Tanssii tähtien kanssa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Hattori Hanzo, 15.03.2006.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikko on karannut kiiltokuvasta. Tuo yksi repliikki paljastaa selvästi hänen olevan feministien juoksupoika. Kuka kääntää sivua, kuka lisää kiillettä.

    Vappuna voi heilutella iloisesti naama virneessä, mutta huisku säilyy huiskuna kohta sataa taas räntää ja sieraimeen aukeaa se tuttu maalaislaitumen haju.
     
  2. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tanssi on sinusta enemmänkin niinkuin esileikki. Kilpatanssin taso putoisi kyllä jonnin verran jos homomiehet ei saisi tanssia naisten kanssa.
     
  3. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Eli jos homo tanssii naisen kanssa, niin se ei käy, mutta sekään ei tunnu käyvän, että tanssii miehen kanssa. Ilmeisesti ainoa homolle sopiva strategia on olla kaapissa, jolloin luulevat heteroksi. Silloin ehkä voi tanssia edes naisen kanssa.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nyt on tanssit tanssittu! Illan laadukkain esitys oli eittämättä Viivin ja Matin upea tango. Toisaalta parin samba oli Viivin osalta epävarma ja vaisu -- samaa vaisuutta oli myös freestyle-tanssin loppuosassa. Jarpin ja Anskun paso oli upea ja virheetön. Heidän tangonsa paljasti Jarpin puutteita, mutta kunnialla siitäkin selvittiin. Jarpin ja Anskun freestyle oli paremman suunniteltu kokonaisuus kuin Viivin ja Matin, ja se oli paljon raikkaampi ja persoonallisempi.

    Onko voittaja siis illan parhaimman esityksen tarjonnut pari vai pari, jonka esitykset kokonaisuutena olivat parempia? Allekirjoittanut suo voiton finaalin perusteella Jarpille ja Anskulle, joskin toki muuten Viivin ja Matin matka ansaitsisi satulopun.

    Sananen vielä Janin ja Jutan putoamisesta... On totta, että ko. pari putosi muiden kuin tanssillisten seikkojen takia; Jarpilla ja Janilla on eroa tanssijoina kuin yöllä ja päivällä (no pun intended). Toisaalta ohjelmaformaatissa on kyse siitä, että kokematon tanssija pyrkii tuhkimotarinaan. Näistä lähtökohdista ajatellen tanssia opiskellut Jani oli joukkoon sopimaton -- ei-rasistisessa mielessä toki. Kuten ohjelman alussa todettiiinkin, niin jos pari on alussa jo parempi kuin moni pari finaalissa, niin kehitystä ei paljon voi tapahtua. Ohjelmaformaattiin kuuluu mielestäni juuri kehittyminen ja Jani sitä ei niin pystynyt tarjoamaan. Jarppi taas on ko. asiaa toteuttanut läpi kauden.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2011
  5. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    Onneksi tanssikansa heräsi äänestämään ja äänesti voittoon kokonaisuutena paremman tanssijan. (ja jarpan voittohan ei olis ollut tanssimisen seurausta vaan duudsonien suosion) Onneksi olkoon VIIVI!
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olen kateellinen sille jätkälle, joka pääsi tanssimaan Viivin parina... Olisi pitänyt alkaa tanssijaksi.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jahas, Viiville ja Matille kävi Heleniukset... ;)
     
  8. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Alkoi ohjelman aikana ketuttaan pahasti tuomarien pisteet. Ikään kuin Jarppi tanssisi nyt niin paljon paremmin kuin saadessaan heikkoja pisteitä. Tuomarit menivät taas joukkohysteriaan ja taipuivat sosiaalisen paineen alla. Rakennetaan jännittävää, korkeatasoista ja ennen kaikkea tasaista kisaa. Viivi oli musertavan ylivoimainen tanssijana ja Jarpin 39 p pasodoblesta ja 40 p freestylestä oli tosi noloa. Hän tanssi kaikki tanssit loistavalla asenteella ja oli opetellut kuviot hyvin, mutta oleellisin puuttui. Tuolla köntystelyllä ei olisi pitänyt olla kolmen parhaan joukkoon, kaksi ylivoimaisesti parempaa tanssijaa putosi ennen Jarppia. Tanssiviihde ei ole hyvää jos tanssi ei ole hyvää. Tämä epärehellisyys ei tee hyvää edes mun lempiaiheelleni, Suomalaisen miehen tanssimiselle.

