PS3 mediaserver takkuaa

Keskustelu osiossa 'Mediatoistimet' , aloittajana Jva79, 09.11.2013.

  1. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on ollut vuosia käytössä tuo PS3 mediaserver-softa, jonka kanssa on aikanaan ongelmia ollut, mutta viimeiset 3-4 vuotta toiminut lähes moitteettomasti, tähän asti.
    Nyt jostain syystä olkkarin järjestelmässä videot tökkii jatkuvasti (pyörii sekunnin, sekunnin seis, pyörii sekunnin...), mutta yläkerrassa toimii normaalisti.
    Olkkarissa tämä toimii siis Sony Bravia EX-500 sarjan television ja langattoman verkon kautta. Yläkerrassa tämä taas toimii PS3:n kautta ja langallisessa verkossa. Langaton verkko tosiaan rajoittaa, mutta tähän asti 720p materiaali on toistunut ongelmitta, mutta 1080p:llä saattoi joskus nykiä.
    Tuossa televisiossa on myös näitä Sonyn omia videopalveluita, joiden kautta hd-materiaali toistuu ongelmitta ja samassa televisiossa olevan appleTV:n kautta netflix toimii myös normaalisti (langattomana).
    Tietokoneella olevat videot siis eivät tahdo pyöriä ps3 mediaserverin kautta, eikä myöskään windowsin oman mediapalvelimen kautta.
    Mistä siis lähtisin tällä kertaa vikaa etsimään? PS3 mediaserverin ohjelmistoversio oli joku 1.50, jonka päivitin uusimpaan 1.90.1 versioon. Mitään laitteistomuutoksia ei tässä välissä ole tapahtunut.

    Lisäkysymys, jos tuota en saa toimimaan. Saako jailbreikatun appleTV:n kautta toimimaan ps3mediaserverin tai jonkun muun (XBMC?) joka tukisi .srt/.sub tekstityksiä? (En ole siis omaani vielä Jailbreakia tehnyt, mutta jos tätä ongelmaa auttaisi, niin harkitsen vakavasti).

    Edit. tietokoneessa on Windows 7 64bit, 4 ytiminen prossu @ 3300MHz ja 12 gigaa muistia
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2013
  2. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vastauksia odotellessani aloin jailbreikkaamaan tuota AppleTV:tä (gen2). Eipä mennyt taas niinku strömsössä, vaikka oli kuinka helppo homma ja selkeät ohjeet...
    Muutaman yrityksen jälkeen jailbreak lähti seasonpassilla menemään, mutta eipä vaan tunnu toimivan. Kahden eri ohjeen mukaan tein, jotka molemmat oli samaa asiaa, mutta vähän eri tavalla selostettuna. Oma jailbreak ei mennyt täysin kummankaan ohjeen mukaan, mutta lopussa kuitenkin ilmoitti kaiken olevan ok. Tämän jälkeen, kun laitteen kytkee televisioon, vilahtaa omppulogo ruudussa ja sen jälkeen menee pimeäksi. AppleTV:ssä valo vilkuttaa tasaiseen tahtiin.
    Liitin laitteen uudelleen koneeseen ja palautin iTunesista. Sitten toimi, mutta eipä ollut jailbreakia. Laitoin Jailbreakin taas uudelleen ja taas ei käynnisty...
    Ohjeen mukaan seasonpassin pitäisi jossain vaiheessa joko pyytää käynnistämään itunes tai käynnistää se automaattisesti, mutta tätä ei minulla tapahdu koko aikana?
     
  3. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    774
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tosi kauan kun tein jailbreakin viimeksi, mutta muistelen että kannatti itse avata itunes niin silloin toimi.
     
