Breaking Bad (AMC)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ana198, 05.03.2008.

  1. Boz

    Boz Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2005
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuh, ei mennyt finaali ihan niin kuin Strömsössä. Suht tyydyttävä lopetus kun kerran Walt sai hoidettua perheasiat kuntoon ja sehän oli se mikä merkitsi. Ainoastaan CP-poikaan ei saanut kontaktia, muuten täydellinen game plan. Ei muutenkaan pitäisi olla juuri valittamista avoimista juonilangoista, sen verran siististi homma vedettiin nippuun. Ehkä jopa liiankin siististi, mutta harvoin nämä finaalit nyt onnistuvat täydellisesti. Omaan makuun tosin olisi ollut hyvä lopettaa Gus kuvioiden jälkeen.
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eli aika monta parempaa sarjaa löytyy, kai sentään nelosen tasoisia sarjoja kuitenkin on useampia?

    Mielenkiintoisia nämä modernit uskonnot. No pääasia että lahkolaisilla parempi olo. Parhaat kultit kai toki jatkaakin hamaan tulevaisuuteen aina joissain muodoissa.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Bigmouth strikes again...
     
  4. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Kukin uskoo mihin uskoo.
    Toiset uskovat jopa tietävänsä onko elokuva hyvä vai huono trailerin perusteella. Toiset ei.
    Saattaapi myös olla, että näin väärin ja olin vain näkevinäni liikettä Waltterin silmissä.
    Olen pahoillani, jos aiheutin uskonnollista värinää todetessani, että yksi sarjan jaksoista oli parasta mitä olen tv-sarjoissa nähnyt.

    Toivottavasti et kuitenkaan kokonaan menettänyt yöuniasi, vaikka kovin myöhään liikkeellä olitkin.
     
  5. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Hieno, väkevä ja vahva lopetus hienolle sarjalle.
    Onnistuin välttämään kaikki mahdolliset spoilerit viimeisten jaksojen osalta ja finaalia olikin eilen nautinto katsoa kun ei voinut yhtään ennalta tietää miten homma etenee.
    Uskomattoman hienoa settiä nämä viimeisen kauden ja etenkin viimeisen puoliskon jaksot, vahvaa kerrontaa eikäpä jaksoissa ollut mitään ylimääräistä.
    Joku Dexterin kusinen viimeinen kausi (tai ne pari löysää kautta loppupäästä) tuntuu ihan vitsiltä BB:n menoon verrattuna.
    Näin sarja kuuluu lopettaa ja erittäin hienoa että sarja ei yhtään löysäillyt edetessään vaan viimeisellä kaudella mentiin melkoisella rytinällä.
    Kuitenkin koko ajan olivat läsnä uskottavat henkilöhahmot sekä käsikirjoitus joka ei onneksi mennyt sinne tyypilliseen siirappisuuteen missään vaiheessa.

    Hankin kuolema kyllä vieläkin tuntuu vääryydeltä.

    Finaalissa monta hienoa kohtausta, tuokin pitää mainita kun Walter meni sinne Grey Matter-pariskunnan kotiin ja vielä tyylillä.
    Viimeinen silmäys Flynniin ikkunan takaa oli hieno kohtaus myös. Lopussa kun Walter meni katsomaan labran laitteita ja sitten kaatuu, ai ai miten hienoa.
    Itseasiassa koko jakso oli parhautta, eikä tässäkään (kuten muissakaan jaksoissa) tuntunut tylsältä missään kohtaa.

    Vaikkapa se viimeinen mahdollinen tunnelataus tai kuohu uupui finaalijaksosta lievästi niin hienosti saatiin sarja pakettiin.
    Cranston on aivan ylivoimaisen hieno näyttelijä, harva pystyy kyllä moiseen tulkintaan kuin mitä herra tähän sarjaan on laittanut likoon.
    Loppui itseasiassa juurikin niin kuten toivon ja hieman ennustelinkin eli Jesse pääsee karkuun hengissä mutta Walter kuolee lopussa.

    Pitää kyllä katsella uudemman kerran ja kenties (jos ja kun ilmestyy bluray:na suomiteksteillä varustettuna) ostettua vielä omaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2013
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tiedän hukkaavani helvetisti aikaa katsomalla kaikki maailman elokuvat. Ehkä pitäisi tosiaan vähentää trailerienkin katseluja.

    Älä suotta, koko tv-sarjakultti on kiehtova, vaikken siihen pystykään oikein itse samaistumaan kuten lapsuudessani 80/90-luvuilla.

    Uskomuksesi ajan luonteesta vakiona kertoo paljon.
     
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä.

    Oma sarjojen arvosteluasteikko on kyllä suhteessa tiukempi kuin elokuvien kanssa. Jo muutama huonon maun jättänyt jakso saattaa alentaa arvosanaa miinuksen verran. On huomattavasti hankalempaa pitää tasoa yllä 60 tuntia kuin 2 tuntia. Mutta ei Breaking Bad kyllä omaan sarjatopvitoseen mahdu, vaikka vitoskausi erinomainen olikin,
     
  8. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Sinulla kun näyttää tuo aika, uskonto ja kultit olevan kovin läheisiä aiheita, niin voisit vaikkapa alkaa papiksi, perustaa lahkon ja siirtyä kirkkoon saarnaamaan näitä ufo-juttujasi. Näyttää sinulta niin kätevästi luonnistuvan.

