Nokian tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana tootsi, 11.02.2011.

  1. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ollilan kirjajulkistus oli muuten yksi valaisevampia Nokia haastetteluja ikinä. Tuli suorana Otavan sivuilta. Toivottavasti saa katsoa jälkeenpäin joskus.
     
  2. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
  3. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Se, että Meegoa ei olisi saatu valmiiksi ajoissa tuntui selittelyltä, saatiinhan se toimimaan N9:ssäkin, Nokia oli suurin alallaan ja suurimmat kehittelyresurssit maailmassa. On tuo ekosysteemi onnistunut muiltakin. Microsoftillahan oli ollut vaikeuksia useammankin yhteistyökumppanin kanssa, siinä sitä riskiä oli!
    Kaikesta tuosta varoiteltiin hyvissä ajoin Nokiaa. Nojoo, mennyttä tämä tietysti kaikki on. Harmittaa vain, kun itse on ostanut kaksikin Nokian puhelinta ja hyvä firma tärvättiin. Suomalaiset tukivat Nokiaa todella paljon ja sitten kuulee tuollaisia outoja selityksiä entiseltä johdolta. Tulee mieleen Soneran seikkailut ja miettii, että eikö mistään oteta oppia!
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuosta oli yksi hyvä blogikirjoitus jossain pyörimässä, jossa yllättävän neutraaliin sävyyn kerrottiin, että Meegon kehitys oli vielä sen miekan alle joutuessa pahasti levällään ja tuomio, että yksi laite ja sitten loppu oli kenties se syy, että N9 koskaan valmistui. Tiimille tuli tarve todistaa, että kaikella vaivalla jotain saatiin kuitenkin aikaan ja tuotantoon saakka.

    Itsellä on N9 ja luovun siitä vasta, kun on Jolla kädessä ja toivon mukaan hyväksi havaittu. Loistava puhelin vielä 2v. julkaisun jälkeen. Samaa tuskin voi sanoa vaikkapa E7:sta tai edes N8:sta.
     
  5. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Samaan aikaan Microsoft on yrittänyt todistaa yli kymmenen vuotta, että he saavat jotain mobiilissa aikaan. Eivät ole saaneet tähän päivään mennessäkään.
     
  6. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Joo, tuota yhteenvetoa en ole ennen lukenutkaan. Nyt luin.
    Aika uskomatonta sekasotkua ollut tuo Nokian taival. Meego käyttöliittymä oli OK. Tuo talouspoliittinen ja poliittinen peli oli näköjään taustatekijänä Nokian uppoamisessa, Nokia ei saanut yhteistyökumppaneita, joilla ei olisi ollut ketunhäntä kainalossa? Kaikki kaatui aina juonitteluun ja Nokia hävisi pokerissa?
    Elop antoi armoniskun palava lautta kannanotollaan ja ihme, että Nokiassa kaikki hyväksyttiin hiljaisesti ja Elop sai vaan jatkaa.
    Kai Nokia sitten oli liian ylivoimainen alallaan, että muut halusivat sen pois pelistä ja taustalla oli vielä tuo salaliitto.
    Olisiko Aplella ja muilla Jenkkien pelureilla ollut yhteistyö Nokian kaatamiseksi? Vaikeaa tuntui olleen Intelinkin yhteistyö. Apple+Intel+Microsoft+Google koaliitio?
    Tuntuu, että markkinoita suojellaan Jenkeissä hampaat irvessä, mikään ei onnistu siellä Suomalaisilla. Siltä ainakin näyttää.Sama Saksassa.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2013
  7. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    No Meegon kanssa elävänä voin sanoa se on varsin kypsä ja toimiva käyttöjärjestelmä missä toimii sulavasti kaikki olennaiset asiat. Applikaatioistakin tuntuu löytyvän liki kaikki mitä on keksinyt toivoa tai toisten puhelimista hyvänä poimia. Sen lopettamiselle ei voi olla muuta tolkun syytä kuin Win-sopimuksen vaatimus.
     
  8. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ja se oikea järkisyy myös. On keskusteltu tässä ketjussa.
     
  9. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuskin se Nokian kannalta mikään järkisyy oli. Pakkorako mihin johto itse itsensä ajoi.
     
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niin.

