Kaiuttimet tietokone ja leffa käyttöön

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Kosta87, 09.11.2013.

  1. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Arvasin että a-heikkinen älähtää heti jos genestä kysymys,no fysiikan lait koskee genejäkin,ne pienet ei kyllä 20-25 neliöistä isoa tilaa uskottavasti äänellä täytä...rahapussin kyllä tyhjentää nopeasti.Niin mikä on"äärimmilleen optimoitu refleksiputki" :D:D melkein kuin ostos tv:stä kuultu juttu.

    Ai niin unohdin....genelismi on uskonto :eek:
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2013
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Refleksiputki ei ole suora, joka säästää tilaa ja ilman virtaus on otettu huomioon putken muodon ja pituuden suunnittelussa siten, ettei virtaus aiheuta häiriöitä ääneen...

    Sinänsä en ole eri mieltä, en lähtisi 8020/G2 leikkimään tuon kokoisessa tilassa.

    Aheikkinen on kuitenkin oikeassa siinä, että Genelecin pikkuisista saadaan enemmän puhdasta ääntä, kuin monesta muusta samankokoisesta.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Pituudeltaan ja halkaisijaltaan maksimoitu huomioiden koko kotelon mitat (putki suoraksi vedettynä olisi pidempi kuin kotelon suurin sisämitta), sekä päädyistä riittävästi pyöristetty. Rakenne estää vielä urkupilliresonanssien syntymisen.


    No eiväthän F Onet tietenkään noin suureen tilaan ole tarkoitetut. Alkuperäinen ilmoitus käyttötarkoituksesta kuitenkin oli 'tietokone' eikä neljännesaarin olohuone (eikä G-ehdotus edes tullut minulta)..
    Sinänsä tämä käyttötarkoituksen muutos ei välttämättä muuta kaiutinsuositusta, sillä behringerin tai KRK:n suuremmat aktiivimonitorit ovat edelleen hyvän hinta/laatu-suhteen pönttöjä, myös vähän pidemmästäkin matkasta kuultuna.

    Tämän ketjun hintaluokkaan enää mitenkään liittymättä; Genen mallistossa ylös päin liikuttaessa esim. F Four rökittää sekä äänenlaadussa että paineentuotossa kohtuu tasokaana pidettävät B&W CM8 lattiakajarit, mikä pelkästään pohtaita kokoeroja vertaillessa on jo aika vaikuttavaa..
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
  4. Kosta87

    Kosta87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein kompromissin ja hommasin läppärille tuon creativen äänikortin sekä Logitech z623 kaiuttimet.

    Joten nyt olis tietokonekaiuttimet kunnossa. Seuraavaks hommaan kotiteatteria. Onko liian pienet kaiuttimet jos hommaa nämä sekä subbarin: http://www.hifiturku.fi/tuote/hifip...2-ja-b-w-m1-desing-kaiuttimet/HF20EARGBWM1MM/

    Kriteerinä on nyt että ovat suht pienet ja siistit kaiuttimet leffakäyttöön.
     
  5. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    En nyt oikein jymmärrä.. Kunnon vahvistimella (5.1, 7.2 etc) missä olisi vaikkapa multizone/multiroom toiminto olisit saanut (ominaisuuksista riippuen) tietokoneen kaiuttimille vahvistimen, saisit tähän kotiteatterikäyttöön vahvistimen, olisi laajennusvaraa video tuloja lähtöjä ja vaikka mitä.. Eli yks fyysinen laite ajanut montaa asiaa ja passasit sen koska ?? Jos lähdet jotain kotiteatteria rakentamaan niin hommaa nyt se kunnon vahvistin ja joku hyvä kaiutinpari siihen kylkeen, BW M1 voi olla sitä myös mutta tarvitsee kyllä ehdottomasti sen subbarin jos leffoista meinaat nauttia. Katsotko nyt siis leffoja tietokoneella koska siihen piti hommata leffakäyttöön sopivia kaiuttimia vai telkkarilla vai kännykällä johon kohta penäät hyviä plugeja :cool:...
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Vähän on hintavat IMHO...
    Mieluummin sitten samasta kaupasta tuo paketti.
    Syy: helpompi päivittää viisykköseksi koaksaalikajarien takia, eikä välttämättä ekana tartte ostaa subia...

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2013
  7. Kosta87

    Kosta87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkotus oli ettei mitään vahvareita tarvitsisi, kun kaiuttimet täytyy saada myös mukaan silloin tällöin esim. mökille, ryyppäjäisiin tms ;)
    Nuo logitechit oli vallan passelit siihen touhuun. Ostin nämä siis käytettynä edullisesti. Mutta nyt siis kyllä ajattelin vahvarin hommata jos tarvitsee.. En vain tykkää kun se jäis kokonsa puolesta varmaan näkyviin kun ei mahdu tv tasoni välikköön.. Tarkoitus ei ole mitään luxus kotiteatteria hommata, mulle riittää hyvin 2.1 sarja. Kunhan voittavat tv:n omat äänet :D

    Mutta siis miksei aktiivikaiuttimia subbarilla? Säätöjen taki?
     