    Voisitte sitten yhdessä katsella siellä trailereita ja samalla voisit tilittää kuinka monta vuotta elämästäsi olet hukannut ja haaskannut elokuvien katseluun.
     
  9. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihmeen paljon ihmiset jaksaa vastailla tän yhden vatipään kommentteihin ympäri palstaa. Ja ei taida juurikaan moderointia täällä olla paitsi jos satut sanomaan torrent sanan. Muuten saat terrorisoida palstaa mielin määrin.

    Huikea oli sarja kokonaisuudessaan ja loppukin täysin tyydyttävä. Niin paljon yllätyksiä ei enää finale tarjonnut kuin matkan varrella monessa kiperässä tilanteessa mutta toimi kyllä hyvin näinkin. Aika nopeasti pitää uusintakierrosta itsekin tässä vielä aloitella. Monet näyttelijät teki niin kovan suorituksen tässä sarjassa että jatkossa väkisinkin he ovat leimaantuneet näihin rooleihin. Saas nähdä miten uran jatkon onko kaikille pelkästään positiivinen asia.
     
  10. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Varsin mainio loppuhönkäys, vaikkakin suht yllätyksetön ja jokseenkin liian nätisti kuvionsa solminut sellainen. Jäljellä olleet hoidettavat asiat ruksattiin pois sarjalle aika epätavalliseen tapaan ilman suurempia vastoinkäymisiä. Mitä nyt autonavaimia piti vähän jännittää ja Jessenkin tilannetta osaltaan, mutta muuten tämä Heisenbergin viimeinen voimainnäyttö meni aika vakuuttavalla tavalla putkeen. Kuten jakson loppukappalekin sen kertoi, niin osapuolet saivat suurin piirtein sitä mitä ansaitsivatkin. Finaalin vaikuttavuus kohonnee kyllä aika varmasti uusintakatselujen myötä.

    Matkahan tässä oli tärkeintä ja mikä matka se olikaan. Pienimuotoisista aloituskuvioista kehkeytyi palanen kerrallaan eeppisiin jännityshetkiin räjähtelevä rikolliseepos. Sarjan tekijätiimi oli kauttaaltaan sitä vahvempaa materiaalia, joten onnistumisen mahdollisuus oli hyvissä prosenteissa. Tarkkasilmäiset näyttelijävalinnat sementöivät teoksen lopullisesti sinne mestariteos-statukseen.

    Cranston, Paul... ei voi kuin kiittää kaikista huikeista hetkistä. Ohi on, bitches!
     
  11. VisitorQ

    VisitorQ Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2005
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kaikki hyvä loppuu aikanaan...nyyh...itku tulee. Olipas huikee sarja kaikenkaikkiaan. Tämmöstä sarja fiilistä saa hakea kaukaa nuoruudesta Twin Peaksin ajoilta. Tulee varmasti katsottua ainakin toiseen kertaan kaikki kaudet.

    Finaali toimi odotettua paremmin, olin vähän huolissani, että miten käy finaalin kanssa. Huoli oli turha. Viipyilevä tunnelma lähes jakson loppuun asti toimi erinomaisesti kunnes pamahti. Monia huikeita kohtauksia, kuten perheen tapaaminen/hyvästely, Grey Matter pariskunnan talokohtaus ja etenkin koko loppukohtaus.

    Tästä sarjasta paistoi tekijöiden aito halu tehdä sarjaa... Mitäs seuraavaksi..
     
    Viimeksi muokattu: 01.10.2013
  12. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko katkera lopetus sarjalle, todellinen pettymys. Waltteri päästi Pinkman-koiran menemään ikäänkuin tämä ei olisi tehnyt hänelle mitään. Kuten tuhonnut hänen elämänsä. Näin epäloogisesta laupeuden hönöläisyydestä on otettava kaksi pistettä pois kokonaisarvosanasta.

    2/5


    P.S. Tekisivät nyt vielä yhden Pinkman in Pain -speciaalijakson, johon fanit saisivat äänestää Waltterin kuvion tuhonneen itkupillin kidutuskuolema -vaihtoehdoista mieleisensä. Hostellin ohjaaja puikkoihin ja tarinallisesti vaikka kartellin special-hitmanit/MacGyverin paha kaksoisveli/a-vitamiinia ottanut Nalle Puh jälkikoston executive-asialle.
    Itse ehdottaisin pienimuotoista road-movieta Chevyn peräkoukussa Mojaven autiomaan ympäri + avustettua paloittelu-/polttoitsemurhaa.
     
  13. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän se ollut just Walter joka sen Pinkmanin elämän oli tuhonnut eikä päinvastoin.

    Toki Pinkmankin kääntyi Walteria vastaan lopussa, mutta vasta senjälkeen kun Walter oli tilannut Pinkmanin tapettavaksi.
     