    Onneksi kansa pelasti tilanteen, ohjelman ja formaatin, ainakin jo toisen kerran. Hyvä kansa!

    Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa tanssimaan, usko pois. Tansseja on seura- ja kilpatanssin lisäksi vaikka mitä, jokin itselle sopiva kyllä löytyy. Paras mahdollinen harrastus.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Rohkenen olla eri mieltä. Vaikka se "oleellinen" (joka erottaa kangen partaveitsestä) on ollut kieltämättä Jarpilta hukassa, niin esimerkiksi tämä finaalin paso oli suoritus, jossa sitä "oleellista" löytyi. Kun miehen ilmeitä ja tanssiliikkeitä seurasi, niin kyllä tällä skaalalla hän uskottavan ja virheettömän tanssisuorituksen teki. Jos vastaavasti tarkastelet Viivin finaalisuorituksista sambaa ja freestyleä, niin niissä oli osioita, joissa Viivi tuntui olevan joko unessa tai askeleensa unohtaneena. Näin finaalissa tuomaristo yleensä yrittää luoda illuusiota huippukehityksestä antamalla kymppejä kympin perään. Olinkin yllättynyt, että kalliilla Versace-puvullaan leuhottamaan tullut Anna uskalsi antaa Viivin samballe kahdeksikon siinä missä muut antoivat paremmat pisteet. Muistaa pitää myös se lähtökohtainen tasa-arvottomuus, että miehen on vaikeampi menestyä tässä ohjelmassa kuin naisen. Miesten pitää viedä ja, toisin kuin naisilla, miehellä ei ole kömpelyyttä jonkin verran anteeksiantavaa mekkoa päällä.

    Siinä mielessä tämä kausi oli mielenkiintoinen, että finaalin voitti pari, joka ei ollut paras finaalissa, toiseksi tuli pari, jonka tähtioppilas oli lähtökohdiltaan hyvin kankea, ja kolmanneksi jäi pari, joka oli tanssillisesti kaikkein tasokkain.
     
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri näin!

    Niin no eihän ne homoina siellä tanssi vaan miehinä. Toivola sen sijaan on homo niin paljon että lieneekö edes muuta olevansa.
    Kyseenalaista kuitenkin siis koko heteroiden määräämä tanssitouhu, mikäli homot oikeasti haluavat sitä kuuluisaa tasa-arvoa. Mikäli taas heidän tanssimisensa iljettää kollektiivisestikin niin paljon niin tanssikoot kaapeissansa.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt sekoitat asiat. Minä puhuin, kuten tämän otsikon alla kuuluukin, tanssikilpailusta jollainen tämäkin ohjelma kuitenkin periaatteessa on. Linnan juhlissa kilpaillaan lähinnä siinä kuka hikoilee/törmäilee/linssiludailee eniten.

    Minua ällistyttää löytämäni kaksinaismoralismi ihmisillä. Mikäli siis kerran homous on mahtava juttu, niin mikseivät he voi kilpailla tanssissakin tasa-arvoisesti kuten muut? Eihän heterokaan kilpatanssi oman sukupuolensa kanssa.

    Ratkaisu on siinä että tanssi tuo esille homon luultavasti sairaan itsensäesilletuomisfiksaation. Toivola ei saarnaa mukaheterotanssia vastaan, koska se sulkisi hänet pois estradilta ja itseänsä esittämästä, vaikkakin sitten mukaheteromaisesti mutta homomaisen tanssiliikkeensä kautta. Joten tästä Toivola ei siis loukkaannu, vaikka loogisesti hänen tulisi vuotaa verta yhdessä tasa-arvovaltuutetun ja vähemmistöpropagandanaisen kanssa, rehellisesti ilman kuukautissuojia koska on kuitenkin mies. Nyt HOMO mukautuu valtavirtaan itsekkyyttään, sairauttaan ja kaksinaismoraalisuuttaan ja seuraavana päivänä voi taas valittaa muista yhteiskunnan epäkohdista koskien Jani Toivolaa.

