Apua kaiuttimien valintaan.

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Chrysler, 20.10.2013.

  1. Chrysler

    Chrysler Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli alkuun suunnittelin vaan uutta subbaria vanhojen kajareiden rinnalle, mutta kun kävin hifiliikkeessä katselemassa päädyinkin vaihtamaan koko setin lähiaikoina. Eli nämä kaksi olisi vaihtoehtoina ja jos jotain vastaavan hintaista löytyy saa myös ehdottaa. Mutta näistä kaipaisin mielipiteitä:

    Eteen:

    Dali Zensor 7

    tai

    Magnat Quantum 677



    Keskelle:

    Dali Zensor vocal

    tai

    Magnat Quantum center 67



    Taakse:

    Dali Zensor 1

    tai

    Magnat Quantum 763



    Subbari:

    Dali e12f

    tai

    Magnat Quantum sub 6725a


    Eli Dali ja Magnat kiinnostaa, mutta kumpi olisi parempi valinta? Käyttö päivittäin tv:n katselussa ja leffoissa ja musiikin kuuntelua 3-4 kertaa viikossa. Paikkana puurakenteinen omakotitalo ja huone n. 24-neliötä. Hintaluokkana n.2000 euroa. Magnatit saisi Saksasta n.1500 euroon ja Dalit Suomesta n.1800 euroon.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Mitä, miksi ihmeessä? :confused:
    Nuohan poikkeavat rakenteeltaan täysin suunnitelluista vasemmasta ja oikeasta pääkaiuttimesta! Lopputulos ei voi mitenkään olla hyvä, jos keskikanavaan valitaan täysin muista poikkeava kaiutin. Valmistajan mainospuheet 'äänellisestä yhteensopivuudesta' ovat vain mainospuheita. Jos keskarin elementit, elementtien määrä, kotelotilavuus sekä tietenkin jakosuodin poikkeavat tyystin pääkaiuttimista, niin eihän se ääni mitenkään voi olla pääkaiuttimia vastaava, eli leffojen äänikuva on pilalla.
    Edelleenkin kaikissa etupään kolmessa kanavassa tulisi olla keskenään identtiset kaiuttimet. Tämä toki on hankalaa toteuttaa, jos pääkaiuttimiksi jostain syystä haluaa väkisin valita isot ja kolhot lattiakaiuttimet, joista ei välttämättä kunnollisen erillisen hyvin säädetyn ja järkevästi sijoitetun subbarin kanssa ole kovinkaan merkittävää hyötyä verrattuna jalustakaiuttimiin.
    Mitä, miksi ihmeessä? :confused:
    Toisinaan, ainakin noiden kahden kohdalla, "kaiutinvalmistajien" omat subbarit saattavat olla suorituskyvyltään vaatimattomia ja hinta-laatusuhteeltaan heikkoja. Subbarin merkin ei tarvitse olla sama kuin kaiuttimien. Monet erikoistuneemmat subbarivalmistajat tarjoavat parempaa suorituskykyä tai edullisempaa hintaa. Hakemassasi hintaluokassa BK Electronics ja SVS ovat syystäkin suosittuja subbarimerkkejä. Jos budjettia venyttää, niin esimerkiksi Paradigm, Velodyne ja Profel mallistoista löytyy myöskin hyviä subeja sisäänrakennetulla huonekorjauksella, joka parantaa sointia ja poistaa mm. huonetilan aiheuttamat korostumat (jopa tuo puinen huoneesi todennäköisesti vaikuttaa subbarin toistoon). Muun merkkisiin subbareihin huonekorjauksen voi ostaa erillisenä laatikkona nimeltä Antimode, ja tämä kannattaa ehdottomasti pistää harkintalistalle, niin paljon se yleensä parantaa subbarin toimintaa.
     
  3. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori OT ja pieni flametus, mutta nyt on pakko kysyä tässä kohtaa asiaa jo pitkän aikaa ihmetelleenä, että miltä se kuulostaa kun keskikaiutin pilaa äänikuvan? Kaikki täällä hokevat tätä samaa mantraa, mutta kukaan ei kerro mitä se käytännössä tarkoittaa ja miltä pilattu ääni soundaa :hitme: Ymmärrän kyllä nuo ym. perustelut, mutta eikös keskikaiuttimen tehtävä ole kuitenkin toistaa vähän eri asioita äänikentässä kuin pääkaiuttimien...

