Hurina kaiuttimissa

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Inge, 21.11.2013.

  1. Inge

    Inge Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pyytäisin saada hieman apua ongelmaani, eli kaiuttimista kuuluvaan hurinaan/surinaan kun vahvistimeen kytkee virran päälle. Surina on tasaista eikä se muutu vaikka voluumia säätäisi suuremmaksikin tai vaihtaa tulokanavia vahvistimesta. Vahvistin ollut käytössä n. 4kk ja muutimme juuri uuteen asuntoon jossa ei ole maadoitettuja pistorasioita. Lauantaina kytkin laitteet päälle, samalla tavalla kuin edellisessä asunnossakin. Asentamisen jälkeen ei kuulunut mitään ylimääräisiä ääniä ja viikonloppu menikin niinkuin ennenkin, kyseinen vaiva alkoi yllättäen alkuviikosta. Olen yrittänyt irroittaa muita laitteita pistorasioista ja irroittaa vahvistimesta kaikki tulo piuhat, paitsi virtajohtoa ja kaiutinkaapeleita, mutta tulos on aina sama surina. Yritetty on myös testata vahvistinta asunnon maadoiteuista pistorasioista sekä muista rasioista. Vahvistimena Pioneer VSX-323 ja kaiuttimina SC-X1000. Ja olen jonkin verran tutkinut aiheeseen liittyviä juttuja täältä palstaltakin, mutta omaan vaivaan en ole löytänyt vielä identtistä vastausta. Luin tuosta galvaanisesta erottimesta, eli voiko tämä auttaa kyseiseen vaivaan vaikka hurina kuuluu ilman että vahvistinta on kytketty antennipistokkeeseen?
     
  2. riksy^

    riksy^ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2004
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äkkinäiseltään kuulostaa kyllä harmillisesti siltä, että vahvistimesi on tulossa tiensä päähän. Tähän viittaa juurikin se että hurina kuuluu ilman äänilähteitä ja äänenvoimakkuuden säätö ei vaikuta hurinaan. Voi olla, että jokin kondensaattori on esim hajonnut tai jotain muuta.. Onko hurina kovin häiritsevää eli kuuluko kuuntelussa? Eipä sille varmaan ihmeitä mahda kyllä ja ei tuollaista laitetta hirveämmin kannata ainakaan ammattilaiselle viedä korjattavaksi, kun kalliiksi käy äkkiä. Niin ja eipä se galvaaninen erotin auta jos hurina kuuluu ilman antennijohtoa.
     
  3. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Miten vahvari on tv:ssä kiinni?
    Irroita antennikaapeli tv:stä, jos hurina loppuu niin silloin se on maadoitushurinaa johon auttaa galvaaninen erotin(liitetään antennikaapeliin).

    Jos vika alkoi yllättäen niin silloin syy lienee vahvarissa. Ehkä kannattaa testailla jossain toisessa asunnossakin että voi varmistua että vika todella on vahvarissa eikä esim. asunnon sähköissä tmv.
    Vahvarissa on kait takuu voimassa(2013 mallia?)jos vika löytyy siitä.
     
    Viimeksi muokattu: 24.11.2013
  4. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itsellä oli tismalleen samat oireet taannoin. Talossa ei ole myöskään maadoitettuja rasioita. Perinteiset töpselinkäännöt ja TV-kaapelin vääntelyt eivät auttaneet. Kokeilin myös irroittaa kaikki laitteet, ei auttanut. Lopulta kytkin aivan kaikki laitteet yhden ja saman seinäpistorasian perään ja tämä auttoi, hurina lakkasi kokonaan.
    Kokeileppa samaa:
    - Ota aivan kaikki töpselit irti seinästä.
    - Revi kaikki inputit vahvarista irti
    - Kytke vain ja ainoastaan pelkkä vahvistimen oma johto pistorasiaan, älä käytä mitään jakorasioita välissä -> Koeponnista laite käyntiin. -> Jos surinaa, käännä vielä töppeli. -> Jos vielä surinaa, kytke töpseli toiseen pistorasiaan, toiseen päähän huonetta tai missä sellainen nyt sitten onkaan. -> Jos vielä surnuttaa, niin vahvissa on jotain rikki?

    En osaa selittää miksi toimi minulla, koska en ymmärrä sähkötekniikasta mitään. Ehkä jokin eri vaiheistus eri seinäpistorasioiden välillä aiheuttaa tietyille laitteille tätä? Tiedä häntä...
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 769
    Saadut tykkäykset:
    490
    Nimenomaan, koska sähkötaulussa tehdään 230V yksivaihe 440V kolmivaiheisesta, saattaa joku 230V olla 60 tai 120 astetta eri vaiheessa toiseen 230V pistorasiaan verrattuna....
    Hokasin moisen töissä, kun esityskoneen kuva projektorilla alkoi välkkymään kun läppäri oli seinään kytketty. Ratkaisuna oli kutsua sähkömies asentamaan molemmille yhteinen pistorasia....

    T: Vesku
     
  6. Inge

    Inge Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksista! Ilmeisesti vika on vahvistimessa. Kokeiltu on galvaanista erotinta tv:n antenniin sekä vahvarin antenniin. Kävin kaverin asunnollakin testaamassa, sama surina mutta hieman vaimeamanpana. Kaverilla aivan samanlainen vahvistin joten testattiin sitä vielä omalla asunnolla, eikä mitään ongelmaa. Lähetin vahvarin eilen huoltoon, kun takuuta vielä jäljellä. Toivottavasti ongelma jää sille reissulle! :)