    Ja mitä hittoa nyt taas. Pidetäänkö meitä kuluttajina jotenkin aivan pölvästeinä?

    En nyt käsitä, mitä sitten? Nokia luovutti ja kuluttajat luovuttivat kanssa. Ketä siis kiinnostaa tuollaiset jutut enää? Microsoft korjaa hilut ja tappiot jatkossa myös. Nokia voisi heittää tablettinsa kanssa roskiin.

    Just. Teknonarsisteille lisää runkattavaa. No kääntyyhän tämä taas hilpeyden puolelle.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2013
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    No kyllähän Nokia myy noita uusia vermeitään vielä muutaman kuukauden ennen kuin kaupat Microsoftin kanssa lopullisesti tehdään (jos yhtiökokous asian hyväksyy).
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ilmiselvästi et taaskaan tiedä mistä puhut.. :hitme:
    Itse tablettihan on ollut lähes valmiina jo ennen kaupan julkistamista, joten samapa se on sitten julkistaakin. Itse julkistustilaisuudessa, minkä tietäisit jos olisit sen nähnyt, erittäin suuri painoarvo annettiin MS:lle siirtyvän rautapuolen sijaan niille palveluille jotka jäävät yhtiöön. Varsinainen laite oli suorastaan yllättävän pienessä sivuroolissa, kun enimmäkseen tilaisuudessa esiteltiin näitä uusia ja/tai parannettuja palveluita. Esim. juuri Nokia Kartat monine uusine ominaisuuksineen oli suuressa roolissa tilaisuudessa, ja sitähän juuri nyt kannattaakin mainostaa, kun tuotemerkki jää Nokian omistukseen vastakin. Kartoilla ja sovelluksilla olisi tulevaisuudessa koetettava tehdä tuottoa, myyty osuushan oli lähinnä vain laitevalmistus.
    Ei ole kyse pelkästään parin kuukauden laitemyynnin pelastelusta, vaan jäljelle jäävien osien markkinoinnista ja tunnetuksi tekemisestä.
     
  13. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heh, juu. Yksittäisen nettikirjoittelijan vika koko juttu. :D Nokian hölmöily, seurannut panikointi, luovutus ja asteittainen näivettyminen pois koko markkinoilta. Erottuvat tosiaan ratkaisuillaan muista!

    Nokian tabletti ja sen julkistamisen uutisointi (!) tulee vain vuosikaupalla myöhässä. Itse julkistus vieläpä epäpätevästi valitun katastrofaalisen häntäheikin toimesta, joka on avoimesti edustanut vihollisleiriä jo vuosia ja julistaa samalla Nokian puhelinten sukupuuttoa (!) vuosikymmenen sisään. Itse tabletti myymättömine RT-alustoineen kehdattiin esitellä samaan aikaan Applen viidennen sukupolven edistyneemmän version kanssa, eli ei minkäänlaista pelisilmää siinäkään. Enempi teknisten ominaisuuksien vertailukin sinänsä turhaa kun Ipadit myyvät pelkällä brändillään "nokialaiset" viritelmät suohon. Noh, otetaan toki liikkuva raha pois kuleksimasta jne. Sehän toki Nokiassa loistavasti osataan.

    Eeeeeeee!

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2013
  14. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, N9:n jäi aika monta ikävää puutetta tai bugia. Mutta pohja oli ainakin omasta mielestä huomattavasti parempi kuin valittu WP, mikä alkaa nyt lähes kolmen vuoden jälkeen kolkutella Symbianin ja Meegon silloisia ominaisuuksia. Hyvä vertailukohta on Sailfish mikä on kahdessa vuodessa rakennettu, siihen on lisätty Android rauta- ja softatuki ja tehty tuki kahdelle eri piirisarjalle (ST Ericsonin lopetetulle Novathorille ja sitten Qualcomille ja muillekin). Eli 2011 Elopin kehittäjille kommunikoima "kun TI ei enää kehitä piirisarjoja tulee integrointi niin kovin hankalaksi" oli ihan paskapuhetta. Nokian resursseilla olisi MeeGosta samassa ajassa varmaan rakennettu vähintään Sailfishin vertainen käyttis, ja Nokian hardiskyvyillä se rautakin olisi läpäissyt nykyiset Android HW pornoilijat. Tai no, ehkä Meegon lopetus ja Jollan synty oli parasta mitä Meegolle tapahtui...

