Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

  1. 0200764

    0200764 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.10.2005
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    0
    KYLLÄ! Voit palauttaa pelkän turvan 30 päivän sisällä tuotteen ostosta.
     
  2. Plazma

    Plazma Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vahvistuksesta 0200764.

    Takaisin asiaan.
    Hyvä, että näissä uusissa malleissa on monipuoliset säätömahdollisuudet kuvanlaatuun ja näyttää löytyvän muutakin tarpeellista ja tarpeetontakin 'namiskaa'.
    Noita raportoituja lieveilmiöitä en ole itse vielä havainnut ja yritän myös välttää niiden tarkoituksellista etsimistä.
    Tuossa vanhassa mallissahan aikanaan oli suurin juttu ne 'purppuramadot'. Alkuun niitä tarkkaan tiirasin ja löysinkin ja kyllähän ne alkuun jossain määrin harmitti. ( piti hommata se Flightplan-elokuvakin ihan vain tuota tarkoitusta varten )
    Jossain vaiheessa kuitenkin unohdin nuo lähes kokonaan ja vaikka niitä aina silloin tällöin ruudulla esiintyi, eivät ne sitten enää häirinneet - lähinnä huvittivat.

    Sisäänajoa en ajatellut mitenkään erityisemmin tehdä, menen vain alkuun noilla tehdasasetuksilla ja sitten jossain vaiheessa lyön sopivat suositusarvot sisään.
    Tosin jotain automaatti-säätöjä pudotin tuolta jo pois päältä ihan tuon perus-menun puolelta.
     
  3. proto

    proto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    55VT60:stä on nyt tullut katseltua vajaa viikko, ja onhan se hieno peli monilta osin. Etenkin mustan taso ja värintoisto ovat todella pätevät. Mutta pakko myöntää, että ABL:n aiheuttama kirkkauden heikko taso silloin, kun ruudulla on paljon valkoista, tuli kyllä yllätyksenä. Valkoinen kun on tuolloin kaukana valkoisesta ja väitän, ettei edes muinaisessa Pansun 42PV60-plasmassa se ole noin harmaata. Tämä on seikka, jonka merkitystä joutuu puntaroimaan vielä varsin ankarasti 30 päivän palautusoikeuden puitteissa.

    Tuo aiemmin tässä ketjussa mainittu Netflixin kirjautumistietojen hukkaaminen päivittäin myös hiukan häiritsee, mutta jospa saisivat sen kuntoon päivityksellä. Myös Elisan kaapelikortin salattujen kanavien (lähinnä MTV3 hd ja Eurosport hd) satunnainen hidas salauksen purku ja tästä seuraava musta ruutu ja ilmoitus salatusta kanavasta vaivaavat. Sama ominaisuus kahdella erilaisella CI+-kortinlukijalla. Liekö muut törmänneet tähän?
     
  4. Plazma

    Plazma Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    proto, millaisella materiaalilla tuon ABL:n aiheuttama kirkkauden heikko taso tulee esiin. Tästä ei kait ole paljon ollut juttua täällä ( tai en nyt äkkipäätä muista nähneeni ) joten onko tämä mielestäsi ongelma tavallisessa elokuvan katselussa vai tuleeko esiin vain esim. nettiselailussa tai vaikkapa jääkiekkoa katsoessa?

    En ole nyt lyhyen 55VT60 tutustumisen aikana tähän osannut itse vielä kiinnittää huomiota.
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2013
  5. proto

    proto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo tulee tosiaankin parhaiten esille juuri mainitsemissasi jääkiekossa ja nettiselailussa (jota ei tosin mielellään tv:n selaimella harrastakaan) mutta myös muussa paljon valkoista sisältävässä materiaalissa. Normaalissa tv:n katselussa monet mainokset valkoisine taustoineen ovat jatkuva muistutus tästä. Ja vaikka normaalissa kuvastossa tuo ei varsinaisesti haittaakaan, tulee väkisinkin mietittyä kirkkaita maisemia katsellessa että joko se taas alkoi rajoittaa kirkkautta... Koska tosiasiahan on että juuri missään kirkasta taivasta tai lumisia maisemia sisältävissä kohdissa ei tule varsinaisesti mieleen että nyt sitä kirkkautta on liikaa. Valkoinen on puhdasta silloin kun sitä on vähän mutta sen osuuden kasvaessa limitteri alkaa rajoittaa sitä mielestäni turhan aggressiivisesti.
     