  4. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatketaan yksinpuhelua.
    Jailbreak onnistui lukuisien yritysten jälkeen, kun olin tarpeeksi monta "steppaistep"-ohjetta käynyt läpi. Vain yhdessä niistä huomattiin mainita, että virtajohtoa ei saa irroittaa, ennen kun liittää televisioon ensimmäistä kertaa prosessin jälkeen.
    Muutaman tunnin värkkäämisen jälkeen sain XBMC:n asennettua ja videokansiot konffattua ja järjestykseen. Pääsin jopa kokeilemaan yhtä videota, joka bufferoi 30 sek, toisti 20 sek ja taas bufferoi. Päätin kuitenkin kokeilla liittää laitteen olkkarin televisioon ja jatkaa säätöä siellä, mutta eipä per**le käynnistynytkään enään. Logo vain vilahtaa ja jää vilkuttamaan valoa. Oli jo siis yön ajan tietokoneeseen liitettynä jailbreikattuna yön ajan sammuksissa (mutta virtajohto kytkettynä). Nyt menee hermo näiden vehkeiden kanssa.
    Ainakin taitaa olla selvää, että tuossa wlan:issa on jotain vialla, vaikka puhelin ja netflix tuntuu sen kautta ihan ok toimivan, mutta läppärillä myöskään ei videot toistu nykimättä. Wlan-reitittimenä on tuo Soneran (en ole varma onko kirosana, mutta saa sensuroida) tarjoama Thomson.
    Sen verran ehdin tuohon XBMC:een tutustua, että kunhan sen säätämisen jaksaa käydä läpi ja jos toisto toimisi nykimättä, niin ei jäisi ps3 mediaserveriä ikävä. Paras olisi jos saisi sen piuhan vedettyä olohuoneeseeen, mutta se ei oikein siististi onnistu ilman suurempaa remonttia. Luulisi nykypäivän wlanin kykenevän toistaa 720p videota 5 metrin päähän kahden puurakenteisen seinän läpi ongelmitta.
     
  5. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla oli tuo viestinkirjoitusikkuna auki pari tuntia, kun luulin jo saaneeni toimimaan ja jäi tämä vastaus huomaamatta.
    Muistaakseni kokeilin itsekin avata iTunesia ennen jailbreakia, mutta seasonpass ei kuitenkaan näkyvästi siellä mitään tehnyt, enkä loppujen lopuksi minäkään.
    Tuo nyt ihmetyttää, miksi ei enään halua käynnistyä, pitääkö taas koko homma tehdä uusiksi? Saattoi olla, että otin virtajohdon irti, ilman, että laite olisi ollut nukkumassa, mutta silti...
     
  6. hex

    hex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.03.2000
    Viestejä:
    774
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuulostaa että ko. jailbreak oli mallia "tethered" eli pitää tehdä uudestaan.. Uusimpaan firmwareen ei taida onnistua untethered. Itsellä on vanhempi firmis juuri siksi. Harmi että Apple suojaa noi laitteensa noin hyvin :-\
     
  7. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niinpä tietenkin. Mitäs vaihtoehtoja mulla nyt sitten on, kun se jailbreakin alussa ehdottama firmware signature backup ei onnistunut?
    Sinänsä hienoa, että netti on täynnä näitä oppaita, joissa kädestä pitäen opastetaan ja kerrotaan kuinka helppoa mikäkin on, mutta kuitenkin joka he**etin kerta niistä puuttuu juuri se oleellinen tieto, minkä vuoksi kaikki epäonnistuu. Viimeisimmät muistikuvat on ainakin windowsin siirtämisestä ssd-kovalevylle ja android-puhelimen roottauksesta, joista ensimmäistä en ole vieläkään saanut tehtyä...
     
  8. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin taas uudestaan. Kun palautin iTunesilla tehdasasetukset näytti appleTV versioksi 6.0.1 (tämän listan mukaan pitäisi siis olla untethered http://forum.firecore.com/topic/3418), mutta kun seasonpassilla tekee jailbreakin, niin sitten versio on 5.3 (listassa tuon kohdalla lukee tethered via seasonpass) Osaakohan täällä joku neuvoa eteenpäin. Pitääkö minun jostain etsiä vanhempi versio seasonpassista vai???
    Edit. ei taida olla vaihtoehtoja. Tuon tetheredin kanssa en ala värkkäämään, kun käyttö menee liian hankalaksi, kun sähköt on kuitenkin aina katkennut sillä välin kun tarvitsisi seuraavan kerran käyttää.
    Eli vinkkejä tuohon nykimiseen kaivataan siis edelleen. AppleTV palautetaan tehdasasetuksiin...

    edit. sori tää meni vielä kaikenlisäks väärään osioon, varmaan tuonne ohjelmistot puolelle olisi kuulunut...
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2013
  9. Duh

    Duh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikös iTunes palauta defaultina aina uusimman softan, eli tässä tapauksessa siis 6.0.1 (iOS 7), joka on julkaistu joskus lokakuun lopussa. Uusinta softaa ei taida vielä saada jailbreakattua, jos ja kun Firecoren listaukseen on luottaminen. Mitä Apple TV näyttää softaversioksi, jos saat sen käyntiin; 6.0.1 vai 5.3.? Tuo versionumerointi on vähintäänkin hämäävä, sanoisin.

