DVD Plaza -vierailu Genelecille - syksy 2013

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Zipman, 27.08.2013.

  1. vmv

    vmv Guest Guest

    Liittynyt:
    14.01.2002
    Viestejä:
    138
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, Zipmanille ja kaikille muille G-miehille isot kiitokset hienosta iltapäivästä ja illasta!

    Oli mahtava nähdä, että yrityksen arvot todellakin näkyvät konkreettisesti kaikessa tekemisessä ja ennen kaikkea tuotteissa. Illan aikana tuli sitten "heitettyä" ostoskoriin 7060B tulevan kotiteatterin perustaksi. Omistamisen ja kuuntelemisen iloa vuosiksi eteenpäin! :naminami:
     
  2. redtag

    redtag Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai voi tehdä muuta kuin yhtyä kiitoksiin, todella mainio yritysexcursio tarjoiluineen päivineen. Luennot olivat mielenkiintoisia ja niissä oli sopivan 'kova taso'. Enemmänkin olisi mielellään kuullut kaiutinsuunnittelusta yms., mutta siihenhän ei olisi yksi päivä riittänyt :). Genelecistä jäi myös päivän perusteella erittäin myönteinen kuva yrityksenä, joka on seurannut omaa linjaansa ja menestynyt sillä. Työtehtävät, varsinkin tuotekehityspuolella, vaikuttivat myös niin ikään todella mielenkiintoisilta.

    Kuunteludemot olivat toki parasta antia, suotta niitä sen enempää kehumaan. Tällä hetkellä itselläni on Genelecin 6010 purkit pikkupadan kera tietokonekäytössä ja olin alustavasti miettinyt niiden päivittämistä isompiin. Vaimennetut kuunteluhuoneet isompien tarkkailumonitorien kera tekivät kuitenkin tepposet ja 'päivitystarpeet' siirtyivät hieman toiseen luokkaan. 1238cf dsp-pari stereosubbareiden kanssa - huh - oikeasti varmaan parasta äänentoistoa mitä olen koskaan kuullut. Mikään 8030 ei kyllä enää kelpaa, seuraava ostos on vähintään 8260 :D.

    Ainut harmitus oli, että jouduin poistumaan jo melko aikaisessa vaiheessa. Onneksi ehdin käydä sentään pikaisesti saunomassa.

    Edit: tarkennusta mallimerkintään
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2013
  3. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kyllä kiitos taas. Antabusreaktiota ei tullut, mutta jostain syystä sitäkin huonompi olo aamulla. Mattopainia ei tullut saunassa mutta baarissa oli lähellä :) monennäköistä hiihtäjää mahtui taas joukkoon, itse ehkä pahimpana.. Ensivuoden osallistumistrilleriä odotellessa!
     
  4. Ultrablue

    Ultrablue Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.04.2012
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    4
    Unohtu eilen kysyä näistä auditoriossakin pyörineistä demo bd-levyistä että mistähän niitä olisi mahdollista hankkia? Pääsee toteamaan vertailuna oman setin, jonka jälkeen saattaa sitten alkaa jälleen kutkuttaa ajatus vaihtaa setti isompaan.
     
  5. AaJii^^

    AaJii^^ Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikille G-miehille erinomaisesta vierailusta :) Mahtavat ohjelmat oli, harmi kun piti lähteä niin "aikaisin" pois, olisi ollut mukava jäädä saunomaankin, ehkä sitten ensi vuonna jos sinne mahtuu vielä silloin :D

    Kiitos vielä kerran! :naminami:
     
  6. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Joku plazalainen näitä levyjä poltteli nimellistä korvausta vastaan. Löytyy itseltäkin hyllystä.
     
  7. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    En tiedä mitä Genelecillä pyörittivät, mutta seuraavassa ketjussa pitäisi olla apuja demoilutarpeisiin. https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/83240-Blu-ray-demolevyt
     
  8. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
  9. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Janne soitteli ykköstä. :) Se oma suosikkiklippi Tron Legacystä on kakkosessa, "rauhallinen purjehdus" kuten Janne muotoili ja Book of Eli ykkösestä.
     
