Edullinen Blu-ray-soitin?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Juham, 18.11.2013.

  1. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedän tarvitsevani seuraavat toiminnot blu-ray-soittimelta:
    - soitin toistaa blu-ray-levyt
    - soitin toistaa dvd-levyt
    - hdmi-liittimellä kuvan saa tykille
    - aluekoodittomuus mahdollista ainakin dvd-levyille

    Voitte listata mitä toimintoja saattaisin edellisten lisäksi tarvita? Esimerkiksi:
    - 3D -> mitä käytännössä tarkoittaa blu-ray-soittimessa?
    - upscaling -> mitä pitää ottaa huomioon?

    Eli yksikertaisesti perus BR-soitin, mutta onko jotain erityistä huomioitavaa? Voin ja ajattelinkin käyttää nykyistä dvd-soitintani rinnalla jos tarvii, mutta onko sille erityistä tarvetta enää? Nykyinen dvd-soitin on Pioneer DV-600 (oli kai jokunen vuosi sitten suht kehuttu kohtuuhintainen dvd-vehje).

    Tässä pari halpaa esimerkkiä:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39750/dqgsh/Sony-BDP-S1100-Blu-ray-soitin
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/12817/dkxfc/Samsung-BD-F5100-Blu-ray-soitin
    Onko noissa kuitenkin jotain, että kannattaisi valita kalliimpi soitin?
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Käytännössä nuo löytyy kaikista BD-soittimista, jos nyt et jotain käytettyä Kiinanmallia jostain repäise. Ja todennäköisesti silläkin.

    Muistaakseni Sonyn ja Philipsin soittimiin saa tuon näppäilemällä koodin kakesta. Sonyjen tapauksessa tuo tosin vaati ohjelmoitavaa kakea ainakin aiemmin. BD-puolen aluekoodivapaus vaatii sitten rautamodausta (tai oikeammin rautamodauksella saa vaihdettavan aluekoodin).

    BD-soittimen pitää osata toistaa 3D-levyt. Kunhan on soittimessa se 3D-leima päällä, niin toimii.

    Alemman resoluution kuvan, kuten DVD-kuvan (tai kalliimmissa laitteissa, kuten Oppo, ulkoisen kuvalähteen) resoluution muuttamista HD-ready tai FullHD-muotoon. Taitaa tuokin onnistua tänä päivänä about kaikilla soittimilla. Laatu on peruksena ihan riittävä jo hinnat alkaen mallista. Ominaisuutta ei sinänsä tarvitse, jos tykki (tai tv) osaa tuon yhtä hyvin tai paremmin. Todella hyvä skaalauspiirit alkavat sitten maksaa (äkkisältään Oppo ja Cambridge Audio).

    BD-soitin.
    Tarpeistasi riippuen:
    - scope-kankaan käyttäjällä tekstityksen siirto (subtitle shift), mahdollisuus nostaa tekstiä ylemmäs, kuin natiivipaikalleen. Scope-kankaalla niissä elokuvissa, missä teksti on siinä mustassa alapalkissa 2.35:1 formaatin leffoissa tekstiä pitää nostaa, että saa kuvaan. Jos kankaasi on wide (16:9), eikä Scope (periaatteessa 21:9), ei tarvetta.
    - nettiin liitettävyys; päivityksiä ja lisäsisältöä sekä mahdollista verkkokäyttöä (Netflix, youtube, jne) varten saatat haluta nettiin. Onko wifi suoraan tai adapterilla, vai vaatiiko kiinteän johdon?
    Ei oikeastaan. Kaupan halvin BD-soitin voi olla vähän hitaampi käytössä, mutta häviävän pieni merkitys.
    Ei tietoa tai kokemusta, ei jaksa googlettaa.

    Pääsiskö yllä olevalla listalla eteenpäin? Mieti, mitä lisäominaisuuksia tarvitset ja siitä sitten haarukoimaan..

    Mainospuheiden perusteella hintavammassa on parempi (?) skaalain sekä USB-portti etulevyssä, jos sille nyt käyttöä on.. Aika perussoittimia molemmat.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2013
  3. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, kiitos vastauksesta. Noista on apua.

