Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ilmeisesti pakastimen kylmäputket siirtyneet hieman paikoiltaan kun jäätä on pakkautunut sinne putkien ympärille. Sulatuksen jälkeen vapautuneet putket hakevat taas vähän paikkojaan. Onko pakastin ihan normaaliin tapaan kylmä? Jos on, niin luulis että kaikki on suht ookoo.
     
  2. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten toimii kyllä normaalisti. Ehkä tuo sitten lakkaa ajan mittaan, mutta hiukan häiritsee vaan kun tuota on nyt kolmisen viikkoa jatkunut, ja nuo paukaukset ovat hiukan häiritseviä kaksion kokoisessa tuvassa.
     
  3. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
  4. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Upolta löytyi tähän ominaisuuteen lääke ja laite korjaantui kun (samainen) asentaja kävi ruiskuttamassa injektioruiskulla glyserolia eristeiden alle kylmäputkien läheisyyteen."
    Hu. Pitäneekin kokeilla jos tuo nyt niin alkaa häiritsemään.
     
  5. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kauanko menee että smartpostin lokerokoodi tulee puhelimeen? Nyt on mennyt jo 30 minuuttia paketin saapumisesta eikä koodia ole tullut puhelimeen!

    Edit: Viesti tuli noin 30 minuuttia tämän viestin jättämisen jälkeen.
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2013
  6. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulle tulee maili sekä tekstiviesti. Siispä lue sähköpostiviestistä se avauskoodi, jos tekstiviesti on jostain syystä hyödyttömäksi mennyt. Tai päinvastoin.

    Maili tulee ensin, tekstiviesti parin minuutin viiveellä, muistaakseni. Ehkä tekstiviesti hävisi vallan bittitaivaaseen.

    Tosin tuo parin minuutin viive voi venyä yli tunnin mittaiseksikin. Kenties Posti lähettää ryhmänä kasan maileja ja sitten ryhmänä kasan tekstiviestejä. Riippuen ryhmien koosta voi viive ryhmien lähetysten välillä venyä pitkäksikin.

    Joka tapauksessa olen saanut aina ensin mailin ja sen jälkeen x..xx minuutin päästä tekstiviestin. Viivehaarukka lienee minun kohdallani 2...68 minuuttia. Alan hermostua vasta jos 2 tuntia on eroa noiden eri viestimuotojen välillä. Enkä hermostu sittenkään, koska on aivan sama kumpiko viesti minut ensin tavoittaa, lokeron avauskoodin näkee kummastakin viestityypistä.
    .
     
    Viimeksi muokattu: 04.10.2013
  7. VeZius

    VeZius Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    639
    Saadut tykkäykset:
    26
    Joskus tämän vuoden puolella luin täältä DVDPlazalta jotain ketjua, johon joku oli laittanut linkin kuvaan, jossa oli pitkä lista elokuvaohjaajia. Kuva oli jaettu tasoihin, joissa oli ohjaajien nimiä. Mitä pidemmälle listassa mentiin, sitä vähemän tunnetuksi ohjaajat kävivät. Tällä mitattiin kunkin elokuva tuntemusta.

    Onko kellään linkkiä tuohon kuvaan tai tuohon ketjuun?
     
  8. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinkahan tässä koitetaan päästä tuikkaamaan mun hanuriin?

    Mulla on pieni arvoesine myynnissä Nettimarkkinassa ja nyt olen saanut kiinnostuneen yhteydenoton;

    Angela K: "Good day,i need to know more about your item,i want to buy it,is it still for sale?"

    Minä: "Yes it is, please call before you come to see it, it´s stored in banks safe and it takes atleast day to get it." (Sanoin tämän ettei virolainen mafioso olisi yöllä oven takana kun ilmoitusesta nyt näkee mun salaamattoman puhelinnumeron....)

    Angela K: "Am satisfied with the neatness of it,am also okay with the pictures i have seen and i will like to know the lowest price you will sell it for me."