    Eli, jos ei kerran halua olla siellä kaapissa niin välillä tekee ilmeisesti mieli kuitenkin siellä piileskellä. Tämä on fine mutta älä Homo väitä ettäkö sinne rehellisyyttäsi, avoimuuttasi ja tasa-arvoisuuttasi menisit, jolloin olet siis oikeasti samaa mieltä että oletkin vähän erilainen tyyppi kuten heterokin suhteessa sinuun.

    Lopputulema ja päämäärähän näillä homoilun asianajajilla kuten lesbofeministeilläkin on kaikkien ihmisten muuttaminen samaneuvoisiksi, mieluusti väkivaltaa ja manipulointia hyväksikäyttäen, ja tietenkään terveen normiheteron mielipiteestä sekä oikeuksista välittämättä. Tuollainen itsetietoinen omahyväisyys joka on lopulta syvää itseinhoa kääntää meidät kaikki ihmisen irvikuviksi, joita zombietkin kavahtaisivat.
     
  12. Gulf

    Gulf Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2011
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikaisen selailun perusteella selvisi heti, että Ella Kanninen oli täällä aikoinaan varsin vihattu juontaja: "mitäänsanomaton, tylsä, ärsyttävä, änkyttävä, osaamaton".

    Tervetuloa takaisin juontajaksi, Ella! :thumbsup:
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ilmeisesti tosi-TV tarjonta on ollut tänä vuonna sen verran kovaa luokkaa, ettei Plazalla ole vielä noteerattu TTK:n kahdeksannen tuotantokauden alkamista. Ensimmäisen tanssikierroksen perusteella Matti Puro on jälleen kiinni kultakannassa, tällä kertaa parinaan Manuela "Mua ärsyttää, kun kaikki muistaa mun yleisurheilu-uran" Bosco. Vaikkei pari saanutkaan parhaita pisteitä, niin vakio näytti jo tässä vaiheessa yllättävän vahvalta, ja lattarit taitavat sujua Matin virtuoosimaisuuden ja Manuelan urheilullisuuden kautta hyvin. Matilla on toki vastassa muun muassa toinen virtuoosi ja TTK-voittaja, Aleksi Seppänen, mutta hänen paristaan Mariskasta ei taida tulla mitään Mariko-sensaatiota. Sari Havas, Mert Otsamo, Raakel Lignell ja Harri Syrjänen suoriutuivat vakioista kelvollisesti, mutta uskoisin tulevien lattareiden olevan heille liian kova pala purtavaksi. Raakel tosin on tottunut löytämään itsestän uudestaan, joten hänellä on mahdollisuus pistää nuorisolle kampoihin.

    Huonoimmat tanssijat ovat selkeästi Juti, Juno ja Noora Karma. Yllätyin, kuinka kankeasti Tami entisenä huippu-urheilijana liikkui, ja kun miehen mooveista ei löytynyt mitään tavaramerkiksi kelpaavaa (a la Ristomatin "kädet"), niin miehen menestys jäänee kysymysmerkiksi. Toisaalta Tamin koko olemus on yhtä tavaramerkkiä ja kun vierellä tanssii TTK:n kruunaamaton kissanainen Susa, niin eiköhän mies ainakin lähelle niitä playoffsejaan pääse. Odotin muusikko-Junolta enemmän, mutta valitettavasti mies sekä näyttää että tanssii kuin olisi ollut Snoop Lionin kanssa juhlimassa. Noora Karmasta en ole koskaan pitänyt. Hänessä on jotain luotaantyöntävää, mikä saa ajattelemaan, että nainen luulee olevansa parempi kuin muut. Naisen tanssistakin tuli se olo, että hän yksinkertaisesti panosta siihen niin kovaa kuin ehkä pitäisi. Uskon Nooran tippuvan ensimmäisenä.

    Kilpailun villikortti on itseoikeutetusti Sami Hedberg. Tämä stand-up koomikkojen kärkikahinoihin Suomessa noussut "kokovartalomies" on muutakin kuin vain ylimääräistä lantion seudulla omaava hassuttelija. Mies on urheilullinen ja taipuisa, ja vaikka hän toki maustaa lantionliikkeensä huumorilla, niin kaikesta huolimatta ne ovat ihan vakavasti otettavia lantionliikkeitä. Mikäli seuraavan kierroksen vakio menee kelvollisesti, niin hänessä on finaaliainesta. Normaalistihan Samin kaltainen kaveri paritetaan Susan kanssa (mikäli Tami ei olisi mukana), mutta toisaalta Anna Sainila tasapainottaa miehen räväkkää ilmaisua: tanssisalihan räjähtäisi, jos sen pitäisi kestää sekä Samin että Susan suurilmeiset flirtit.