  10. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Ei meillä ole ykköslevyä valikomissa. Book of Eli löytyy myös kakkoslevyltä.
     
  11. Brian

    Brian Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.02.2004
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitokset tältäkin suunnalta erittäin hienosti toteutetusta vierailusta! Äsken tuossa soitin omalla setillä pari kipaletta ja kyllähän siinä itku meinasi tulla kun vertasi eiliseen :) Ainutlaatuinen kokemus, ei voi muuta sanoa. Niin ja mukavia ihmisiäkin oli, ennen saunaa, saunoessa ja vielä saunan jälkeenkin! :)
     
  12. Mikkoeinari

    Mikkoeinari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.08.2009
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    ISO kiitos myös täältä kanssavierailijoille sekä etenkin järjestävälle seuralle. Reissulle oli korkeat odotukset ja ne täyttyivät heittämällä, menivät ylikin.

    Genelecin henkilöstön intohimo ja vihkiytyminen äänentoiston alttarilla veti jalat alta, ei ole ihme että moinen yritys menestyy.
     
  13. luru

    luru Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    190
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu eipä vaikkapa se Steven Wilsonin (muistaakseni?) demottu levy ihan samalla tavalla kotona soi. Aaronkin kuulosti "vähän" hunajaisemmalta kuin kotona.

    Itselleni jäi kyllä - kaikesta luetusta ja kuullusta huolimatta - päällimmäiseksi mieleen se, että miten paljon huone tosiaan merkitsee. Kaikenlaisia levottomia köyhän miehen akustiikka-ajatuksia poukkoileekin jo päässä. Talo kun on jo eikä sitä voi kaiuttimien ympärille enää kääriä.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tarkistapa Jannelta. Hän nimenomaan sanoi, että oma preferenssinsä on 1. levy, mutta 2 löytyy myös, kun sitä Tronia kaipasin :) Jos teillä ei ole sitä Vol 1 levyä, niin sitten tuli joku väärinymmärrys.

    Itsellä on molemmat, noissa on jonkun verran päällekkäisiä, näemmä. Kakkosta olen pyörittänyt vain sen Tronin osalta, enpä ole huomannut, että noin suuri osa on samoja.
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2013
  15. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tulikos poitsuille uusia mullistavia näkökulmia äänentoistoon? :D Muitakin kuin että ääni on näkymätöntä ja maksaa kaiuttimilla tehtynä aivan perkeleesti.

    Oliko Iisalmen Osuuspankin konsulentti paikalla luennoimassa äänentoiston rakentajan rahoitusvaihtoehdoista: kuinka etenen lineaarisesti auditoriosta suoraan velkavankeuteen? Entä yhteistyökumpparin velkaneuvonta -myymäläauto + sponsoroitu G-pikavippi -teltta pihassa auttelemassa maksuhäiriöisimmätkin koekuuntelijat kunnon äänentoiston piiriin? "Myynnin tervehdyksenä" kaikille yli 10000 € Gene-paketin tilaajille villanostajan etuseteli rautakauppaan (edellyttää yli 1000 kg:n tilausta).
     
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Joku nappasi siinä heti tervetuliaispuheen aluksi auditorion edestä kuvan yleisöstä, niin voisikohan kuvaan saada esimerkiksi YV:llä dropbox linkin tai vastaavan?
    Jos minulta kysyttäisiin, niin tänne julkiseen ketjuun ei mielellään naamoja näkyviin. En halua löytää pärstävärkkiäni jostain riemurasian etusivulta hassunhauskoin kuvatekstein varusteltuna.
     
  17. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Oli kyllä uskomattoman loistava tapahtuma, suuri kiitos kaikille Genelecin työntekijöille, jotka järjestelyihin osallistuivat. Näin täydellisen vierailukokonaisuuden järjestäminen syö kuitenkin resursseja aika tavalla ....

