Tähtihetki (YLE TV1, perjantaisin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Groke, 22.11.2005.

  1. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Otsikossa mainitusta ohjelmasta ei ainakaan haulla 'Tähtihetki' löytynyt ketjua. Siksipä mainitsenkin tämän, itsekään kun en tätä ohjelmaa heti ole huomannut, lähetysajoista johtuen.


    http://www.yle.fi/tv1/tahtihetki.php
    "Perjantaisin klo 8.15 ja 15.50

    Tähtihetki on Aamu-tv:n uusi viikoittainen elokuvaohjelma.

    Kymmenminuuttisessa ohjelmassa esitellään ja arvostellaan viikon ensi-iltaelokuvat. Esittelyistä vastaa toimittaja, elokuvakriitikko Manu Haapalainen ja tähdityksestä toimittaja Jaana Semeri ja elokuvaohjaaja Taneli Mustonen. Kriitikot antavat elokuville tähtiä skaalalla 1 – 5 ja perustelevat arvionsa sekä katsojille että toisilleen.

    Tuotanto YLE Kulttuuriohjelmat"​
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ihan lyhyt viikonlopun ensi-iltojen läpikäyntihän tämä vain on, mutta sopivan kriittisellä otteella ollaan kuitenkin liikenteessä ja annettuja arvosanoja (kumpikin arviojista esittelyn jälkeen mätkäisee kyseiselle elokuvalle 1-5 tähteä) osataan myös perustella. Onpa tässä joskus taidettu peräti DVD-julkaisujakin arvioida.
     
  3. Qaz

    Qaz Guest Guest

    Liittynyt:
    12.08.2005
    Viestejä:
    328
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän on jo tullut koulujenalkamisesta lähti joka kerta tullut katsottua kun perjantaisin kymmeneen. Pitempi aikaisella seuraamisella näyttää että aina mätkäistään semmoinen kolmoinen tai korkeampi ja homma ei näytä muutenkaan kauhean ammattimaiselta.
     
  4. mihy

    mihy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2004
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tähtihetki on jo pitkään ollut omalla katselulistalla. Olikin melkoinen yllätys, kun Esko Rautakorpi ilmoitti viime viikolla jakson olevan viimeinen Tähtihetki nykyisessä formaatissa. Tänään sitten nähtiin ensimmäinen uudistunut Tähtihetki, joka keskittyy ensi-iltaelokuvien lisäksi sarjoihin ja peleihin. Ohjelman alkuperäisidealle, elokuville, oli uhrattu aikaa pari minuuttia. Piti tämäkin ohjelma sitten pilata! :OI
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Imo traagista, ja suorastaan vastenmielinen esimerkki siitä missä mennään. YLE on kuitenkin verorahoitteinen kanava, joten valinta on hyvin puhtaasti ohjelmasta päättävien oma. Inhottavimmalla tavalla tuo muutos tiivistyy ohjelman nimeen, joka siis aiemmin viittasi monellakin tapaa elokuviin, kulttuurimme yhteen ydinalueeseen. Nyt sen sijaan se viittaa lähinnä populaariroskaan. Ohjelmaa muutettiin toki jo aiemmin kahdesta arvioijasta yhteen, mikä jo heikensi sen laatua ja katsomisarvoja, mutta kyllähän Rautakorpikin erittäin hyvin paikalle soveltui.

    Pakotin itseni katsomaan uudesta ohjelmasta toisen osan, kun YLE:n osin käsittämättömän Areena-politiikan seurauksena ensimmäistä ei saanut näkyviin. Juontajaksi, ja nimenomaan siksi eli nukeksi lukemaan hätäisen asialistan lävitse, on laitettu kuinkas muuten kuin vappupimiämäinen - kenties alkuperäisen tuttuja - nuori nainen. Joka tosin hengittelee hieman luontevammin joten käynee eri muotijoogassa. Tämä sinänsä hyvin muodostunut naikkonen osaa kyllä jokseenkin selvällä suomen kielellä puhelun. Entäs varsinainen sisältö. Ohjelma alkaa MTV:n roskakanavan palvontahetkellä, jossa täysin kritiikittömästi pikahaastatellaan jotain Helsingin kulttuuri-intoilijaa. Hyvää ohjelmassakin oli: vaikkakin lyhyt niin Myazakin haastattelujuttu oli maallikolle mielenkiintoinen, etenkin kun animaatioiden tekijät ovat jääneet ainakin itseltä paitsioon. Lopun peli-inserttikin antoi jotain uutta. Silti voi kysyä, ketä tällainen sillisalaatti palvelee, kuka odottaa sitä aina perjantaisin?

    Juontajaa voidaan ymmärtää siltä pohjalta, että kyseessä on epäilemättä feministi, sillä häpeilee istuma-asentonsa (jalat ristissä, kädet peittävästi rintojen edessä) perusteella naisellista vartaloaan. Tämän lisäksi pullotteli suuria silmiään ilmaisujen "MTV Music Awards" sekä "miljardin dollarin arvosta" aikana. Päivänselvää on lisäksi nykynuorelle feminaiselle ominainen hengityksen salpaava itsetyytyväisyys esille päästessä. Nariseva ääni lienee toki myös merkittävä indikaattori. Näitä kannattaa aina miettiä jos haluaa ratkaisun arvoitukseen missä laatu, sisältö tai linjakkuus.