    Minä: "I have bought it from liquidation auction, is valuated close to 3000e if sold in jewelry store. It aint new anyway, it have small scrathes on side, it have been in minor use. Ofcourse You may give me an offer, I have payed almost what I´m asking, so I´d say 1500e it pretty close how low I can go."

    Angela K: "Ok...let me have your bank details as stated below
    Account name:Account number:Bank name:
    Once i get this details from you i will proceed with the immediate transfer and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for it to be Picked Up by the Shipping Company..i will get back to you as soon as the payment is completed...
    Await your response."

    Eli jos nyt annan tilinumeron niin onko tili tyhjä illalla? Vai koittaako se että lähettäisin ko itemin sille kun se näyttää tekaistun tilisiirron sähköpostissa? Sähköpostit yllä on täysin muokkaamattomina, varsinkin omani virheineen päivineen :D
     
  9. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en antaisi tilinumeroa kellekkään ulkomaiselle taholle. Vaikuttaa vedätykseltä.....
     
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tulisiko raha "vahingossa" shekkinä ja vielä ylisuurena? Se kai tekniikka noissa vedätyksissä on.
     
  11. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Huijari se on 100 varmasti, mutta anna sille 50e alennusta käteisen lähettämisen kuluihin ja sanot cash only.
    Jos osoitetietojakaan et sille halua antaa, niin Poste restantella vaan.
     
  12. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuinka nopeasti tyhjähköön vatsaan syöty lääketabletti on mennyt kokonaan verenkiertoon (eli minkä ajan jälkeen esim. oksentaminen ei käytännössä vaikuta lääkkeen tehoa alentavasti)? Tuo riippuu toki monesta seikasta, mutta onko joku nyrkkisääntö?
     
  13. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli raha on muka tullut aidosti, mutta onkin katteeton?

    Taidan lähettää vielä yhden viestin ja tiedustella Angelan sijaintia, niin voin tarkastaa mitä vakuutettulähetys sinne maailman kolkkaan maksaisi... :)
     
  14. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
    ^ Sekkihuijaukseksi homma saattaisi tosiaan kääntyä. Täältä löytyi muuan Marcel, joka kirjoittaa kovin samalla tavalla kuin Angela. Hauska ketju muutenkin...
     
  15. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    30 minuuttia oletan. 23 minuutissa lääkeaine alkaa vaikuttaa (minulla) ja luultavasti 30 minuutin jälkeen ei auta enää mahan tyhjentäminen. Kun siis on ottanut normaalin annosmäärän. Tietysti jos syö 6846845658465158118 kpl hevosille tarkoitettuja tennispallon kokoisia pillereitä, niin niiden sulaminen on paljon hitaampaa ja silloin ehtii tyhjennyttää mahansa ennen kaiken aineen liukenemista.

    Jos syö aluksi rasvaa/öljyä tai muuta "tulppaavaa" ainetta, niin lääkeaine ei etene mahalaukusta yhtään mihinkään, vaan sekoittuu siihen rasvamössöön ja matelee useiden tuntien kuluessa hissukseen suolistossa eteenpäin, jolloin aineen tehovaikutus jää olemattomaksi. Esim. unilääke on tehoton jos annos imeytetään vereen 10 tunnin aikajaksolla.

    Puhdas vesi on paras pillerin huuhteluaine. Sokerilimu tai muu energiaa sisältävä neste etenee hitaammin, sen etenemistä "annostellaan" (insuliinin erityksen tahdittamana?). Sokeriliemi voi jopa jäädä kokonaan mahaan jumiin hölskymään, kuten tuppaa käymään mm. kilpakävelijöille. Liika sokeriannos voi sekoittaa mahan ja litku+lääke menee ripulina läpi imeytymättä lainkaan.

