AV vahvarin ja integroidun kytkentä?

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Sippe jr, 29.08.2013.

  1. Sippe jr

    Sippe jr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajattelin AV-vahvarin (pioneer sc-lx72) kaveriksi, hieman laadukkaampaa musankuuntelua varten laittaa pioneerin A-A6 integroidun vahvarin. Kysynkin että tarviikos tossa integoidussa olla juuri tuo AV DIRECT in kytkentä? Vaiko pärjäänkö jos vedän pääkanavien signaalin pre-outeista tuohon integroituun tape-tuloihin?

    En ole tällästen liitosten kanssa ollut koskaan tekemisissä, joten viitsiikö joku valottaa että onko tuo AV DIRECT in kytkentä pakollinen olla integroidussa toimiakseen av-vahvarin kaverina? Ja onko tuo TAPE miten yhteydessä termiin TAPE PROCESSOR LOOP kanssa?

    Leffakäytössä kumminkin tarvitsen noita pääkanavia, tuleeko ne sitten mukaan vaikka on valjastettuna tuohon päätteeseen?

    Nyt o menny kuuppa sekasin noista kaikista termeistä, niin ajattelin että pare varmaan kysästä.
     
  2. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi lisävahvistin ei riitä vielä mihinkään. Kannattaa loopata vielä ainakin kolmas vahvistin sen käänteisderivoidun muziikkivahvistimen jälkeen. Laa-laaaadun varmistamiseksi jne.

    Hihiharrastelijat.orgissa on jopa neljäkin vahvistinta loopattu professor-AA-loop -loopilla peräkkäin kauneimman sulomuziikin toistoa varten. Niin uskomattomin looppaus-tuloksin että sitä ei edes uskottu.
     
  3. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Kannattaa tosiaan ottaa asia Hifiharrastajat.org'issa esille,suosittelen. Näissä kotiteatterikäyttöön tarkoitetuissa integroiduissa käytetään erilaisia nimikkeitä liitännöissä. Sinun kannattaa lukea tuosta integroidun manuaalista tarkemmin. Jos ei ole manuskaa, niin usein netistä löytyy, jopa suomenkielinen. Av-vahvistimesta kuitenkin lähdetään pre-outeista front right ja front left-liitännöistä integroidun esim.prosessor loop liitäntöihin. Katso tarkemmin tosiaan manuaalista.
    Minulla on ollut jo vuosia em. ratkaisu ja ääni on paljon parempi, kuin pelkästään av-vahvistimen kautta. Tuon tietävät kaikki kokeneet hifiharrastajat, kokemattomat eivät vielä. Näinhän se on kaikissa asioissa...
    Kannattaa itse kokeilla, jos on mahdollisuus, älä anna toisten dissata mahdollisuuksiasi:)
    e: ei tuosta netissä näy mitään kotiteatterikytkentää. Jos haluat sellaisen laitteen, niin katso em. saitilta, sieltä löytyy luettelokin tuon mahdollistavista integroiduista.
     
    Viimeksi muokattu: 31.08.2013
  4. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa itse kokeilla, kyllä vain! Kokeilee sitten samantien vähän useammankin vahvistimen looppia. Nyt on selvästi taas tätä ennakkoasenteellisuutta havaittavissa, että kahden vahvistimen looppi olisi mukamas jonkinlainen maksimi mihin looppaamisella voi päästä.

    Kyllä olisin edelleen sitä mieltä, että kunnon loopissa on vähintään kolme vahvistinta mukana, ellei enemmänkin. Itse en aio loopata alle neljällä (4) vahvistimella missään tapauksessa, sillä tähtään muziikintoiston laadussa suoraan huipulle.
     
  5. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa Pioneerilta ensimmäinen sopiva malli olla tuo A-30, josta löytyy esivahvistintulo. Jos tuohon Tape-tuloon kytkee suoraan sieltä AV-vahvarilta tulevan esivahvistinlähdön, ei homma taida ihan oikein toimia.

    Käsittääkseni siis haluaisit käyttää tuota uutta vahvaria nimenomaan päätevahvistimena?
     
  6. Sippe jr

    Sippe jr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, juurikin näin. Nyt oon tässä katsellut jotain muitakin vahvareita kuten;

    Music Hall 35.2
    CA Azur 651A (tästäkin puuttuu tuo HT-inputti)
    HK 3490
    NAD C356BEE

    Tiedä sitten yhtään mikä noista parhaiten pelittäisi Amphion Argon³L:n kanssa. Tarvitsee varmaa lähteä kauppoi kierteleen ja kyselemään demokäyttöön noita rautoja.
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mustanaamio yrittää tuossa hienovaraisesti vihjata, että ääni ei siitä perusstereovahvarin väliinrunttaamisesta parane lain.

    Onko AV-virvasi äänessä jotain puutteita, eli mikä on ongelma, jonka haluat ratkaista erillisellä stereovahvistimella?
     
