(Stereo)vahvistin sisäänrakennetulla DAC:lla?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Slummi, 30.10.2013.

  1. Slummi

    Slummi Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2005
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä on tullut ajankohtaiseksi saada halpa televisio/radio-setti rakennettua.

    Kaiuttimet löytyy jo valmiiksi, koska en ole saanut aikaa niitä myydä. Kyseessä tällaiset: Triangle Heliade

    Eli tarvetta olisi vahvistimille, joka noita kaiuttimia jaksaa ajaa (eli käytännössä lie kaikki stereovahvarit?) ja jossa olisi sisäänrakennettu DAC, että television voi suoraan heittää digitaalisella piuhalla tuohon kiinni ilman välissä olevaa DAC:ia. Vai millaisena ratkaisuna pidätte, että television kuulokeliitännästä vie signaalin AUX Iniin? En tarkemmin mitään signaalijuttuja tunne, mutta voisin kuvitella, että tuo ei kovin fiksua kuitenkaan olisi. En toki varmaksi tosiaan tiedä.

    Viritin olisi plussaa, kun radiota ei voi tällä hetkellä kuunnella oikein millään laitteella, mutta toisaalta en siitä niin erityisesti välitäkään. Myös USB-toisto ei olisi pahitteeksi, mutta toki jos AUX löytyy, niin voin kyllä puhelimen tai tietokoneenkin aina siihen kiinni laittaa ja soitella ämppärini sitä kautta.

    Ongelma näyttäisi olevan sellainen, että aika harvassa on kaksikanavaiset vahvarit, joissa on tuo DAC. Toki kotiteatterivahvistimet käy kanssa, mutta niissä menee vähän kaiutinpaikkoja hukkaan. No toki subbarin saattaisin joskus tylsyyksissäni vielä hommata.

    Osaisitteko siis ehdotella mitään käypäisen tuntuisia laitteita, kun budjetti pyörisi maksimissaan siellä kolmensadan tietämissä? Myös käytettyjä arvelin katsella, ja esim. käytetty AV-vahvari ei varmaan olisi huonoin vaihtoehto?

    Tällaisia olen itse esim. nyt vilkuillut. Nämä ovat hieman pienempikokoisia laitteitakin vielä, niin helpompi esitellä toiselle osapuolelle. :) Mitä luulette tuosta jälkimmäisestä, jaksaako soitella noita kaiuttimia kuinka hyvin?

    http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/PioneerVSX-S300&ChangeAction=SelectSubProduct

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/5797/djxnh/Denon-DRA-F109-viritinvahvistin-hopea
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Heti löyty tuommoinen
    Itellä 356DAC optisella kiini töllössä ja hyvin rokkaa....

    T: Vesku
     
  3. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikka en ole laitetta koskaan kuullut, niin listalle voisi laittaa vielä Kenwood RA-5000:n. Arvostelu löytyy Hifimaailmasta 04/2012 (löytynee kirjastosta ja jos ei, niin digilehden voi aina ostaa HM:n sivuilta) ja sen mukaan mm: "tehoa riittää ja alkaa antautua vasta yhden ohmin kuormalla" ;) Laite tukee vielä uusia ääniformaattejakin ja mukana on muutenkin a/v-vahvareista tutut ominaisuudet (radio, sis.rakennettu dac yms), mutta kanavia on vain kaksi ja pre-out subille.

    Lisätietoja valmistajan sivuilta: http://www.kenwood.eu/products/home/separates/avcc/RA-5000/

    Vaikuttaisi aika passelilta ratkaisulta Slummin tilanteessa ja varsinkin hintaluokan/budjetin huomioiden. Tämä taitaa olla tosin poistuva/poistunut malli ja kannattaa guuglettaa jos jostain huokealla saisi...
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2013
  4. Weekke

    Weekke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. Slummi

    Slummi Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2005
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksista! Tuo JayKayn ehdottama Kenwoodi näytti oikein kivalta, mutta nyt alkaa näyttää (tai oikeastaan kuulostaa) vähän siltä, että pitäisi kuulemma vähän pienemmässä laitteessa onnistua pysymään. Myös Weekken ehdottama Onkyo voisi mennä harkintaan, jos perinteisen kokoista vahvistista hankkisi.