    Vanhemman softan palauttaminen ei taida onnistua, joten ainoa vaihtoehto on odotella jailbreakia jos on viimeisin softa sisällä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2013
  10. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    AppleTV näyttää siis versioksi tuon 6.0.1 tehdasasetusten palautusten jälkeen. Tuon firecoren listan samalla rivillä on 5.1.1 (iOS 6.0.1 - 10A831) - untethered.
    Kun teen jailbreakin seasonpassilla, niin AppleTV näyttää versioksi 5.3, joka varmaankin tarkoittaa taas tätä, eli uusinta 5.3 (iOS 6.1.4 - 10B809) - tethered via Seas0nPass (siis uusin, johon yleensä jailbreak on saatavana).

    Edit. tuosta versionumeroinnista ei tosiaan ota selvää, että tarkoittaako tuota vasemmanpuoleista vai tuota iOS versiota. Tuota 6.0.1 versiota vaan ei tuosta listasta muusta kohdasta löydy ja olettaisin, että jos se olisi se kaikista uusin, niin jailbreak ei olisi onnistunut ollenkaan? Tuo vaan ihmetyttää, että miksei se jailbreakin jälkeen ole sitten tuo 5.1.1?

    Edit 2. Katsoin vielä tarkemmin tuolta AppleTV:stä sen version. Se on siis AppleTV ohjelmisto 6.0.1 (6646.80.1)

    Viimeinen edit tähän postaukseen :) Voisiko olla niin, kun heti ensimmäisellä kerralla homma oli kaatua siihen, että firmware signature saving ei onnistunut ja lisää ohjeita luettuani uskoin, että sillä ei ole väliä, mutta olisiko sittenkin niin, että tämä "vanhempi" 6.0.1 on siellä tallessa, mutta kun seasonpass ei saanut sitä tallennettua, niin se tekee jailbreakin aina uusimpaan versioon???
    Ymmärsiköhän kukaan mitä ajan takaa? Tämä nyt vaan on tällaista arvailua, kun en tuosta toimenpiteestä juuri ymmärrä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2013
  11. Duh

    Duh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    1
    Muistaakseni (ei nyt sattunut loota duuniin mukaan niin ei voi tarkistaakaan...) ATV näyttää nimenomaan tuon listan ekaa versionumeroa (=Apple TV), toinen viittaa vastaavaan iOS-firmikseen. Omassani taitaa olla versio 5.0.jotain, ei uskalla päivittää kun kerran toimii :)

    6.0.1 julkaistiin melkein saman tien 6.0 jälkeen, siinä taisi olla melkoisia ongelmia vähän joka toisella käyttäjällä. Ei taida olla vaan päivitetty vielä Firecoren listoille.
     
  12. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka sitten on mahdollista, että saan jailbreakin tehtyä (vaikkakin vain tethered), kun listalla lukee 6.0 (iOS 7.0 - 11A470e) - no jailbreak yet ?
    No enivei, niin se kuitenkin taitaa olla. Eli ei auta kuin odottaa, jos tuolle versiolle untethered jb joskus tulisi.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2013
  13. Duh

    Duh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.12.2006
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olisiko laitteessa ollut ennen jb-kokeiluja vanhempi, jb-kelpoinen softa sisällä, mutta sitten se jossain vaiheessa tehty iTunes-palauttaminen vetäisi uusimman, jb-epäkelvon version koneeseen? Kummalle kuulostaisi jos tethered-breikkaus onnistuu edelleenkin.

    Kertaalleen breikatun softan tethered-buutti ei onneksi ole kuin muutaman minuutin homma, eli ei välttämättä tarvitse untethered jb:tä odottaa. Ylipäätänsä jailbreakia joutuu joka tapauksessa vielä odottamaan, jos on uusin softa päässyt asentumaan.
     
  14. Jva79

    Jva79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.12.2009
    Viestejä:
    184
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama softa siellä on, mikä oli silloin kun homman aloitin ja 3-4 kertaa tuon jailbreakin tein. En vain halua jättää koko jailbreakia käyttöön, jos laite ei käynnisty sähkökatkon jälkeen, kun emäntä tuon kautta on viimein alkanut netflixiä katsomaan ja loppuu sekin, jos pitää alkaa tietokonetta välillä liittämään.