    Mainittakoon lopuksi muutama uudistus TTK:hon. Pidin ensimmäisen jakson esittelyistä, joissa tähdet improvisoivat soolotanssin julkisilla paikoilla. Myöskin toisen jakson tuomariston esittelytanssi oli hauska uudistus -- Jormakin pääsi breikkaamaan lattialla. Jenni Pääskysaari uutena (maallikko)tuomarina lienee TV-katsojille tuntemattomampi kuin edellisen kauden Riku Nieminen, mutta kyllä hän ihan hyviä kommentteja on antanut. Olisi ollut silti mukavaa saada joku tunnetumpi persoona uudeksi tuomariksi. Mikko Leppilampi jatkaa kehittymistään miesjuontajana ja amatöörimäisen Ellan tilalle on tullut takaisin Vappu Pimiä, joka näkyy kilpailevan sekä Helenan kanssa kaula-aukon antoisuudesta sekä Samin kanssa siitä, kumpi sanailee hauskemmin.
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    LOLs. :D Pimiä toimi joo joskus Mokarin yöchateissa. Kanninen toki parhaimmillaan pysyessään talossaan Italiassa/Ranskassa. Liipalaapalampeen taas tiivistyy koko nykysuomettumisen turhuus: geelipurkki et purkkahymy. Sameja on Suomessa tällä haavaa yhteensä alle 29130, joista sanailevia versioita lienee myös muutamia kerran ämmiäkin alta 20 gipaletta.

    EDIT. Helenan tissit eivät minulle kuulu, mutta Vapun läskipalat hankittu kuulemma aikoinaan lihatukusta. Tämä leidin itsensä suusta aamutuimaan.
     
  15. Gulf

    Gulf Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2011
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heti alkuun sopii noteerata, että nyt tuomaristo- ja juontajatiimi on paras sitten ohjelman ensimmäisten kausien. Mikko on kehittynyt selvästi näiden kausien aikana (jotain ärsyttävää hänessä silti on ja pysyy) ja Vapullekin pieni tauko on tehnyt terää. Ja juontokortit on kadonneet nyt Vapultakin, Mikkohan ei niitä aiemminkaan suostunut käyttämään. Uusi tuomari on sujuvasanainen ja nokkela, en sitten tiedä onko niillä hänen kommenteillaan kauheasti arvoa, mutta ei ainakaan tarvitse pelätä, että mitä sieltä suusta tulee. Ja muutenkin ohjelmasta on kadonnut turha pönötys, Jukka Haapalainenkin saatiin revittelemään ihan täysillä ja teki selväksi, että miksi hän tuomaristossa istuu.

    Manuela & Matti ovat varmaan kova luu tulevissa jaksoissa, vaikka ensimmäinen tanssi menikin vähän penkin alle. Kumpaakin jännitti, ja esitys oli alusta asti vähän epävarma ja hapuileva. Matin opetus- ja koreografitaidoilla on kuitenkin ennenkin tunnetusti tullut tuloksia. Sama on Aleksi Seppäsen kohdalla, mutta saa nähdä, ehtiikö Mariska & Aleksi pudota pois ennen kuin puhkeavat kukkaansa.

    Sari & Mikko odotetusti pärjäsivät hitaassa vakiotanssissa, mutta jive on heille varmasti huomattavasti haastavampi. Sama koskee varmasti myös Raakelia, jolla ilmeisesti kuitenkin on intoa treenata ja halu saada myös tuloksia aikaan. Harrista on ihan mahdotonta sanoa; hän yllätti valssillaan mutta oliko vain aloittelijan tuuria?

    Mert on vielä ihan kysymysmerkki. Nuorena miehenä voi olla fyysisesti hyvässä kunnossa ja nopea oppimaan, mutta valssi ei vielä suuria lupauksia antanut.