    Uskaltasin jopa väittää, että suurin osa asian aposteleista ei ole oikeasti ko. ilmiötä edes todistanut rinta rinnan setityksiä vertaamaalla :rolleyes: Omassa setissäni keskikaiutin (Rega RSVox) on käytännössä sama kuin takakaiuttimet (RS1), mutta vain vain kyljelleen käännettynä ja kun testasin toimivuutta kääntäen keskikaiuttimen pystyyn ja siirtämällän takakauittimet eteen Voxin rinnalle, niin lopputuloksena preferoin edelleen lattiakaiuttimien ja keskikaiuttimen yhdistelmää... Sanokoon virallinen kirja sitten mitä tahansa ;)

    Jotta kandee vaan testata ihan omin korvinkin raahamalla skobet kotidemoon, jos vain myyjältä saa...
     
  4. Chrysler

    Chrysler Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhtenä vaihtoehtona olisi myös hommata 4kpl Dali Zensor 3-kaiuttimia. Onkohan noissa millainen ero verrattuna Zensor 7:hin ja ykkösiin? Ei meinaa netistä löytyä oikein kokemuksia noista Zensor 3:sista. Toimisikohan ne kuinka pääkaiuttimina?
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Missään alan standardissa ei lue, että keskarista saatetaan ilmoille vain ainoastaan puheääniä eikä mitään muuta.
    Kyllä sieltä käytännössä usein tulee paljon muutakin kuin se dialogi. Mm. musiikkia, tilaefektejä ja autojen tai aseiden ääniä löytyy monesti keskikanavasta ihan siinä missä muistakin kanavista. Erilaisten siirtymien sekä kanavasta toiseen liukuvien "äänipannauksien" kanssa erilainen se keskari helpoimmin alkaa ihan käytännössä kuulua erillisenä.
    Saman sarjan hyllykaiutin kupeelleen käännettynä voi olla jopa sarjan "keskikaiutinta" parempi. Kuvaamasi Mid+Tweeter mallinen 2-tie kaiutin kupeellaan on vähemmän paha vaihtoehto (vaikka jakotaajuuden kohdalle tuleekin tietystä kulmasta nollakohta taajuusvasteeseen, mitä ei kaiutin pystyssä pitäen tulisi) kuin kahdella samaa äänisignaalia toistavalla midillä varustettu kupeellaan oleva MTM. Vaakatasoon sijoitetulla MTM:llä taajuusvasteeseen tulee pahoja kurttuja ja nollakohtia aina eri taajuuksille riippuen kuuntelijan sijainnista. (Joku joskus huudellut, että onhan MTM mallisia pääkaiuttimiakin olemassa arvostetuilta valmistajilta, mikä toki onkin ihan totta. Ongelmia ilmaantuu, kun MTM käännetään vaakaan. Kuulijat saattavat liikkua vaaka-akselilla esim sohvan istumapaikkojen välillä reilusti yli metrinkin keskilinjalta pois, mutta korkeussuunnassa kuulijan pää liikkuu yleensä huomattavasti vähemmän, eli yhtä pahaa virhettä ei pääsekään syntymään. Tismalleen suoraan edestä kuunnellen MTM keskari voisi muuten toimia, mutta elementit ja kotelot ja jakosuotimet olisivat kuitenkin edelleenkin erilaiset kuin muissa kanavissa...)
     
  6. Chrysler

    Chrysler Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin tänään kuuntelemassa Magnat Quantum 675 ja 673 kajarit. Kuulosti kyllä omaan korvaan varsin mukavalta. Pitää käydä vielä testailemassa omien levyjen kanssa.

    Näyttäisi saavan Saksasta tilaamalla paketin 677, 673 ja center 67 yhteishintaan 1150-euroa, joka on mielestäni varsin kohtuullinen. Ja siis pääkajarit on vielä pykälän paremmat kuin mitä pääsin kuuntelemaan paikallisessa liikkeessä. Suomesta ostettuna sama setti olisi n.1700- euroa. Aikamoinen hintaero!

