Mud (2013) (Jeff Nichols / Matthew Mcconaughey, Reese Witherspoon, Tye Sheridan, Sam Shepard)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.02.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Mud kertoo kahdesta pojasta Ellisistä (Tye Sheridan) ja hänen ystävästään Neckbonesta (Jacob Lofland), jotka tutustuvat Mississippi-joella sijaitevalla saarella piileskelevään Mud-nimiseen mieheen (Matthew McConnaughey).

    Mud kertoo uskomattomia tarinoita - kuten, että hän tappoi miehen Teksasissa ja kostoa himoitsevat palkkiometsästäjät ovat hänen perässään. Hän aikoo etsiä ja paeta hänen elämänsä rakkauden Juniperin (Reese Witherspoon) kanssa, joka odottaa häntä kaupungissa.
    Epäilevinä, mutta kiinnostuneina Ellis ja Neckbone suostuvat auttamaan häntä. Pian käy ilmi, että Mudin ei puhunut palturia, sillä pian pikkukaupunkia piirittävät kaunis nainen sekä hänen perässään ryhmä palkionmetsästäjiä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 26.04.2013)
     
  2. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tullaankohan tätä Suomessa teattereihin saamaankaan? USAn ensi-ilta huomenna ja varsin lämpimän vastaanoton on saanut. Nicholsin edellinen oli loistava leffa.
     
  3. Boz

    Boz Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli mukavan rauhallinen kasvutarina joka eteni omalla painollaan kohti tummempia vesiä. McConnaughey oli jälleen tutun lupsakka etelän hulttio ja poikia näytelleet jampesterikin suorituivat urakastaan hyvin. Etelän suistomaisemaa kuvattiin kauniisti ja hartaudella. Tämän ja pitkän kestonsa vuoksi ei sovi varmastikaan ADHD-häiriköille.

    Tällä voisi olla jopa potentiaalia Stand by Me elokuvan manttelinperijäksi.
     
  4. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno leffa kaikin puolin. Syvän etelän tunnelmaa ja hyviä roolisuorituksia. Huckleberry Finn & Tom Sawyer vaikutteet näkyivät vahvasti pojankollien seikkailuissa.
     
  5. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Hyvä tunnelma kaiken kaikkiaan.
    Odotukset Killer Joen jälkeen olivat jo kohtuulliset.
    Siloposki McConaugheystähän alkaa jo tulla näyttelijä ja Take Shelterin ohjaajakin jatkaa samalla tasolla.

    Oikein hienoa.
     
  6. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Take Shelter on yksi viime vuosien parhaista elokuvista, ja siksi odotin tältä leffalta paljon, koska sama ohjaaja kyseessä. Pieni pettymys tämä kuitenkin oli, 3½ tähteä.

    Koko leffan ajan
    odotti, että missä vaiheessa McConaugheyn hahmo Mud kilahtaa niille pojille, odotti jotenkin että Mudista paljastuu lopulta nilkin rooli esiin (koska vaikutti epämääräiseltä tyypiltä), mutta ei niin tapahtunut koskaan, vaikka tunnelma oli läpi leffan mielestäni sellainen, että se on vain ajan kysymys.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2014
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Jeff Nicholsin Mud ehti virua hyllyssä katsomatta kohtuuttoman kauan. Aluksi en edes tajunnut, että sen oli käsikirjoittanut ja ohjannut sama tekijä kuin elokuvat Take Shelter ja Midnight Special. Scanboxin olisi kannattanut mainostaa tuotetta myös ohjaajan nimellä meitä DVDPlazan connaisseureja varten.

    Mud on nuorten näkökulmasta seurattu aikuisten rikostarina, jonka rinnalla voidaan mainita sellaiset merkkiteokset kuin Viimeinen kesä, Strippari ja poika, Cop Car, Found ynnä muut. Mud on eräänlainen nykyaikainen Huckleberry Finn & Tom Sawyer -tarina. Päähenkilöinä on kaksi noin 14-vuotiasta poikaa, Ellis (Tye Sheridan) ja Neckbone (Jacob Lofland), jotka asuvat Mississippin varrella Arkansas’ssa, köyhää mutta rehellistä jokiseudun väkeä.

    Pojat lähtevät saareen katsomaan venettä, jonka tulva on nostanut puuhun. Veneessä majailee outo kulkumies Mud (Matthew McConaughey), joka odottaa tyttöystäväänsä Juniperia (Reese Witherspoon). Hiukan vastentahtoisesti pojat ryhtyvät auttamaan Mudia.

    Elokuvan teemana on rakkauden, varsinkin miesten ja naisten välisen rakkauden, ongelmallisuus tarinan miesten näkökulmasta. Pojilla on aluksi kovin ihannoitu ja mustavalkoinen käsitys romanttisesta rakkaudesta, mutta tapahtumien edetessä siihen ilmaantuu katkeransuloisiakin sävyjä. Toinen keskeinen teema on se, kuinka varsinkin Ellis joutuu jatkuvasti tarkistamaan käsityksiään muista sen perusteella mitä itse kukin toisista lausuu.

    Nichols osaa kertoa tarinoita, jotka eivät etene aivan sinne mihin odottaisi. Koko elokuva on täynnä hienovaraista huumoria, tarkkanäköisesti havainnoitua tragiikkaa ja käänteitä, jotka yllättävät dramaturgisesti oikeassa kohdassa.

    Roolitus on erittäin onnistunut. McConaughey on melkeinpä stereotyyppisen loistava etelävaltioiden hahmoina, niin nytkin. Molemmat lapsinäyttelijät ovat luontevia, näyttelijäntyö on hillittyä mutta eleet ja aksentti osuvat naulan kantaan; Sheridan on nähty myös elokuvissa The Tree of Life ja X-Men: Apocalypse. Nicholsin luottonäyttelijä Michael Shannon on sivuroolissa toisen pojan enona, ja Sam Shepard naapurin erakkona pelastaa päivän.

    Mud on kuvattu upeissa maisemissa kuin Syvä joki konsanaan 35 mm:n kalustolla.

    4¾/5

    Scanboxin blu-rayssa (BD-50) on hyvä kuvanlaatu, mutta lisämateriaalia on vain 16 minuutin dokumentti. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 02.09.2017