    Tami, Noora ja Juno olivat kaikki onnettoman huonoja. Tamilla on toki nyt takanaan yleisön ja median tuki, hän on tämän kauden vetonaula ja tulee varmasti pysymään kisassa vielä, meni tanssi sitten miten hyvänsä. Juno on ihan älyttömän kankea, vaikka heittäytyikin kivasti. Noora taas oli laimea ja töksähtelevä, ei tehnyt millään muotoa vaikutusta ja fanipohjan laajuus varmaan aiheuttaa aikaisen putoamisen. (Janne Talasma putosi ensimmäisenä myös, kun oli viimeksi kisassa mukana.)

    Ja sitten meillä on Sami. Sami on toinen tämän kauden vetonaula, mutta ensimmäinen tanssi antoi olettaa, että luvassa voi olla myös kohtuullisen laadukkaita tanssiesityksiä. Vaarana on toki taas Risto Kaskilahti -ilmiö, eli koomikon rooli jää päälle ja sitten aletaan raiskata rumbaa. Ja kun tanssinopettajana on vuonna 2007 Eppu Salmisen kanssa drag-show'n vetänyt Anna Sainila, niin ei välttämättä kannata odottaa kovin vakavia esityksiä.

    Mutta mielenkiintoinen kausi ehdottomasti luvassa. Katsojaluvut ovat kyllä laskussa, eli näinköhän katsellaan tätäkin formaattia viimeisiä kertoja.
     
  16. BigShowMan

    BigShowMan Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäiskö Manuela tuntea paremmin "Mulla on niin paha fiilis, että yritän itsemurhaa kuin itkupissisteini ja epäonnistun siinä, kuten yleisurheilussakin" Boskona :p
     
  17. Gulf

    Gulf Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2011
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juno tippui, eli enää ei ole ketään totaaliärsyttävää roikkujaa kisassa mukana. Tami tallustelee omalla tyylillään, mutta Helena tuntuu olevan tuomareista ainoa, jolla ei riitä huumorintajua.

    1. Sari & Mikko
    Pari pientä mokaa siellä tuli, mutta siitä viis. Tangosta välittyi intensiivinen ja jotenkin vähän sisältäpäin raivokaskin tunnelma. Sarilla todella on karismaa. Mikolla on tuuria, kun sai jo toisen taitavan Sarin parikseen.

    2. Raakel & Jani
    Raakel on kyllä yllättänyt minut täysin. Tanssi on helpon ja uskottavan näköistä. Stailaus oli tänään kyllä täynnä glamouria, tosin koreografia oli vähän tylsä.

    3. Harri & Jutta
    Mutta Harripa vasta onkin yllättänyt! Mies on kyllä kovassa fyysisessä kunnossa, kun vertaa tänäänkin nähtyihin kuviin menneiltä vuosilta. Eikä hyvä fysiikka varmaan ainakaan haitaksi ole tanssitreeneissä. Harrilla on riittävän jämäkkä ote tanssiin, muut miehet ovat vähän flegmaattisia.

    4. Mariska & Aleksi
    Huono tuuri kävi heillä, kun joutuvat nyt alussa tanssimaan enemmän lattareita, jotka ovat selvästi tämän parin heikkous. Menneet vuodet ovat opettaneet, että vakioissa Aleksi vie niin taitavasti, että naisen ei tarvitse kuin roikkua mukana. Viime kerran quickstep oli tanssillisesti kauden kohokohta tähän asti, samba oli tänään vähän kankea ja tylsä.

    5. Manuela & Matti
    Tämä pari on kauden suurin pettymys. Tänään nähtiin jo väläyksiä potentiaalisista tulevista tähtihetkistä, mutta muuten meno on ollut epävarmaa ja -tasaista. Aiemmin koreografioissa on kikkailtu liikaa ja sitten menty metsään. Pitäisi lähteä perusjutuista liikkeelle (vrt. Raakel ja Jani, joiden esitykset perustuvat tyylipuhtaasti annettuun tanssilajiin).

    6. Sami & Anna
    Illan ja kauden viihdyttäjäpari. En ymmärrä tanssin tekniikasta sen enempää kuin Jenni Pääskysaari, mutta jo telkkarin välityksellä näki, että askeleet ovat hukassa ja samoin oli rytmi. Asenne on oikea ja esityksiä on hauska katsoa, mutta olen Helenan kanssa samoilla linjoilla pisteiden kanssa.