  8. Puottis

    Puottis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2012
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon mainitsemasi paketin vahvistin pitäisi olla laadullisesti ihan Ok, mutta ennemmin tuohon rahaan katselisin jotain kunnon jalustakaiuttimia ja niille kaveriksi joku integroitu vahvistin.
    Vahvistimeksi esim. se paketissa mainittu Argonin vahvistin. Se sisältää kuitenkin myös DA-muuntimenkin, sillä vaan ei tehoissa juhlita ja nälkä kasvaa kuitenkin syödessä.

    Saat rahoillesi kuitenkin paremmin vastinetta ostamalla jonkun vähän järeämmän vahvistimen esim. http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/NADC326BEE/SubProducts/NADC326BEE-musta
    Tehot riittävät normaaliin olohuonekuunteluun hyvin (tarvittaessa myös naapureita häiritsevään biletykseen) ja tuossa on myös sub-out liitännät, mikäli koet subbarin tarpeelliseksi myöhemmin.
    Budjetin salliessa tuohon voit lisäksi ostaa myös jonkun laadukkaamman erillisen DA-muuntimen (Esim. Cambridge Audio DacMagic100.)

    Kaiuttimiksi katselisin esim. jotain seuraavista:
    B&W 686 http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/BW686/SubProducts/BW686-0003
    Wharfedale Diamond 10.1 http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/Wharfedale_Diamond_10.1/SubProducts/Wharfedale_Diamond_10.1-musta
    Wharfedale Diamond 121 http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/Wharfedale_Diamond_121/SubProducts/Wharfedale_Diamond_121-0001
    Dali Zensor 1 http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/Dali_ZENSOR1/SubProducts/Dali_ZENSOR1-musta
    System Audio Saxo 1http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/SA_saxo_1/SubProducts/SA_saxo_1-0002
    Usher S520-II http://www.hifiturku.fi/tuote/usher-s520-ii-jalusta-hyllykaiutin/URS520C/
    Kef Q100 http://www.hifiturku.fi/tuote/kef-q100-jalustakaiutin/KFQ100B/

    Noilla ei vielä elokuvien ihan alimpia murahduksia toisteta, mutta riittävät varmasti alkuun hyvin. Sopivalla sijoittelulla toistaavat suht matalalle, jolloin myös subbarikin on helpommin säädettävissä niiden kaveriksi.
    (mainostaminen ei liene sallittua, mutta vink. vink. itsellä olisi myynnissä tuollaiset Dalit ;) )
     
  9. Kosta87

    Kosta87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyviä pointteja..

    Mietin että täytyskö sitten ostaa kerralla lattiakaiuttimet? Millainen bassontoisto noissa lattiakaiuttimissa on? Eli vaikka Dalin zensor 7?

    Mitkä lattiakaiuttimet olisivat leffakäytössä parhaimpia? Jos bassontoisto olisi sellainen ettei ainakaan heti tarvitsisi hommata subia..
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Leffakäytössä ei mikään järjellisen hintainen lattiakaiutin "riitä". Järeidenkin lattiakaiuttimien toisto putoaa 35hz paikkeilla viimeistään, kun leffakäytössä olisi suotavaa päästä 20hz saakka. Sinänsä tuossa ei ole mitään ihmeteltävää. Jos alat etsiä 20hz saakka toistavaa subwooferia, niin elementtikoot alkavat 10-12 tuumaisista ja vahvistintehot puolesta kilowatista.

    Ei niitä lattiakaiuttimen pikkuisia 8" elementtejä jollain AV-virvan 20 watin todellisella teholla vaan saada toistamaan alas saakka.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Itsellä iänikuiset wanhat Hifi 50/3:t ja menee taatusti alle 30 Hz:n...

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2013
  12. Puottis

    Puottis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2012
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lattiakaiuttimilla toki saat jalustakaiuttimiin verrattuna matalammalle ulottuvan bassontoiston, mutta kuten x_jmt_x mainitsikin ei ne yksistään parhaimman leffanautinnon kannalta ole "riittävät". Toistaalta taas ainakin moneen betonikoppiin lattiakaiuttimet+subbari on jo liikaa ellei huoneen akustiikka ole kunnossa. Pelkästään musiikkikäytössä lattiakaiuttimilla pärjää jo hyvin ellei kuuntele urkumusiikkia tai jotain diskotekno jumputusta.

