Oldboy (2013, Mark Protosevich / Josh Brolin, Samuel L. Jackson, Elizabeth Olsen)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.11.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Oldboy on tarina Joe Doucettesta (Josh Brolin), joka joutuu kidnapatuksi ja olemaan vangittuna eristyksissä 20 vuoden ajan. Yhtäkkiä hän pääsee vapaaksi ilman selitystä ja hän ryhtyy selvittämään kuka otti hänet vangiksi. Pian käy ilmi, että todellinen mysteeri onkin se, miksi hän pääsi vapaaksi...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 27.11.2013)
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä onkin työstetty jo vuosia ja yhdessä vaiheessa pääosaan kaavailtiin Will Smithiäkin... Saapa nädä miten tarina kääntyy Ameriikkalaisyleisölle sopivaksi, veikkaan että alkuperäisversion tasolle tämä elokuva ei tule nousemaan.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Miksihän tuossa otsikossa mainitaan käsikirjoittaja Mark Protosevich, mutta ei ohjaaja Spike Leetä? No oli miten oli, en tule katsomaan koska Spike Lee on rasisti pahinta laatua.
     
  4. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Miksiköhän tästä pitää tehdä jenkki remake? Brolin on hyvä näyttelijä, mutta ei noin muuten vaikuta ihmeelliseltä.
     
  5. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Melkoinen tehtävä, jos haluavat pistää alkuperäisestä paremmaksi...
     
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Mission Impossible.
     
  7. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    No miksi sen edes pitäisi olla parempi? On niitä muitakin syitä remakeille olemassa...
     
  8. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuperäisen ilmestymisestä jo näköjään 10 vuotta :eek:
    Oldboy on kuitenkin yksi parhaista leffoista ikinä, joten tähän(kin) re-makeen odotuksen suhteellisen kauhun ja pelon sekaiset. No onneksi sentään Will Smith-Boy:stä luovuttiin. Tosin Spike Lee + Samuel L Jackson epäilyttää miltein yhtä paljon...

    Trailerissa näytti olevan paljonkin yksi yhteen kohtauksia alkuperäisestä leffasta. En tosin hetkeäkään usko että re-make saavuttaa alkuperäisen leffan täydellisyyttä millään tasolla. Oldboy on kuitenkin täysin uniikki tapauksensa varsinkin audiovisuaalisesti.
     
  9. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Voisiko joku paljastaa leffan loppu swistin kun näin sen korealaisen enkku teksteillä ja olen aika hidas lukemaan niitä joten minulta meni se tärkein varmaan ohi kun se ei niin ihmeelliseltä vaikuttanut.
     
  10. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Olihan tämä mainettaan parempi elokuva (esim. IMDb 4,9). Näyttelijät hoitivat hommansa hyvin, erityisesti Josh Brolin. Ohjaus/kamera työskentely oli kokonaisuutena toimivaa, vaikkakaan en henkilökohtaisesti pidä ”rasisti” Spike Leestä. Herran mielipiteet ovat olleet keskimääräisesti sitä luokkaa, että en yhtään ihmettele miksi Inside Manin toiselle osalle ei ole löytynyt rahoitusta.
    Hyvin oli alkuperäisen elokuvan tarina siirretty Yhdysvaltoihin, näin olisi pitänyt myös tehdä David Fincher The Girl with the Dragon Tattoon tapauksessa.
    Toivottavasti tulemme näkemään Blu-ray/Dvd julkaisuna Spike Leen Directors Cutin 104 min vs. 180 min, luultavasti tämä versio oli ns. rough cut tai sitten ei http://bloody-disgusting.com/news/3...pike-lees-three-hour-directors-cut-of-oldboy/
    Lisäminuutit elokuvalle toisivat elokuvaan sitä jotakin, mikä nyt jäi uupumaan.

    Oldboy 3+/5

    Floppihan tämä oli (budjetti $30 milj):
    Domestic: $2,193,658
    + Foreign: $2,667,364
    = Worldwide: $4,861,022

    Mutta ei niin paha floppi kuin The Legend of Hercules (2014). Sääli Rennyä, hän luuli jo tekevänsä uutta Gladiaattoria (toivottavasti ei). Elokuva ei enään mahdu Box Officen kympin sakkiin:weep:.
     
  11. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällä on IMDB:ssä 5.6. Varmastikin olisi yli 7.0, mikäli ei olisi remake. Fanipojat vaan ovat varmaan automaattisesti antaneet 1 tähteä tälle IMDB:ssä, kun alkuperäinen on "ainoa oikea". Ymmärrän, että usein, jos elokuvasta on tehty 2 versiota, niin usein se ensimmäisenä nähty tuntuu paljon paremmalta, kun sitä jälkimmäisenä nähtyä väkisinkin vertaa aiempaan nähtyyn. Funny Gamesistakin näin ensin myöhemmin tehdyn USA-version, ja kun katsoin sen jälkeen myöhemmin alkuperäisen version, niin se alkuperäinen versio tuntui aika paljon vaisummalta, siihen tosin vaikutti sekin, että molemmat versiot olivat tosi yks yhteen toistensa kanssa (olihan ohjaajakin sama molemmissa, Haneke), joten käytännössä sen saman tarinan oli nähnyt jo aiemmin. Vaikka olisin nähnyt alkuperäisen Funny Gamesin ensin, niin todennäköisesti olisin silti pitänyt remakea parempana, koska siinä on 2 suosikkinäyttelijääni (Naomi Watts ja Tim Roth). Toisaalta tanskalaisen Brödre -elokuvan näin kans vasta sen jälkeen, kun olin nähnyt siitä tehdyn Brothers -remaken, ja silti musta Brödre oli paljon parempi (vaikka Brothersin on ohjannut monta hyvää leffaa ohjannut Jim Sheridan), tosin niillä oli musta aika paljon eroa, ei Brothers oikein edes tuntunut remakelta verrattuna alkuperäiseen Brödreen.