    7. Mert & Ansku
    Mertistä tulee mieleen Kim Herold. Molemmilla olisi vaadittavia fyysisiä ominaisuuksia tanssia ajatellen, mutta ote tanssiin on löysä ja pidättyväinen. Musta paita ja totinen ilme ei vielä minusta tee mystiikkaa.

    8. Tami & Susa
    Mitäpä Tamista nyt oikein voisi sanoa? Kaikkensa tekee, ja ihailtavalla itsevarmuudella tallustelee. Ja toisin kuin R-M Ratia, Tami yleensä tietää, mihin suuntaan milloinkin pitää kääntyä.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jälleen kerran Suomen kansan ääni on osoittautunut ongelmalliseksi TTK:ssa. Tämä lähetys oli se, missä Tamin ja Susan olisi jo pitänyt pudota. Kyllähän heitä seuraa muutaman lähetyksen ajan, mutta kilpailu on edennyt jo niin pitkälle, että tällä hetkellä Tamin tepastelu aiheuttaa lähinnä epämukavuuden tunteita. Ehkä Tamin ja Susan pitäisi voittaa koko kisa, että Suomen kansa tajuaisi, ettei siinä ole mitään tolkkua, jos huonoin pari etenee kerta toisensa jälkeen.

    Samin ja Annan putoaminen oli sääli, sillä pari on ollut erittäin viihdyttävä. Toisaalta Samin räjähtävän alun tuomat odotukset eivät täyttyneet, sillä mies ei ole pariin jaksoon kehittynyt ollenkaan. Samasta syystä en usko Raakelin ja Janinkaan voittavan kisaa, sillä Raakelkaan ei ole saanut tanssiinsa kehitystä -- mikä on harmi, sillä Janin kyllä huomaa olevan aika kovilla panoksilla mukana tässä kisassa. Sitä paitsi viime lähetyksen rokkimaraton paljasti sen, ettei Raakelista ole tässä vaiheessa aivan nopeimpia tansseja tanssimaan. Näin ollen finaalissa ottavat mittaa toisistaan Sari ja Mikko sekä Manuela ja Matti. Kyseessä on mielenkiintoinen kontrasti, sillä siinä missä Sarin vahvuutena ovat ilmaisukyky ja heikkous fyysinen suorittaminen, niin Manuelalla ne ovat juuri toisinpäin. Myös opettajat ovat toistensa vastakohtia, sillä Mikko luottaa usein perinteikkyyteen ja "suomalaiseen" ilmaisuun siinä missä Matti on paljon kokeilevampi ja eri kulttuureja yhdistävämpi. Väittäisin voiton riippuvan siitä, pääseekö Manuela paremmin käsiksi ilmaisuunsa ja sitä kautta saisi tekniikkaansa taiteellisuutta.

    Mainittakoon lopuksi, että Jutta on kovasti tyrkkäämässä Susaa alas virallisen TTK-kissan korokkeelta. Oikeastaan vasta tällä kaudella Jutta on tuonut moneen tanssiin sellaista viekoittelevuutta, joka saa Susan vastaavan tuntumaan päälleliimatulta.
     
  19. Gulf

    Gulf Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2011
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaan, että toinen finalistipari tulee olemaan Harri & Jutta. Jollain mystisellä tavalla he onnistuivat ponkaisemaan yleisöäänten avulla illan ykköspariksi. Tämä viestii siitä, että esimerkiksi Sari & Mikko eivät hyvistä tuomaripisteistä huolimatta ole onnistuneet saamaan yleisöä puolelleen (vrt. Baba & Mikko viime vuonna). Hyvin tai edes keskinkertaisesti tanssivan miehen on helpompi saada yleisö puolelleen. Sari ja Raakel syönevät toistensa ääniä.

    Sari on yllättänyt minut fyysisellä vahvuudellaan. Ilmeisen hyvässä kunnossa täytyy hänenkin kuitenkin olla rock'n'roll-maratonista päätellen. Heittäytymiskykyä löytyy tanssiin kuin tanssiin, ja on siellä varmaan jotain tanssillistakin lahjakkuutta. Haluaisin kovasti nähdä tätä paria lisää.

    Manuela & Matti ovat kovin epätasainen pari. Kunnon nostetta ei vieläkään ole saatu aikaiseksi, vaikka lupaaviakin väläyksiä on nähty. Hehän olisivat ihan ehdottomasti finaalissa, jos Manuela tanssisi yhtä hyvin kuin kaikki etukäteen odottivat.

