2.0 ja 5.1 -järjestelmät tv/peli/leffakäyttöön

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana vipeer, 19.11.2013.

  1. vipeer

    vipeer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseessä siis kaksi eri järjestelmää, eli olohuoneeseen haen kahta kaiutinta television ääntä parantamaan ja viereiseen miestenhuoneeseen sitten 5.1 -systeemi tv/peli/leffakäyttöön. Olen aloittelija, enkä edellytä parasta mahdollista laatua vaan paremminkin hyvää hinta/laatusuhdetta ja hellasärön minimoimiseksi hyvää ulkonäköä.

    Olohuone-setissä askarruttaa eniten huoneen koko. Itse tila on 24,5 m2 ja katselu-/kuunteluetäisyys tulee olemaan n. 4,5m. Tämän lisäksi huone avautuu toiselta sivulta suoraan ruokailutilaan ja keittiöön, jolloin tilan koko onkin yhtäkkiä 51m2. Tarkoituksena olisi hankkia pienehköt (aktiivi/passiivi) jalustakaiuttimet, mutta onko noin iso tila ja pitkä kuunteluetäisyys tuhoon tuomittu ajatus? Genelecin G-sarja olisi tähän erittäin tyylikäs vaihtoehto, mutta kuunteluetäisyyden johdosta täytyisi ilmeisesti kallistua suurempiin malleihin, joita budjetti taas ei kestä. Lisäksi tarkoituksena on, että ääni kuuluisi koko olohuoneeseen, jolloin ovatko genelecit tuollaiseen tarkoitukseen liian suuntaavia? Budjetti näiden osalta liikkuu max 600-800 eurossa.

    Tuo 5.1 -systeemi tulisi noin 12,5 m2 -kokoiseen huoneeseen. Genelecin 5x G1 + F1 + pre outeilla varustettu AV-viritinvahvistin (esim. Mareksin best buy -paketti) on tyylikäs aktiivivaihtoehto, mutta harkitsen myös passiivikaiuttimia, koska en haluaisi laittaa huoneeseen määräänsä enempää pistorasioita ja kyseinen huone kaiuttimien sijoituspaikkana ei välttämättä ole lopullinen. Mikä olisi vastaavan tasoinen setti passiivikaiuttimista koottuna?
     
  2. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos katsotaan genelecin suosituksia (mitä en nyt jaksa alkaa etsimään), niin tila vaatisi varmasti pykälän pari isommat kaiuttimet, mihin budjetti riittää. Minulla on 6010-pari (vastaa G one) television kaiuttimina ja kuunteluetäisyys 2-2.5m ja ei se pykälää isompi malli pahitteeksi olisi minullakaan, mutta jos takerrutaan tuohon, ettei tarvitse olla parasta laatua ja tavoite olisi saada parannettua television ääntä, niin se kyllä toteutuu varmasti pienemmilläkin geneleceillä. Itse etsin kohtuu laadukkaita pieniä valkoisia aktiivikaiuttimia television kaveriksi pitkään, mutta loppujen lopuksi muita vaihtoehtoja genelecin lisäksi ei ollut. Audio Proolla oli jotain ulkonäkökriteerit täyttäviä, mutta äänenlaatu oli todella kuraa. Jos koko ei ole rajoittava tekijä niin Elacilla taisi olla myös hyviä vaihtoehtoja.

    Tuohon 5.1 settiin joku muu voi kokemuspohjalta paremmin vastata, mutta foorumilta löytyy kyllä paljon juttua ennestään vastaavista seteistä, samat ehdotukset tänne tulee kuitenkin :)
    Tässä nyt kuitenkin yksi ehdotus suunnilleen saman hintaisesta setistä passiivina:

    Kaiuttimet 5 x Chorus Compact 662 995,00 €
    Vahvistin Denon AVR-X2000 7.1 499,00 €
    Subwoofer Chorus Vertigo XLS UcD 699,00 €
    Yhteensä 2193,00 €

    Kyseisestä subista ei ole mitään kokemusta, mutta vastaavan hintaiset SVS:n subit ainakin on hyviä. Jos budjetti ei ole kovin tiukka, niin ehkä kaiuttimiin laittaisin hieman enemmän rahaa ja jos jostain pitää tinkiä, niin esim tuon Denonin pienempi X1000 versio lähtee satasen halvemmalla.
     
  3. xCrea,

    xCrea, Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2008
    Viestejä:
    69
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen ollut tyytyväinen kyseiseen pakettiin, tosin vahvistin on onkyo 607.
     
  4. vipeer

    vipeer Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy sanoa, että tuo olohuoneen setti on tuottanut näistä kahdesta enemmän harmaita hiuksia ison kokonsa ja pidemmän kuunteluetäisyyden vuoksi. Todennäköisesti tulen hankkimaan olohuoneen telkkarin kaveriksi 8030 / G3 -parin, jos sellainen sattuu löytymään sopivasti esim. käytettynä.

    Ja jollei löydy, niin panostan sitten nekin rahat tuohon viereisen miestenhuoneen 5.1 -settiin. Tuntuu, että tuollaiseen pieneen tai "normaalikokoiseen" makuuhuoneeseen on aika helppo löytää toimiva setti ja lapsiperheessä kuulokkeet joka tapauksessa toimii sitten vaihtoehto B:nä hiljaisena aikana.