    Mutta tuli mieleen, että mites toi analoginen 5.1-äänien ulostulo? :D Vahvistin on jo hetken vanha Yamaha RX-V750, jossa ei ole hdmi-liittimiä... En haluaisi lähteä vielä vahvistimen uusintaan. Täytyykin yrittää tutkia miten noista löytyy analogiulostuloja..
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 769
    Saadut tykkäykset:
    490
    No sitten pitänee loikata kerrasta parin huntin tai kalliimpiin malleihin, ei ole nimittäin vakiokamaa edes parin huntin malleissa...
    Tossa on.
    Samoin se verkkoliitäntä on järjestään langallinen noissa hinnat alkaen malleissa, joten jos wlan on vaade, sitten pitää tehdä lisäinvestointeja wlan-pulikoihin....

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2013
  5. 9874576348

    9874576348 Guest Guest

    Ostin porukoille tuon Sony BDP-S1100. Perussoitin, ei moitittavaa. Kake on mukavan pieni ja käyttöjärjestelmä tuttua Sonya. Oli hyvä tarjous kun lähti vähän reilulla 50 eurolla.
     
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Valitettavasti minä saa melko varmasti viimeisteltyä Einsteinin kaiken kattavan teorian ennenkuin Philipsin miehet saavat tuohon kunnolla toimivan firmiksen.
     
  7. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    No perskuta. Kulkeeko 5.1-ääni muulla keinolla soittimelta av-vahvistimelle kuin hdmi:llä tai 5.1-analogilähtöjen kautta?
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Optisella tai koaksiaalisella digitaalilla, tosin ainoastaan DTS tai Dolby Digital, ei uudet HD-formaatit.
     
  9. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    486
    Saadut tykkäykset:
    31
    Itsekin olen harkinnut hankkivani elämäni ensimmäisen Blu-Ray -soittimen "vasta" nyt. Olen kuvannut kotivideoita, ja polttanut niitä kaksipuoliselle DVD +RW -levylle, joten ainakin omiin vaatimuksiin tulevalta soittimeltani lisäisin tuen toistaa kyseisiä levyjä, sekä myös MKV -tiedostoformaattia. Noita tukia voi suositella muillekin lämpimästi, erityisesti jos haluaa omia teräväpiirto -kotivideoita polttaa ja katsoa tyylillä.

    Aluksi olin päätymässä Samsungin soittimeen, jossa on tuki kyseisille formaateille, mutta tänään käydessäni Citymarketissa aloinkin olemaan Philipsin taisi olla BDE3380 -mallin kannalla, jonka hinta oli vain 69,90 euroa. Myyjä kertoi, että siinä on MKV -tuki, sekä tuki uudelleenpolttaville kaksipuolisille DVD- ja DVD+ -levyille, ja sehän täyttää juuri vaatimukseni.
     
  10. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä tällä hetkellä LG BP420 3D Smart Blu-ray -soitin vahvana ehdokkaana. Siinä olisi ainakin tuo optinen digitaalinen audioulostulo. Myös 3D löytyy jos joskus sattuu tulevaisuudessa semmoista tarvitsemaan.

    Olen vähän lukenut muualtakin keskusteluja blu-ray-soittimista, niin tuota ainakin jossain kehuttiin. Samsungitkin saivat kehuja. Sen sijaan Philipsin ongelmat firmiksessä/käyttöliittymässä saivat minut jättämään Philipsin laitteet kokonaan pois listoilta... Tiedä sitten kuinka laajoja ongelmat on.
     
  11. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, kävin hakemassa tuon LG:n BP420 -soittimen. Mitä nyt nopeasti kerkesin testaamaan niin nopealta ja toimivalta peliltä vaikutti. Äänetkin sain ulos tuolla optisella kaapelilla. Täytyy testailla lisää kun vain kerkeen ja kun saan blu ray-levyjä käsiini :D , tänään testasin siis dvd:llä.
     
  12. kaahonen

    kaahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs eroa on sampan bd-f6500xe ja en malleissa? Saako jälkimmäisessä toimimaan netflixin Suomessa? eBayssa olisi ko laite hivenen halvemmalla kuin täällä Suomessa. Mitenkähän nuo muut softat.