    Mitä enemmän juo vettä pillerin perään, sitä HITAAMMIN lääkeaine alkaa vaikuttaa, koska neste ei kuitenkaan imeydy elimistöön yhtä nopealla tempolla kuin se kurkusta alas lorisee. Ja pilleri kuitenkin mahassa liukenee siihen kaikkeen juotuun nestemäärään. Kääntäen voi sanoa, että jos juo tipan vettä, aine vaikuttaa millisekunnissa, koska se oli liuenneena siihen vesitippaan. Kun juo ämpärillisen vettä, aine vaikuttaa laiskasti 2 tunnin ajalle levittyneenä, kunnes vesiämpärillinen on mahalaukusta pois edennyt (vessanpönttöön).

    Ideaali nestemäärä lienee 5 dl tyhjään mahaan. Se on niin suuri määrä, että se luo painetta mahalaukkuun ja neste alkaa viiveettä edetä suolistoon. 1 dl vettä voi olla niin pieni annos, ettei mahalaukku huomaa sitä ollenkaan, tai sitten yhden desin luoma paine ei riitä avaamaan venttiileitä suolistossa; vesi+lääke etenee tippa kerrallaan suolistoon.

    Mutta se mahalaukun liikkeelle potkimisen kannalta tehokas 5 dl voi olla liian suuri nestemäärä lääkeannokseen nähden. Etenkin jos toivoo lääkkeeltä nopeaa vaikutusta; nuijanukutusta uneen pääsemiseksi vaikkapa. Kokeilemista tarvitaan, että löytyy itselle sopiva nestemäärä.

    2...4 dl nestemäärää itse käytän pillerin perään, riippuen janoisuuden fiiliksestä.



    Oma lukunsa on närästyslääkkeet ja muut mahan oireisiin vaikuttavat aineet. Niiden kanssa käytettävä neste ja sen tyyppi pitää tarkkaan harkita. Voi muuten käydä niin, että refluksipulma pahenee nesteen juomisen vuoksi. Imeskelemällä vaikuttava lääke on paras mahapulmiin, jos siis puhutaan verenkiertoteitse vaikuttavasta aineesta eikä mahan limakalvolle vietäväksi tarkoitetusta.



    Oma lukunsa on "hitaat" lääkkeet ja lisäravinteet, joiden puoliintumisaika on luokkaa 30...50 tuntia. Niitä voi popsia milloin huvittaa. Mutta näitäkään ei saa verestä pois mahahuuhtelulla sen jälkeen kun pilleri on ehtinyt imeytyä, eli 30 minuutissa jos maha oli tyhjä ja sopivaan juotuun vesimäärään pilleri liukeni.
    .
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2013
  16. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Jälleen kerran napakymppi vastaus! :king:
     
  17. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Olen huuto.netin aktiivikäyttäjä ja vahti-palvelu on ollut korvaamaton ominaisuus huuto.netissä. Ebaystakin tulee aika ajoin ostettua kamaa mutta en ole löytänyt sille samanlaista palvelua.

    Onko kellään tiedossa onko ebaylla itsellään tai 3rd partylla tällainen palvelu? vahti toimii siis siten, että syötetään hakusana ja vahti kertoo aikanaan esim meilillä kun tulee tavara myyntiin tällä hakuehdolla.
     
  18. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tässän alkuun :)

    http://itemalarm.com/aboutus
    http://stuffalert.com/content/ebay-search
    http://www.searchdome.com/
    http://www.powersnipe.com/
     
  19. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Jep, tuo toiminto 'search'in yhteydessä. Kun haun tallentaa sen voi käskeä lähettämään sähköpostilla päivittäin hakua vastaavat uudet kohteet. 'My Ebay' alta nuo löytyvät sitten 'saved searches' kohdasta.
     
  20. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Taas yksi sitaattikyssäri.

    Foorumilla vaikuttavan niileksenkin profiilissa lukeva teksti "Menneisyys on ainoa paratiisi josta meitä ei voida karkottaa" tjsp. on kenen sanoma? J-L. Godard? Joku muu, kuka? Ja sattuisko joku tietämään alkuperäistä lainausta ja vaikkapa vielä asiayhteyttä?

    Tattista.
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2013