    Olisiko tuo Magnat hyvä paketti tuohon hintaan. Ajattelin myöhemmin tilata Norjasta SVS SB1000-subbarin lisäksi.
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    :thumbsup: Juuri näin! Käydään paikallisessa erikoisliikkeessa kuuntelemassa tuhlaten myyjien sekä todellisten maksavien asiakkaiden aikaa ja sitten tilataan kamat "halvemmalla" Saksasta!
    Kävikö ollenkaan mielessä, että kuuntelumahdollisuus (eli asianmukaisten kuuntelutilojen sekä demolaitteistojen järjestäminen) ja asiakaspalveluun käytettävät ylimääräiset työtunnit eivät ehkä ilmestykään tyhjästä?
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    +1.

    Itsekin tilaan tavaraa netistä, mutta silloin en käy kivijalassa lain. Jos taas käyn "koeajolla", niin maksan palvelun siinä premiossa, jos ostopäätös syntyy.

    Alkup. kysyjälle onnea, toivottavasti muutkin alkavat toimia kuten sinä, niin päästään me kaikki kohta tilaamaan sokkona Taiwanista kamat, kun koekuuntelu ei onnistu enää missään.
     
  9. RAUSK1

    RAUSK1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2012
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komppaan kahta edellistä. Toivottavasti vielä sanoit myyjälle tilaavasi laitteet saksasta, koska asiakaspalvelu ei ole minkään arvoista ja ebaysta saa puoleen hintaan.
     
  10. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietyllä tavalla ymmärrän tämän arvostelun, mutta käännän kyllä asian toisin päin. Ei suinkaan ole asiakkaan velvollisuus ostaa tavaraa kalliimmalla, jos edullisempi vaihtoehto on olemassa. Koekuuntelun tarjonnut liike saa syyttää ihan itseään siitä, ettei pysty tekemään kilpailukykyistä tarjousta! Koekuuntelutilaisuushan on myös tilaisuus kyseiselle liikkeelle "kaapata" asiakas. Miksei näin tapahdu?
     
  11. Chrysler

    Chrysler Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, asiakaspalvelu, osasihan myyjä kertoa että nää on isommat kuin nuo, kun kysyin eri merkkien eroista. oikeastaan muuta ei tietänyt kuin hinnan kun koneelta katsoi sen. Ja tämä oli paikkakunnan parasta pavelua, kävin neljässä liikkeessä, mutta täällähän ei saa palvelua ellei puhu venäjää.

    - Eka liike jossa kävin: Omistaja ei ole paikalla ja paikalla ollut myyjä ei tiedä näistä oikein, nuo on varmaan hyvät. Valikoima lähinnä käytettyjä.
    - Toinen oli tämä josta tarjouksen sain. Lähinnä Magnat ja Wharfedale merkkeinä. Myös halpoja Jamoja oli.
    - Kolmas liike: Minä ei puhu Suomi eikä tietä näistä, pyytän toine myyjän. Ja sit odottelin puolisen tuntia ja lähdin kun ei ketään tullut. Täällä ei tosin kunnon kaiuttimia ollut, parhaat oli joku Jamon setti 5-kajaria 399-egen hintaan.
    - Neljäs liike: Ei kiinnostanut myyjiä vaikka koitin pälyillä. Ei ollut kunnon kajareita kuin yksi pari, nekin esittelykappaleet. Loput oli Jamoa yms. parin sadan laatikoita.

    Eli yhdestä liikkeestä löytyi hieman parempia kaiuttimia, mutta sielläkään niistä ei tiedetty mitään. Lisäksi lähes 600-euron hintaero on niin suuri, etten tuolla palvelulla tunne pätkääkään huonoa omaatuntoa tilata ne Saksasta.

