Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Laskeskelin piruuttani, että polttoaineen veronkorotus 35-39 senttiä litralta ajaisi asian. Maksaisi autoilijalle keskimäärin rapiat 3c/km, eli puolet tuon työryhmän ehdottamasta 6,8 sentistä. Valtio saisi ne 1,8 miljardia, mitkä se tänä päivänä kerää auto-ja ajoneuvoveroista. Ja mikä parasta: Ei enää raskasta byrokratiaa verojen keruun suhteen (polttoaineveron keruu on kustannustehokasta). Eikä esimerkiksi turhaa työtaakkaa poliiseille, jotka tätä nykyä kyttäävät onko autojen verot maksettu vai ei. Ja se kannustaa kansalaisia taloudelliseen ajoon ja/tai taloudellisempien autojen hankkimiseen.

    Tuo GPS-kyttäys on ihan kuolleena syntynyt ajatus. Siitä ei tienaa kuin konsulttiarmeija, sekä Tieto Oyj, joka satavarmasti tuon miljardiluokan järjestelmäurakan saisi (=lahjoisi) itselleen.


    Ei vielä pitkään aikaan. Tässä ehtii monet verouudistukset käymään läpi ennen kuin tuo toteutuu.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2013
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Hmm, tuo nostaisi varmaan Tiedon osakekurssia mukavasti.

    Pitääkin pistää mieleen... ;)
     
  3. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Ei tule toteutumaan koskaan..
     
  4. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuranta haiskahtaa perustuslain vastaiselta. Vähän foliota gepsin ympärille, niin saa ajella rauhassa.
     
  5. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Toisella puolella vaakakupissa on korviaan myöten velkaantuneen valtion vimma varmistaa verotulojen tasainen virta jatkossakin sekä samalla muutaman suuryrityksen mahdollisuus vetää välistä helppoja voittoja. Toisella puolella on keskivertokuluttajan oikeus yksityisyyteen ja edullisempaan autoiluun. Arvaa kumpaan suuntaan vaaka kallistuu :/

    Tosiaan, Nokiallehan jäi vielä se navigointipuoli? Ehkä tässä on se ala jolla noustaan taas uuteen kukoistukseen? Parasta bisnestähän on tunnetusti myydä jotain sellaista jota ostajan on pakko ostaa halusipa tai ei.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2013
  6. SusiHukka

    SusiHukka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.10.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin työryhmään, joka tuota liikenteen uudistamista "kehitteli" kuuluu eräs Jorma Ollilla. Hänellähän ei ole mitään siteitä öljy-yhtiöihin?(!!) Polttoaineeseen lisättävä maksu olisi ainoa oikea tapa, helppo toteuttaa yms. Laittaisivat vaikka verohelpotuksia maakunnissa asuville auton ostoon jos jotain tasapuolistamista tarvitaan. Isoissa kaupungeissahan asuvat eivät maksa juurikaan elämisestään muutenkaan enempään maaseudulla asuviin verrattuna, vaikkapa asunnosta ja asumisesta..
     
  7. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Lainaan itseäni toisesta foorumista:

    Näiden korvamerkittyjen verojen kerääminen on muutenkin IMO melko tyhmää. Autoverotuksesta saatavat tulothan käytetään tieliikenteen ylläpitoon, eikö? Miksi sen on pakko olla noin? Verojen kalleudestahan jokainen voi vetää johtopäätöksen, että maanteiden ylläpito on niin kallista puuhaa, ettei pelkillä autoilijoilta kerättävillä veroilla sitä noin vain kateta. Yksittäiset verot kasvavat liian suuriksi. Ja ovat jo kasvaneetkin.

    Sen sijaan ministeriöt voisivat tehdä vähän enemmän yhteistyötä. Tieliikenteen ylläpidon rahoittamiseen voisi osallistua muitakin ministeriöitä. Esimerkiksi myös elinkeinoministeriö hyötyy tieliikenteestä. Teitä pitkinhän hoidetaan usean elinkeinon kuljetukset. Miksei siis myös elinkeinoministeriö voisi osallistua teiden kunnossapitoon?