  14. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Nämä Mustiksen kirjoittelut ovat olleet kyllä aika mielenkiintoisia näkökulmaltaan :) Varsinkin tuollainen väkivaltafantasiointi ja Heisenbergin ihannointi, mutta mikä ettei. Kukin tavallaan.

    Itse tulkitsin Waltin hahmoa niin, että ei mies lopulta oikeasti ollut Heisenberg kuin välähdyksenomaisesti ja silloinkin usein enemmän vahingossa tai ainakin miehen maine oli liioiteltu itse kaveriin nähden. Toki Walt varmasti sai kicksejä siitä, että olikin yhtäkkiä mystinen ja pelätty rikollisnero, ainakin maineen perusteella, mutta todellisuudessa mies oli pohjimmiltaan aina enemmän tai vähemmän epävarma ja pikkumainen, katkera elämäänsä pettynyt mies, joka usein (ainakin vielä sarjan ensimmäisellä puoliskolla) pyrki tekemään oikein mutta aivan väärällä tavalla ja lopulta tuhosi vain itsensä ja läheistensä elämät.

    Mutta niin. Oikein hieno lopetus hienolle sarjalle. Katselin viimeiset neljä jaksoa putkeen vähän niin kuin yhtenä pitkänä finaalina, kun reissun takia jäi tsekkaamatta ne viikkotahdissa ja kyllähän tämä tällein jälkijättöisesti kaikki kerralla -meiningillä toimikin aika hienosti ja kuumottavasti, varsinkin Ozymandias-jakson aikana oltiin jo aika hyvillä leveleillä :)

    Tässä sarjassa oli kyllä poikkeuksellisen hienosti kirjoitetut hahmot, eipä tule heti mieleen toista sarjaa, jossa olisi näin hyvin tehty hahmonkehitys. Kokonaisuutenakin tämä pääsee kyllä sinne omien suosikkisarjojen top kymppiin, mutta taitaa ainakin Wire, Twin Peaks ja ehkä Babylon vitonenkin mennä vielä ohi tästä loppumetreillä.

    Juonilinjat kun olivat välillä vähän niin ja näin, muistaakseni varsinkin kakkos- ja kolmoskaudella taisi takkuilla hieman enemmän, mutta sen jälkeen lähdettiin sitten hienoon kiitoon ja nelos- ja vitoskaudet olivatkin loistavia.

    Ei tullut tälläkään kerralla turhaan Emmy-palkintoja tekijöille.
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nämähän tulivat neloskaudesta, finaalikausi ehdolla vasta vuoden päästä.
     
  16. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ai joo, tosiaan. No mutta oikein hieno kausi oli se nelonenkin, kuten todettua :) Näin ollen luulisi ainakin Cranstonin saavan vielä yhden pystin vikan kauden perusteella.
     
  17. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämän vuoden Emmy-palkinnot tulivat 5. kauden 8 ensimmäisestä jaksosta:
    "...the first half of season 5 won the Primetime Emmy Award for Outstanding Drama Series in 2013."
    Lähde: http://en.wikipedia.org/wiki/Breaking_Bad_(season_5)

    Viimeiset kahdeksan jaksoa ovat kai mukana ensi vuoden Emmyissä. Niistä ainakin Bryan Cranston ansaitsisi Emmy-palkinnon.
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Okei. GRRM:n blogista poimittu tieto jota oma mielikuvitus ei riittänyt kyseenalaistamaan noinkin älyttömällä tavalla. "Series" viittaa siis ilmeisesti kirjaimellisesti sarjaan jaksoja. :hitme:
     
  19. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohan on hyvä tapa lypsää tuplapalkinnot yhdestä tuotantokaudesta kun esittää ne sopivalla väliajalla. :D olihan Mad Menkin aikanaan puolitoista vuotta tauolla, mutta voitti silti aina peräkkäiset Emmyt.

    Serieshän on kyllä varsin hämäävä termi. Brittienglannissa sillä tarkoitetaan tuotantokautta, jenkkienglannissa koko sarjaa. Sitten se monimutkaisuus vasta alkaakin kun yksi tuotantokausi vielä pilkotaan osiin 1 ja 2 tyyliä Battlestar Galactican kaudet 4 ja 4.5 tai Breaking Badin 5 ja 5.5. (ilmeisesti myös Mad Menin finaalikausi saa samanlaisen kohtelun). Breaking Badin neloskausihan nyt oli hyvin vaihtelevantasoinen ja sinä vuonna kun se oli ehdolla, pystit parhaasta sarjasta ja kässäristä ja pääosista meni ansaitusti Homelandille. Vaikka yksittäiseen jaksoonhan nuo Emmyvalinnat taitavat aina perustua.
     
  20. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Breaking Bad tynnyripainos tuli kotiin tänään. Pakko sanoa, että tiukkaa tekee Marvel Phase Onen kanssa ja kirii ohi komeimman erikoispakkauksen paikalle. Tynnyri on yllättävän jykevä/painava, levykotelot todella prameat magneetein lukittuvat liuskat. Esiliina nyt oli tavallinen rätti, kuten odottaa voi. Ja on tuolla kokoa, enpä mitannut mittanauhalla, mutta korkeutta on pari milliä alle iPadin verran.