  6. jiimu

    jiimu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2009
    Viestejä:
    118
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos. Mitään katastrofaalista 50" hyödytöntä taulua tuosta ei tullut.
    Löysin vaihtoehtoisen ohjeistuksen controlcalin foorumilta television sammuttamisen tai virtakaapelin irtivetämisen sijaan. Poistuin srv-tool:sta pitämällä pohjassa EXIT -nappia, jonka jälkeen televisio käynnistyi itsestään uudestaan.
     
  7. Plazma

    Plazma Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, ei pitänyt ongelmia etsiä - mutta kysytään nyt kuitenkin tällaisesta.
    Laitoin Panan menuista sen vierityspalkin pyörimään, niin huomasin ettei ne valkoisena vierivät alueet ole tasaisen valkoisia vaan siellä on jotain epämääräistä harmaata seassa. Se ei siis ole tasaisen harmaata vaan sellainen laikukas...
    Voisiko joku VT60:n sarjalaisen omistaja vahvistaa näkeekö samaa, kiitos.
     
  8. Jusah

    Jusah Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2011
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiemmalla sivulla mainitsin itse juuri tuosta samasta ongelmasta. Elikkäs näkyisi olevan laajempikin ongelma.

    En juurikaan näe kyseisiä pystyraitoja tuolla videolla minkä imasa aiemmin linkitti, mutta hyvä laatuisella jääkiekolla näkyy kyllä erittäin selvästi. Tasaiset värit ja kameran liike niitä vasten ovat myös pahaa myrkkyä. Johtuu ilmeisimmin siitä, että heijastuksen estoon ja mustan syvempään tasoon käytettävä filtteri on asemoitu siten, että se ei ole suora vaan kupruilla. Tästä syystä on hyvin todennäköistä, että ei lähde pois ajan myötä. Takuun kattavuudesta kyseiseen "vikaan" en osaa sanoa. Ongelmaa kuvattu myös nimellä Dirty Screen Effect, DSE tai vertical banding. Ollut yleinen ongelma VT50 sarjalaisissa TV:ssä, mutta nähtävästi nyt jossain mittakaavassa myös VT60 sarjassa...

    Itsellä on pari viikkoa jäljellä kuukauden palautusajasta. Täytyy todella tarkkaan miettiä pidänkö TV:n vai en. Todella sääli sinänsä, koska TV on muilta osin aivan huippuluokkaa.
     
  9. Plazma

    Plazma Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ooops, pahoittelut - luin kyllä aikaisemmin tekstisi, mutta en osannut sitä sitten jälkikäteen tähän yhdistää koska tuo on pikemminkin juuri tuo 'Dirty Screen Effect' minulla, ainakin nimen perusteella.

    Itselläkin kolme viikkoa aikaa harkita, uskoisin että tuossa vanhassa plasmassa on ollut sama vika vaan ei ole tullut niin tarkkaan tutkittua. Tuon perusteella voisi olettaa, että ei häiritse normaalissa elokuvien katselussa - pistää kuitenkin harkitsemaan.
     
  10. Plazma

    Plazma Guest Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman seurasin tuota nyt tarkemmin, en kyllä havaitse tuota ilmiötä edes kirkkaissa mainoksissa vaikka sitä nimenomaan tiirailin.
    Kyllähän se katse normaalisti hakeutuu johonkin muuhun siinä kuvassa kuin tasaisiin pintoihin joten normaali katselutilanteessa tuon ilmiön havaitsemisen pitäisi olla vielä epätodennäköisempää.

    Kokeilin uudestaan sitä vierityspalkkiakin ja jotenkin näyttäisi se tausta ehkä hieman elävän tuossa tilanteessa eli nuo 'jäljet' eivät ole staattisia. ( tiedä minkä verran tuossa jo silmätkin alkavat harittaa kun tuijottaa tuollaista musta-valko-musta rullausta )
    Seurataan tilannetta.
     