    On varmaan eriasia asioida jossain oikeassa hifiliikeessä jossa myyjä osaa aiansa ja haluaa kertoa eri laitteista, täällä meillä päin ei vaan ole sellaisia. Tuo Magnat nyt soi omaan korvaan hyvin ja kävin lukemassa Hifimaailman arvion niistä, ja sai siellä ihan hyvät arviot. Joten mielestäni hinta/laatusuhde vaikuttaa ihan hyvältä. Varmasti parempia paketteja löytyy, mutta kun normaalilla työläisellä budjettikin on rajallinen.
     
  12. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Mitäs jos tekisit ekskursion isolle kirkolle ja jos nyt ei sentään Helsinkiin asti, niin Kotka tuskin lienee kohtuuttoman matkan päässä Etelä-Karjalasta..? Sieltähän löytyy ainakin Laatulaite (http://laatulaite.com/) ja eikös tuolla ollut se toinenkin kauppias..?

    Kannattaa myös huomioida, että "oikeissa" hifikaupoissa saa ja myös kannattaa tinkiä, sillä itse en ole yhdestäkään kivijalkamyymälästä ostanut laitteita listahinnoilla. Parhaimmillaan olen saanut lähes 20 prossan alennuksia tarjouspyynnöllä ja tähän kun laskee palvelun päälle, niin saa olla aikamoinen tarjous, että lähden enää kapineita ulkomailta tilaamaan. Ja kun kokemusta on myös Saksasta tilatun vahvarin takuuhuoltojutuista, niin sitä suuremmalla syyllä tuen kyllä kotimaista yrittäjää...

    Ai niin ja kaiuttimiin en tässä ota sen enempää kantaa, mutta noiden mainitsemiesi skobejen lisäksi voisin kuulematta heittää (kun halvalla saa ;)) listalle vielä mm. Verkkiksen ja Mareksin puoleen hintaan myymän Elac FS197-kaiuttimet...
     
  13. Chrysler

    Chrysler Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota Elacia katselin ja vaikuttaisi kiinnostavalta mutta kun ei pääse kuuntelemaan missään lähellä. Voi se olla että pitää vielä käydä vaikka Mareksilla kuuntelemassa ja pyytämässä tarjoukset. Tosiaan jos hinnassa päästään edes lähelle samaa niin toki ostan Suomesta, mutta kun tuossa oli hintaeroa 35%.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    ilmeisesti sun sanakirjassa edullisempi on synonyymi halvemmalle.

    Ja kivijalkaliikkeen hinnoissa näkyy se, että tuotteet saa nähdä ja kuunnella livenä, sekä keskustella hankinnasta asiantuntijan kanssa. Tottakai se lopullinen hintalappu on rahtusen suurempi, kuin netissä, mutta mitä sitten?

    Mutta hei, jos kerran tiedät, miten on mahdollista kuoria hinnat nollakate/tolkuton volyymi -nettikauppojen tasolle ja samaan aikaan säilyttää sekä fyysinen liiketila ja laadukas asiakaspalvelu, niin perustapa samantien Suomen paras hifikauppa!
    :thumbsup:
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Elac on saksalainen kaiutin, joten se selittänee edullista hintaa Saksasta. Ei ne erot yleensä noin tolkuttomia ole.
     
  16. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Mitä sitten?" Vastaus lienee päivänselvä useimmille meistä, joilla ei ole rajatonta budjettia leluostoksiimme.

    Useimmille kuluttajille "halvempi" on todella yhtä kuin "edullisempi". On tietysti seikkoja, jotka voivat kääntää asian toisin - heti tulevat mieleen vaikka hankalasti kuljetettavien tavaroiden takuuasiat. En tosiaan ostaisi isoa televisiota saksalaisesta verkkokaupasta, koska haluan esimerkiksi kotiinkuljetuksen tai noudon huoltotapauksissa.

    Kuluttajalla ei kuitenkaan ole mitään moraalista tai eettistä velvoitetta tukea paikallista kauppiasta yhtään sen enempää kuin saksalaistakaan. Niin kuin jo totesin, on kauppiaan asia osoittaa olevansa kilpailukykyinen - joko hinnan tai jonkin muun kuluttajaa hyödyttävän seikan muodossa. Harvoilla meistä on niin paljon "ylimääräistä" rahaa, ettei hinnalla olisi tässä harkinnassa huomattavaa merkitystä.

