Vaihtoehto Lumotv:lle

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana azorblade, 04.11.2013.

  1. azorblade

    azorblade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.04.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä on ollut pari vuotta lumotv iptv käytössä ja nyt kun telekarelia ja elisa yhdistää toimintansa niin paikallisoperaattorin tarjoama iptv palvelu loppuu ja on mahdollista korvata elisa viihteellä. Olen yrittänyt etsiä vaihtoehtoa, mutta en vielä toimivaa kokoonpanoa ole keksinyt. Olisiko jollakulla ehdottaa vaihtoehtoa.

    Oma / perheen tv katselu muodostuu paljon tallennuksista tai viivästetystä katselusta. Lumotveen ja aiemmin käytössä olleeseen tvkaistan automaattisen kaiken normikanavien ohjelmien tallennukseen tottuneena tuntuu hankalalta tallentaa ohjelma kerrallaan tai luoda sääntöjä jolla saisi kaiken talteen mitä tulee katseltua. Sinänsä tv:n katselu on vähäistä ja ehken tarvitsisi automaattista tallennuspalvelua, mutta ajatus ilman sitä tuntuu hankalalta.
    Paluu takaisin tvkaistaan ei innosta, kun ehti tottua lumotv:n käyttäjä ystävällisempään ulkoasuun jota vaimokin osaa käyttää. Ja tvkaistan lisäksi pitäisi olla kumminkin joku toinen laite suoraa katsomista varten.

    Minkä näköisillä ratkaisuilla tällä hetkellä porukka katselee ohjelmansa?
     
  2. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsastahan Maxivision. Siitä löytyy oma ketjunsa tästä samalta alueelta.

    Ketjussa käsitellään osittain (jokaiselle IPTV-palvelulle ominaisia) ongelmia, mutta löytyypä sieltä positiivisiakin kokemuksia mm. itseltäni. Maxivision ei mahdollista kaiken sisällön automaattitallennusta, mutta jos perheenne seuraa vakiosarjoja, riittää Maxivisionin 100 määriteltävää tallennussääntöä melko pitkälle. Tallennus toimii hyvin vakiokanavilta ja lienetkin tietoinen maksukanavien yleisistä tallennushaasteista IPTV-palveluilla. Tähän puutteeseen MTV ja Maxivision julkaisivat viime viikolla CatchUp-toiminnon (lisää tietoa Maxivisionin sivuilla) C More Playn kaveriksi. Maxivisionilla on tietääkseni 14 vrk kokeilu/palautusmahdollisuus, jolloin et häviä mitään kokeilemalla palvelua.

    =)juha
     
  3. azorblade

    azorblade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.04.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos mielipiteestä.
    Ehdin myös tässä jo hieman tutustua maxivisioniin, sekin on kehittynyt tässä muutaman vuoden aikana. Ja olisi varmasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.
    Tällä nyt lähdetään kokeilemaan, jos ei sovi meidän käyttöön niin sitten uudestaan ongelmaa ratkomaan. Ei tarvitse vaihtaa nettiäkään elisalle ja myydä sielua kahdeksi vuodeksi.

    antti
     
  4. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Nykyisin on olemassa myös ElisaViihde Ilman Laajakaistaa eli nettiyhteys pysyy nykyisellä tarjoajalla.
     
  5. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen katsastellut muutamaa vaihtoehtoa ja vastaavaa komboa ei oikein meinaa löytyä kuin edellä mainittu. Jokaisessa palvelussa on omat puutteensa, mutta itse pidän erityisesti seuraavista Maxivisionin toiminnoista:
    - Jakelussa kaikki maksuttomat kotimaiset HD-kanavat (YLE HD, MTV3HD, Nelonen HD ja Fox HD)
    - Tallennussääntöjä riittävästi
    - Tallennuksen aloitus jopa ohjelman loppumetreillä, siten että tallennetaan kuitenkin koko ohjelma
    - Edelliseen liittyen CatchUp, eli minkä hyvänsä ohjelman katselun voi aloittaa alusta niin kauan kuin ohjelma on menossa
    - Tallennusten katselu tallentamisen aikana

    Puutteitakin on:
    - Maksukanaville ei ole paikallistallentavaa boksia. Tuo uusi MTV Total CatchUp on mielenkiintoinen korvike! Näinhän sen pitäisikin olla...
    - Tallennuksia ei voi kansioida tai merkata tageilla ryhmiin
    - Boksi ei muista keskeytyskohtaa, jos ohjelman katselu keskeytetään ja halutaan jatkaa esim seuraavana päivänä.

    Joka palvelulla on omat plussat ja miinukset...

    =)juha
     
  6. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän kannattaa suhtautua varauksella... Elisa myöntää omilla sivuillaan (mm. palvelukuvauksessa) että palvelu on beta-asteella ja edellyttää silti 24kk sopparia. Kävin tutustumassa tuohon Elisa Shopissa kun mietin rinnakkaista vaihtoehtoa kodin kakkostelkkarille. Valtavan palveluun kuuluvan tallennustilan ja kansiointimahdollisuuden lisäksi en löytänyt mitään, joka olisi toteutettu paremmin tai edes yhtä hyvin kuin äskeisessä postauksessani luettelemani asiat joita arvostan. Kannattaa käydä tutustumassa ennen kuin tekee sitovan sopimuksen!!

    Jokaisella on toki omat painotuksensa, joten oma mielipiteeni on vain "oma mielipiteeni".

    =)juha
     
  7. Läskisoosi

    Läskisoosi Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2012
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, tuo olisi todella tervetullut parannus!

    Käytettävyysmiinuksiin voisi lisätä vielä viipyilevän ohjelmaoppaan: Edes parin sekunnin kymmenyksen nopeutus epg:n päivittymisessä sitä selailtaessa toisi paljon mukavamman käyttökokemuksen. En tiedä, ovatko muiden IPTV-tarjoajien boksit sen parempia, mutta Topfield-digiboksin ripeys oli selvästi toista luokkaa.
     
  8. JuhaN

    JuhaN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    548
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maxivisioni boksi tuntuu lataavan EPG:n kanava kerrallaan silloin kun sitä katsoo ensimmäistä kertaa kunakin päivänä. Muistiongelmista tuo tuskin johtuu, sillä sen jälkeen kaikki tiedot pysyvät nopeasti selailtavana. 100/10 kaapelinetillä tuo EPG:n latausnopeus on vielä siedettävissä rajoissa, joskin haluaisin mielummin, että EPG jatkaisi latautumista taustalla samalla kun vasta luen ensimmäistä sivua. Pitääkin kysäistä tuesta voidaanko edes toteuttaa heidän alustallaan...

    =)juha
     
  9. azorblade

    azorblade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.04.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lumon motorola 1910 boksi ainakin oli hidas ja jumiva, varsinkin kun tekee asioita ensimmäistä kertaa sillä käynnistyskerralla. Siitä tuskin hitaammaksi menee, ainakin tuo 1003 boksi pitäisi olla uudempi, jos nyt nopeuteen auttaa.

    Ja taloudellisesti tämä ei kannata, kun joutuu maksamaan elisa viihteestä sen 19,90e, ja sitten netti päälle. Lumotv sammui tänään meiltä, huomenna toivottavasti saan maxivisionin näkymään.


    edit: ei sammunutkaan :) , vaan ilmeisesti boksi veti kunnon jumit
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2013