  11. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Proto, mitä kuvamoodia käytät? Aikaisemmissa malleissa on ollut rajoituksia riippuen kuvamoodista, en tiedä onko nykyisissä?
     
  12. proto

    proto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytössä on pro-tilat, mutta tämän vuoden malleissa ei niissä ole enää rajoituksia kirkkauden suhteen. Toisaalta kuvatilalla ei ole varsinaista vaikutusta tämän suhteen. Sehän on toki selvää, että plasmat tekevät tätä enemmän ja vähemmän, mutta jotenkin odotukset olivat korkeammalla.
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Mikset käytä esikalibroituja THX-tiloja vai oletko itse kalibroinut erikseen yö ja päivä asetukset pro katselutiloille?
    Ainakin 42GT60Y:ssä THX tarjoaa oletuksena parempaa kuvaa ja selkeästi parempaa mustantasoa kuin kalibroimaton Pro.
     
  14. proto

    proto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    No yleinen kansainvälisten foorumien konsensus tuntuu olevan että Pro-tilat tarjoavat THX-tiloja paremman lähtökohdan (esim. tuolla: http://www.avforums.com/forums/18592817-post3.html). Ja olen tosiaan virittänyt noita niin, että toisessa pro-tilassa on päivä- ja toisessa yöasetukset. Eihän ne erot suuria noiden ja THX-tilojen välillä ole, mutta omaa silmää miellyttävät enemmän.
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ok, tuon linkin takaa ei kyllä löydy vertailua tehdasoletuksilla THX:n ja Pro:n välillä.
    Tosiaan kun vähän tarkemmin luki esim. HDTVtest:n arvosteluja niin lähtökohtaisesti VT:ssä Pro on ilmeisesti melko kohdillaan.

    GT60:sen arvostelussa on:
    As part of our in-depth testing, we calibrated both the Custom and Professional modes, and when it came to real-world content, we were unable to pick one over the other, although there were very minor differences in colour brightness levels which we could compensate for later. Test patterns however revealed that the [Professional] modes crush out more of the whiter-than-white shades which are present in some video signals, whereas the [Custom] mode retained a little bit of extra dynamic range. The whiter than white shades are quite rare in actual content and crushing them out really is no loss, but we have the option to retain them without any other compromises, so we used “Custom”.
    josta syytä itse kalibroin "Muokattu" kuvatilan ja telkku kun meni vanhemmilleni ja he eivät vaihtele kuvatilaa erikseen valoisalle ja pimeälle niin totesin tuon paremmaksi.
    THX-Cinema olisi ollut hyvä, mutta sen gamma oli melkolailla pielessä.
     
  16. anz

    anz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2013
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Törmäsin tähän itsekin. Poistuiko tämä ongelma Netflix-threadissa mainitsemallasi deaktivointikikalla?

    Ja olen huomannut senkin että salatun kanavan näkymään saaminen on joskus ylivoimaista. Useimmiten ilmenee itselläni siten että on jokin toinen kanava (esim. Yle HD) jonkin aikaa päällä, ja vaihdettaessa salatulle kanavalle (MTV3 HD) ei kuva tule millään näkyviin. TV:n uudelleenkäynnistys yleensä auttaa. Oletin että tämä olisi johtunut Clas Ohlsonin halpiskortinlukijasta mutta ilmeisesti ei ole sitten siitä kiinni.

    Sitten vielä kysymys: Pystyykö TV:n tallennuksen aloitus- ja lopetusaikoja säätämään jostain, esim. valitsemaan tallennuksen alkamaan 2 min ennen ja loppumaan 5 min ohjelman jälkeen? En löydä sitten millään mistään tällaista asetusta. Esim. Docventureseista leikkautuu lopusta tämän takia joka kerta pätkä pois.
     