    Palautteeseen: esitykset olivat kaikki erinomaisia ja ainakin omasta mielestä tarjosivat sopivasti asiasyyvyyttä.

    Akin esityksestä jäi erityisen vahvasti mieleen miten vahvasti genelec pyrkii toteuttamaan omia (ja ilmeisesti työntekijöiden jakamia) arvoja myytävissä tuotteissa. Pidemmän päälle tällä tavalla toimivat yritykset yleensä menestyvät ja kasvavat joten eiköhän näin tapahdu myös jatkossa Genelecin kohdalla. Harmittavasti tulevaisuutta ei kovasti ehditty käydä läpi, mutta onneksi Akin kanssa ehti jutella myös myöhemmin.

    Tehdaskierros oli todella kattava eikä jättänyt lainkaan parantamisen varaa.

    D-luokan vahvistin tarjosi uutta tietoa itselleni aika huimia määriä ja uskoisin, että sama tilanne oli monen muun kohdalla. Markuksen erinomainen esitys oli ajankohdaltaan hyvä - todella moni valmistaja on siirtynyt ihan tässä viimeaikoina D-luokan päätteisiin ja siten aihe oli todella ajankohtainen. Näin teknisessä esityksessä auttoi kovasti, että pystyi esittämään kysymyksiä: pelkästään luettuna artikkelina moni asia olisi jäänyt epäselväksi.

    Juhan esitys M sarjan kehittämisestä oli omasta mielestäni päivän mielenkiintoisin. Tietokoneavusteista mallinnusta ja teorian / käytännön yhteyttä ei tällaisena kuluttajana pääse oikeastaan koskaan näkemään ja juuri tästä syystä arvostin tätä osuutta erityisen paljon.

    Demotilat olivat lyhyesti sanottuna erinomaiset. Uunituoreet protot + sweetspot + musiikilla toimiva huone oli ehkä henk koht kaikkien paras äänentoistollinen kokemus vaikka setupin hinta on lopulta järkevissä mitoissa: selkäesti kalliimpia settejä on kuullut aika monta, mutta eivät ne tällä tavalla ole vakuuttaneet. IMO juuri tämä tila toimi paremmin kuin esim auditorio, joka oli kyllä hyvä kompromissi leffateatterin ja musiikkihuoneen välillä.

    Jotta ei pelkkää kehumista ole, niin muutama parannusehdotus:

    - M sarjalaisia olisi ollut kiva verrata suoraan G sarjaan. Nyt vertailukohtana on joku jonka mallia en muista (toinen koko/hintaluokka) ja siten vertailu ei ollut kovin reilu.
    - Alussa olisi kiva kysyä monella on G tuotteita, jotta näkisi kattavammin mikä on porukan suhde kyseisiin tuotteisiin

    Loppuhuomautuksena voisi sanoa, että aika tosiaan lensi. Kuunneltavia mielenkiintoisia tuotteita oli niin paljon, että plazalaisiin tutustuminen meinasi jäädä kokonaan tekemättä. Ihan tarkoituksella lopetin demokuuntelut about 22.30 ja siirryin saunatiloihin, jotta ehti vähän aikaa jutella porukoiden kanssa. Tätä kautta ehti pikkusen saada käsitystä millaisia ihmisiä on näiden nimimerkkien takana :)
     
    Viimeksi muokattu: 05.10.2013
  18. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs, mitäs? :eek: Pääsitte kuuntelemaan jotain protoja?? Jpg tai en usko.
     
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Adjektiivi "uunituore" kelpaa hyvinkin kuvailemaan 1238A kaiuttimia, jotka ensiesiteltiin maailmalle vain joitakin päiviä sitten Berliinissä. Jpg olisi vähän turha, koska ulkoisesti tuo poikkeaa hyvin vähän analogisesta klassikkomallista.
     
  20. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ai jaa, vain 1238A. No eihän se nyt enää mikään proto ole, minun ymmärtääkseni ihan tuotantomalli jo. Tai ainakin melkein.