    Kauppiaaksi en ryhdy, antaa niiden yrittää, joille se sopii. Mikäpä muuten estäisi sen, että juuri Suomessa olisi vaikkapa Thomannin kaltainen volyymiverkkokauppa? Tätä olen usein ihmetellyt.

    "Hifikauppa" on sana, joka tuo mielikuvan kirkkoa muistuttavasta tilasta, pyhäköstä, johon mennään palvomaan elektroniikkaa ja kuuntelemaan papiston sepitelmiä yliluonnollisista ilmiöistä, joita maallikoiden on mahdotonta ymmärtää tai todentaa. Onneksi sentään oma pyhiinvaellukseni Iisalmeen vain vahvisti uskoani tiettyihin asioihin. :)
     
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Verkkokauppaa voi pyörittää vaikka kerrostalohuoneistosta taikka parilla kympillä vuokrattavasta minivarastosta käsin. Verkkokaupan toiminta on nykyään mahdollista yhden henkilön voimin ja lähestulkoon kokonaan ilman omaa varastoa, listaten suoraan maahantuojien ja tukkurien varastosaldot. Tietenkin tällöin liiketoiminnan kustannukset ovat merkittävästi pienemmät kuin oikeilla kauppiailla.
    Liiketila tarpeeksi keskeiseltä sijainnilta, kuunteluhuoneiden rakentaminen (ei toki koske giganttiloita ja vastaavia, mutta eivät ne varsinaisesti hifikauppoja olekaan (satasen jamojen kuuntelu ihmastoinnin pauhatessa ja muiden asiakkaiden mekkaloidessa ympärillä on yhtä tyhjän kanssa)), tuotteita omaan varastoon välittömästi saataville ja useita henkilöitä palkkalistoille, niin eihän siinä kovin helposti voi samaan aikaan tarjota vielä euroopan edullisinta hintaa. Lisäksi vielä arvonlisäverokin on puolenkymmentä pykälää korkeampi kuin vaikkapa Saksassa..

    Väitteesi moraalin ja etiikan merkityksettömyydestä on minun mielestäni täysin valheellinen. Sitähän moraali ja etiikka ovat, mielipiteitä, eivätkä mitään absoluuttisia faktoja.
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2013
  18. KiSaVa

    KiSaVa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2008
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    2
    OT
    Tämä on niin fakta kuin olla voi. Vielä askel ylemmäs niin valtakunnan päättäjillä on mielestäni jonkinlainen velvollisuus luoda sellaiset edellytykset että kauppiaan olisi edes teoriassa mahdollista olla kilpailukykyinen. Nykyinen veron veron veron päälle lyöty maksu loiseläjien elättämiseksi ei valitettavasti näytä näitä edellytyksiä parantavan. Yksittäisen kuluttajan on turha tästä huonoa omatuntoa kantaa tai yrittää pennosillaan asiaa muuttaa ojentamalla ne naapurille. Ongelma on korkeammalla tasolla.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Nyt meni vähän sekaisin asiat. Ei minulla ole mitään verkkokauppoja vastaan. Itsekin käytän niitä jatkuvasti. Se, mitäs vastustan vaikka ase kädessä, eräiden Saatanan Janarien tapa mennä toimivaan ja palvelevaan hifikauppaan tekemään kaiutinvertailua, kuluttaa pari tuntia myyjien aikaa ja ammattitaitoa - ainoana ja ennaltavalittuna tarkoituksenaan tilata valittu tuote mahdollisimman halvalla jostain muualta (ihan sama sinänsä, onko loppumyyjä suomalainen vai vaikka Uzbekistanilainen verkkokauppa).

    Silloin, kun tiedän tasan, mitä olen vaille, tilaan verkosta. Silloin, kun haluan tietoa ja omakohtaista vertailua, ostan liikkeestä, jos ja kun sopiva löytyy. Se, mitä en ikinä tee, on mene vaikka kantamyymälääni MarekSoundille, pyydä ruuvamaan viittä eri tykkiä tulille - ja sopivan löydyttyä tilaa sitä ebaysta.