  17. proto

    proto Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2003
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tuo sinun Ohlsonin kortinlukijasi merkiltään Dilog vai joku muu? Itse olen nyt kokeillut HD Thunderia ja jotakin Gigantin lukijaa, jolla ei ollut selkeää nimeä. Molemmilla sama satunnainen ongelma kanavien purun kanssa. Tuo HD Thunder tosin purkaa kanavat selvästi nopeammin silloin kun ongelma ilmenee, mutta ei silläkään tuo siis pomminvarmaa ole. Toisaalta HD Thunder sitten haluaa ilmoittaa jokaisella tv:n käynnistyskerralla onnistuneesta parituksesta isäntälaitteen kanssa puolen ruudun kokoisella ilmoitusruudulla, mitä tuo toinen lukija taas ei tehnyt. On nämä vaan ihme vehkeitä.

    Tallennukset tuntuvat toimivan myös vähän mitten sattuu. Eilen tallennettu puolen tunnin ohjelma toistuu reilut kymmenen minuuttia ja sitten toisto pätkäisee. Tuota ei saa tämän jälkeen alkamaan alusta kuin ottamalla tv:stä virtajohdon irti. Tuli myös vastaan sellainen ominaisuus, että salattua kanavaa tallentaessani en voinut katsella sitä samaan aikaan. Että taitaa kuitenkin WBOX HD 2 saada jatkoa työsuhteelleen.

    Panasonicin tuki muuten ilmoitti Netflix-ongelmista (kirjautuminen, kuvasäätöjen toimimattomuus) raportoidessani, että korjaus on työn alla.
     
  18. sepedeus

    sepedeus Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytössä la digitalin c+ kortti, ei ole mitään ongelmia ollut salattujen kanavien kanssa, ainoastaan kun tv.n laittaa päälle ja vaihtaa salatulle kanavalle, menee ekalla kerralla about 30s kunnes aktivointi tjsp tehty ja sitten näkyy kaikki hd kanavat ok (mtv3 totaliin kuuluvat). SSP:n kaapeli-tv käytössä siis. Tallentelen erittäin harvoin mitään ja silloinkaan en yleensä edes katsele, sen verran testaillut että niin sd kuin hd kanaviltakin on aina jotain tallentunut.

    Hyvä jos korjaus netflixiin tulossa.

    anz: ei auttanut deaktivoinnit eikä salasanojen vaihtelut kirjautumisongelmaan.
     
  19. ribremer

    ribremer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.10.2009
    Viestejä:
    56
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin juuri elokuvaa Vertical Limit, jossa on todella paljon valkoista lunta ja se todellakin oli valkoista. Ei minkäänlaista havaintoa omiin silmiini kirkkauden limitteristä, puhumattakkaan vertical bandingistä, mistä täällä on ollut paljonkin juttua. Valkoinen oli valkoista, taivas sininen, juuri sellainen kuin sen minun mielestäni pitäisi ollakin. Kaiken lisäksi valkoisessa oli valtavasti eri sävyjä kuvakulmista ja varjoista riippuen. Katsoin myös parit mainokset vertailun vuoksi tv:n hd kanavalta. Eipä ollut valkoinen enään valkoista vaan juurikin mainitsemaasi harmaata ABL:ää. Johtopäätös: jos lähdemateriaali on skeidaa, tämä töllö tuo sen esiin. Ja tv on 65VT60. Säädöt löytyy AVS-foorumilta jossa tämä kyseinen töllö on ollut testissä. Koplasin ne sieltä suoraan parilla muutoksella: Gamman pudotin 2,2:teen (2,4 söi mustan tasot) kontrastin tiputin 70:stä 65:een ja kirkkautta nostin nollasta +3:een.
     
  20. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Valkotasapainon ja värien tarkemmat säädöt tuskin sopivat omaasi, yksilöitä kun ovat ja muutenkin rapakon takana myös laitteet/firmwaret useasti hieman erilaisia kuin täällä Euroopassa.
    Jos nostit kirkkautta kolme pykälää, niin mustantaso heikkeni selkeästi!
    Voit käyttää tätä levyä myös silmämääräisten asetusten tekemiseen, siis lähinnä vain tuon mustanpään eli kirkkauden säädön osalta.
    Kirkkauden asetus on 99%:sti oikein tehdasoletuksella, kontrastia voi sitten säätää miten haluaa kunhan ei liikaa nosta ettei valkoisen sävyt häviä aivan yläpäästä.
    Terävyyden oikea asetus on 0, SD:llä voi aavistuksen nostaa jos siltä tuntuu.