Gravity (2013) (Alfonso Cuarón / Sandra Bullock, George Clooney)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.05.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Tohtori Ryan Stone (Sandra Bullock) on huippuluokan lääketieteen tutkija ja mukana ensimmäisellä sukkulalennollaan. Seuranaan hänellä on veteraaniastronautti Matt Kowalsky (George Clooney), joka on puolestaan viimeisellä lennolla ennen eläkkeelle jäämistä.
    Rutiininomaisella avaruuskävelyllä tapahtuu jotain järkyttävää - sukkula räjähtää ja Stone ja Kowalsky jäävät yksin. Kiinnitettynä toisiinsa he ajalehtivat keskellä pimeää avaruutta.

    Hiljaisuus kertoo heille, että he ovat lisäksi menettäneet yhteyden maahan.. ja samalla mahdollisuuden tulla pelastetuksi. Pelon kääntyessä paniikiksi jokainen henkäys happea kuluttaa heidän happivarastoaan. Mutta pelastus saattaa löytyä syvemmältä avaruudesta...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 8.11.2013 (USA:ssa 04.10.2013)
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2013
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  3. Mr. Kruger

    Mr. Kruger Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2012
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksiköhän tämä on vasta ensi kuussa tulossa Suomeen? Tallinnassa ollut jo näytillä pari päivää, ja Ruotsikin saa vielä tämän kuun puolella. Halu olisi kova käydä tarkistamassa, vaikka pääosassa onkin Bullock.
     
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Nippelitietoa...

     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No tuo nyt ei ole mikään suositus... olisi ehkä joskus Aliens:in aikaan ollut mutta nyt... taitaa jäädä leffa katsomatta, ihan sen vuoksi että Cameron tykkää, tuli niin negatiiviset vibat tosta kun mietin mitä mies on viimeaikoina tehnyt...
     
  6. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Porukan logiikka täällä on kyllä välillä ihan häkellyttävän nerokasta.
     
  7. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Minä en kyllä noihin cameronin puheisiin luottaisi ne voivat olla jotain mainospuheita tiedä vaikka herralla olisi jotain bisneksiä cuaron kanssa. En pidä kovin suurena mahdollisuutena että tämä elokuva olisi mestariteos mutta aion kuitenkin käydä katsomassa vaikka voipi huonokin olla.
     
  8. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä tämä kelpo pätkä oli. Tosin odotin ehkä vähän pohdiskelevampaa ja hillitympää meininkiä kuten ohjaajan aiemmassa Children of Menissä, mutta touhu olikin välillä lähes Armageddon-osastoa :)

    Toisaalta leffa oli toteutettu niin mukaansatempaavasti, että pienet korniudet ja ylilyönnit olivat oikeastaan aika luontevia. Lyhyestä kestosta huolimatta toiminta tuntui kuitenkin pikkuisen toisteiselta välillä ja pahimmillaan vähän niin kuin huvipuistojen kolmedee-elämyslaitteilta.

    Joka tapauksessa erittäin suositeltava elokuva tämä on ja siis nimenomaan elokuvateatterissa ja kolmedeenä, mikä tuli vähän yllätyksenä itselleni, sillä en ole digannut kolmedeestä aiemmin yhtään. Ehkäpä edellisillä kerroilla lasit ovat olleet jotenkin huonoja tai istumapaikka tai projisointi kehnompi, mutta tässä ensinnäkin 3D toimi moitteettomasti ja mikä tärkeintä, oli aika olennainen osa elokuvaa.

    Sen verran vielä juonesta, että
    luulin Clooneyn olevan tässä pääosassa, mutta tämähän oli ihan Bullockin show. Hyvin toimi kyllä näinkin, Bullock oli yllättävän kovassa vedossa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.10.2013
  9. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Vuoden elokuvatapaus katsastettu Night Visionsissa. Hieno pätkä, hyvin kuvattu ja tehty, visuaalisesti upea, ihan jännittävä muttei yllättäny juonellisesti ainakaan minua. Ehdottomasti kannattaa käydä vilkaisemassa teatterissa, sillä vaikea kuvitella tämän tekevän vaikutusta televisiosta katseltuna, varsinkin kun pakolliset mainoskatkot pilaavat rytmityksen. Kohtaukset jos sellaisia voi sanoa tässä olevan, ovat niin yhteen putkeen kuvattuja, että vaikea kuvitella mihinkään väliin sopivan mainoskatkoa. Eli ellei sinulla ole jotain kunnon kotiteatterijärjestelmää niin elokuvateatteriin katsomaan.

    3,75/5 Ehkäpä hieman liian ylihypetetty tai ei tämä niin tajunnanräjäyttävä ollut, vaikkei minulla kovia odotuksia ollutkaan. Hyvä filmi, jolle voisin antaa Oscar -ehdokkuuksia kuvauksesta, efekteistä ja vastaavista, mutta ei nyt ehkä parhaasta elokuvasta tai käsikirjoituksesta. Suosittelen kyllä katsastamaan.
     
  10. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    On kai niitä hiukan muitakin vaihtoehtoja kuin elokuvateatteri ja mainostelevisio..
     
  11. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Niin oma kotiteatterijärjestelmä, jonka mainitsinkin. Ja voihan sitä tavallisella dvd-soittimella ja telkulla tai läppärillä katsoa, mutta ei tämä varmaan niilläkään toimi niin hyvin vaikkei olisikaan mainoskatkoja katkomassa. Sanoin vaan, että tätä ei todellakaan kannata katsoa parin vuoden päästä MTV3:n tai Nelosen näyttämänä. Mitä tässä nyt on niin kummallista?
     
