Thor: The Dark World (2013) (Alan Taylor / Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Christopher Eccleston)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.04.2013.

  1. VinSent

    VinSent Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinä missä Iron Man 3 oli käsittämätön sekoitelma täyttä paskaa ja uskomatonta nerokkuutta ja The Wolverine ihan kelvollinen rutiinisuoritus, niin Thor 2 oli aivan loistava. Vuoden 2013 sarjakuvaelokuva.

    Juoni oli suth perus Thor - menoa. Muinainen paha haluaa käsiinsä muinaisen MacGuffinin, aiheuttaen hävitystä matkallaan, mutta lopulta Thor saapuu ja iskee tätä varalla lättyyn. Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä. Jälleen kerran tosin kaikki Asgardissa tapahtuva sai haluamaan lisää samalla, kun pakolliset kohtaukset Maassa tuntuivat vain olevan tiellä. Tätä tunnetta pahensi se, että Asgardista oli karsittu edellisen leffan muovisuus ja se tuntui oikealta maailmalta. Lisäksi edellisessä leffassa Maassa kuhnaille tuntui sentään hyväksyttävältä, koska päähahmo norkoili siellä, mutta nyt tarjolla oli vain kolme (perusleffalle riittää yleensä yksi) comic relief - hahmoa.

    Huumorista puheenollen, Iron Man 3 (vannon, että en tahallani keksi siitä koko ajan jotain pahaa sanottavaa. Mä oikeesti tykkäsin siitä... vähäsen) sai minut pelkäämään, että Marvel yrittäisi liikaa matkia Joss Whedonin humorista kirjoitustyyliä The Avengerin menestyksen jälkeen tajuamatta, että vain hän osaa heittää huumoria ja draamaa katsojien kasvoihin ilman mitään näen näistä logiikkaa ja saada se toimimaan. Vaikka muutaman vitsin olisikin voinut jättää pois niin pääasiassa Thor 2 todisti pelon turhaksi ja huumori oli orgaaninen osa jokaista kohtausta. Ja lienee sanomattakin selvää, että leffan cameo (ei, ei Stan Lee) tullaan muistamaan yhtenä parhaimpana cameona Marvel - leffojen historiassa. Koko täysi sali raikui naurusta.

    Se lienee sanomattakin selvää, että Chris Hemsworth ja Tom Hiddlleston ovat syntyneet näyttelemään Thoria ja Lokia ja kaiken kruunaa miesten saumaton kemia. Onko ihan varmaa, että nämä eivät ole oikeasti veljeksiä? Näyttelijäkaartin heikoin lenkki on valitettavasti Christoper Eccleston Malekithina, mutta syytän tästä enemmän käsikirjoitusta, joka ei hirveästi tarjonnut miehelle työskenneltävää eikä tämän roolisuoritus muutenkaan mikään pannukakku ole. Ainoastaan melko yhden tekevä.

    Thor: The Dark World on siis kaikkea mitä Marvel - leffan pitääkin olla: hauska, mukaansa tempaava, toimintaa täynnä ja "Fuck Yeah!" - fiiliksen rintaan jättävä.

    Ai niin... Jos se pitää paikkansa, että Iron Man 3:n lopun toimintakohtaus sai Whedonin hermoilemaan miten hän pistää The Avengers 2:ssa paremmaksi, niin Thor 2:sen loppu saa tämän repimään olemattomia hiuksia päästään.
     
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kyllähän näitä Marvelin täyskontrolloituja filmatisointeja katselee. Jälki on aina sen himppusen verran vakuuttavampaa, kuin jakotuotannoissa. Tämäkin jaksoi viihdyttää alusta loppuun, vaikka tarinallisesti nämä ei nyt mitään ikimuistoisempia tapauksia olekaan. Vihollista ja isoa uhkaa sisään ja sitten vaan maisemia remonttikuntoon näyttävästi.

    Se että homma ei ainakaan vielä juuri puuduta, johtuu hyvinkin pitkälti näistä nappiin osuneista näyttelijävalinnoista. Karismaattisuutta ja uskottavuutta löytyy sankarista toiseen. Sivuosissakin niitä katseen kestäviä suorituksia.

    Vaara on toki olemassa, että jos tuollaisesta peruskaavamaisesta juonenkuljetuksesta ei uskalleta ottaa edes jonkinlaisia irtiottoja, niin voi olla ettei enää pidemmän päälle olekaan niin kivaa. Laskuhumalainen Marvel-pöhnä pysyttelee nyt ainakin vielä etäällä.