    Nyt siis näyttää siltä, että pikkukoossa pitäisi mennä. Ehkä tähän pyrin vielä muutosta hakemaan, mutta se voi vaatia myös TV-tason uusintaa, ja sen hankintaan en kyllä nyt lähde. :D Vpv358 ehdottikin tuota NAD D3020 -digivahvaria, johon itse myös törmäsin eilen. Tuo laite kyllä lipsuu sinänsä aika rajusti yli budjetin, mutta hieman tuo saattaisi kuitenkin kiehtoa, kun se varmaan olisi jonkin ajan päästä mahdollista saada ihan kotiin koekuunteluun, kun paikalliseen niitä pitäisi tulla. Parin arvostelun perusteella pitäisi olla hyvä, ja saattaisi toimia jopa jonkinlaisena kuulokevahvarina. Ja onhan siinä hieno kaukosäädin :D (http://asset0.cbsistatic.com/cnwk.1d/i/tim2/2013/07/31/NAD_D_3020_35757056_12_610x436.jpg)

    Mutta jos tuo Denonin F109 olisi kuitenkin ihan soiva vehje, niin rahaa säästyisi se pari satkua. Ja kun alunperin tämä homma lähti liikkeelle sillä ajatuksella, että mitään hifiä en välttämättä tuohon tarvitsisi, mutta hieman alkaa taas lipsumaan... :)

    Toki NAD:sta merkkinäkin pidän ja pitäisihän sitä D3020:iä kuunnella heti omaa DacMagiciä ja C356BEE:tä vastaan. Ja jos se vaikka kuulosaisi paremmalta tai yhtä hyvältä kuin tuo C356 + DM, niin sitten ainakin voisi hyvillä mielin töllön kaveriksi sen hankkia ja ehkä pistää vanhat kamat myyntiin ja ostaa päävahvariksi samanmoinen 3020. Mutta jospa se nyt sentään ei pärjäisi tuolle nykysetille. Ainakin toivon niin :D

    Mutta etenkin jos jollain on kokemuksia tuosta Denonista, niin otan kokemuksia tai spekulaatioita ilolla vastaan. Toki edelleen normikokoisetkin ovat jollain tavalla harkinnassa.

    Pitää minun myös ilmoitella itsestäni jos otan tuon D3020 koekuunteluun, että miltä se kuulosti absoluuttisesti ja verrattuna nykyiseen musiikkisettiini.
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Itse olisin tarvitsemassa stereovahvistinta ulosrakennetulla DACilla. Ehdotuksia?
    :D
     
  7. Antimidas

    Antimidas Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2011
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Kenkku

    Kenkku Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2002
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällainen löytyy myös. Hegel H80. 2-kanavainen missä on sisäänrakennettu DAC. Pitäisi olla laadukas ja hyvä ääninen. Hinta alle 1500€.
     
  9. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et sitten tainnut lukea kysyjän alkuperäistä postausta, sillä haussa on vahvistin "siellä kolmensadan tietämillä" ja Hegel (joka varmasti on hyvä laite) menee jonkin verran tuosta budjetista yli :rolleyes:

    Jos alkuperäinen kysyjä Slummi ei ole vielä vahvistinta löytänyt, niin tuli vaan mieleen, että mahtaisiko tuollainen laihempaa slim-mallia oleva Marantzin tai muun valmistajan a/v-vahvari olla vaihtoehto? Näitä voi vallan hyvin käyttää myös kaksikanavakäytössä ja esim. itselläni on Marantz NR-1602, johon olen ollut varsin tyytyväinen jo kohta parin vuoden ajan. Tästä mallista löytyy kaikki tarvittavat liitännät ml. pre-outit subille ja pääkanaville (esim. aktiivikaiuttimia ajatellen) ja käytettynä saisi varmasti ns. asevelihintaan. Tuoreempiakin malleja löytyy jo parikin ja kannattaakin verrata speksejä ja miettiä tarvitseeko kaikkia uusimpien mallien ominaisuuksia. Itse en enää jaksa innosta joka 'vetin härpäkkeestä ensimmäisten joukossa ja pärjännen hyvin tällä a/v-virvalla vielä jonkun vuoden. Varsinaisten kaksikanavalaitteiden osalta en sitten lupaa samaa ;)