  12. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ei mitään, tuntui vaan hiukan hassulta, että mainitsit vuonna 2013 (ja vielä tällä foorumilla) elokuvan mainostelevisiokatselun olevan ylipäätään enää vaihtoehto. Tai siis kyllähän minäkin mainostelevision kautta vielä jotain elokuvia katson, mutta yleensä ne ovat sellaisia, jotka on nähty jo aiemmin joko elokuvissa / vuokrattuna / ostettuna / mainoksettomana maksutelevision kautta, eli aika harva kiinnostava elokuva enää tulee katsottua mainostelevisiosta, ainakaan niin ettei sitä olisi jo nähnyt. Tarkoitit varmaan, että mielestäsi elokuva toimii parhaiten isolta kankaalta katsottuna, mitä en epäile yhtään.
     
  13. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Aah, tätä hait takaa. Minun itseasiassa piti vain aluksi kirjoittaa, että tämä ei varmaan tunnu miltään televisiosta katsottuna ja sitten sain päähänpiston, kuinka huono tämä onkaan normi mainoskanavan ohjelmistosta katseltuna ja kirjoitin sitten siitä. Tällaiset tekniset elokuvat ovat juuri niitä mitä kannattaa teatterissa katsoa yleensäkin eikä tämä poikkea tuosta.
     
  14. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään nähty Tennarin ennakossa ja täytyy vaan todeta että olihan tämä ihan uskomatonta katsottavaa. Käsikirjoitus ja näyttelytyö oli juuri niin kovaa laatua kuin tekijöiltä odottaa, mutta kohokohta oli ehdottomasti silmiähivelevä 3D, joka jopa Tennarin b-luokan laitteistolla ja valotehoilla oli huikeaa. Yksi vuoden kovimpia leffoja, ei siitä pääse mihinkään. 5/5
     
  15. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Käsittääkseni alkuperäisessä kässärissäkin lukee kannessa "Gravity: Space Suspense In 3D", eli homma on mietitty kolmedeen osalta poikkeuksellisen pitkälle ja se kyllä näkyy. Joten jo toistamiseen korostan minäkin, että kannattaa ehdottomasti katsoa tämä juuri 3D:nä, vaikka ei sellaisesta lähtökohtaisesti pitäisikään. Tässä se oli tosiaan loistavasti toimiva ja erittäin olennainen lisä, toisin kuin vaikkapa tänään tsekkaamassani Thor kakkosessa (joka oli muilta osin ihan viihdyttävä kyllä).

    -T
     
  16. prisoner

    prisoner Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2003
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    6
    Pikkasen kyllä harmitti, kun kävin kattomassa tän 2D-versiona ja pari viikkoa myöhemmin olisin päässyt 3D IMAXiin kattomaan. Oon vielä pitkään odottanut seuraavaa hyvää IMAX-kokemusta. Taas jäi väliin.
     
  17. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    IS viisi tähteä, IL viisi tähteä, Episodi 5 tähteä, film-o-holic 5 tähteä, Dome.fi 5 tähteä. Film goer antaa vain neljä tähteä, joten onkohan tämä sittenkin paska?

    Lainauksia arvosteluista:

    "Gravity on vaikuttavin 3D-elokuva, jonka olen nähnyt. Se on omaperäinen ja kunnianhimoinen, jopa ihmeellinen – sana, jota nykypäivän tehosteleffoista tulee harvoin käytettyä."

    "Ihmeitä saa tapahtua, ellei tässä ole vuoden paras elokuva. Gravity on mykistävä avaruusdraama sekä kosmologinen painajainen, joka salpaa hengityksen teknisellä ja visuaalisella kauneudella sekä äärimmilleen viritetyllä jännityksellä."

    "Gravity on fyysinen katselukokemus, joka jättää urheilusuoritukseen verrattavan, euforisen jälkiolon."

    "Sandra Bullock ei ole vielä koskaan ollut yhtä hyvä missään elokuvassa. Myös George Clooney on erinomainen, mutta Gravity on ennen kaikkea Bullockin bravuurisuoritus, joka huomioidaan liki sataprosenttisesti Oscar-ehdokkuudella. Tosin niitä Gravity tulee napsimaan muutenkin ennätysmäärän. Ja melko todennäköisesti voittamaan suurimman osan. "

    "Gravity on monilla tasoilla toimiva elokuva. Se on viihdyttävä, jännittävä ja tunteisiin vetoava kokemus. Se on elokuva, joka on pääsee oikeuksiinsa vain valkokankaalla nähtynä. Gravity on ilman epäilystäkään yksi vuoden parhaimmista elokuvista ja uskomaton tekninen taidonnäyte."


    Illalla sitten näkee, että onko tästä mihinkään...
     
  18. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Myös Savon Sanomissa 5/5. En muistanutkaan, että naikkonen on jo Oscarin saanut (mikä lie ollut elokuva). Tästä kuulemma tulisi paljon enemmän ansaitusti. Kyllähän tämä kiinnostavalta kuulostaa, ei siinä mitään.
     
  19. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hieno oli katsella ja teknisesti täydellinen. 3D-vihaajana yllätyin sen toimivuudesta, taitaa olla ainoa 3D-leffa, josta näin voin sanoa. Olisi toiminut paremmin ihan selviytymistarinana ilman Hollywood imelyyksiä ja ylisentimentaalisuutta. Ajatus avaruudessa irrallaan ajelehtimisesta on jo sinällään niin pelottava, että se olisi hyvinkin jaksanut kannatella leffaa.

    3,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2013
  20. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    ... tekijöinä Meksikolainen isä ja poikatiimi, tuotantoyhtiönä Meksiko/Britti indie yhtiö. :rolleyes: