Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. jt.syrja

    jt.syrja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2010
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen tykästynyt 14,4w/m ledinauhaan IP44 luokiteltuna, eli silikoninen nauha, jota on helppo pyyhkiä vaikka rätillä.

    Ensin kaapin pohjaan alumiini L-profiilia:
    https://www.dropbox.com/s/932175pgnur1d2u/Photo 21.11.2012 18.51.14.jpg

    Siihen nauha kiinni:
    https://www.dropbox.com/s/eqiejsofvojoyij/Photo 21.11.2012 18.50.08.jpg

    Ja lopputuloksena huomaamaton valonlähde, mutta todella tasainen valo:
    https://www.dropbox.com/s/lss4lcljfwzv6k3/Photo 21.11.2012 18.20.39.jpg


    Pistorasiat kannattaa jo ihan sähköteknisistä syistä pitää ihan täysin erillään valaisimista, niin saa asianmukaisesti vikavirtasuojatun 16A ryhmän ilma, että tarvii kirota paksuja lankoja rimpuloihin muuntajiin yms..
    Ja pistorasioiksi vaikka Schneider Exxact sarjan pintakulmakotelo, johon joko yksi 3-osainen pistorasia tai kaksi 2-osaista vinopistorasiaa, väreissä ihan hyvin vaihtoehtoja.
    https://www.google.fi/search?q=exxa...gI&biw=768&bih=928&sei=PtfiUfaYCYuQ4gSvuIHoCA
     
  2. jarpeli

    jarpeli Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Remontti kohdistuu 80-luvulla rakennettuun rivitaloon joten vikavirtasuojia sielä ei ole missään ja keskusta ei viitsi alata uudelleen tekemään. Saisihan vikavirtasuojan jemmattua vaikka minne, mutta seuraavilla omistajilla taitaisi olla hieman ongelmia jos vikavirtasuoja sijaisee muualla kuin keskuksessa. Mutta täytyy toki pistää hatun alle.
    Tällähetkellä tuone tulee 2 syöttöä, joista on otettu sekalaisesti valaistukselle ja pistorasioille sähköt.
    Seinälle asennettavat uppopistorasiat evät ole mahdollisia koska takana kiviseinä. Tämän takia tuollanen kaapin takanurkkaan asennettava olisi hyvä.
    Tuo etureunaan asennettu ledinauha saattaisi jopa toimia. Tähän mennessä olen ajatellut vain, että tuollaista peitelsitaa ei voi käyttää, koska takareunassa se estäisi kaiken valon.
     
  3. jarpeli

    jarpeli Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2008
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäisi nyt kuitenkin siltä,että ledi listaa taitaa tulla. Jotenkin se on vain niin halpaa ettei millään viitsi ostaa 300 eurolla lamppuja jos muutamalla kympillä saa nauhat muuntajineen. Suunnitelmat kin hieman muuttui. Kaappeja purkaessa tuli eteen ettei kaikki sähköt olekaan viety katon kautta niinkuin oletin vaan myös lattiasta tulee jotain.
    Ja helpoin ratkaisu on että rakentaa tuollaisen johtokourun tuohon 20cm kaappien tilalle. Siis sellaisen juuri ja juuri katkaisijan levyisen pienen ulokeen jonka sisällä on sitten helppo vetää johdot ja laittaa pistorasiat siihen sekä katkaisijat. Tämä auttaa myös siten ettei tarvitse tehdä 15 cm jatkoa massiivipuutasoon. Kuitenkin nuo kaapit olisi olleet melko turhat.
    Nyt vain pitäisi välitilan laatat keksiä. Parempi puolisko tahtoisi isot laata, mutta aiheuttaako tuo sen että pieni keittiö näyttää sitten vielä pienemmältä vai juuri toisin päin. Toinen vaihtoehto olisi vaalean tiilen näköiset laatat.

    Tämä on sitä kun itse tekee niin tulee sellaista kun sattuu tulemaan:D
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2013
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Kun itse tekee, niin tietää yleensä myös laadun, kun toinen tekee, niin silloin voi tulla mitä sattuu tulemaan!
     
  5. henx

    henx Guest Guest

    Liittynyt:
    03.10.2007
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä keittiöremontti on vasta haave-suunnittelu asteella, mutta nykyinen integroitu mikro on oireillut kännistysnappinsa kanssa niin pahasti että vaihtoon on menossa(ikää sillä jo se 10v.). Aina saa varautua painelemaan kännistysnappia lukemattomia kertoja, jotta lähtee päälle ja tämä "ominaisuus" yhdistettynä vauva + leikki-ikäisiin lapsiin ei oikein toimi.

    Hakusessa on siis integroitava mikro, mutta sen ongelmallisuuden tähän tekee laitteelta vaadittava 46cm korkeus. Näiden laitteiden hinnat ovat lähtien n. 400€ eli siis melko hintavasta hankinnasta väkisinkin kyse. Tuleva mahdollinen remontti vaihtaisi keittiön värit täysin, joten nyt ostettava laite ei todennäköisesti sopisi sitten tulevaan värimaailmaan. 36cm korkeita saisi selvästi halvemmalla ja mieleen tulikin saisiko jollain ritilä tms. systeemillä peitettyä tyhjäksi jäävän tilan mikron ylä-/alapuolelta?

    Kaikki ideat, ehdotukset ja laitesuositukset otetaan kiitollisena vastaan.
     
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
  7. prootus

    prootus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keittiiön remonttia suunnitteilla, oiskos hyviä ideoita minkälaisia led spotteja kannattaa laittaa välitilaan yläkaapin alapohjaan?
    Tulis noin 5 kpl ja ei tarvis olla ihan hirveen kirkas,himmennin ois kova sana mut ei pakollinen.

    Entäs lasikaapit 2kpl 600 leveitä ja 350 korkeita, savun harmaata lasia alukehyksillä, oisko tänne joku ledi nauha?
     
  8. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tuleeko välitilaan jotain muitakin työvaloja? En nimittäin oikein ymmärrä, miksi työvalojen ei tarvitsisi olla kirkkaita ja miksi niitä pitäisi vielä sen lisäksi voida himmentää? Toistaiseksi en ole törmännyt liian kirkkaisiin työvaloihin, mutta liian himmeitä on maailma täynnä. Työvalojen tarkoitus ei ole tuoda keittiöön tunnelmaa, vaan antaa riittävästi valoa työtasolle.
     
  9. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh mutta miksi niitä "työvaloja" ei halutessaan saisi tunnelmavaloina käyttää ? ...meillä on ainakin niin tehty kun juodaan iltasumpit ruokapöydän ääressä...
     
  10. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    No joo, ihan validi pointti. Mutta jos valoista tulee himmennettävät, niin silloin kannattaa varmaan laittaa mahdollisimman tehokkaat valot, jotta myös se ruoan valmistuspuoli käy yhtä mielyttävästi, kuin iltakahvittelu valojen himmaillessa. Ja jos taas himmennettävyys ei syystä tai toisesta toteudu, niin pitäisin mahdollisimman tehokasta työvaloa huomattavasti tärkeämpänä keittiössä, kuin tuota tunnelmointipuolta. Sen voitte hoitaa esim. laittamalla jonkun lämpimän sävyisen lattia- tai pöytälampun johonkin sopivaan paikkaan, tai sitten esim. valaisemalla se mainitsemasi lasikaapit sopivasti niin, että niiden valossa voi tunnelmoida. Meillä on tällä hetkellä nimittäin hiukan alitehoiset työvalot, ja se kyllä häiritsee varsinkin pimeään aikaan touhuamista keittiössä.
     
  11. prootus

    prootus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Himmennys juuri tuon takia, että jos keittiössä ei touhuta mitään ,niin ne valot voisi olla sielä esim päällä himmeänpänä.
    Tuo oli minulta vähän huonosti ilmaistu että ei tarvi olla kirkas...

    Mitkäs valot teillä sit on?
     
  12. janbax

    janbax Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keittiö on valmis lukuunottamatta välitilaa. Olen ajatellut taustavalaistua lasia. Eli kiertäisin välitilan ledinauhalla ja sen päälle lasi. Onko kenelläkään kokemusta minkälainen lasi väriltään ja paksuudeltaan toimisi parhaiten? 4mm valkoiseksi taustamaalattu?
    Mainostauluissa (joista siis idean sain) käytetään kait akryylimuovia mutta luulen sen naarmuuntuvan aika helposti.
     
  13. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huurrelasi (optiwhite) vois toimia tuollaisessa parhaiten. Vähän samat ideat itsellä ja sellaisella ajattelin laittaa.
     
  14. janbax

    janbax Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2013
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Optiwhite pitää varmaankin olla paremman valonläpäisyn vuoksi. Täytyy melkein käydä paikallisessa lasiliikkeessä testailemassa eri vaihtoehtoja.
     
  15. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Testasin tuollaista parilla eri palalla kun mietin jos olisin reunustanut saunan lasiseinät ledeillä. Muutama juttu:

    - Mikä tahansa asia lasin pinnassa saa valon taittumaan näkyväksi (lika, kalvo, rikottu pinta jne)
    - Efekti on voimakkaampi jos lasin pinta on rikottu (esim huurre tai etsattu)

    Suurin haitta tuossa on, että kaikki lika loistaa todella voimakkaasti. Huurre/etsatussa lasissa ongelma ei kyllä mikään älyttömän suuri ole. Lika oli juuri se syy miksi en tehnyt tätä saunassa: kalkki ja muu paska näytti tosi tökeröltä. (olisi ollut kirkas lasi)

    Itse laittaisin:
    - Etsattuna, koska ei ole niin lika-arka kuin hiekkapuhallettu huurre ja etsattu pinta kohti keittiötä jos etsauksen voi tehdä vain toiselle puolelle. Takaseinä valkoinen jolloin suurin osa valosta tulee hyötykäyttöön
    - Reunat kiiltävä hionta (jos vaan etsauksen kanssa mahdollista). Tällä tavalla reunat ei "syty" käytännössä lainkaan vaan efekti jää enemmän itse lasiin. Jos reuna on matta, siihen tulee tosi näkyvä valo
    - Lasi puhtaan valkoista, ei peruslasia joka taittuu vihreään

    Suosittelen käymään lasiliikkeessä ja lainaamaan palan. Sen jälkeen sitten kokeilemaan ja katsomaan paljonko tarvitsee tehoa. Jos tekee sekä ylös että alas, varmaan 7.2W saattaisi riittää. Jos pelkkä toinen suunta, pitäisi olla 14w nauhaa. Nauhan keston kannalta kannattaa käyttää pohjalla alumiinia, jotta lämpö ei nouse ihan mahdottomasti.

    Ja tosiaan: tuo on tosi kiva efekti, jos olisi laitettu välitilaan jotain, tuo olisi ollut valinta. Pikkusen siitä jo haaveilin rakennusvaiheessa, mutta päätettiin lopulta vain maalata, jotta erilaisia pintoja on mahdollisimman

    edit: ja tosiaan mitoista: mulla oli 8mm lasi, koska nauha n. 6mm. Ehkä voisi toimia myös 6mm lasilla, pitäisi kokeilla. Kapeampaa en laittaisi, muuten valo vuotaa ulos. Veikkaan kyllä että fiksuinta olisi ottaa 8mm lasi
     
    Viimeksi muokattu: 18.10.2013
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    työvaloista:

    14.4w/m ledinauhaa, muu on alitehoista. Värilämpötila sitten oman mieltymyksen mukaan.

    Jos keittiössä ei ole muuta mahdollisuutta tunnelmointiin, niin himmennys on pop. Tunnelmavalon kannalta kannattaa myös harkita esim sokkelissa olevaa valoa, vaikka se itsekseen ei välttis riitä
     
  17. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    katoppa Hella ambient led valoista netistä tietoja,niissä on itsessään sellanen tunnelma rinkula ympärillä joita saa erivärisinä ja tietysti sitten saa samoista valoista ihan työvalotkin,itse hommasin juuri sellaiset mutta niitä ei ole vielä kytketty. Ainoana huonona puolena tässä vaiheessa voi sanoa että ne ovat aika arvokkaita,olikohan jotain 42e/kpl+virtalähteet ja himmentimet. http://www.rakennusfakta.fi/tehokkaat-led-valaisimet-ambient-toiminnolla-36629/uutiset.html
     
  18. Juhivol

    Juhivol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä minä sen tiedän mutta en tätä alunperin kysynytkään...
     
  19. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko tätä kukaan toteuttanut? Jos on, niin kuvat ja kokemukset ovat erittäin tervetulleita. Miten lasin kiinnitys on tehty? kuinka tehokkaita ledejä, ylös ja alas vai vain toiseen? RGB-ledejä?

    Itselle on etsattu lasi tilattu välitilaan ja aikomus on juuri ledeillä se valaista. Pari viikkoa vielä aikaa itse toteutukseen...
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2013
  20. prootus

    prootus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ei muuten pidä sit ollenkaan paikkaansa että vain 14.4W nauha ainutta oikeaa. Minä ostin Proled.fi firmasta 8.6w/m nauhaa välitilaan ja tämä nauha on ainakin tuplasti tehokkaamppaa kuin puustellin myymä 14.4w nauha.Tuttavalla meinaa välitilassaan tuollasita. Minun tuo valaistus paketti on vielä himmennettävissä kaukosäädöllä.Hyvä niin koska valoa olis muuten jopa liikaa.

    Lasi vitriiniin ostin 4W/m nauha, tämäkin antaa enenmmän valoa kuin tuo tuttavan 14.4w/m nauha.