    Ja kun ei enää kiinnosta Nokian/MS:n puhelimet eikä softa ollenkaan niin täytyy olla ratkaisusta kiitollinen kun kurssikin ehkä nousee joskus sinne ostominimeihin.
     
  15. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Eikös ne kaikki tuet ole Linuxin ytimessä ettei mitään edes tarvitse tehdä, kun se on jo valmiina siellä toimivana. Ja jos joku tekee tuen esim. Android-luuriinsa, on tämä sama tuki sitten kaikkien Sailfishien ja muidenkin käytössä. MeeGoa ei varsinaisesti ole täysin lopetettu. Kyse on avoimenlähdekoodin projektista ja ne jää elämään muodossa tai toisessa (tai niiden osat). Tizen taitaa olla yksi MeeGon jatkaja. Silloin, kun Google julkaisi Android 4.1 koodit, niin siinä meni muistaakseni kuukausi, kun yksi harrastelija teki siitä toimivan N9:lle. Ja Androidista on olemassa todella paljon OSS-modauksia (tunnetuimpana CyanogenMod). Ne pystyy myös asentamaan melkein laitteeseen kuin laitteeseen. Itsekin käytän tälläistä. Jos pienet harrastelijaporukat pystyvät toimittamaan softaa huomattavasti laajempaan rautamäärään, kuin mitä Nokialla ikinä on ollut eri laitemalleja, niin ei luulisi ollut Nokian resursseilla olevan ongelmia. Erittäin paskaa johtamista Ollilasta lähtien. Ei muuta.
     
  16. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    puhelimen ns. rautaintegraatio tarkoittaa jotain ihan muuta kuin "käännetään tää linux vaan sopivilla vivuilla". Tuon jo tehdyn työn mentyä hukkaan, Jolla päätti tehdä enemmän, eli kerroksen (libhybris) millä android ajurit saatiin toimimaan Androidin oman bionic c-kirjaston sijaan Linuxin vakio clibin kanssa.

    Ja Sailfish (tai Mer /Nemo) on myös MeeGon jatkeita, mutta projektina MeeGo on loppunut. Siinä N9:n Android versiossa ei tainnut toimia puhelut, tekstiviestit tai muutkaan matkapuhelimeen yleisesti liittyvät toiminnot, ja ne on yleensä ne asiat mitkä erottavat puhelimet tietokoneista.

    Cyanogenmod on nimensäkin mukaisesti modi, mikä käyttää vanilla Androidin tekemää integraatiota hyväkseen. Ei sitä ole siis itsessään integroitu juuri mihinkään. ts. sitä ei (varmaankaan) saa laitteisiin missä ei pyörisi ihan normi android.
     
  17. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Eli markkinaosuutta meni lähinnä 3G-puolella. 4G:n puolella tilanne on parempi.
     
  19. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nokian puhelimet eivät ole vieläkään siirtyneet Microsoftille. Korean ja Kiinan viranomaiset yrittävät kiristää patenttisuojaa omille valmistajilleen. Saas nähdä mikä on lopputulos, Nokian patenttitrollaushaaveet voivat murentua osittain.

    Eilen julkistettu Lumia 930:ssa on mun mielestäni ekaa kertaa Lumian ja Windows Phonen historiassa Wow-efektiä. Erittäin tyylikäs puhelin, jossa 5" FullHD näyttö, quad core @ 2.2 Ghz ja 20mpix kamera. Windows Phonen 8.1 päivitys tuo käyttöliittymään bling-efektiä ja kaivatun Action centerin.
    http://www.cnet.com/products/nokia-lumia-930/
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ihan hyvä luuri, mutta itse odottelin tuollaista jo joulumarkkinoille. Androidin puolella HTC, Sony, LG ja Samsung julkaisivat suunnilleen vastaavilla spekseillä varustetut laitteensa jo viime vuoden puolella. Nokia päätti kuitenkin jostain syystä satsata joulumarkkinoilla phablettiin (Lumia 1520). Nojoo, Nokialle tuolla ei ole enää niin merkitystä, koska luurit siirtynevät Microsoftille huhtikuun aikana.