    :):):)½
     
  3. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tämä oli kyllä minusta paljon huonompi kuin se eka leffa, eikä sekään nyt ihan parhaimmistoon kuulunut. Se on kuitenkin paljon eheämpi kokonaisuus, kuin tämä. Näyttelijät nyt hoitavat hommansa ihan ok, mutta jostain syystä se ykkösleffan ylimääräinen muija oli pitänyt ottaa tähänkin mukaan ja hänen lisäkseen joukkoon ilmaantui vielä yksi täysin turha fillerihahmo, jonka nimeäkään en muista. Eipä oikeastaan tohtori Erikillekään ollut leffassa oikein keksitty mitään mielekästä käyttöä muuta kuin juosta ilman housuja. Thorin sankaritoveritkin taisivat saada vähemmän ruutuaikaa, kuin nämä "hauskat" turhakkeet. Näköjään mm. bayn transformers leffoista on opittu, että siinä pitää olla niiden leffalle nimensä antaneiden hahmojen lisäksi kasa kaikenlaisia turhia sivuhenkilöitä, jotta leffaan saadaan "sisältöä".

    Pahikset ovat myös aikamoinen pettymys. Ketä nuo helvetin goottihaltiat kiinnostavat? Eivät varmasti ketään. Joissain fantasiapeleissä muistahaltiat on kuvattu lähinnä sadistisina saatananpalvojina, ja vaikka tämä on vuosien varrella aiheuttanut itselleni huvitusta, olisin toivonut että nyt ne olisivat olleet edes sellaisia.

    2/5
     
  4. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Liityn kehujien puolelle. Minusta tämä oli parasta sitten ekan Iron Manin. 4/5.

    Trailerina Enders game. Olen odottanut tätä elokuvaa jo 80 luvulta. Kirjan luin silloin ja oli hyvä. Nyt jo unohtanut juonesta paljon, joten voi toimia kuten nämä Marvel jutut.
     
  5. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    älä kuitenkaan liian kovasti odota. On olemassa hyvä mahdollisuus, ettei Enders game tule kankaalle Suomessa ollenkaan.
     
  6. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kumpikaan asia ei tarkoita yhtään mitään vielä. Leffasta ei ole yhtäkään lehdistönäytöstä buukattu tuleville viikoille eikä sitä löydy esimerkiksi filmikamarin listauksista tällä hetkellä.

    Mutta tosiaan kuulin, että se on ns. "liipasimella".
     
  8. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllähän tämä heikoimpien Marvel-leffojen joukkoon jäi joskin tuntui ehkä osittain huonommalta senkin takia, että odotukset olivat liian korkealla. Ensimmäistä Thoria ei kehuttu juuri ollenkaan ja elokuva olikin positiivinen yllätys. Tätä elokuvaa kehuttiin sitten senkin edestä, mutta se paljastuikin ehkä Marvel-elokuvien saralta suurimmaksi pettymykseksi.

    Juoni nyt oli perushuttua, joka olisi varmaan ajanut asiansa jos elokuva olisi muilta osin ollut kunnossa. Pääpahiksessa ei paljon hyvää ollut, mutta ei välttämättä mitään erityisen huonoakaan. Paikasta toiseen pompittiin siihen malliin, ettei elokuva tuntunut jaksavan keskittyä oikein mihinkään ja kaikki tuntui hieman irralliselta. Hahmokaartiin oltiin jostain syystä lisätty vielä yksi turha Jar Jar Binks vaikka aiemmatkin olivat mukana. Tai oikeastaan kaksikin, sillä Loki alkoi sidekick-osuudessaan liikkua jo harvinaisen rasittavilla vesillä. Muutenkin elokuvassa oli (huonoa) huumoria yhtä paljon kuin toimintaa eikä jatkuva pelleily ainakaan nostanut pisteitä.

    Suurin pettymys elokuvassa oli jostain syystä paljon hehkutettu Loki. Mies vaikutti koulukiusatulta gootilta, joka innostui "suosiostaan" liikaakin ja päätti ryhtyä luokan pelleksi. Tarina antoi vielä ainekset hyvinkin mielenkiintoisen hahmonkäsittelyyn, mutta näistä mahdollisuuksista ei käytetty lopulta juuri mitään. Kemia Hemsworthin kanssa sentään toimi hyvin ja vieläpä melko vivahteikkaasti.

    Kaikenkaikkiaan elokuva oli melko heikko ja omaa elokuvanautiontoa häiritsi vielä entisestään liian suuressa roolissa olleet scifi-mausteet, joiden takia myös Infinity Gauntlet -tarinakin alkaa hieman huolettaa. Itselle kun tämä sarjakuvista tuttu "kosmisuus" on kaikkea muuta kuin scifiä, mutta katsellaan nyt mitä tästä vielä tulee.