    Itsellä oli aikoinaan 35m2 kerrostalo yksiössä Denonin avr-1909 viritinvahvarin perässä wharfedalen Diamond 10.6 lattiakaiuttimet joista toinen oli tilanpuutteen vuoksi vielä nurkassa. Kamalat korostumathan se aiheutti yläbassoille, mutta samalla toi myös vähän lisää uloittuvuutta toistoon. Kyllähän niiden 35-40hz uloittuvalla toistolla tuli toimeen, mutta silti välillä jäi kaipaamaan leffojen räjähdyksissä niitä ihan matalampia jyrähdyksiä.

    Mikäli kaiuttimien käyttöaste on leffapainotteinen, niin kannattaa siihen subbariin panostaa. Ennemmin ostaa alkuun hyvät jalustakaiuttimet joiden soundi miellyttää itseä ja myöhemmin budjetin salliessa sit _oikean_ subbarin niiden kaveriksi (ei siis mitään kodinkoneliikkeissä myötävää apubassoa Jamot jne...). Tulevaisuudessa jos sit nälkä kasvaa syödessä ja haluat sen 2.1 setin laajentaa 5.1 setiksi, voi hankkia riittävätehoisen AV-vahvistimen ja joko toisen parin samanlaisia jalustakaiuttimia taikka saman valmistajan mielellään samaa sarjaa olevat isommat kaiuttimet eteen ja siirrät olemassa olevat jalustakaiuttimet taakse.

    Jos vaan mahdollista niin kannattaa kuitenkin käydä paikallisissa hifiliikkeissä koekuuntelemassa eri ratkaisuja. Yksistään lattiakaiuttimillakin kuitenkin saa jo tarkemman bassontoiston kuin samanhintaisella jalustakaiutin+subi yhdistelmällä, vaikka toisto ei uloittuisikaan yhtä matalalle. Wharfedalen kaiuttimissa on hyvä hinta/laatu -suhde ja noitakin Dalin Zensor sarjan lattiakaiuttimia on monet kehuneet.
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2013
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Rakennussarjat sitten erikseen. Ja vaikka kaiuttimesi varmasti selvittävät tämänkin raja-aidan, mutta olisi pitänyt sanoa, että alle 30hz -3db ja 90-100db paineilla.
     
  14. Kosta87

    Kosta87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harkinnassa tällä hetkellä kaiuttimiksi B&W CM1 kaiuttimet sekä vahvistimeksi Pioneet 5.1 VSX-527.

    Vahvarissa ilmotettu tehot 130W per kanava ja onko tuo hyvä cm1 kaiuttimelle? Myöhemmin basso sitten.. Mitäs mieltä?
     
  15. Puottis

    Puottis Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2012
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistimen todellinen jatkuva teho ei ihan tuota 5x130W mainoswattia ole virtalähteelle ilmoitetun maksimitehon ollessa vain 450W, mutta tuohon rahaan kuitenkin hyvä perus AV-vahvistin. Tuo riittää mainiosti jalustakaiuttimille ainakin stereokäytössä.

    Oletko käynyt koekuuntelemassa noita kaiuttimia? B&W CM1 on hyvä valinta, mutta suosittelen myös about samaan hintaluokkaan kokeilemaan ainakin Aurelian Magentaa ja Amphionilta Helium 510/Helium 3. Noiden Aurelian ja Amphionien soundi tosin on B&W kaiuttimiin verrattuna huomattavasti kirkkaampi, mutta noiden osalta se ei välttämättä ole haitaksi. Itsellä on ollut aikasemmin Helium 3 pari. Nuo oli hinta/laatu suhteeltan hyvät, soundi oli avoin ja eroitteleva sekä diskantit soivat puhtaasti.
    Helium 510 on muuten vastaava kuin Helium 3, mutta 510:ssa on suuntaavutta parannettu hieman ja soundi on helium 3 verrattuna vielä aavistuksen avoimempi.

    Varauksella voin suositella myös Aurelian Aniara kaiuttimia, joka on melko tummahko soundiltaan. Pieneen kokoonsa nähden yllättävän isolta kuulostavat kaiuttimet ja bassontoistossakin on uloittuvuutta kokoisekseen hyvin. Aniara vaan on suht epäherkkä kaiutin, joten vaatii vahvistimelta paljon soidakseen hyvin sekä isompaan tilaan äänenpainevarat on hieman rajallisemmat.

    edit. Näköjään tuokin B&W CM1 on myös suht epäherkkä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2013
  16. Kosta87

    Kosta87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, sen tiesinkin ettei ne watit ole samaa mitä ilmotetaan..

    Paljon on CM1 kehuttu ja pidän juuri sen hieman tummasta saundista sekä suht hyvästä bassontoistosta. Kirkkaammat kaiuttimet ei ole minua varten..