  8. Sippe jr

    Sippe jr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suoraan huipulle, sinne ei tässä harrastuksessa varmaan koskaan pääse. Eikö periaatteessa kaksi laadukasta järeää monopäätettä riittäis? Taikka sitten kerralla joku integroitu, esim http://www.hifimesta.fi/elektroniikka/musical-fidelity-m6500i. Niin ei tarttis ketjuttaa noita päätteitä. Jokainen tietty tekee kuten parhaaksi näkee. Itselleni tämä tulis ensimmäisenä integroituna laitteistoon. Tosin on totta että nälkä voi aina syödessä kasvaa...
     
  9. Sippe jr

    Sippe jr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen näkee sitten onko AV virvassani jotain puutteita,kun pääsen kuuntelemaan erillisiä integroituja... Jotenkin keskialueen saundi on hivenen verhoutunut,bassopää menee sopivan alas, mutta siinä on jotain pientä pyöreyttä äänessä, johon olisi kiva saada hieman napakkuutta ja elävämpää poljentoa.

    Jollei mitään parannusta ääneen tapahdu,mikäli noita kaikkia ehdokkaitani kuuntelen,niin ei varmasti sitten kannata rahojaan myös niihin satsata. Jotenkin kovin kyllä epäilen että ainakin joissain varmasti huomaan eroa vanhaan vahvariin verrattuna.
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Puuttuvat keskiäänet ja mölisevä passo korjautuvat vaihtamalla kaiuttimet parempiin ja toimiviin, tai lievässä virhetapauksessa varmistamalla kaiuttimien oikeaoppinen sijoittelu vielä uudemman kerran..

    Vahvareiden vaihtelu on äärimmäisen laiha lohtu verrattuna siihen, mitä itse kaiuttimien tai vaikkapa kuunteluhuoneen vaikutus ääneen on.
    Kun olet jo valmiiksi päättänyt, että kalliimpi tulee olemaan parempi, niin niinhän siinä sitten myös käy. Placebovaikutus on vahvarikaupoille lähtiessä merkittävä, etenkin kun henkilö itse haluaa uskoa kuulevansa eroja.
     
  11. Sippe jr

    Sippe jr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nämä nyt on kuultu jo ennenkin... ja tottakai nuo suuntaukset ja sijoitukset on tullut huomioitua ennen kun lähdetään mitään uusia hankintoja tekemään... Reilut 4vuotta olen tuota AV-vahvaria tossa jo kuunnellut, niin kyllä mä varmasti sen eron itse kuulen ilman mitään placebovaikutuksia. Mikäli en kuule, niin turha on sitten rahoja myöskään tuhlata.

    Ja mielestäni tuo Argon3 L:ä on musikaalisessa mielessä korvaani parempi ratkaisu kuin edelliset genen 8030:t(ei niin kylmäsointinen). Ja molemmathan ovat mielestäni ylemmän keskiluokan kaiuttimia, ja sitä myöden ihan toimivia.
     
  12. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa liikaa heijastelevalta huoneelta.
    Oikea korjaussarja olisi huoneen jälkikaiunta-ajan lyhentäminen l. heijastuksien tappaminen kaikukammiosta, eikä ääliömäisten vahvistinlooppien viritteleminen.

    Huoneen jälkikaiunnan lyhennystä ei tietenkään pysty ostamaan nollaosaamisella verkkokaupasta yhtä kätevästi kliksuttelemalla.
     
  13. Teijo

    Teijo Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2013
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen kokeilemaan. Akustiikka ,kaijuttimet, source vaikuttaa varmasti enemmän. Mutta omassa setissä integroidun ero av vahvistimeen on selvä.

    Av vahvistimissa kehitys on ollut aika huimaa, onneksi ehkä vähän hidastunut. Joten av vahvarin käyttö ika verrattuna integroituun/etunen päätteet yhdistelmään on lyhyt. Jos kuluttaa paljon musiikkia niin rahalle saa ehkä pitempi aikaista iloa 2ch vahvarilla. Perus av koneen uusiminen ei sitten kirpaise yhtä paljon.

    Niinkuin tuossa edellä mainittiin. Eri valmistajilla on eri nimityksiä noille etusen ohittaville liitännöille. Kannattaa tutustua valmistaja kohtasesti. Hifi foorumilla on tainnut olla listaakin noista integroiduista mistä tuo löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 03.09.2013
  14. Must@n@@mio

    Must@n@@mio Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.06.2013
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä...

    Sine tarkoitaa hoono soomi ketä on KAIUTIN?

    Kyllä...


    [​IMG]

    Tässäkohtaa Teje paljastui, lupaavasti alkaneesta postauksesta huolimatta, vain tavalliseksi hönösubjektivistiksi.


    Testasitko eron

    A) yliohjaamatta kumpaakaan vahvistinta

    B) vahvistimien lähtövolumet jännitemittauksella tasattuna desibelin kymmenesosan sisään

    ?
     
  15. Sippe jr

    Sippe jr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees, näin mä ajattelinkin hyökätä akustoinnin pariin, heti vaan kun saa asuntokaupat tehtyyks. Kyllähän sen nyt tietää mitä betonibunkkeri saa aikaan. Mutta sanoi ketä mitä hyvänsä, niin arvostan tiettykin hyviä neuvoja mutta omiini korviin luotan ensisijaisesti. Ja onhan tuota toistakin foorumia tullut kahlattua.