLS pohjainen ratkaisu ja täysin kelvollinen subbanen pienempään kuuntelutilaan. Varmasti pitää pintansa BK XLS200 vertailussa. Uutena listahinta on toki jotain satasen kovempi kuin BK XLS200, mutta aina voi vaikka pyytää tarjouksen. Noita Choruksia myöskin liikkuu Suomessa käytettyinäkin toisinaan, juuri siksi että gigantit ja vastaavat mainstreamliikkeet ovat myyneet niitä ja paljon.

    Toki se Monolith olisi ihan kiva, mutta nyt kysyjällä ei ollut budjetissa varaa ostaa mitään 800-900 euron subia. Eikä myöskään ole mitenkään välttämätöntä ostaa 150€/kpl jalustakajareiden kaveriksi heti ensimmäisenä täysin overkill-subbaria. Joku tasapaino on hyvä säilyttää. Subbarin ylimitoituksesta voi olla tässä tapauksessa jopa haittaa, jos se suoraan aiheuttaisi pääkanavien laadusta tinkimisen budjetin alkaessa pettää..
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2013
  7. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Juu ei ole sls 12" ollenkaan huono,suljettuun ISOON koteloon MUSIIKILLE just passeli,mutta ei mielestäni leffasubbaria siittä saa tekemälläkään varsinkin kuin valmiskotelot auttamattomasti liian pieniä.Minulla itsellä majailee sls 12" noin 100L suljetussa kotelossa ulkona kuistin alla kuistin kaiuttimia ryydittämässä,hyvin soi.

    No Jamo sub 550 joskus omistaneena voin suositella leffasubiksi pieneen olkkariin,toistaa tosi alas,pärjäs jopa diy peerlessille XXLS 12" 100 litraisessa refleksikotelossa aika hyvin!Käytettynä saattaa löytyä tosi edukkaasti.

    Jos vähänkin kädentaitoja niin tuosta tulisi kotelon päällystämällä kyllä parempi kuin moni muu,ja halvalla:http://www.tori.fi/uusimaa/Peerless_aktiivisubwoofer_8304761.htm?ca=18&w=3

    Siis tämän kloonihan se on,eri vahvarilla:https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/65831-Bk-XLS300-PR-*new*-testi

    EDIT:Kohta J.A.K tulee tuomitsemaan kaikki pöörlessin elementeillä tehdyt subbarit huonoksi :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2013
  8. Jadehsu

    Jadehsu Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2013
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos budjetti on tuota luokkaa niin kannattaa ostaa aluksi vaikka kotiteatterivahvistin käytettynä muutamalla kympillä ja pistää loput rahat kahteen kunnon kaiuttimeen. Myöhemmin ostat lisää kaiuttimia. Jos kuitenkin haluat heti 7.1 systeemin niin kirpiksiltä löydät muutamalla eurolla vähintään saman tasoisia kaiuttimia ellei jopa paremmat kun noi giganttien kaiuttimet. ;) Ne kaksi kunnon kaiutinta kannattaa kunnolla testata ennenkuin ostat ne niin ei siinäkään tule sitten pettymyksiä. :)
     
  9. VWGT

    VWGT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.07.2007
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, olin kesällä kans katsomassa kirpparilta paria kaiutinta vain telkkarin omien korvikkeeksi. Meinasin kans että otetaan nämä kun halvalla saa, eihän nyt isoa taloudellista tappioo tule jos eivät soi hyvin. Kirpparilla sit tarkemmin pömpeleitä pyörittelin niin totesin jo pelkän painon mukaan (tai siis sen PUUTTEEN) että ovat vain tyhjät kotelot = myyjä oli tarvinnut elementit.....

    Oli sentään nähnyt vaivaa kun oli takakannen irrottanut ja laittanut siististi paikalleen.