    Toivon todella, että Tamin tanssit loppuvat ensi viikkoon. Tami on viihdyttävä tallustelija, mutta tässä vaiheessa kautta pitäisi tanssin jo päästä viihteen edelle.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Viime viikolla koettiin oikeusmurha, kun selkeästi huonoin pari, Manuela&Matti, äänestettiin ensimmäisenä finaaliin ja selkeästi paras pari, Raakel&Jani, putosi leikistä pois. Harri&Jutta ansaitsivat jatkopaikkansa, mutta vain Manuelan ja Matin tylsän ja töksähtelevän tulkinnan takia. Raakel ja Jani löysivät kuitenkin itsensä (ansaitusti) finaalista Harrin varpaan siivittämänä, ja näin universumi korjasi hetkeksi muodostuneen epätasapainon. Harri voi olla ylpeä itsestään, sillä mielestäni hän ylitti itsensä moninkertaisesti TTK:ssa.

    Finaali oli äärettömän tasainen, mutta mielestäni Raakelin ja Janin Paso Doble oli se tanssi, jolla ansaittiin kirkkain sijoitus. Parin toinen tanssi ei ollut yhtä täydellinen, joskaan tuomareiden tapaan minäkään en laskenut lopun kompastusaskelta Janin osalta miinukseksi. Kummankin parin freestyle-numerot olivat todellisia sillisalaatteja: Manuelan ja Matin veto oli jokseenkin tylsä ja yksinkertainen tilankäytössään, ja Raakelin ja Janin veto sai Raakelin liikkeen ja vartalon kannattelun näyttämään todella raskaalta. Toivottavasti näitä freestyle-numeroita muutetaan jatkossa johonkin suuntaan, sillä vain harve veto vuosien varrella on ollut oikeasti onnistunut kokonaisuus.

    Raakel ja Jani ansaitsivat voittonsa myös siinäkin mielessä, että he vaikuttivat tahtovan sitä ja uhraavan sille eniten. Vaikka Raakelista huokuukin hieman ylimystörouvamaisuutta, niin hän niin tanssillaan kuin ulosannillaan on luonut kuvan vahvasta, lämpimästä ja tuntevasta naisesta, joka kansan riveihin sopivalla ulkomuodollaan on ollut varmasti inspiraatio monelle naiselle ja äidille. Jani taas toi tällä kaudella ensimmäistä kertaa esille sen, kuinka henkeen ja vereen hän elää tällaista lauantai-illan viihdeohjelmaakin. Miehen asenne on ollut ihailtava. Matilla ja Manuella taas juuri asenne on ollut ongelma alusta saakka. Tällä kaudella Matti "hullu nero" Puro on ollut hieman poissaoleva tai vaivautunut, mikä on näkynyt niin koreografioiden laadussa kuin siinä, ettei hän saanut partneristaan kaikkea irti Manuelan potentiaalista huolimatta. Myös Manuela on vaikuttanut itse tansseissa poissaolevalta, mikä on syönyt tanssin syvyyttä ja sanomaa pois.

    TTK 2013 oli onnistunein kausi moneen vuoteen, vaikka oikeastaan vain muutama pari pystyi tanssillaan tulkitsemaan syviä tunteita. Ehkä parasta antia tarjosi kauden huumori, jota viljeltiin joka suunnasta. Mikko Leppilammen juontaminen on vihdoin täydellisen sujuvaa ja mies kunnostautui myös hauskojen välikommenttien viljelyssä kiitettävästi. Kauden uusi tuomari, Jenni Pääskysaari, hoiti pestinsä niin esimerkillisesti artikuloiduilla tuomioillaan ja hauskuudellaan (Matti paukutti Manuelan pyllyä... :D), että toivoisin hänestä jopa vakituomaria. Toisaalta kaudella nähtiin myös se ongelmallisuus, mikä seuraa siitä, kun kansan ääni käytännössä nollaa tuomariston mielipiteet: Tami selvisi kerta kerralta jatkoon, Raakel ja Jani putosivat jne. Tiedän, ettei formaattia tietenkään voi muuttaa, mutta sanonpahan vaan jälleen kerran, että mitä järkeä tuomariston on edes pisteyttää pareja, kun kansan ääni voi pudottaa selkeästi parhaimman parin pois.