    Tämä ministeriöiden jäykkyys on osaltaan syyllinen maamme suhteettoman korkeaan verotukseen ja todella kiemuraiseen verotuskäytäntöön. Palkoistakin maksetaan prosentti sinne, puoli prosenttia tänne, jne. Kaikki menevät eri ministeriöihin. Miksei noita kaikkia pikkuprosentteja voisi yhdistää ja kaikki menisi yhteen ja samaan verokirstuun? Siitä kirstusta voisivat sitten ministeriöt ottaa tarvitsemansa rahat ja tapella viimeisistä rovoista jos/kun kirstun pohja alkaa kiiltämään läpi.


    Toinen asia, joka vaikuttaa veroihin on ministeriöiden jäykkyydestä johtuva virkakoneistojen osittainen päällekkäisyys ja näiden koneistojen keskinäinen huono yhteistyö. Esimerkiksi työttömän pitää olla yhteydessä sekä TE-toimistoon (Työ- ja Elinkeinoministeriön alainen), että Kelaan (Sosiaali- ja Terveysministeriön alainen) saadakseen työttömyysturvaa. Keskenään nämä virastot kommunikoivat hyvin huonosti, eli asiakkaan pitää itse lähetellä kumpaankin virastoon samat anomukset useaan kertaan.

    Tällä ylläolevalla ei ole kovinkaan paljoa tekemistä kilometrimaksujen kanssa, mutta kuvastaa kyllä miten pöhöttynyt ja kallis nykyinen järjestelmämme on. Arvelisin, että valtion kulut (ja myös verot) voisi jopa puolittaa jos koko tuon ylipöhöttyneen järjestelmän saisi virtaviivaistettua. Mutta se vaatisi toki hurjaa siivousliikettä koko järjestelmään.

    Tuollainen GPS-kyttäyssysteemi on vain omiaan lisäämään virkakoneiston pöhöttyneisyyttä.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Noinhan sitä voisi kuvitella, mutta todellisuudessa liikenteestä kerätyistä veroista vain osa menee teiden kunnossapitoon.....
    Näin on aina mennyt, siksihän sitä aikoinaan kutsuttiin väliaikaiseksi, sittemmin jäänyt pysyväksi...

    T: Vesku
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    En voi ymmärtää.

    Miksi URHEILUruudussa näytetään autoilla ajoa? Sen sijaan voitaisiin näyttää vaikka jotain lajia jossa naisetkin on mukana, ihan tasa-arvon mukaisesti. Naisten pesäpallo ei nyt oikein riitä kun siellä näytettiin (ensin) miestenkin pesäpalloa. Naisten shakkipelejä esim. voitaisiin näyttää. Mutta tuskinpa ensi viikolla alkavasta MM-ottelusta puhutaan halaistua sanaa.

    Miten jonkun tai jopa joidenkin mielestä atomipommitus ei ole yksiselitteisesti hyvä tai paha asia.

    Miten jostain neekeribodaajasta voi tulla uusi Schwarzenegger, yhtään missään ulottuvuudessa jota voidaan kutsua todellisuudeksi.

    Miksi ihmiset juoksevat paperien perässä joiden reaaliarvo on ~nolla.

    Monta muutakin asiaa joita en ymmärrä mutta tuossa nyt päällimmäisiä.
     
  10. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska ihmisiä jostain syystä kiinnostaa

    Etpä itsekään osannut sanoa. Kuuluisin esimerkki on Japanin pommitus toisen maailmansodan loppupuolella. Sen lasketaan käsittääkseni lyhentäneen sotaa ja säästäneen ihmishenkiä enemmän kuin pommituksissa kuoli. Joidenkin mielestä säästyneet ihmishenget ovat parempi asia (erityisesti, jos säästyneet ovat "omia").

    Jos tuon lausuman esittäjä ei ole ollut rasisti?

    Kokevat niillä olevan jotain muuta arvoa tai sitten arvioivat niiden rahallisen arvon pieleen.