    Itse en ole nähnyt alkuperäistä Oldboyta,
    siksi tämän loppu pääsikin yllättämään, todella karu loppu.
    4+ tähteä. Brolinilta ja Samuelilta loistotyötä, kuten aina, ja Sharlto Copleyn hahmosta
    huokuu hulluus häikäisevän hyvin.
    Hienoa musiikkia ja visuaalisesti hieno. Alkupuolella leffaa tuli vähän David Lynchin leffat mieleen, ja sehän on aina vain plussaa.

    Kun itselleni on mennyt ohi, niin olisiko antaa jotain esimerkkiä Spike Leen rasistisuudesta, kun ei ole itselleni tullut vastaan. Ihan hiljattain se oli ainakin New York Rangersin pelipaita päällä NHL-ottelussa katsomossa Jim Carreyn kanssa, ja hauskaa näytti molemmilla olevan. :D On Spike Lee ihan hyviä elokuvia tehnyt, varsinkin tämä Oldboy, sekä 25th Hour ja He Got Game. On toki huonojakin leffoja tehnyt.
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2014
  12. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tosin sellanen mieleen tosta Oldboysta, että
    mistä se Sharlto Copleyn pahishahmo pystyi olemaan varma, että se Elizabeth Olsenin hahmo kiinnostuisi Josh Brolinin hahmosta siinä mielessä, että harrastaa sen kanssa seksiä? Jos se oli kerta sen kaiken pääpointti, että niin tapahtuisi, miksi Sharlto Copleyn hahmo alunalkaen järjesti tuollaisen ansan Josh Brolinin hahmolle.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2014
  13. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Toissapäivänä tuli katottua lopultakin, en juuri tiennyt leffasta mitään muuta kuin tämän vankeuden. Myöskään alkuperäistä en ole saanut aikaiseksi katsoa. Viihdyttävä oli ja twistiä tuli puskista. Josh Brolin on loistava. Hämmästyttävää mutta jopa avokki tykkäs tästä. :)

    3,5/5
     
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tämä oli remakena kyllä parhaita mitä on tullut katsottua, alkuperäiseen nähden lähes yksiyhteen, muutettuna vaan enemmän nykyaikaiseksi...kunhan sinne päästään. Brolin hoiti hommansa hyvin ja
    Copley sekä Jackson
    säestivät pahiksina oivallisesti. Väkivalta ei enää päässyt samalla lailla yllättämään kuin ennen mutta silti tässäkin brutalismia on riittämiin. Ja se vasaramättö on tässäkin melkoisen hyvä. Ai niin, Olsen on niin söpö :thumbsup:

    4/5
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    600
    Netflixistä tuli katseltua. Sopivasti alkuperäisen juoni ehtinyt jo vaipua senverta unholaan, että juoni tarjosi edelleen yllätyksiä. Väkivaltakin oli sopivan brutaalia. Alkuperäisessä oli kyllä parempi se käytävän vasaraheiluttelu. Tässä mentiin jo vähän överiksi. Brolin veteli kuin teräsmies konsanaan ja vihulaisia tuli niin vidusti päälle. Ei tästä oikein mitään pahaa sanottavaa ole. Hyvä remake. Niin ja Olsen on aika namu... :)

    ***½
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Aika turha remake aika turhasta elokuvasta. Ei vais, oli alkuperäinen ihan mukaansatempaava elokuva, jossa riitti pervoja juonenkäänteitä ihan riittämiin. Tässä ne eivät tulleet yllätyksenä, joten vähän turhalta elokuva tuntui. Sinällään ihan ok leffa. 3/5.
     
  17. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Kuulun varmaan vähemmistöön kun sanon tämän remaken olevan parempi kuin alkuperäinen. Siinä missä alkuperäinen on osaltaan tekotaiteellista paskaa (paikoitellen kyllä on hienoa kuvaa ja lavastusta) jonka suuruus ei minulle oikein aukea, tämä amerikkalaistettu versio on suoraviivaisempi ja tylympi tekele. Harmi että Leen pitkää versioo tuskin tullaan näkemään.

    3,5/5.
     
    100mo tykkää tästä.
  18. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 274
    Saadut tykkäykset:
    164
    "tylympi" :D

    HAH !

    remake on nimen omaan sitä tekotaiteellista paskaa joka olisi saanut jäädä tekemättä.