    2/5
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Varsin samantasoinen elokuva tämä oli kuin ensimmäinenkin Thor. Patsastelut olivat paikoin puisevia ja hieman liiaan scifistelyksi lipsuttiin lentelyineen. Maahan sijoittuvat kohtaukset tarjosivat taas kohtalaisen toimivaa huumoria (ollen kuin eri elokuvasta) ja niistä jälleen pidinkin. Taas mystinen artefakti joutui pahojen käsiin ja koko maailman kohtalon oli vaakalaudalla, enemmänkin aihetta voisi näissä jo varioida.

    Kohtalaisen viihdyttävää perus-Marvelia, jotain uuttakin nämä jo kaipaisivat.
    :):):)
     
  10. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tuli nyt nähtyä ja täytyy sanoa, että tykkäsin. Toimi erittäin hyvin mielentilaani, kun halusin vähän irroittautua arjesta ja tämän leffan avulla se onnistuikin hyvin. Viihdyttävä pätkä, joka eteni hyvää tahtia. Kaikenlaisia fantasiaelementtejä oli saatu mukaan, ehkä kanssa tuo scifi hieman häiritsi, muttei ollut mielestäni liikaa. Huumoriakin oli hyvin, välillä olisi ehkä voinut vähentääkin, mutta erityisesti Lokin muodonmuutos -pelleilyt olivat viihdyttäviä.

    Thor -ykkösessä parhaat kohdat olivat koomiset kohtaukset, kun Thor seikkaili maapallolla (suuremmin muita hyviä asioita siinä ei sitten ollutkaan). Hienoa, miten tekijät ovat tajunneet, että Thor näyttää aika naurettavalta nykymaailmassa, joten sitä on käytetty hyväksi komiisin keinoin. Esimerkiksi ykkösosassa, kun Thorin entourage tepasteli New Mexicon kylässä, näytti se lähinnä naurettavalta ja haarniskojen muovisuus korostui entisestään. Tässä ei samaa ongelmaa ollut mielestäni tai se ei ainakaan korostunut samalla tavalla. Seikkailusta suurin osa kumminkin sijoittuu maapallon ulkopuolelle ja maapallon kohtauksetkit ovat pääosin sellaisissa miljöissä ettei Thorin hölmöys korostu. Ja jos korostuu niin sitä käytetään hyväksi.

    3,25/5 Olin sen verta positiivisesti yllättynyt, että annetaan noinkin hyvä arvosana. Ehkä mahdollisella toisella katsomiskerralla arvosana laskee (tai sitten ei), mutta nyt tuntuu hyvältä antaa tuollainen arvosana. Totta kai tässä on tätä fiilistä, että oli pakko tehdä Thorille leffa seuraavaa Avengersia odotellessa. Pari juttua onneksi eteni suuremman juonen puitteissa, joita en mainitse. Näyttelijät onnistuivat ihan hyvin ja luotto Alan Tayloriin ohjaajana nousi.
     
  11. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loppukohtaukset jättivät ihan hyvän maun suuhun leffasta tulevaa ajatellen, vaikka aika geneeristä CGI-mäiskettähän tämä oli alusta loppuun. Kuitenkin ihan viihdyttävä vaikka kaikkia perinteisiä supersankarileffakuvioita tässä seurattiinkin. Eipä tältä oikein muuta odottanutkaan.

    3/5
     
  12. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Ykkösosa oli poikkeuksellinen näiden supersankarileffojen keskellä kuivahkon huumorinsa ansiosta joka onneksi toimi. Tämä jatko-osa oli todella geneerinen nykyajan mitäänsanomaton efektimässäily joka oli pakko katsoa kahdessa osassa koska mielenkiinto yksinkertaisesti loppui kesken puolessa välissä. Alkaa todella kyllä tulla korvista ulos nämä marvelin teokset.

    1,5/5.
     
  13. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Miksi vitussa näitä elokuvia pitää katsoa jos niistä ei pidä?! :rolleyes: En minäkään kuuntele Cheekiä, koska kissojen nussimisessakin on enemmän melodiaa ja harmoniaa. :hitme: Omasta mielestäni tää leffa oli oikein viihdyttävää perus sarjisseikkailua, enkä mä tältä mitään muuta odottanutkaan. Sain mitä tilasin. Hiddlestonin Loki on kyllä kelpo pahis. 3,5/5
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jaksoin katsoa noin 30 minuuttia. En voi siis ymmärtää niitä, jotka kehuvat elokuvaa. Mielestäni typerää, päämärätöntä, cgi-huttua, joten jätin kesken.