    ***

    Itse taas en ymmärrä ihmisiä, jotka jaksavat vastata trollille :rolleyes:
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No mutta miksei sitä ole sitten nimetty Kiinnostus-ruuduksi? Käsittääkseni niitä sellaisia autoilumakasiineja on valmiina erikseenkin.

    Täh? Et ilmeisesti osaa lukea. :rolleyes:

    Ja tämä tekee pommituksesta "hyvän" asian? Ei helvetti. Ihan natsilogiikkaa, oikeasti. Natsitkin pyrkivät tehokkaasti lopulliseen ratkaisuun. Nyt kärsitään juutalaisten takia...

    Kieltämättä, Schwarzeneggerin ja random neekeribodaajan samaistaminen kuulostaa aika rasistiselta. Ei anneta valkoihoiselle mestarille yhtään omaa, erillistä arvoa.

    Toki näin. Helppohan tuo on käsittää, mutta vaikeampi ymmärtää... niinku henkilökohtaisesti. You know.

    ***

    Jostain syystä J/jumaliin uskominen on naurettavaa hölynpölyä, mutta satuolentoihin saa siis uskoa ainakin jos ne on netissä. Kai se on sitten helpompaa niin.
     
  12. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joo, niin meilläkin on ensimmäinen asuntolaina. Toinen snadisti päälle ja kolmas sitten ihan muuta. Ajat on parissa vuodessa muuttuneet aika tavalla
     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    LOL. Jostainhan pankkien ne rahat on saatava. Kaikki kallistuu. Kirjoitelkaapa tänne 10 vuoden päästä, katsotaan sitten mitä maksaa...
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Joku joka hakee lainaa nyt eikä kolme vuotta sitten?
     
  16. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    alle 4% korko on vähänkin pidemmällä tarkastelujaksolla todella matala. Pitkän lainan maksukykyä kannattaa peilata pikemmin 10% korkoon kuin siihen mitä se nyt on. Ei keskuspankit ikiaikaisesti jaa nollakorkoista rahaa pankeille edelleenlainattavaksi.
     
  17. Peter71

    Peter71 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2003
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi YLE on ottanut tehtäväkseen toimia myös levy-yhtiöiden mainoskanavana? Tuoreimpana esimerkkinä tämän illan klo 20:30 uutiset ja Jenni Vartiaisen uutuuslevy-esittely. Ja tämähän ei toki ollut ensimmäinen eikä varmaankaan viimeinenkään kerta lajissaan? t. "huvittunut" YLE-tasaveron maksaja.
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaikki tuppaa sekoittumaan nykyään. YLE koittaa pysyä vauhdissa mukana, siitä nämä kuten myös parin vuoden välein pikakonsultoinnin jälkeen vaihtuvat kanavatunnarit yms. Keski-ikäistä teineilyä.
     
  19. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ymmärrä huvi-/lomamatkailua. Siis vapaaehtoista fysikaalista roudautumista jonnekin hevon perseeseen ilman tarkoitusta tai pakollista syytä.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eipä se minullekaan pahemmin maistu. Toki matkailuun liittyy olennaisena osana seura ja uudenlaiset yhteiset kokemukset, mitä uusi ympäristö tuo tullessaan. Matkailu voi myös avartaa mieltä, mutta toisaalta tämän kokevat kai parhaiten ne, jotka tavalla tai toisella ovat eläneet laput silmillä. Toisaalta tässä yhteiskunnassa vaikuttaa olevan myös paljon statusmatkailijoita yms., joille loma, kesä tai joulu tarkoittaa automaattisesti ulkomaille menoa --useimmiten paikkoihin, joissa voi ottaa paljon aurinkoa ja olla veden lähellä tai päällä. Näistä ihmisistä on varmaan aivan kamalaa asua tylsässä ja kylmässä pikku-Suomessa. Toisaalta eipä moinen statuksen yms. ylläpito onnistuisikaan, jos asuisi jo valmiiksi aurinkoisissa rantamaisemissa.

    Ehkä se versio tästä, mitä itse en ymmärrä, on juuri sellainen mentaliteetti, että ainoa tapa viettää lomaa, kesää tai joulua on lähteä ulkomaille.